pewna_taka 27.04.07, 22:12 Dziewczyny, ile dni po ew. zapłodnieniu mozna zrobic test ciazowy? Troche boje sie rozczarowac, ale z drugiej strony chcialabym juz wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: test ciążowy 27.04.07, 22:14 w terminie spodziewanej miesiaczki lub po nim. Odpowiedz Link Zgłoś
pewna_taka Re: test ciążowy 27.04.07, 22:22 Kurcze, to jeszcze tydzien... Dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
maja1-1 Re: test ciążowy 27.04.07, 22:28 można już w 6 dniu po zapłodnieniu Zycze powodzenie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: test ciążowy 27.04.07, 22:28 maja1-1 napisała: > można już w 6 dniu po zapłodnieniu Zycze powodzenie!!!! > nonsens. Odpowiedz Link Zgłoś
maja1-1 Re: test ciążowy 27.04.07, 22:43 Dlaczego uważasz ze to nonsens czułośc testu ciążowego kupowanego w aptece wynosi 25mIU/ml a takie stezenie w szustym dniu juz może być Oczywiscie wynik negatywny nie przesądza o braku ciazy Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadamianka Re: test ciążowy 28.04.07, 07:24 wszystko zależy od ewentualnego stężenia hcg. U mnie np test w 35 dniu cyklu (cykle na ogół ok 32 dni) - negatywny, w 37 dniu cyklu - negatywny. A w 42 - dwie grube krechy Badanie krwi (beta) w 27 dc - ujemna, w 43 - 1608 Jestem zdania, że przed terminem miesiączki nie ma co robić, bo nawet jak wyjdzie negatywny, to jeszcze nie znaczy, że ciąży nie ma. Poczekaj ten tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: test ciążowy 30.04.07, 11:40 siasiuni odpowiem, ja np. zrobiłam wczesniej, bo może być negatywny i będzie ciąża, ale gdyby jednak miała byc delikatna kreseczka to chciałabym wiedzieć jak najszybciej ... no ale wyszedł negatyw i teraz czekam do piatku z kolejnym testem Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 dlaczego nonsens 30.04.07, 20:22 maju jest to niemozliwe ponieważ pęcherzyk zagnieżdża się w macicy w ciągu 6-12 dni po zapłodnieniu (6 można uznac za superekspres) standardem jest 8dni a produkcja hcg zaczyna sie od momentu zagnieżdżenia bardzo czułe testy moga wykryć ciążę po 48h od zagnieżdżenia ale na pewno nie takie które mierzą po 25mIU/ml tylko takie kóre mierza od 10mIU/ml ale i tak szanse sa małe policz że beta zaczyna startowac najczęściej od 0,01 i przyrost jest super np.100%...potrzeba wiecej niż 2 dni...niestety informacja z ulotki że testy wykrywaja ciaze 6 dniową moze byc prawdziwa i czesto sie sprawdza ale tzreba pomysleć od jakiego momentu ktoś tak liczy a liczy najprawdopodobniej od zagnieżdżenia...a nie zapłodnienia! a producenci kórzy pisza że "od zapłodnienia" to zwykli naciągacze na kase bo takie nieświadome kobiety kupuja te testy a szansy na pozytywny wynik po prostu nie ma... ale kasa leci bo ktos napisał że jest i conajmniej kilka testów sie kupi... Odpowiedz Link Zgłoś
pewna_taka Re: dlaczego nonsens 02.05.07, 18:21 Jednak zrobiłam test - wyszedł negatywny. W poniedziałek idę zrobić betę. Odpowiedz Link Zgłoś