19amatata02 16.05.07, 21:59 czy wam sie sprawdziła mówia ze na dziewczynke przed owolucja czy to prawda mi sie wydaje ze mój syn został poczety po okresie czyli przed owolucja wiec niewiem dokładnie jak to jest ,a jak było u was Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamooschka Re: czy któras planowała płec dziecka 16.05.07, 22:01 Planowała, chłopca. Opracowany w dniu owulacji. Córka (nieplanowana płeć) opracowana 4 dni przed owulacją U mnie teoria nie zawiodła Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: czy któras planowała płec dziecka 16.05.07, 22:05 Płci wprawdzie nie planowałam, ale mój syn począł się podczas stosunku przed owulacją Więc proponują uznać metodę za małoskuteczną, max 50%)) Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: czy któras planowała płec dziecka 16.05.07, 22:02 Ja zaplanowalam, ze to bedzie chlopiec jak juz bylam w ciazy. No i jest Odpowiedz Link Zgłoś
tigra8 Re: czy któras planowała płec dziecka 16.05.07, 22:05 A ja wiedziałam jak wpadłam, że to będzie dziewczynka bo mi się kilka miesięcy wcześniej wyśniła. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: czy któras planowała płec dziecka 16.05.07, 22:14 tigra zanim pomyślałam,że wogóle chcę jakieś dzieci, zawsze śniła mi się dziewusia Byłam pewna, że będę miała córkę, niemalże wiedziałam jak będzie wyglądała. A tu zonk, przy badaniu USG ukazały się niezbite dowody na chłopaka. Przy drugim juz nie byłam taka głupia, jak tylko zaczeła mi sie śnić owa dziewusia, zaczęłam wybierać imię dla chłopa Odpowiedz Link Zgłoś
smok9691 Re: czy któras planowała płec dziecka 16.05.07, 22:08 Planowałam dziecko, w dzień w który prawdopodobnie sie poczeło, sądziłam,ze tym razem nic z tego nie wyjdzie, bo za późno (po owulacji, tak myslałam). No i wyszedł Chłopiec. Tym razem tez palanowałam dziecko, chciałam dziewczynke, ale kiedy nas naszło, to tez myslałam, że juz chyba dawno po owulacji, zaszłam w ciąze, za miesiac rodzę, płci nie znam. Wierzę w teorię o której piszesz wiec myśle,ze bedzie braciszek. Dodam,ze mam raczej długie cykle. Zobaczymy i dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
smok9691 Re: czy któras planowała płec dziecka 16.05.07, 22:10 Ad wysnienia, to w noc, ktorej poczał sie drugi dzidziuś snił mi sie sliczny bobasek - chłopiec. Zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: czy któras planowała płec dziecka 16.05.07, 22:13 Taaaa, my celowaliśmy tak, żeby była córka. No i była!! Tylko nie wiedzieć z jakiej przyczyny jednocześnie przyplątał się osobnik XY, jak to czas na dziewczynki był ) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_maruda Re: czy któras planowała płec dziecka 17.05.07, 23:45 mathiola napisała: > Taaaa, my celowaliśmy tak, żeby była córka. No i była!! Tylko nie wiedzieć z > jakiej przyczyny jednocześnie przyplątał się osobnik XY, jak to czas na > dziewczynki był ) Mathiola, masz bliźnięta różnej płci? Fajnie! Jakie mają imiona? Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: czy któras planowała płec dziecka 16.05.07, 22:15 nie planowałam, jest jak jest za pierwszym razem chciałam syna i miałam syna za drugim razem chciałam córkę i jest córka Odpowiedz Link Zgłoś
haga78 Re: czy któras planowała płec dziecka 16.05.07, 22:23 Moj w samym srodku owulacji. Zreszta od samego poczatku traktowalam go jako chlopczyka, dopiero pod koniec ciazy zaczeto mi sugerowac ze to moze byc dziewczynka. Wyszlo na moje. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: czy któras planowała płec dziecka 16.05.07, 22:27 tak. męża poznałam na grillu, na którego zabrała mnie znajoma. nie gadał ze mną bo się wstydził. aż nagle ni z gruchy ni z pietruchy walnął: urodzisz mi syna? pomyślałam, o kukwa, ale zakręt, takim lepiej się nie sprzeciwiać i odpowiedziałam: jasne! wróciłam do domu, o incydencie zapomniałam...... a za rok i trochę rodził się jego syn. mój zresztą też ) Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Demarta 16.05.07, 22:31 Ale jak to tak, jego słowa miały taką moc sprawczą, że wam syn wyszedł??? To nawet lepsza historia niż z Jezusem Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Demarta 16.05.07, 22:35 o qrcze, mam nadzije, że tylko Demartowy mąż taki sprawczy, bo jak takich więcej po świecie chodzi, to strach z domu wyjść Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Demarta 16.05.07, 22:40 No nie? Spotkam nie daj Boże takiego wariata w sklepie monopolowym, co mu się spodobam i wyjedzie mi z tekstem o synu... i aaaaj, znowu zaciążona i to z byle łachudrą z monopolowego Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Demarta 16.05.07, 22:47 no! i jeszcze bez przyjemności żadnej Biedna Demarta, tak bez przyjemności... Odpowiedz Link Zgłoś
tigra8 Re: Demarta 16.05.07, 22:47 U mnie było do trzech razy sztuka, żadne nieplanowane, no może drugie. Syn poczęty w 7 dniu cyklu. Natomiast płec dzieci sprawdza mi się dokładnie z cyklami Jonasa. Odpowiedz Link Zgłoś
tigra8 Re: Demarta 16.05.07, 23:20 To z astrologii. W google można nawet wejśc na stronki, w których można to obliczac. Przypuszczam, że tyczy się to głównie cyklów niezaburzonych hormonami i innymi czynnikami. Jakbym umiała to wkleiłabym Ci linka ale jeszcze matołkiem jestem w tej sferze. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Demarta 16.05.07, 23:21 hmmm.... ciężko ale cykle niezaburzone hormonami znaleźć ) Odpowiedz Link Zgłoś
tigra8 Re: Demarta 16.05.07, 23:28 mathiola napisała: > hmmm.... ciężko ale cykle niezaburzone hormonami znaleźć ) Kiedyś miałam co do dnia się zgadzało a teraz to nie wiem bo mam Mirene i jedynie po wahaniach nastroju i chcicy rozpoznaje fazę. Odpowiedz Link Zgłoś
blu-velvet Re: czy któras planowała płec dziecka 16.05.07, 22:50 Mam 16-letniego syna-druga miała być dziewczynka.Zaplanowałam to sobie jakieś 10 lat temu-inna opcja nie wchodzila w grę bo tak strasznie chciałam mieć córeczkę.Wszystko co kupowałam w ciązy było dla córeczki nawet gdy jeszcze nie znałam płci.Prowadziła mi ciąże koleżanka/ginekolog oczywiście/-teraz sie pzryznała,że robiąc mi USG bała sie powiedzieć mi,że nie będzie dziewczynki.ALE JEST DZIWCZYNKA-dokladnie taka jak sobie zaplanowałam/i dziś ma juz dwa latka/ Odpowiedz Link Zgłoś
kasja78 Re: czy któras planowała płec dziecka 16.05.07, 23:15 ja tez sobie zaplanowałam ,że drugie dziecko to bedzie dziewczynka,imię czekało od 3 lat i nie mogło byc inaczej;grunt to dobrze wykonanan robota Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: czy któras planowała płec dziecka 16.05.07, 23:23 Mi ukradli imie dla mojej córki wszyscy sąsiedzi naokoło, same Ole się porobiły, kolejnej bym nie zdzierżyła i dobrze bo ma ładniejsze znacznie i bardziej oryginalne Odpowiedz Link Zgłoś
19amatata02 Re: czy któras planowała płec dziecka 17.05.07, 21:49 to chyba bedziemy celowac w dziesiatym dniu po okresie zobaczyny co z tego wyjdzie . Odpowiedz Link Zgłoś
anik801 Re: czy któras planowała płec dziecka 17.05.07, 23:20 Jak jeszcze nie byłam w ciąży,często śniło mi się,że rodzę syna i nadaję mu imię Dominik.Ponieważ zawsze chciałam mieć córkę tłumaczyłam sobie,że sny interpretuje się na odwróti,że będę miała córkę.No i mam córkęA tak poważnie to nie biorę zbyt serio takich metod.Moja ciotka mając już jednego syna (z czego ona i jej mąż byli niezadowoleni)postanowiła przed drugą ciążą zaplanować płeć przy pomocy lekarza.On przez kilka miesięcy na podstawie jakiś tam danych wyliczał.Wskazał im ten dzień,tylko zamiast wymarzonej córki urodził się syn.Przeżyli totalny zawód!Na trzecią próbę już się nie zdecydowali Odpowiedz Link Zgłoś
mapi9 Re: czy któras planowała płec dziecka 17.05.07, 23:21 nie planowałam tylko bardzo chciałam chłopaka no i jest ) Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Re: czy któras planowała płec dziecka 18.05.07, 07:39 Pojęcia nie mam jak to jest i nie planowałam, choć czułam kto mi sięn tam czaii w środku, teraz też czuję, ale tak na pewniaka ( bo 2 razy się sprawdziło ) i mogę się zdziwić, ale napewno nie rozczarować. Dzisiaj się okaże, zabieram córę na USG i będziem szukać dzwoneczków)) Ale do czego zmierzam: w dniach kiedy leżałam z pierworodnym w szpitalu po porodzie rodzili sie sami chłopcy, wyjątek stanowiły 2 dziewczynki na cały oddział. A że poleżałam dłużej, to zaobserwowałam po kilku dniach odmianę i z kolejii wyszedł sort dziewczynek... Odpowiedz Link Zgłoś
noovaa Re: czy któras planowała płec dziecka 18.05.07, 09:03 Planowałam syna, mam córkę... Więc nie wierze w te planowanie Jak chodziłam w ciąży każdy mi mówił że USG kłamie i wyglądam na chłopca Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: czy któras planowała płec dziecka 18.05.07, 12:27 sex 3 dni przed owu w planach była córka synek ma się świetnie i tyle z planowania Odpowiedz Link Zgłoś
gamma76 Re: czy któras planowała płec dziecka 18.05.07, 14:10 Ja zrobiłam mały eksperyment. Na płci średnio mi zależało, więc było mi wszystko jedno co wyjdzie. Pierwszy wyszedł syn, "robiony" cały cykl bez patrzenia na owulacje. Druga wyszła córa ( no na razie usg, ale parę razy potwierdzona) i robiona była dokładnie tak samo. Nawet termin ma na urodzinki syna (wszyscy się pytają jak nam to wyszło) Mało tego, w obu ciążach przytyłam i wyglądałam niemal identycznie, miałam takie same objawy i zachcianki. Więc teraz moge stwierdzić, że wszystkie przesądy dot. planowania płci oraz wyglądu w ciąży itp mają 50% szans. Po prostu co ma być to będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pollyanna123 Re: czy któras planowała płec dziecka 18.05.07, 20:45 U mnie wyszło. Syn - pod koniec owulacji, córka - na początku. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kontaminacja Re: czy któras planowała płec dziecka 18.05.07, 21:33 U mnie syn baaardzo planowany i dlatego kilka miesiecy robiony . Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: czy któras planowała płec dziecka 18.05.07, 23:59 Planowałam dziewczynkę i mi wyszła dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia51 Re: czy któras planowała płec dziecka 19.05.07, 21:57 Planowalismy synka i jest synek. Teraz ma byc dziewczynka tez planowana ale to sie okaże na początku grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś