angelika783 18.05.07, 08:23 Moje płodne dni wypadają na początku czerwca, czy któraś z Was planuje również zajść w ciążę w tym czasie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tunia30 Re: Czerwcowe starania :-) 18.05.07, 08:33 Ja się zgłaszam! Starania planuję na przełom maja i czerwca. Na razie czekam na @ i nie mogę się jakoś doczekać Powinna być 2 dni temu, im później przyjdzie tym później będziemy mogli zacząć starania. Pozdrawiam Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
aishka2307 Re: Czerwcowe starania :-) 18.05.07, 09:02 Ja się dopisuję do listy. Starania zaczynamy już 27maja ale wszystko wyjaśni sie w czerwcu, więc sie piszę. mam nadzieję, że ten cykl będzie szczęśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona To ja też:) 18.05.07, 22:52 Nareszcie pojawił się wątek czerwcowy My zaczynamy starania na przełomie czerwca/lipca- tak mi wpadają dni płodne, ale po ostatnim przeziębieniu @ spóźnia mi się 3 dzień (więc pewnie to bardziej lipiec), nawet zrobiłam dzis test, ale wyszedł negatywnie. Nawet się cieszę, bo brałam antybiotyk i mogłoby mieć to wpływ na maleństwo. Byłam juz u ginekologa, dziś u ogólnego, robie w przyszłym tygodniu wszystkie badania i czekam, czekam... Pozdrawiam!! P.S. Dodam jeszcze, że to będzie nasza druga dzidzia i marzy mi się córka Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Re: To ja też:) 19.05.07, 11:33 No co z tym majem, mi tez się @ spóźnia już 3 dni (ostatnio spóźniała mi się jak byłam nastolatką, teraz miałam zawsze super regularne cykle). Też zrobiłam nawet test, oczywiście wyszedł negatywny, bo raczej nie możliwe jest zajście w ciążę w 21 dc (a to był jedyny bez zabezpieczenia). I też wolałabym, by w maju nie zaciążyć, bo stres miałam i impreza za imprezą (( Więc czekam na @ i do dzieła. Pozdrwiam Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: To ja też:) 23.05.07, 11:28 Hej, mi sie dalej spoznia, dzis odbieram wyniki bety.... Wlasnie poszukuje jakiejs normy, zeby wiedziec co wynik bedzie oznaczal, chyba powyzej 6000 mlU/ml (czy jakos tak) oznacza ciaze. Czyli moze dolacze do styczniowek.... bede informowac Goraco pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ginty Re: Czerwcowe starania :-) 18.05.07, 23:18 No to i ja siuuuupwskoczyłam! Poprzednie strania były pierwszymi bezowocnymi,próbujemy dalej-przełom maja i sierpnia,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izetta to i ja się dopisuję 19.05.07, 07:47 wczoraj powinnam mieć owulację, ale testy pokazują, że jej nie ma. tak na wszelki wypadek kochaliśmy się z "M" przedwczoraj i planujemy spróbować dzisiaj. jak nie wyjdzie, to dopiero następny termin około 19 czerwca. więc jak widać zaliczam się również do waszego grona. pozdrawiam i 3mam za nas wszystkie kciuki. IZA Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: to i ja się dopisuję 19.05.07, 11:55 to będzie prawdopodobnie mój pierwszy cykl starań. O ile nie stchórzę i wszystkie wyniki wyjdą ok. Poza tym w czerwcu jeszcze mam obronę więc może jednak to będzie lipiec. Ale już bym chciała Odpowiedz Link Zgłoś
lukanka Re: Czerwcowe starania :-) 19.05.07, 14:12 czesc, dopisuje sie do listy plodne wypadaja mi na polowe czerwca - to bedzie pierwsza proba, nie moge sie doczekac. pozdrawiam i zycze powodzenia nam wszystkim no i udanego weekendu! Odpowiedz Link Zgłoś
marta.ceg Re: Czerwcowe starania :-) 19.05.07, 17:38 Witam. Ja również sie dopisuje. Bede miala dni płodne na przełomie maja i czerwca. To nasz pierwszy cykl starań. Pozdrowienia dla wszystkich starających sie. Odpowiedz Link Zgłoś
eliza765 Re: Czerwcowe starania :-) 19.05.07, 17:55 witam chyba tez się dopiszę tak na wszelki wypadek.W maju był nasz pierwszy cykl starania ale coś mi się zdaje że mnie nawiedzi coniecowięc czerwiec zapowiada sie pracowicie Odpowiedz Link Zgłoś
rondenia Re: Czerwcowe starania :-) 19.05.07, 22:08 WitamU mnie to drugi cykl starań,mam nadzieję,że ostatni.Życzę wszystkim 2kresek i mama nadzieje,że rozpoczniemy nowy wątek luty 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
monia189 Re: Czerwcowe starania :-) 19.05.07, 22:49 Witajcie. W końcu i ja mogę dołączyć do starających. W marcu poroniłam więc czerwiec jest pierwszym miesiącem moich starań. Dni pładne bedę miała w połowie miesiąca ale już nie mogę się doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika783 Re: Czerwcowe starania :-) 21.05.07, 08:15 No to do dzieła i powodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mercy2 Re: Czerwcowe starania :-) 21.05.07, 12:11 No to i ja się prędziutko dopisuję Nie liczę na powodzenie tej misji - bo akurat w te dobre dni mam zaplanowany wyjazd służbowy, ale po cichu liczę, ze się coś przesunie. Życzę wszystkim powidzenia Odpowiedz Link Zgłoś
smolm Re: Czerwcowe starania :-) 22.05.07, 15:15 cześć dziewczyny, jestem z wami, jeszcze kilka badań mnie czeka i zaczynamy z M starania o drugie, być może już w czerwcu. Trochę mam obawy czy sobie poradzę z dwójką, ale decyzja zapadła... Odpowiedz Link Zgłoś
toska_30 Re: Czerwcowe starania :-) 22.05.07, 16:02 Cześć dziewczyny. Dołączam do was A moja sytuacja wygląda następująco: owulkę miałam 19 maja, obecnie jestem na tym etapie że mogę jedynie bezsilnie czekać i zastanawiać się czy się udało czy nie. Następna (nie)spodziewana @ planowana na 3 czerwca. Więc zobaczymy co będzie. Jeśli okaże się, że się nam udało to będę o tym wiedziała właśnie w czerwcu, jeśli zaś nie udało się to też w czerwcu będą kolejne dni płodne, w które będziemy ponawiać nasze starania. Pozdrawiam was wszystkie i życzę powodzenia w waszych staraniach Odpowiedz Link Zgłoś
izetta toska_30 23.05.07, 09:18 to zupełnie jak ja. no to teraz obie cekamy niecierpliwie na 2 i 3 czerwca. mam nadzieję, że nam się uda i zobaczymy te uprawnione 2 kreski. pozdrawaim Iza Odpowiedz Link Zgłoś
toska_30 Re: toska_30 23.05.07, 10:52 Cześć Izuniu, w takim razie będziemy razem wyczekiwać tych początków czerwca. A może powiesz mi jak twoje samopoczucie teraz. Mnie coś brzuch dziś pobolewa, prawie jak na @, bolą mnie piersi. Tak chciałabym móc już coś wiedzieć. To oczekiwanie jest strasznie stresujące Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izetta samopoczucie 23.05.07, 12:52 hej toska! w sumie to normalnie się czuję. Dzisiaj rano troszę kłuło mnie po lewej jakby jajnik i brzuszek mi wyskoczył jak na @, a w niedzielę, jeszcze był w miarę płaski. mierzę temperaturę i mam 37,1 - 37,2 ale dziewczyny powiedziały, że nie ważna jest tempka z wieczornego mierzenia. wiec olewam to. a tak naprawdę to siedzę jak na szpilkach, wyzywam siebie od wariatek i staram sie robić wszystko by nie myślec o terminie @ ostatnio jak myslałam za dużo to @ dostałam dopiero po 14 dniach od spodziewanej daty. generalnie jakby mi kto dał prochy na sen, bym przespała aż do 2 czerwca to chyba bym go ozłociła. rany nie dość że człowiek się denerwuje czy się udało, to jeszcze musi uwazać by sobie czego nie wmówić a ty jak? Odpowiedz Link Zgłoś
toska_30 Re: samopoczucie 23.05.07, 15:47 hej izetta ja mam zupełnie podobnie - oddałabym wszystko by już coś wiedzieć, i podobnie jak ty - najlepiej przespać ten czas oczekiwania - obudzić się 2-3 czerwca brzuch hmm... wczoraj mnie jakby jajnik bolał, dziś miałam ból jak na @ ale teraz nie czuję nic, jakby się wszystko uspokoiło. Poza tym żadnych innych dolegliwości, absolutnie żadnych (a niektóre podobno już zgagę czy mdłości mają ) acha i temperaturka rośnie, przedwczoraj 36,8, wczoraj 36,9, a dziś 37,0. Mam nadzieję, że to dobry znak Jejku jak ja bym chciała już choć ciut ciut wiedzieć, czy jest szansa że się może udało. Ale przede mną jeszcze długie 10 dni Pozdrawiam gorąco i życzę powodzenia i cierpliwości w oczekiwaniu Odpowiedz Link Zgłoś
pewna_taka Re: Czerwcowe starania :-) 23.05.07, 16:24 też planuję i mam nadzieję, że się uda. tak naprawdę to będzie nasz pierwszy cykl starań, jestem teraz po badaniach, czekam na wyniki, potem wizyta u ginki i zaczynamy działać pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
m_anee Re: Czerwcowe starania :-) 23.05.07, 19:57 ja sie tez dopisuje przenosze sie z majowych staran na czerwcowe a wszystko przez @ kurcze bo walsnie wczoraj dostalam i co zaczynamy od nowa starania Odpowiedz Link Zgłoś
toska_30 Re: Czerwcowe starania :-) 24.05.07, 16:51 Witajcie dziewczynki I jak wasze staranka? A może któraś już co nieco wie o efektach? Życzę wszystkim powodzenia. Ech... ja coś dziś doła przyłapałam. Wczoraj rano bolał mnie brzuch jak na @, a potem nic, zero odczuć. Dziś z kolei zaczyna ciut boleć po prawej stronie. Ciekawe dlaczego? Ale za to tempka mi dziś minimalnie spadła. Wczoraj było 37 a dziś jest 36,9. Mam nadzieję, że to nie wróży nic złego - toż to żaden spadek ale wiecie - panikara jestem i już. Zobaczę jak będzie z tempką jutro. A przede mną jeszcze tyle dni wyczekiwania... Uściski dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Re: Czerwcowe starania :-) 25.05.07, 09:12 Do mnie w końcu przyszła @ (22.05.), więc staranka na początku czerwca. Co mnie denerwuje, to fakt, że mąż wyjeżdża w te dni w delegację Ale będziemy się starać przed i po. Obiecałam sobie, że się nie będę nakręcać, bo podejrzewam, że to tygodniowe opóźnienie @ było właśnie z takiej schizy. Pozdrawiam Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
manuelle Pytanko :-) 25.05.07, 09:44 Dostał wczoraj @ Więc ostatecznie nici z tego pierwszego cyklu starań Zatem w czerwcu czekają mnie z mężykiem bardzo pracowite dni A propos, co o tym sądzicie? Tydzien temu w czwartek nateście wyszła bardzo cieniutka kreseczka,ledwo widoczna,raczej pod światło. To był 26dc. A w pt i sob strasznie bolało mnie całe podbrzusze. Miałam jakieś tam objawy, do zakwalifikowania niby na ciążowe: ponad 10dni temp 37C, obolałe nabrzmiałe piersi, biały śluz... Ale w 33dc przyszła @ i to baaaaardzo obfita (mam powódź masakra, leci ciurkiem i to z takimi ciemnoczerwonymi gęstymi skrzepami - konsystencja budyniu). I tak sobie myslę, że może cos tam się działo, bo tydzień po dniach płodnych miałam spadek tem i ból podbrzusza (jak na implantację w sam raz objawy). Co o tym sądzicie? test sie pomylił? ja zfiksowałam i widziałam nie istniejącą kreskę? czy po prostu natura sama poradziła sobie ze słabym zarodkiem? ... Odpowiedz Link Zgłoś
toska_30 Re: Pytanko :-) 25.05.07, 10:31 Hej manuelle chyba masz rację pisząc, że mogło się coś dziać, test coś pokazał, ale organizm rządzi się swoimi prawami więc tak kreska na teście to wcale nie musiał być omam wzrokowy Odpowiedz Link Zgłoś
manuelle Re: Pytanko :-) 25.05.07, 10:46 z jednej strony to smutne ze sie nie udało ale z drugiej, przynajmniej wiem, że mam owulację, że dobrze obliczyłam dni płodne, ze testy ow się nie pomyliły, że jestem po prostu płodna a miałam wątpliwości, jak się naczytałam, o nieregularnych cyklach, nie pękajacych pecherzykach, miesiacach bez ow itp. Pozdrawiam i już niew moge się doczekać naszych czerwcowych starań)) Odpowiedz Link Zgłoś
damianex4 Re: :) 25.05.07, 10:51 Ja w czerwcu zaraz na początku czekam na rezultaty naszych starań. To nasz 3 cykl i jak do tej pory nic. Ale jeste teraz dobrej myśli. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
toska_30 Re: :) 25.05.07, 14:45 damianex4 - to testujemy w podobnych terminach, ja zaczynam 3 czerwca (oby pomyślnie) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: Czerwcowe starania :-) 25.05.07, 21:28 Tunia, do mnie @ przyszła wczoraj, mimo podwyższonej bety. Ale staranie jednak czerwcowe a nie lipcowe jak myślałam na początku. szystkie badania wyszły mi świetnie, więc nie ma na co czekać. Dziś byłam na festynie z okazji dnia MAtki w przedszkolu syna i osaczyły mnie kobiety w ciąży, naliczyłam naście w zaawansowanej! Wszędzie gdzie się nie odwrócę, kobiety w ciąży JA też już chce i mimo że nie staraliśmy się w tym miesiąc była trochę rozczarowana, że się nie udało. Pozdrawiam ciepło z Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Re: Czerwcowe starania :-) 25.05.07, 21:56 Mój synek (3 latka) występował dzisiaj z dziećmi z okazji Dnia Matki w żłobku. To takie słodkie. Była tam jedna mama z 2-miesięcznym niemowlakiem. Też widzę wszędzie kobiety z brzuszkami, o dziwo mój mąż również!!! Pozdrawiam Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: Czerwcowe starania :-) 31.05.07, 21:12 Dziś odbyłam wizytę u nowego ginekologa (zmieniliśmy klinike) i chciałam go poznać. Ma bardzo dobre opinie i nawet mój ogólny go bardzo poleca. Wykłada na CM UJ. Wszystkie badania mam ok, zrobił usg i też w porządku. Upewniłam się tez, że usuwanie nadżerki laserowo pół roku temu w żaden sposb nie wpłynie na starania i później ciąże, a oczytałam sie tyle na forum... Czasami lepiej chyba mniejwiedziec niz zamartwiać sie o wszystko. No i niestety miałam w zeszłym miesiącu wczesneporonienie. Zobaczymy jak będzie w tym. Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Re: Czerwcowe starania :-) 01.06.07, 08:25 No zaczęliśmy z mężem starania, a ten mi w delegację wyjechał, więc pewnie w tym cyklu nici z tego wszystkiego A jak rozpoznaje lekarz wczesne poronienie? Też mi się @ spóźniła o tydzień. A może rzeczywiście lepiej nie wiedzieć i się nie denerwować, bo ponoć większość kobiet nawet nie jest świadoma, że coś takiego się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: Czerwcowe starania :-) 01.06.07, 13:51 Lekarz przeanalizowal moje wyniki badan, a zrobilam sobie dodatkowo bete, bo juz tydzien @ sie spozniala. I mialam podwyzszona do 9 mlu/ml. Wiec stwierdzil ze to bylo wczesne poronienie. Nawet nie mialabym pojecia, gdyby nie ta beta. Podobno to sie czesto zdarza. Zwlaszcza ze bralam antybiotyk i bylam w podrozy sluzbowej samolotem, pewnie to tez nie pomoglo. Ten miesiac natomiast nalezy do nas Juz wczoraj byla solidna rozgrzewka przed meriutum Zastanawiam sie tylko do ktorego dnia cyklu sie starac, zeby bylo przed owu? Chcemy sie wstrzelic w coreczke Pozdrawiam z pochmurnego Krakowa. p.s. przepraszam za brak polskich liter, ale nie mam w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Re: Czerwcowe starania :-) 01.06.07, 14:17 Czyżbyś miała już synka w domu? U mnie 3-latek czeka na braciszka, choć ja bym bardzo się cieszyła z córeczki... Ale śliczny syneczek też mile widziany (przynajmniej te sterty ubrań po synku wykorzystam). Ja to nawet nie zastanawiam się, czy uda się przed owulacją, bo mąż wraca na krótko po 14dc., więc i tak mam małe szanse na ciążę w tym miesiącu. Ale będziemy próbować. Powodzenia życzę wszystkim starającym się! Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: Czerwcowe starania :-) 03.06.07, 10:53 O tak, mam już małego rozrabiakę, 4,5l I marzy mi się córeczka. Mały nie ma żadnych preferencji, raz chce braciszka po czym mówi o siostrzyczce i dobrze, przynajmniej się nie rozczaruje. Obawiam się jednak, że i to może sie zmienić, gdyż jego najlepszy przyjaciel za miesiąc będzie miał małego brata, a wiadomo, że mój musi mieć to samo Ja mam w planie starać się do 15 dnia cyklu,ale nie wiem czy to nie za długo jak na córeczkę? Może około 13 skończyć? już sama nie wiem... ostatni cykl miałam przesuniety, ale chyba przez to poronienie, a normalnie mam 30 dni (plus minus 2 dni). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mamapiotrka Re: Czerwcowe starania :-) 11.06.07, 15:54 No to staraj się ok. 10 dnia do 15 max Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: Czerwcowe starania :-) 11.06.07, 17:08 Staralismy sie od 8dc do 15dc co dwa dni, no i 18 tak dla pewnosci, jesli cykl bylby wydluzony Czekanie na testowanie mnie dobija... jestem z natury bardzo niecierpliwa a to pierwszy cykl staran. Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 Re: Czerwcowe starania :-) 01.06.07, 13:31 A jaki miałas wynik bety..Wcześniej pisałaś, że znalazłaś, że od ponad 6000 dopiero jest ciąża..Ale ciąża jest już od wyniku powyżej 5... Odpowiedz Link Zgłoś
damianex4 Re: Czerwcowe starania :-) 25.05.07, 14:49 Dzięki toska_30 ja za Ciebie też trzymam kciuki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
umber82 Re: Czerwcowe starania :-) 25.05.07, 15:34 i ja tez i ja też przenoszę się na czerwiec... dziś @ więc od 7 czerwca biorę męża w obroty, maj był na rozgrzewkę .. a że jedziemy na wczasy to może wrócimy w 3-czke hmm Odpowiedz Link Zgłoś
iwonek5 Re: Czerwcowe starania :-) 27.05.07, 23:39 Cześć dziewczynki Staramy się już od kilku miesięcy( co prawda na chybił-trafił i może dlatego z marnym skutkiem...) Teraz dzielnie zaczynamy starania, a że w grupie raźniej to postanowiłam dołączyćć i liczę,że tym razem się uda Powodzenia wszystkim zyczę!!! Wakacje za pasem, więc trzeba je dobrze zacząć Odpowiedz Link Zgłoś
eliza765 Re: Czerwcowe starania :-) 28.05.07, 06:50 tunia,barcellona nie jesteście sameja własnie zakończyłam niechybną porażką pierwszy miesiąc starań i też wkoło widzę same zaciążone dziołszkiTo jest chyba normalne jak planowałam zmienić kolor włosów pierwszą rzecz na którą patrzyłam to włosy,szukam butów patrzę co mają na stópkach...staramy się o dzidzię nawet twarzy nie widzę tylko brzuszki:dzisiaj zaczełam plamić wiec za kilka godzin powinnam miec niagarę(a tu taki upał się szykuje)mąż wyjeżdza w delegację 18 czerw więc wykorzystam go niecnie,wycyckam do zera wsadzę do samolotu i sayonarahihrałam się wczoraj do niego ze będzie tak wyeksploatowany przezd wyjazdem ze nawet nie powinien popatrzeć na włoszki (oczywiście żarty)do roboty kochane Odpowiedz Link Zgłoś
toska_30 Re: Czerwcowe starania :-) 28.05.07, 10:16 cześć dziewuszki kochane, mnie zostało jeszcze 5 długich dni niepewności i testowanko jesooo jak ja się nie mogę doczekać jestem dobrej myśli, odczuć nie mam żadnych, brzuch nie boli, piersi tak sobie - ale one to bolą mnie do połowy poprzedniego cyklu, kusi mnie żeby kupić test, ale przecież jak kupię to nie ma siły żeby nie zrobić - więc mocno postanowiłam - test dopiero w dzień niespodziewanej @ czyli 3 czerwca. Pozdrawiam was wszystkie - trzymajmy się dzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
dottie001 Re: Czerwcowe starania :-) 28.05.07, 15:21 Cześć! obecnie czekam na @, której spodziewam się w okolicy 3-5 czerwca, a potem staranka na metfominie i clo... słyszę już takie cichutkie: do biegu... gotowi.... Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
kebama Re:Dolaczam:) 29.05.07, 14:54 Witam wszystkie przyszle Mamy Ja tez pisze sie na czerwcowe staranka Wlasciwie zaczelismy juz w maju ale nic z tego nie bedzie, juz to wiem. Nastepne plodne dni w polowie czerwca. Teraz spokojne odliczanie i do dziela Pozdrawiam i zycze nam przyjemnych staran i wspanialych rezultatow Odpowiedz Link Zgłoś
atina11 Re: Czerwcowe starania :-) 30.05.07, 13:37 To i ja się dołączę) Owu. miałam ok. 25-27 maj... I NIE czekam na @ z terminem 10 czerwiec. To jest nasz 1 cykl starań o drugiego dzidziusia. Starszy syn ma już 2,5 r, i "udał się" za pierwszym razem... Zobaczymy jak będzie teraz. Niestety nie mam żadnych objawów ( jak np. podwyższona temp. czy ból brzucha), więc to chyba jeszcze nie tym razem... Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
smolm Re: Czerwcowe starania :-) 30.05.07, 18:54 Czesc dziewczyny, jestem po badaniach krwi, wyniki mam ok została mi jeszcze cytologia. Lekarz stwierdził niewielką nadżerkę ale w przypadku kiedy planuję ciążę to kazał się wstrzymać z jej usunięciem. Jak wspomniałam starania zaczynamy w czerwcu, chociaż troszkę poszaleliśmy w tym miesiącu i jest ryzyko że pamiątka będzie już w tym miesiącu. Myślę, że nie ale różnie bywa. Widzę, że atina11 jest w podobnej sytuacji co ja, tzn. też ma już dwu i pół rocznego szkraba. Mój jest z X 2004r. Odpowiedz Link Zgłoś
agacia1976 Re: Czerwcowe starania :-) 30.05.07, 14:12 Czesc dziewczyny dołączam do Was. To nasz 3 cykl starań, mam nadzieje że czerwiec bedzie pomyslny.Mam 9letnią córke , zajmuje się wychowywaniem jej i prowadze dom. Oby jak najwięcej z nas w tym cyklu zaciążylo...pozdrawiam.Agata. Odpowiedz Link Zgłoś
bea1232 Re: Czerwcowe starania :-) 30.05.07, 17:57 Postanowiłam również dopisac się do Waszej listy. Ostatnia @:16.05. To mój pierwszy miesiąc starań o drugiego dzidziusia. Dni płodne wykorzystaliśmy z mężem na maksa. Teraz pozostaje nam już tylko czekać...Trzymajmy za siebie kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
ol2 Re: Czerwcowe starania :-) 30.05.07, 18:50 Ja również do Was dołączam. Właściwie to nasz pierwszy cykl starań (taki intensywny). Mam już 3 letnią córeczkę. Ostatnia @ była 16.05 więc zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
smolm Re: Czerwcowe starania :-) 30.05.07, 18:55 Czesc dziewczyny, jestem po badaniach krwi, wyniki mam ok została mi jeszcze cytologia. Lekarz stwierdził niewielką nadżerkę ale w przypadku kiedy planuję ciążę to kazał się wstrzymać z jej usunięciem. Jak wspomniałam starania zaczynamy w czerwcu, chociaż troszkę poszaleliśmy w tym miesiącu i jest ryzyko że pamiątka będzie już w tym miesiącu. Myślę, że nie ale różnie bywa. Widzę, że atina11 jest w podobnej sytuacji co ja, tzn. też ma już dwu i pół rocznego szkraba. Mój jest z X 2004r. Odpowiedz Link Zgłoś
izetta i jednak zaczynam od nowa :( 01.06.07, 07:47 wczoraj byłam na becie. wynik straszny <0,100. więc nadziei nie ma zadnej. to już 5 cykl i nic. wyszukałam na forum informacje o wiesiołku, poleciałam do apteki i kupiłam. może to cos pomoze. tak więc jestem z wami duszą i ciałem. życzę powodzenia wszystkim starajacym się Odpowiedz Link Zgłoś
atina11 Re: Czerwcowe starania :-) 01.06.07, 09:49 Witaj Smolm. Mój Mały jest ze stycznia 2005r, więc troszkę młodszy. A od wczoraj coś mnie tak kłuje jajnik.... Już sama nie wiem czy faktycznie, czy to autosugestia ) Odpowiedz Link Zgłoś
toska_30 Re: Czerwcowe starania :-) 01.06.07, 11:55 cześć dziewczyny, wygląda na to że ja też dołączę do was w czerwcowych staraniach, coprawda czekam jeszcze do 3 czerwca, bo wówczas jest termin @, ale już dziś zrobiłam pierwszy test i niestety wyszedł negatywnie , a już miałam taką nadzieję, że się udało (staramy się od stycznia) więc wszystko wskazuje na to, że kolejne staranka przed nami Odpowiedz Link Zgłoś
marta.ceg juz po staraniach :-) 02.06.07, 11:58 Cześć dziewczyny my juz jestesmy po starankach teraz trzeba tylko czekać((. Czy któraś z was tez testuje okoł 12-14 czerwca????. Pozdrawiam i zycze wszystkim wyraźnych dwóch kreseczek!!!!!! Pa Odpowiedz Link Zgłoś
dolores12 też w oczekiwaniu 02.06.07, 13:46 Witam. Ja testuję już jutro, 2 dni przed terminem, bo już nie wytrzymam dłużej. Ale nie uwierzę, jak nie bedzie kresek, bo czuję się ciążowo( a mam już synka) - piersi jak balony, nie bolą tak jak zwykle przed @, tylko są napięte i nawet kropelkę mleka się udaje wycisnąć, a jestem 3 lata po porodzie. Chce mi się też spać okropnie no i lekkie mdłości rano, zanim coś zjem. Oby to było TO. Odpowiedz Link Zgłoś
magdadd Re: też w oczekiwaniu 03.06.07, 13:07 witam ja tez dopisuje sie na czerwcowe starania, maj był naszym pierwszym miesiącem starań i niestety dzis przyszedl okres wiec staran ciąg dalszy! pozdrawiam i wszystkim zycze oby ten miesiac zakonczyl sie sukcesem)) Odpowiedz Link Zgłoś
iw80 Re: juz po staraniach :-) 06.06.07, 10:58 Witam! ja testuje 13.06. Już mie moge się doczekać. Jest to drugi cykl staran i mam nadzieję, że tym razem sie uda Pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
marta.ceg Re: juz po staraniach :-) 06.06.07, 13:22 Witam. Mi termin @ tez wypada na 13.06 i jezeli nie przyjdzie(a mam taką nadzieje)to bede testowac. Ja tez juz nie moge sie doczekac a to jeszcze calusienki tydzien. To nasz pierwszy cykl staran, mocno sie nie nastawiam bo nie mam zadnych objawów wskazujacych ze mogło sie udac. Pozdrawiam i zycze wszytkim powodzenia!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iw80 Re: juz po staraniach :-) 06.06.07, 15:16 Ja już mam ochotę testować Niestety wiem, ze jest jeszcze za wczeście. Lepiej uzbroić się w cierpliwość i poczekać. Tylko dlaczego to takie trudne? Najpierw zwlekałam z decyzją o dziecku a teraz kiedy już się zdecydowałam nie mogę o niczym innym myśleć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agacia1976 Re: Czerwcowe starania :-) 04.06.07, 08:31 Cześć dziewczynyJestem w 6 dc , od dziś zaczełam mierzenie temp. rano miałam 36.0 rany jak mało Czekam do 10 dc i kupuje test owu, to masz 3 cykl starań. Oby się w końcu udało...pozdrawiam Was wszystkie i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona I jak Wam idzie? 06.06.07, 09:34 hop hop, spadlysmy na druga strone Jak Wam idzie dziewczyny? U mnie pojawily sie mdlosci, ale nie wiaze ich na razie z ciaza, mam nadzieje ze nie bierze mnie zadne chorobsko Moj internista zaleca mi sie zaszczepic na zoltaczke (dlczego wczesniej mi tego nie powiedzial!!) i jak sie w tym miesiacu nie uda to wstrzymac sie na dwa i zaszczepic, sama nie wiem... we wrzesniu jedziemy do Tunezji i wolalabym pojechac w 2 trymestrze. Jestem skolowana, ale poczekam do przyszlej niedzieli i testuje, jak wyjda dwie krechy to problem sie sam rozwiaze, na co bardzo licze Oczywiscie moj maz twierdzi, ze juz jestem w ciazy, takie meskie ego Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Re: I jak Wam idzie? 06.06.07, 16:52 My właśnie w trakcie starań. Biedny mój chłopina ledwie dycha)) Chyba mu jajecznicę zrbię dziś na kolację! Ja boję się, że znowu sama się nakręcę. O wiele łatwiej mi było w pierwszej ciąży, jakoś nie nastawiałam się, że się uda, nie doszukiwałam się objawów, bo po prostu nie wiedziałam czego się spodziewać. Też bym chciała, by pierwsze miesiące ciąży były latem. Pozdrawiam i powodzenia życzę Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: I jak Wam idzie? 08.06.07, 12:12 My również w trakcie starań, dziś 16 dc i sama nie wiem czu próbowac jeszcze jutro? Chcemy córkę, więc już powinniśmy pozwolić damskim plemniczom na dotarcie do jajeczka, ale z drugiej strony nie wiem czy to jajeczko już na nie oczekuje? Chyba jeszcze jutro wykorzystam męża, który o dziwo wcale się nie skarży ) Pozdrawiam! P.S Kiedy plany na testowanie? Ja chyba nie wytrzymam i zrobie w 25 dc.. Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Re: I jak Wam idzie? 08.06.07, 21:18 My już właściwie po "walce". Teraz tylko czekać. Próbuję się nie nastawiać, ale się chyba nie da... Chciałabym testować gdyby nie nadeszła @, ale też nie wiem, czy wytrzymam. Ale coś mi się wydaje, że przyjdzie nam trochę popracować nad kolejną pociechą. Aktualnie mam urwanie głowy w pracy, więc to pewnie też ma jakiś wpływ na poczęcie lub jego brak(( Pozdrawiam Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
mamapiotrka Re: Czerwcowe starania :-) 06.06.07, 18:14 Cześć babeczki, mam 22-miesięcznego synka i za kilka dni zaczynam starania. Już się nie mogę doczekać)) Odpowiedz Link Zgłoś
karola237 Re: Czerwcowe starania :-) 06.06.07, 19:05 ja sie staram od maja, i mam nadzieje ze juz ... Odpowiedz Link Zgłoś
agacia1976 Re: Czerwcowe starania :-) 07.06.07, 09:29 Cześc dziewczyny Jestem obeznie w 9dc, czekam więc na owu. Mierze temp. , zamierzam też jutro kupic testy owu. Niepokoi mnie tylko fakt, że mam pasma sluzu brunatnego, jakby jakies pozostałosci po @? Nigdy tak nie miałam, zwykle był @ 5 dni i koniec. A teraz jest dziwnie. Najpierw mnie zalało na maxa , jak nigdy. A teraz ten sluz....może któras z Was tak miała i wie o co chodzi? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ulus Re: Czerwcowe starania :-) 08.06.07, 11:44 Witajcie Dołączam do Was, dziś zaczął się 4 cykl moich starań. Kupiłam testy owulacyjne, bo mam nieregularne cykle i nie mam pojęcia, kiedy mam owulację, jeśli w ogóle ją mam (biorę Bromergon na zbicie prolaktyny, co ma wpłynąć na pojawienie się owulacji). Mam już córcię, ale starania o nią zajęły mi kilka lat (niemożność zajścia w ciążę, poronienia). I zamarzyło mi się teraz drugie dziecko, ale już widzę, że łatwo nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
metka79 Re: Czerwcowe starania :-) 08.06.07, 22:52 cześć dziewczyny, to ja też się dopisuję. Oby wszystkim się udało Odpowiedz Link Zgłoś
marynamaj Re: Czerwcowe starania :-) 09.06.07, 20:55 Chociaż niechętnie dołączam się i ja. Będę testowała ok 17-18.06 - chciałam zaciążyć dopiero w lipcu/sierpniu ale chyba po pierwszym razie zaskoczyło. A niech tam. Mam takie niejasne przeczucie, że urodzę w lutym. Serdecznie pozdrawiam wszystkie oczekujące dziewczyny. Niech czerwiec będzie dla waszych starań miesiącem szczęśliwym. Mariola Odpowiedz Link Zgłoś
loona81 Re: Czerwcowe starania :-) 10.06.07, 10:23 Czesc dziewczyny dolaczam sie i mam nadzieje ze nie na dlugo . Wczoraj byl sam srodek dni plodnych 14 dzien cyklu. Kiedy zaczynacie starania od samego poczatku dni plodnych czy tak w srodku? My juz 3 miesiac probujemy, ale chyba nie potrafie tak do konca wyznaczyc dni plodnych. W tamtym miesiacu temperatura podskoczyla mi w 13 dc ale bylam troche chora wiec nie wiem czy to byly dni plodne. Myslalam o tych testach owu, stosujecie je? Kurcze a moze wczoraj sie udalo. No nic dolaczam sie do czewcowych i w razie czego kolejnych staran. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamapiotrka Re: Czerwcowe starania :-) 11.06.07, 15:45 Ja czekam do dni płodnych, czyli tylko i wyłącznie obserwuję śluz (nie można współżyć bo obserwacje będą zafałszowane). Kiedy jest rozciągliwy (wzięty między kciuk a palec wskazujący rozciąga się na kilka cm) i zupełnie przezroczysty (bezbarwny jak woda), można, a nawet trzeba strzelić gola, za trzy dni kolejnego. I tyle. Ostatnio udało się za pierwszym razem, a teraz .... dzień X za kilka dni). Odpowiedz Link Zgłoś
ulus Re: Czerwcowe starania :-) 11.06.07, 21:49 Nie u wszystkich, niestety, to takie jest proste, najpierw to trzeba mieć w ogóle śluz i owulacje. Ja np. leczę się, aby owulacje mieć, ale nie wiem, czy ona występuje skoro ciąży brak Odpowiedz Link Zgłoś