Dodaj do ulubionych

czy Wasi mężczyźni piją alkohol?

01.04.07, 11:21
Czy Wasi mężczyźni na znak solidaryzowania się z Wami, pokazania, że dziecko
jest wspólne i razem można się wyrzekać pewnych rzeczy - nie piją alkoholu,
gdy jesteście w ciąży czy piją? Fakt, że oni moga pić, dziecku to nie
zaszkodzi, ale myślę, że jakby ojciec dziecka razem z matką nie pił - byłby
to fajny gest miłości...
Obserwuj wątek
    • kathia_25 Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 01.04.07, 11:34
      niestety jak byłam w ciąży do mojego meża fakt że ja nie mogę pić nie przemawiał
      niestety i pił...pozdrawiam
      • id.kulka Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 01.04.07, 11:52
        Szczerze mówiąc, nie przyszło mi do głowy, by tego od niego wymagaćsmile
        Zresztą w naszym związku to ja jestem bardziej "używkowa" i przez większość
        ciąży marzyłam o wódce z colą (choć na co dzień nie gustuję w takich
        drinkach...)
        Pozdrawiam,
        Kulka.
    • ruszka77 Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 01.04.07, 11:55
      Mój mąż okazuje mi miłość i wsparcie na tysiące innych sposobów. Nie widzę
      powodu, żeby na imieninach u teścia czy teściowej nie pił bo ja nie mogę.
    • wiedenka12031999 Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 01.04.07, 12:28
      Nie wyznaję zasady takiego "oddania". Sama jak mam ochote to piję małego
      drinka, wino czy piwo i fakt bycia w ciąży mi nie przeszkadza. Anie teraz ani w
      pierwszej ciąży nie wymagałam od męża żeby nie pił czy nie palił...W końcu
      ciąża to nie śmiertelna choroba!
      • 83kimi Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 01.04.07, 13:46
        To akurat nie jest dobre. Nawet bardzo mała dawka alkoholu może się okazać
        niebezpieczna dla dziecka - moja siostra np. po paru łykach szampana prawie
        poroniła, oczywiście niektóre kobiety piją dużo i dzieci rodzą się zdrowe,
        jednak chyba nie warto ryzykować...
    • anika305 Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 01.04.07, 12:54
      Jest kochany i wspanialy nawet jak sobie wypije piwo do obiadu czy cos tam na
      imprezie. Nie potrzebuje zeby mi w ten sposób okazywal ze wie ze jestesmy w
      ciazy. Znacznie ciekawsze jest jak rozmawia z "brzuchem".smile
    • salinas Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 01.04.07, 14:10
      Mój nie pił w ogóle alkoholu podczas starań o dziecko. Potem już nie
      żałowałam odrobiny tej przyjemności chłopowi, bowiem wszystko w rozsądnych
      ilościach jest dla ludzi . Aczkolwiek sama nie piję bo nie lubię !
    • bebe52 Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 01.04.07, 14:24
      Ja to mam szczescie mój mąż wogóle nie pije chyba że oblewał narodziny naszych
      dwóch córek.Pierwsza urodziła sie w 2005r. a druga 5 miesiecy temu.Jak widzicie
      zdarza sie to bardzo rzadko raz na rok.Pozdrawiam
    • blaszany_dzwoneczek Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 01.04.07, 15:56
      Mój mąż w ogóle w zasadzie nie pije alkoholu, ani przed moją ciążą, ani w
      trakcie. Generalnie mu nie służy. Ale gdyby miał ochotę to nie widzę problemu,
      żeby sobie wypił kieliszek wina na imprezie, czy co by mu się tam zachciało. Nie
      rozumiem tak pojętej solidarności, i nie widzę gdzie tu gest miłości - chyba
      raczej egoizmu ze strony oczekującej takich wyrzeczeń partnerki. Analogicznie:
      czy jeśli ja się fatalnie czuję od dwóch miesięcy, leżę i kwiczę, to czy to
      miałoby znaczyć, że facet ma leżeć i kwiczeć ze mną, a ja bedę urażona, jeśli
      raz na czas spotka się ze znajomymi, albo pójdzie na imprezę, a ja zostanę w
      domu, bo nie mam na to siły? Mimo że na codzień się mną opiekuje, robi zakupy,
      robi mi żarcie, kombinuje co bym mogła zjeść, a ja wybrzydzam straszliwie?
      Dziecko owszem wspólne, ale to my jesteśmy w ciąży, a nie nasi faceci. Bez przesady.
    • anneczka78 Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 01.04.07, 16:06
      > Czy Wasi mężczyźni na znak solidaryzowania się z Wami, pokazania, że dziecko
      > jest wspólne

????

Może niech jeszcze każe sobie zaszyć odbyt na głucho, w ramach solidarności
      podczas bóli porodowych...

Sorry... Twój post mnie osłabił smile
      • vanilla4 Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 01.04.07, 17:00
        smile))) dobre!
    • jaro969 Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 01.04.07, 16:18
      Ależ skąd, a na dodatek w ramalch sloidarności przesczepiają sobie piersi żeby
      wpólnie karmić maleństwo.
    • mniemanologia Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 01.04.07, 17:23
      Mój pił. Nie jestem pies ogrodnika, co to jak sam nie może, to innemu nie da.
      Wręcz namawiałam go, by sobie nie żałował.
      Może to ja mu w ten sposób miłość okazywałam, hę? Popatrz na to w ten sposób smile
      Chociaz tak poważnie - okazujemy sobie miłość na inne sposoby smile
      • sarah_black38 Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 01.04.07, 17:29
        No i po co te złośliwości. Sposób na okazanie miłości dobry jak każdy inny !
        • 83kimi Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 01.04.07, 17:54
          Ja w ciąży nie jestem i na razie nie planuję, więc mnie to nie dotyczy, ale tak
          sobie myślę - kobiety 9 miesięcy są w ciąży, często mają mdłości, czują się
          gorzej niż zwykle, duży brzuch przeszkadza w spaniu, czasami w chodzeniu,
          później męczą się podczas porodu i często także po, a tatusiowe po prostu są
          tatusiami i nie mają żadnych dolegliwości, może fajnie byłoby, jakby wspierali
          kobietę, która ma wielką ochotę na trochę ulubionego wina czy drinka i nie pili
          razem z nią... Mnie by takie coś na pewno zaimponowało.
          • yadrall Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 01.04.07, 18:23
            Moj maz pil,ale w bardzo umiarkowanyc ilosciach,zeby w razie jakichkolwiek
            klopotow byc trzezwym i przytomnym (niestety mam na swoim koncie
            poronienia,wiec facet wie,ze roznie bywa i nigdy nie wiadomo kiedy bedzie
            potrzebny,a tu gdzie mieszkamy nie mamy rodziny,ktora moglaby mi pomoc w raie
            klopotow)
          • florka72 Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 01.04.07, 18:28

a ja, imaginuj sobie, jestem w ciąży. już na końcówce.
            i:
            - ani chwili źle się nie czułam, nie rzygałam, nie było mi niedobrze,
            - nie przeszkadza mi brzuch spać,
            - nie czuję się gorzej, niż zwykle,
            - przy porodzie mój facet męczyć się będzie zapewne podobnie jak ja - patrząc,
            jak walczę.

ciąża nie choroba, wiesz?
            ale chorobą jest wymaganie bezsensownych poświęceń od ojca.

gratuluję Twemu facetowi, jak zajdziesz w ciążę to czuję, że dostanie listę
            rzeczy do wykonania w celu zaimponowania Ci!
          • jolaa71 Re: 83 kimi 01.04.07, 18:53
            ale niekiedy muszą robić dużo innych rzeczy,jakich nie wykonywali wcześniej
            np.samemu jechać do supermarketu na zakupy - dla mojego zgroza-mycie okien itp.
            pozdrawiam smile)
            • 83kimi Re: 83 kimi 01.04.07, 21:53
              Obowiązki domowe w układach partnerskich dzieli sie po połowie, wizyta w
              markecie chyba nie jest żadnym wysiłkiem.
    • asidoo Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 01.04.07, 20:10
      Nie pijemy oboje a bez ciąży też rzadko i mało...
    • sabko Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 01.04.07, 21:59
      Osobiście znam lepsze metody okazywania miłości kobiecie w ciąży , mój maż
      właśnie wczoraj umył wszystkie okna abym nie musiała skakać po stołkach smile
      Co do alkoholu to oboje nie pijemy dużo również gdy w ciąży nie jestem, więc
      jeśli teraz zdarzyła się jakaś okazja to śmiało mógł sobie wypić bo kierowcę
      miał tak czy tak pewnego hi,hi,hi
      Zresztą ja też mam na sumieniu kilka lampek winka i szklaneczkę piwka smile
      • 83kimi Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 02.04.07, 11:00
        Czyli normalnie Ty myjesz wszystkie okna, sprzątasz i gotujesz? Jeżeli lubisz
        być kura domową - Twój wybór, ale mycie okien to nic nadzwyczajnego. Wielu
        mężczyzn to robi.
    • robo001 Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 02.04.07, 09:07
      Wybacz, ael czy na znak miłości tez mamy zacząć nosić wkładki ???
      Dziewczyno, pomyśl zanim napiszesz takie rzeczy.....
    • kasiaa40 Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 02.04.07, 10:25
      Mój mąż w ten sposób się ze mną nie solidaryzuje i pije alkohol.
      • 83kimi Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 02.04.07, 11:05
        Jakiś czas temu czytałam na forum post kobiety, która wstydziła się iść na
        spacer, bo miała wieeeeeeeelki brzuchy i wszyscy na nią patrzyli, a jej było
        głupio, więc jej maż wsadził sobie pod koszulkę balon i tak poszli na dwór -
        wszyscy patrzyli na niego. Pomyslałam, że to fajny sposób pokazania kobiecie,
        że kocha się ją i docenia się trudy, jakie musi znieść, by dziecko przyszło na
        świat. I dlatego stwierdziłam, że jeżeli kobieta lubi czasem się napić i 9
        miesięcy abstynencji jest dla niej wyrzeczeniem, poświęceniem, to fajnie by
        było, jakby jej partner również nie pił albo przynajmniej nie pił w jej
        obecności. A poza tym dobrze, aby w każdej chwili był gotowy na prowadzenie
        samochodu.
        • malgosiek2 Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 02.04.07, 11:16
          Dlaczego 9 mies.ma być abstynencji?
          Dlatego,że trąbią,że nie ma bezpiecznej dawki alokholu?
          Ano nie ma,ale to nie znaczy,że mam sobie nie odmawiać do końca ciązy
          np.szklanki piwa czy od czasu do czasu lampki wina.
          Byłam na weselu jak nie wiedziałam o ciąży jeszcze i przez cały ten czas piłam
          wino głównie czerwone.
          Potem mąż przywiózł prawie nie piwo z Niemeic "Beks Lemon"suuuper pyszne.
          Na słabą morfologię nie działały tabl.witaminowe czy picie świeżych soków z
          sokowiówki.
          Dopiero jak zaczęłam pić czerwone półwytrawne wino morfologia poszła bardzo
          ładnie w górę.
          Dzieci szt.2 mam zdrowe,bez uszczerbku na zdrowiu.
          Starszy 9 latek ma już za sobą konkurs matematycznysmile
          Jak zajdziesz w ciążę to pogadamy o tzw.zachciewajkach,bo dopiero wtedy nie
          możesz się oprzeć chęci czegoś tam.
          Wierz mi to jest często silniejsze od Ciebie.
          Więc nie pisz o rzeczach tak "mądrych",których osobiście nie przeżyłaś jeszcze.
          Pzdr.Gosia
          • 83kimi Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 02.04.07, 11:27
            I? Oczywiście, że alkohol może nie mieć wpływu na nic, ale może się zdarzyć, że
            zaszkodzi... nigdy nic nie wiadomo...
            • malgosiek2 Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 02.04.07, 11:30
              Dokładnie nigdy nic nie wiadomo,bo przechodząc koło kamienicy moze spaść coś na
              głowę czy skręcic nogę na nierównym chodniku,bo tego też nie zawsze da się
              przewidzieć.
              Pzdr.Gosia
              • 83kimi Re: czy Wasi mężczyźni piją alkohol? 02.04.07, 11:57
                Oczywiście, ale tego trudno uniknąć, natomiast alkoholu można nie pić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka