Dodaj do ulubionych

gdzie kupujecie ubrania ciążowe?

21.03.07, 22:11
Jeszcze pewnie trochę pochodzę w "cywilnych", to dopiero 8tc, ale tak się
zastanawiam gdzie można kupić coś ładnego... Jeszcze nie będąc w ciąży
przeglądałam fajne kolekcje H&M dla kobiet w ciąży i bardzo mi się podobały -
co polecacie dziewczyny?
Obserwuj wątek
    • marta76 Re: gdzie kupujecie ubrania ciążowe? 21.03.07, 22:33
      zależy jaki jestes rozmiar;PPP..Jak szczupła to wydaje mi się,że moda na teraz
      jest taka,że wejdziesz spoko w rożne tuniki itd.Sporo jest sklepów w necie.Mi
      podabają sie ubrania w huppymum,ale to jest za mała rozmiarówka jak na moje
      potrzeby.W H&M oraz C&A sa dla większych kobiet ubrania.Dodatkowo allegro i
      lumpeksy.Sa kobiety,które nie chca wydawać pieniędzy na te powiedzmy 5
      miesięcy,ale ja jestem zakupoholiczka i juz mam pare ciuchów.
      • dorota814 Re: gdzie kupujecie ubrania ciążowe? 22.03.07, 09:21
        www.9fashion.pl, sa swietne.
    • lipcowa_mama_2007 Re: gdzie kupujecie ubrania ciążowe? 22.03.07, 11:43
      Sklep "9 Miesięcy" Ursynów ul Pasaż Ursynowski oraz "M jak Mama" na Kasprzaka.
    • jo-asiunka Re: gdzie kupujecie ubrania ciążowe? 22.03.07, 12:23
      ja w zwykłych sklepach. Wyjątek to dzinsy ciazowe z kolekcji ciążowej h&m.
      nie podobają mi się ubrania ciażowe, są wielkie jak namioty, smutne kolory i
      dużo droższe niż zwykłe.
      Mam np. nową sukienkę z h&m (kolekcja organic cotton) na upały, baaardzo
      szeroka, na pewno sie zmieszcze.
      sukienka z promodu, dekolt empire, odcinana i marszczona pod biustem - śliczna.
      dłuższe bluzki z zary i bershki
      spódniczka lniana z ciążowym paskiem z mango.
      • silje78 Re: H&M 22.03.07, 12:30
        byłam wczoraj w h&m i rozczarowałam się. podobały mi się tylko 2-3 bluzki i nic
        więcej. bielizna brzydka. jeansy tragiczne (pomijając rozmiarówkę od 42),
        powycierany bardzo mocno, może to jest i modne, ale mi sie nie podobały.
        pozostałe spodnie tak nędzne, że w lumpeksach pewnie są ładniejszesad ogłnie sie
        rozczarowałam. chodziłam też po innych sklepach z odzieżą ciążową i ceny są z
        kosmosu. producenci wykorzystują to, że kobiety po prostu muszą kupić nową
        garderobę. w większosci sklepów wszytsko wyglada podobnie. jak na razie się
        wstrzymuję. mam trzy spódnice i w nich przechodzę wczesną wiosnę, a dam mamie
        do przerobienia jeansy w których do tej pory chodziłam. mama też uszyje mi
        kilka spódnic na wiosnę i lato smile
        • dzoanka3 Re: H&M 22.03.07, 12:46
          o sad no to trochę słabo, ja jestem raczej drobnica, rozmiar 36, chociaż co to
          będzie w ciązy to nie wiadomo smile też jestem zakupoholiczką i już się cieszyłam
          na jakies slicznosciowe ciuszki ciążowe... poprzeglądam w necie, tylko tam
          trudno ocenić jakość...
          • ebenark Ciążowe 22.03.07, 13:22
            ja też jestm drobna i boję się, że nic nie znajdę na siebie do ubrania,zawsze
            nosiłam rozmiar 34 góra 36 a z tego co piszecie to trudno o takie ubrania w
            sklepach H&M pewnie w innych też. Brzuch mi rośnie ale tyłek nadal malutki, na
            szczęście umię coś sobie uszyć to uszyję lub przerobię parę spódnic czy
            sukienek a największy brzuch będe miała wiosna-lato to jakoś przetrwam. Może
            coś jeszcze znajdę w szmateksie.
          • bibi82 Re: Co wy tak z tym H&M !!! 22.03.07, 13:44
            Jest tyle fajnych kolekcji ciązowych a wy się na ten H&M uparłyściue. Tam nie ma
            fajnych rzeczy i spodnie są bez streczu to na ciążowe pomyłka poprostu. zreszta
            w normalnych sklepach można sie zaopatrzyć w luzne bluzeczki i tuniki taka teraz
            moda smile
            A jeśli ktoś jest z wrocławia to polecam sklep na Kościuszki albo w Feniksie i
            drobne dziewczyny tez coś dla siebie znajdą, przecież ciąźowe ciuchy tez mają
            rozmiary od S do XXL tongue_out
            • mimarika H&M jest dosyć tani, stąd ta polularność:) 23.03.07, 13:28
              w in. sklepach z ciążową garderobą ceny są o wiele wyższe, niestety.
      • joaska_29 Re: gdzie kupujecie ubrania ciążowe? 22.03.07, 15:22
        Wg mnie H&M to jedna wielka chała!
        Szare kolory, ubrania typowo sportowe bez żadnej nonszalancji, a ceny
        niebotyczne i nie adekwatne do jakości.
        Mi udało sie kupic tam jedynie fajną jeansową spódnicę z dużą gumą i szare
        spodnie dresowe.
        Szukam teraz czegos na świeta (eleganckiego) i na pewno w H&M nic na tę okazje
        nie dostanę!
        Pozdrawiam wszystkie brzuszki smile
    • monaa28 Re: gdzie kupujecie ubrania ciążowe? 22.03.07, 13:24
      ja na razie wszystko kupiłam w c&a (jeansy - ciemne, nie są wytarte, lniane
      spodnie na lato, bojówki 7/8) i 3 bluzki (tunika rękaw 3/4 i 2 z krótkim
      rękawkiem). To pewnie nie jest koniec zakupów, bo na pewno będę potrzebowała
      więcej bluzek na lato
    • asidoo Re: gdzie kupujecie ubrania ciążowe? 22.03.07, 13:59
      Ja postanowiłam nie kupować ubrań ciążowych. Jestem w 10tc i mam 2 kg na plusie,
      ale nie wiem, gdzie one są, bo ich nie widać. Wchodzę we wszystkie ubrania
      sprzed ciąży. Teraz kupuję rzeczy, które ładnie się mogą rozciągać, ale po ciąży
      też powinny się nadawać. Szkoda mi pieniędzy na ubrania do wyrzucenia po ciąży.
      Kupię kilka bluzek odcinanych pod biustem i takich sukienek, które potem
      założone do marynarki też będą ładnie wyglądać. Na spodnie ciążowe i pasy żałuję
      pieniędzy.
      • bibi82 Re: gdzie kupujecie ubrania ciążowe? 22.03.07, 16:05
        Odcinane pod biustem bluski i sukienki to własnie moda ciążowa smile)) a jeśli
        chodzi o spodnie to ja sie na ciążowe jak najbardziej pisze, jak prubowałam
        przymierzać normalne rzeczy tylko w wiekszych rozmiarach to tragedia,żeby w
        pasie było ok to roizmiar taki że na pupie wisza strasznie. Zreszta jakbym nie
        pracowała to pewnie kupiłabym tylko dres i ok a tak to niestetry że sie czuje w
        cisnych i opietych rzeczach przez 8h !
        A pozatym takie spodnie starczaja do końca czyli na jakieś 5 miesięcy a
        pomyślcie ile rzeczy kupiłyście tylko na jeden sezon i potem juz nie nosićie bo
        nie modne albo sie nie podobaja wiec co zlego w ubraniach na "tylko" 5 m-cy
        ciąży, można je zawsze w następnej wykporzystać albo dac innej ciężarówce smile
    • beksalala25 Re: gdzie kupujecie ubrania ciążowe? 22.03.07, 15:20
      Jezeli chcesz robic zakupy juz teraz i jestes z W-wy to zajrzyj do sklepu na
      Mokotowskiej 61 blisko placu Trzech Krzyzy. Ostatnio wszytkim polecam ten
      sklep,bo sa fajne ubrania, a ze sklep likwiduja to i niskie cen. Sama kupilam
      kilka fajnych ciuszkow za nieduze pieniadze, moje znajome tez skorzystaly. Ja
      nosze 38, wiec nie mam problemu, ale kolezanka nosi 42 i kupila zakiet ze
      spodnica.
    • mama_julci2 Re: gdzie kupujecie ubrania ciążowe? 22.03.07, 15:39
      Wczoraj odwiedziłam sklep z ciuchami ciążowymi przy Pasażu Ursynowskim, totalna
      klapa. Większość ubrań to worki na ziemniaki !! Ja zawsze nosiłam rozmiar 34 -
      36 i nawet najmnijesza rozmarówka XS z happymum jest o wiele za duża (ok
      rozmiaru 38). Dlaczego oni nie potrafia uszyć czegoś w czym kobieta nadal
      bedzie się czuć kobieco sad a nie jeak wrzucona do worka. Muszę odwiedzić
      sklep "Pępek świata" w Galerii Mokotów. Nie mam zamiaru oszczedzac na ciuchach
      nawet jeżeli sa one tylko na 5 m-cy, przecież jesteśmy kobietami i w dodatku w
      wyjątkowym stanie więc wyglądajmy też wyjątkowo !!
      • agausia81 Re: gdzie kupujecie ubrania ciążowe? 24.03.07, 17:24
        nie mam z tym problemu, bo mieszkam w Anglii, a tu wybor jest ogromny!jednak
        staram sie kupowac ciuszki w wiekszym rozmiarze,streczowe bluzki sprawdzaja sie
        swietnie,po prostu rozciagaja sie na tyle,zeby pomiescic brzuszek!!za to
        spodnie polecam zakupic stricto ciazowe-ja zainwestowalam w pare dobrych
        jeansow i 2 pary spodni do pracy.warto rowniez kupic dobre staniki,bo biust
        jest wiekszy i ciezszy,a wiec przyda sie dobra'podpora',zeby nie stracil
        ladnego ksztaltu.generalnie nie wariuje i nie wydaje majatku na nowa garderobe-
        mozna niezle pokombinowac, ciagle wygladajac calkiem niezle!aha-wazna sprawa-
        DODATKI!!!naszyjniki,kolczyki,apaszki,broszki,bransoletki-to zmienia kazdy
        prosty ubior w cos niepowtarzalnego!!na to nigdy nie zaluje pieniedzy, a
        wszystkie te bibeloty mozna nosic takze po urodzeniu dziecka,wiec to dobra
        inwestycja!!
    • bemm1 Re: gdzie kupujecie ubrania ciążowe? 22.03.07, 15:47
      hej, ja kupilam spodnie w h&m... a bluzki i rozne takie kupowalam troche
      wieksze i rozciagliwe, ale nie ciazowe...akurat moda w tym roku proponowala
      rozne tuniki, wiec moglam powybierac w nie tylko dla ciezarnych... w zasadzie
      pochodze w nich jeszcze po ciazy...patrz tylko zeby byly gumki w spodniach i
      kup wieksze, bo w h&m niektore modele sa bez, a ze stanem pod brzuszkiem to jak
      sie zrobia szybko przyciasne wlasnie w tamtym mijescu niewygodnie jest
      siedziec... to tak na marginesie...na necie tez sa fajne sklepy...
      powodzenia!!!
    • 1diavola Re: gdzie kupujecie ubrania ciążowe? 22.03.07, 18:13
      Ja kupowałam tylko 2 pary spodni. Jedne w rozmiarze 34 i drugie 36 w C&A.
      Bluzki mi się bardzo niepodobały. Nie dość że drogie to wyglądały jak worki.
      Obecnie jestem w 9 mc i chodzę w bluzkach sprzed ciąży. Może dlatego że to są
      bawełniane i rozciągliwe. Spodnie musiałam zakupić przed 20tyg, bo jakoś siebie
      nie widziałam z pętelką na guziku(w spodniach nieciążowych), tym bardziejże nie
      mam bluzek do ud, które by to zakrywały. Przed ciążą nosiłam 38. Obecnie ważę
      10kg więcej, czyli tragicznie nie jest. Jak potrzebowałam bluzki koszulowej na
      większe wyjście, to po prostu kupowałam w zwykłym sklepie, tylko rozmiar 42 lub
      44. Najwyżej po ciąży zwężę, bo bluzkę kupiłam supersmile
      • a.stalowa Re: gdzie kupujecie ubrania ciążowe? 22.03.07, 21:14

A ja zamówiłam kilka bluzeczek i sukienek na lato z victorii secret z USA,co
        prawda nie sa to rzeczy ciazowe ,ale za to dobre gatunkowo,bardzo duzo modeli
        tzw.napoleonek- odcietych pod biustem i rozciągliwych,Sa sexy,w super kolorach
        ceny niskie ,rozmiarowka amerykanska jest wieksza od europejskiejsmile))) ,tylko
        trzeba czekac ok.3 tygodni na przesylke.Podaje Wam linka:
        www.victoriassecret.com/
        Slyszalam tez ,ze niezle ciuszki ciazowe proponuje firma francuska FORMES.
        Czy ktos z Was o niej słyszal???
    • martusia_25 Re: gdzie kupujecie ubrania ciążowe? 23.03.07, 13:13
      Ja kupuję na Allegro. Ubrania (również nieużywane) są tańsze niż w sklepach.
      Wadą jest czas oczekiwania na przesyłkę i to, że można nie trafić z rozmiarem,
      ale jak do tej pory nic takiego mi się nie przytrafiło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka