Dodaj do ulubionych

owulacja a śluz płodny

01.04.07, 21:53
Mam pytanko czy jak jest śluz płodny czy na pewno jest owulacja??? Ostatnio biore bromergn poniewaz nie mialam owulacji, choc moja prolaktyna minimalnie podwyzszona, niemal sladowo. Owulacji nie mialam przez ostatnie 3 cykle, tyle na pewno bo dopiero zaczelam sie obserwowac i starac o maluszka. A dzis zaobserowaalam u siebie sluz plodny a to 18 dc wiec by sie zgadzalo ale czy to ze mam sluz plodny daje pewnosc ze bedzie owulacja. Pytam poniewaz we wt. bylam na usg jajnikow i nie bylo zadnego dominujacego ajjeczka stad pani doktor stwierdzila ze w tym cyklu raczej nie ma szans na owulacje i przepisala leki (wlasnie bromergon. co o tym sadzicie??
Obserwuj wątek
    • megisa1 Re: owulacja a śluz płodny 01.04.07, 23:20
      ani sluz, ani skaczaca tempka, ani inne znaki niebie i ziemi
      niestety nie moga byc dowodem ze jest owu

tylko monitoring w cyklu zwieksza szansą na takie stwierdzenie
      i a w 100% ciąża jest dowodem że owu była...

jesli nie było dominujacego to chyba na owu bym nie liczyła...tak jak
      powiedziała lekarka
      • dorciaszek Re: owulacja a śluz płodny 02.04.07, 08:16
        Aj no tak niestety myslalam. no nic chyba musze po prostu uzbroic sie w
        cierpliwosc i miec nadzieje ze leki pomoga i w jakims niedlugim czasie ta
        owulacja zacznie u mnie byc...sad
        • groszek28 Re: owulacja a śluz płodny 02.04.07, 08:27
          niestety, można mieć piękny śluz płodny i nie mieć owulacji sad Możesz
          stprawdzić poza monitoringiem również domowymi testami owulacyjnymi.
    • skorpionka1981 Re: owulacja a śluz płodny 03.04.07, 10:58
      W moim przypadku było tak, że śluzu nie mialam prawie w ogóle, bylo głównie sucho przez caly miesiąc, a jak już był w niewielkich ilościach, to był gęsty, biały, lepki strasznie..... a udało się mimo to. Więc śluz to nie wszystko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka