Dodaj do ulubionych

Czerwcowe starania :-)

18.05.07, 08:23
Moje płodne dni wypadają na początku czerwca, czy któraś z Was planuje
również zajść w ciążę w tym czasie?? smile
Obserwuj wątek
    • tunia30 Re: Czerwcowe starania :-) 18.05.07, 08:33
      Ja się zgłaszam! Starania planuję na przełom maja i czerwca. Na razie czekam na
      @ i nie mogę się jakoś doczekać sad Powinna być 2 dni temu, im później przyjdzie
      tym później będziemy mogli zacząć starania.
      Pozdrawiam
      Tunia
      • aishka2307 Re: Czerwcowe starania :-) 18.05.07, 09:02
        Ja się dopisuję do listy. Starania zaczynamy już 27maja ale wszystko wyjaśni
        sie w czerwcu, więc sie piszę. mam nadzieję, że ten cykl będzie szczęśliwy.
    • barcellona To ja też:) 18.05.07, 22:52
      Nareszcie pojawił się wątek czerwcowysmile
      My zaczynamy starania na przełomie czerwca/lipca- tak mi wpadają dni płodne, ale po ostatnim przeziębieniu @ spóźnia mi się 3 dzień (więc pewnie to bardziej lipiec), nawet zrobiłam dzis test, ale wyszedł negatywnie. Nawet się cieszę, bo brałam antybiotyk i mogłoby mieć to wpływ na maleństwo.
      Byłam juz u ginekologa, dziś u ogólnego, robie w przyszłym tygodniu wszystkie badania i czekam, czekam...
      Pozdrawiam!!
      P.S. Dodam jeszcze, że to będzie nasza druga dzidzia i marzy mi się córka smile
      • tunia30 Re: To ja też:) 19.05.07, 11:33
        No co z tym majem, mi tez się @ spóźnia już 3 dni (ostatnio spóźniała mi się jak
        byłam nastolatką, teraz miałam zawsze super regularne cykle). Też zrobiłam nawet
        test, oczywiście wyszedł negatywny, bo raczej nie możliwe jest zajście w ciążę w
        21 dc (a to był jedyny bez zabezpieczenia). I też wolałabym, by w maju nie
        zaciążyć, bo stres miałam i impreza za imprezą sad(( Więc czekam na @ i do dzieła.
        Pozdrwiam
        Tunia
        • barcellona Re: To ja też:) 23.05.07, 11:28
          Hej, mi sie dalej spoznia, dzis odbieram wyniki bety....
          Wlasnie poszukuje jakiejs normy, zeby wiedziec co wynik bedzie oznaczal, chyba
          powyzej 6000 mlU/ml (czy jakos tak) oznacza ciaze.
          Czyli moze dolacze do styczniowek.... bede informowacsmile
          Goraco pozdrawiam!

• ginty Re: Czerwcowe starania :-) 18.05.07, 23:18
      No to i ja siuuuupsmilewskoczyłam! Poprzednie strania były pierwszymi
      bezowocnymi,próbujemy dalej-przełom maja i sierpnia,pozdrawiamsmile
      • izetta to i ja się dopisuję 19.05.07, 07:47
        wczoraj powinnam mieć owulację, ale testy pokazują, że jej nie ma. tak na
        wszelki wypadek kochaliśmy się z "M" przedwczoraj i planujemy spróbować
        dzisiaj. jak nie wyjdzie, to dopiero następny termin około 19 czerwca. więc jak
        widać zaliczam się również do waszego grona. pozdrawiam i 3mam za nas wszystkie
        kciuki. IZA
        • aleks2539 Re: to i ja się dopisuję 19.05.07, 11:55
          to będzie prawdopodobnie mój pierwszy cykl starań. O ile nie stchórzę i
          wszystkie wyniki wyjdą ok. Poza tym w czerwcu jeszcze mam obronę więc może
          jednak to będzie lipiec. Ale już bym chciała smile
    • lukanka Re: Czerwcowe starania :-) 19.05.07, 14:12
      czesc, dopisuje sie do listy smile plodne wypadaja mi na polowe czerwca - to
      bedzie pierwsza proba, nie moge sie doczekac. pozdrawiam i zycze powodzenia nam
      wszystkim smileno i udanego weekendu!
      • marta.ceg Re: Czerwcowe starania :-) 19.05.07, 17:38
        Witam.
        Ja również sie dopisuje. Bede miala dni płodne na przełomie maja i czerwca. To
        nasz pierwszy cykl starań.
        Pozdrowienia dla wszystkich starających sie.
        • eliza765 Re: Czerwcowe starania :-) 19.05.07, 17:55
          witamsmile chyba tez się dopiszę tak na wszelki wypadek.W maju był nasz pierwszy
          cykl starania ale coś mi się zdaje że mnie nawiedzi coniecosadwięc czerwiec
          zapowiada sie pracowicie
    • rondenia Re: Czerwcowe starania :-) 19.05.07, 22:08
      WitamsmileU mnie to drugi cykl starań,mam nadzieję,że ostatni.Życzę wszystkim
      2kresek i mama nadzieje,że rozpoczniemy nowy wątek luty 2008smile
    • monia189 Re: Czerwcowe starania :-) 19.05.07, 22:49
      Witajcie. W końcu i ja mogę dołączyć do starających. W marcu poroniłam więc
      czerwiec jest pierwszym miesiącem moich starań. Dni pładne bedę miała w połowie
      miesiąca ale już nie mogę się doczekać.
      • angelika783 Re: Czerwcowe starania :-) 21.05.07, 08:15
        No to do dzieła i powodzenia!!!! smile
    • mercy2 Re: Czerwcowe starania :-) 21.05.07, 12:11
      No to i ja się prędziutko dopisuję smile Nie liczę na powodzenie tej misji - bo
      akurat w te dobre dni mam zaplanowany wyjazd służbowy, ale po cichu liczę, ze
      się coś przesunie. Życzę wszystkim powidzenia smile
      • smolm Re: Czerwcowe starania :-) 22.05.07, 15:15
        cześć dziewczyny, jestem z wami, jeszcze kilka badań mnie czeka i zaczynamy z M
        starania o drugie, być może już w czerwcu. Trochę mam obawy czy sobie poradzę z
        dwójką, ale decyzja zapadła...
    • toska_30 Re: Czerwcowe starania :-) 22.05.07, 16:02
      Cześć dziewczyny. Dołączam do was smile A moja sytuacja wygląda następująco: owulkę
      miałam 19 maja, obecnie jestem na tym etapie że mogę jedynie bezsilnie czekać i
      zastanawiać się czy się udało czy nie. Następna (nie)spodziewana @ planowana na
      3 czerwca. Więc zobaczymy co będzie. Jeśli okaże się, że się nam udało to będę o
      tym wiedziała właśnie w czerwcu, jeśli zaś nie udało się to też w czerwcu będą
      kolejne dni płodne, w które będziemy ponawiać nasze starania.
      Pozdrawiam was wszystkie i życzę powodzenia w waszych staraniach smile
      • izetta toska_30 23.05.07, 09:18
        to zupełnie jak ja. no to teraz obie cekamy niecierpliwie na 2 i 3 czerwca. mam
        nadzieję, że nam się uda i zobaczymy te uprawnione 2 kreski. pozdrawaim Iza
        • toska_30 Re: toska_30 23.05.07, 10:52
          Cześć Izuniu, w takim razie będziemy razem wyczekiwać tych początków czerwca. A
          może powiesz mi jak twoje samopoczucie teraz. Mnie coś brzuch dziś pobolewa,
          prawie jak na @, bolą mnie piersi. Tak chciałabym móc już coś wiedzieć. To
          oczekiwanie jest strasznie stresujące smile Pozdrawiam
          • izetta samopoczucie 23.05.07, 12:52
            hej toska! w sumie to normalnie się czuję. Dzisiaj rano troszę kłuło mnie po
            lewej jakby jajnik i brzuszek mi wyskoczył jak na @, a w niedzielę, jeszcze był
            w miarę płaski. mierzę temperaturę i mam 37,1 - 37,2 ale dziewczyny
            powiedziały, że nie ważna jest tempka z wieczornego mierzenia. wiec olewam to.
            a tak naprawdę to siedzę jak na szpilkach, wyzywam siebie od wariatek i staram
            sie robić wszystko by nie myślec o terminie @ smile ostatnio jak myslałam za dużo
            to @ dostałam dopiero po 14 dniach od spodziewanej daty. generalnie jakby mi
            kto dał prochy na sen, bym przespała aż do 2 czerwca to chyba bym go ozłociła.
            rany nie dość że człowiek się denerwuje czy się udało, to jeszcze musi uwazać
            by sobie czego nie wmówić tongue_out a ty jak?
            • toska_30 Re: samopoczucie 23.05.07, 15:47
              hej izetta smile
              ja mam zupełnie podobnie - oddałabym wszystko by już coś wiedzieć, i podobnie
              jak ty - najlepiej przespać ten czas oczekiwania - obudzić się 2-3 czerwca smile
              brzuch hmm... wczoraj mnie jakby jajnik bolał, dziś miałam ból jak na @ ale
              teraz nie czuję nic, jakby się wszystko uspokoiło. Poza tym żadnych innych
              dolegliwości, absolutnie żadnych (a niektóre podobno już zgagę czy mdłości mają
              smile) acha i temperaturka rośnie, przedwczoraj 36,8, wczoraj 36,9, a dziś 37,0.
              Mam nadzieję, że to dobry znak smile Jejku jak ja bym chciała już choć ciut ciut
              wiedzieć, czy jest szansa że się może udało. Ale przede mną jeszcze długie 10 dni sad
              Pozdrawiam gorąco i życzę powodzenia i cierpliwości w oczekiwaniu smile
    • pewna_taka Re: Czerwcowe starania :-) 23.05.07, 16:24
      też planuję i mam nadzieję, że się uda.
      tak naprawdę to będzie nasz pierwszy cykl starań, jestem teraz po badaniach,
      czekam na wyniki, potem wizyta u ginki i zaczynamy działać smile
      pozdrowienia smile
      • m_anee Re: Czerwcowe starania :-) 23.05.07, 19:57
        ja sie tez dopisuje przenosze sie z majowych staran na czerwcowe a wszystko
        przez @ kurcze bo walsnie wczoraj dostalam i co zaczynamy od nowa starania

• toska_30 Re: Czerwcowe starania :-) 24.05.07, 16:51
      Witajcie dziewczynki smile I jak wasze staranka? A może któraś już co nieco wie o
      efektach? Życzę wszystkim powodzenia.
      Ech... ja coś dziś doła przyłapałam. Wczoraj rano bolał mnie brzuch jak na @, a
      potem nic, zero odczuć. Dziś z kolei zaczyna ciut boleć po prawej stronie.
      Ciekawe dlaczego? Ale za to tempka mi dziś minimalnie spadła. Wczoraj było 37 a
      dziś jest 36,9. Mam nadzieję, że to nie wróży nic złego - toż to żaden spadek
      ale wiecie - panikara jestem i już. Zobaczę jak będzie z tempką jutro. A przede
      mną jeszcze tyle dni wyczekiwania...
      Uściski dla wszystkich smile
      • tunia30 Re: Czerwcowe starania :-) 25.05.07, 09:12
        Do mnie w końcu przyszła @ (22.05.), więc staranka na początku czerwca. Co mnie
        denerwuje, to fakt, że mąż wyjeżdża w te dni w delegacjęsad Ale będziemy się
        starać przed i po. Obiecałam sobie, że się nie będę nakręcać, bo podejrzewam,
        że to tygodniowe opóźnienie @ było właśnie z takiej schizy.
        Pozdrawiam
        Tunia
        • manuelle Ja też:) 25.05.07, 09:36
        • manuelle Pytanko :-) 25.05.07, 09:44
          Dostał wczoraj @ sad Więc ostatecznie nici z tego pierwszego cyklu starańsad
          Zatem w czerwcu czekają mnie z mężykiem bardzo pracowite dnismile

A propos, co o tym sądzicie? Tydzien temu w czwartek nateście wyszła bardzo
          cieniutka kreseczka,ledwo widoczna,raczej pod światło. To był 26dc. A w pt i
          sob strasznie bolało mnie całe podbrzusze. Miałam jakieś tam objawy, do
          zakwalifikowania niby na ciążowe: ponad 10dni temp 37C, obolałe nabrzmiałe
          piersi, biały śluz... Ale w 33dc przyszła @ i to baaaaardzo obfita (mam powódź
          masakra, leci ciurkiemsad i to z takimi ciemnoczerwonymi gęstymi skrzepami -
          konsystencja budyniu). I tak sobie myslę, że może cos tam się działo, bo
          tydzień po dniach płodnych miałam spadek tem i ból podbrzusza (jak na
          implantację w sam raz objawy).

Co o tym sądzicie? test sie pomylił? ja zfiksowałam i widziałam nie istniejącą
          kreskę? czy po prostu natura sama poradziła sobie ze słabym zarodkiem? ...
          • toska_30 Re: Pytanko :-) 25.05.07, 10:31
            Hej manuelle smile chyba masz rację pisząc, że mogło się coś dziać, test coś
            pokazał, ale organizm rządzi się swoimi prawami sad więc tak kreska na teście to
            wcale nie musiał być omam wzrokowy smile
            • manuelle Re: Pytanko :-) 25.05.07, 10:46
              z jednej strony to smutne ze sie nie udałosad
              ale z drugiej, przynajmniej wiem, że mam owulację, że dobrze obliczyłam dni
              płodne, ze testy ow się nie pomyliły, że jestem po prostu płodnasmile a miałam
              wątpliwości, jak się naczytałam, o nieregularnych cyklach, nie pękajacych
              pecherzykach, miesiacach bez ow itp.

Pozdrawiam i już niew moge się doczekać naszych czerwcowych starańsmile))
              • damianex4 Re: :) 25.05.07, 10:51
                Ja w czerwcu zaraz na początku czekam na rezultaty naszych starań. To nasz 3
                cykl i jak do tej pory nic. Ale jeste teraz dobrej myśli. smilesmile Pozdrawiam
                • toska_30 Re: :) 25.05.07, 14:45
                  damianex4 - to testujemy w podobnych terminach, ja zaczynam 3 czerwca (oby
                  pomyślnie)
                  pozdrawiam
                  • angelika783 Re: :) 25.05.07, 14:48
                    Ja 5 mam nadzieje na chlopca smile
        • barcellona Re: Czerwcowe starania :-) 25.05.07, 21:28
          Tunia, do mnie @ przyszła wczoraj, mimo podwyższonej bety. Ale staranie jednak czerwcowe a nie lipcowe jak myślałam na początku. szystkie badania wyszły mi świetnie, więc nie ma na co czekać. Dziś byłam na festynie z okazji dnia MAtki w przedszkolu syna i osaczyły mnie kobiety w ciąży, naliczyłam naście w zaawansowanej! Wszędzie gdzie się nie odwrócę, kobiety w ciążysmile JA też już chce i mimo że nie staraliśmy się w tym miesiąc była trochę rozczarowana, że się nie udało.
          Pozdrawiam ciepło z Krakowa.
          • tunia30 Re: Czerwcowe starania :-) 25.05.07, 21:56
            Mój synek (3 latka) występował dzisiaj z dziećmi z okazji Dnia Matki w żłobku.
            To takie słodkie. Była tam jedna mama z 2-miesięcznym niemowlakiem. Też widzę
            wszędzie kobiety z brzuszkami, o dziwo mój mąż również!!!
            Pozdrawiam
            Tunia
            • barcellona Re: Czerwcowe starania :-) 31.05.07, 21:12
              Dziś odbyłam wizytę u nowego ginekologa (zmieniliśmy klinike) i chciałam go poznać. Ma bardzo dobre opinie i nawet mój ogólny go bardzo poleca. Wykłada na CM UJ. Wszystkie badania mam ok, zrobił usg i też w porządku. Upewniłam się tez, że usuwanie nadżerki laserowo pół roku temu w żaden sposb nie wpłynie na starania i później ciąże, a oczytałam sie tyle na forum... Czasami lepiej chyba mniejwiedziec niz zamartwiać sie o wszystko.
              No i niestety miałam w zeszłym miesiącu wczesneporonienie.
              Zobaczymy jak będzie w tym.

• tunia30 Re: Czerwcowe starania :-) 01.06.07, 08:25
                No zaczęliśmy z mężem starania, a ten mi w delegację wyjechał, więc pewnie w tym
                cyklu nici z tego wszystkiego sad
                A jak rozpoznaje lekarz wczesne poronienie? Też mi się @ spóźniła o tydzień. A
                może rzeczywiście lepiej nie wiedzieć i się nie denerwować, bo ponoć większość
                kobiet nawet nie jest świadoma, że coś takiego się dzieje.
                • barcellona Re: Czerwcowe starania :-) 01.06.07, 13:51
                  Lekarz przeanalizowal moje wyniki badan, a zrobilam sobie dodatkowo bete, bo
                  juz tydzien @ sie spozniala. I mialam podwyzszona do 9 mlu/ml. Wiec stwierdzil
                  ze to bylo wczesne poronienie. Nawet nie mialabym pojecia, gdyby nie ta beta.
                  Podobno to sie czesto zdarza. Zwlaszcza ze bralam antybiotyk i bylam w podrozy
                  sluzbowej samolotem, pewnie to tez nie pomoglo.
                  Ten miesiac natomiast nalezy do nas wink Juz wczoraj byla solidna rozgrzewka
                  przed meriutum smile Zastanawiam sie tylko do ktorego dnia cyklu sie starac, zeby
                  bylo przed owu? Chcemy sie wstrzelic w coreczke smile
                  Pozdrawiam z pochmurnego Krakowa.

p.s. przepraszam za brak polskich liter, ale nie mam w pracy sad
                  • tunia30 Re: Czerwcowe starania :-) 01.06.07, 14:17
                    Czyżbyś miała już synka w domu? U mnie 3-latek czeka na braciszka, choć ja bym
                    bardzo się cieszyła z córeczki... Ale śliczny syneczek też mile widziany
                    (przynajmniej te sterty ubrań po synku wykorzystam). Ja to nawet nie zastanawiam
                    się, czy uda się przed owulacją, bo mąż wraca na krótko po 14dc., więc i tak mam
                    małe szanse na ciążę w tym miesiącu. Ale będziemy próbować.
                    Powodzenia życzę wszystkim starającym się!
                    • barcellona Re: Czerwcowe starania :-) 03.06.07, 10:53
                      O tak, mam już małego rozrabiakę, 4,5l wink I marzy mi się córeczka. Mały nie ma żadnych preferencji, raz chce braciszka po czym mówi o siostrzyczce i dobrze, przynajmniej się nie rozczaruje. Obawiam się jednak, że i to może sie zmienić, gdyż jego najlepszy przyjaciel za miesiąc będzie miał małego brata, a wiadomo, że mój musi mieć to samo wink
                      Ja mam w planie starać się do 15 dnia cyklu,ale nie wiem czy to nie za długo jak na córeczkę? Może około 13 skończyć? już sama nie wiem... ostatni cykl miałam przesuniety, ale chyba przez to poronienie, a normalnie mam 30 dni (plus minus 2 dni). Pozdrawiam!
                      • mamapiotrka Re: Czerwcowe starania :-) 11.06.07, 15:54
                        No to staraj się ok. 10 dnia do 15 max
                        • barcellona Re: Czerwcowe starania :-) 11.06.07, 17:08
                          Staralismy sie od 8dc do 15dc co dwa dni, no i 18 tak dla pewnosci, jesli cykl
                          bylby wydluzony smile
                          Czekanie na testowanie mnie dobija... jestem z natury bardzo niecierpliwa a to
                          pierwszy cykl staran.
          • artdesign84 Re: Czerwcowe starania :-) 01.06.07, 13:31
            A jaki miałas wynik bety..Wcześniej pisałaś, że znalazłaś, że od ponad 6000
            dopiero jest ciąża..Ale ciąża jest już od wyniku powyżej 5...
    • damianex4 Re: Czerwcowe starania :-) 25.05.07, 14:49
      Dzięki toska_30 ja za Ciebie też trzymam kciuki. Pozdrawiam
    • umber82 Re: Czerwcowe starania :-) 25.05.07, 15:34
      i ja tez i ja też wink przenoszę się na czerwiec... dziś @ więc od 7 czerwca
      biorę męża w obroty, maj był na rozgrzewkę ..smile

a że jedziemy na wczasy to może wrócimy w 3-czke smile hmm
      • iwonek5 Re: Czerwcowe starania :-) 27.05.07, 23:39
        Cześć dziewczynkismile
        Staramy się już od kilku miesięcy( co prawda na chybił-trafił i może dlatego z marnym skutkiem...) Teraz dzielnie zaczynamy starania, a że w grupie raźniej to postanowiłam dołączyćć i liczę,że tym razem się udasmile Powodzenia wszystkim zyczę!!! Wakacje za pasem, więc trzeba je dobrze zacząćwink
        • eliza765 Re: Czerwcowe starania :-) 28.05.07, 06:50
          tunia,barcellona nie jesteście samesmileja własnie zakończyłam niechybną porażką
          pierwszy miesiąc starań i też wkoło widzę same zaciążone dziołszkismileTo jest
          chyba normalne jak planowałam zmienić kolor włosów pierwszą rzecz na którą
          patrzyłam to włosy,szukam butów patrzę co mają na stópkach...staramy się o
          dzidzię nawet twarzy nie widzę tylko brzuszki:smilesmilesmiledzisiaj zaczełam plamić
          wiec za kilka godzin powinnam miec niagarę(a tu taki upał się szykuje)mąż
          wyjeżdza w delegację 18 czerw więc wykorzystam go niecnie,wycyckam do zera
          wsadzę do samolotu i sayonarasmilesmilehihrałam się wczoraj do niego ze będzie tak
          wyeksploatowany przezd wyjazdem ze nawet nie powinien popatrzeć na włoszki
          (oczywiście żarty)do roboty kochane
          • toska_30 Re: Czerwcowe starania :-) 28.05.07, 10:16
            cześć dziewuszki kochane,
            mnie zostało jeszcze 5 długich dni niepewności i testowanko smile jesooo jak ja się
            nie mogę doczekać smile jestem dobrej myśli, odczuć nie mam żadnych, brzuch nie
            boli, piersi tak sobie - ale one to bolą mnie do połowy poprzedniego cyklu, kusi
            mnie żeby kupić test, ale przecież jak kupię to nie ma siły żeby nie zrobić -
            więc mocno postanowiłam - test dopiero w dzień niespodziewanej @ czyli 3 czerwca.

Pozdrawiam was wszystkie - trzymajmy się dzielnie smile
    • dottie001 Re: Czerwcowe starania :-) 28.05.07, 15:21
      Cześć! obecnie czekam na @, której spodziewam się w okolicy 3-5 czerwca, a
      potem staranka na metfominie i clo... słyszę już takie cichutkie: do biegu...
      gotowi.... wink
      Pozdrawiam,
    • kebama Re:Dolaczam:) 29.05.07, 14:54
      Witam wszystkie przyszle Mamysmile Ja tez pisze sie na czerwcowe starankasmile
      Wlasciwie zaczelismy juz w maju ale nic z tego nie bedzie, juz to wiem. Nastepne
      plodne dni w polowie czerwca. Teraz spokojne odliczanie i do dzielasmile Pozdrawiam
      i zycze nam przyjemnych staran i wspanialych rezultatowsmile
    • atina11 Re: Czerwcowe starania :-) 30.05.07, 13:37
      To i ja się dołączęsmile) Owu. miałam ok. 25-27 maj... I NIE czekam na @ z
      terminem 10 czerwiec. To jest nasz 1 cykl starań o drugiego dzidziusia.
      Starszy syn ma już 2,5 r, i "udał się" za pierwszym razem... Zobaczymy jak
      będzie teraz. Niestety nie mam żadnych objawów ( jak np. podwyższona temp. czy
      ból brzucha), więc to chyba jeszcze nie tym razem... Pozdrawiam cieplutko
      • smolm Re: Czerwcowe starania :-) 30.05.07, 18:54
        Czesc dziewczyny,
        jestem po badaniach krwi, wyniki mam ok została mi jeszcze cytologia. Lekarz
        stwierdził niewielką nadżerkę ale w przypadku kiedy planuję ciążę to kazał się
        wstrzymać z jej usunięciem. Jak wspomniałam starania zaczynamy w czerwcu,
        chociaż troszkę poszaleliśmy w tym miesiącu i jest ryzyko że pamiątka będzie
        już w tym miesiącu. Myślę, że nie ale różnie bywasmile. Widzę, że atina11 jest w
        podobnej sytuacji co ja, tzn. też ma już dwu i pół rocznego szkraba. Mój jest z
        X 2004r.
    • agacia1976 Re: Czerwcowe starania :-) 30.05.07, 14:12
      Czesc dziewczynysmile dołączam do Was. To nasz 3 cykl starań, mam nadzieje że
      czerwiec bedzie pomyslny.Mam 9letnią córke , zajmuje się wychowywaniem jej i
      prowadze dom. Oby jak najwięcej z nas w tym cyklu zaciążylo...pozdrawiam.Agata.
      • bea1232 Re: Czerwcowe starania :-) 30.05.07, 17:57
        Postanowiłam również dopisac się do Waszej listy. Ostatnia @:16.05. To mój
        pierwszy miesiąc starań o drugiego dzidziusia. Dni płodne wykorzystaliśmy z
        mężem na maksa. Teraz pozostaje nam już tylko czekać...Trzymajmy za siebie
        kciuki!
        • ol2 Re: Czerwcowe starania :-) 30.05.07, 18:50
          Ja również do Was dołączam.
          Właściwie to nasz pierwszy cykl starań (taki intensywny). Mam już 3 letnią córeczkę.
          Ostatnia @ była 16.05 więc zobaczymy smile

smilesmile
          • smolm Re: Czerwcowe starania :-) 30.05.07, 18:55
            Czesc dziewczyny,
            jestem po badaniach krwi, wyniki mam ok została mi jeszcze cytologia. Lekarz
            stwierdził niewielką nadżerkę ale w przypadku kiedy planuję ciążę to kazał się
            wstrzymać z jej usunięciem. Jak wspomniałam starania zaczynamy w czerwcu,
            chociaż troszkę poszaleliśmy w tym miesiącu i jest ryzyko że pamiątka będzie
            już w tym miesiącu. Myślę, że nie ale różnie bywasmile. Widzę, że atina11 jest w
            podobnej sytuacji co ja, tzn. też ma już dwu i pół rocznego szkraba. Mój jest z
            X 2004r.

• izetta i jednak zaczynam od nowa :( 01.06.07, 07:47
              wczoraj byłam na becie. wynik straszny sad <0,100. więc nadziei nie ma zadnej.
              to już 5 cykl i nic. wyszukałam na forum informacje o wiesiołku, poleciałam do
              apteki i kupiłam. może to cos pomoze. tak więc jestem z wami duszą i ciałem.
              życzę powodzenia wszystkim starajacym się
    • atina11 Re: Czerwcowe starania :-) 01.06.07, 09:49
      Witaj Smolm. Mój Mały jest ze stycznia 2005r, więc troszkę młodszy. A od
      wczoraj coś mnie tak kłuje jajnik.... Już sama nie wiem czy faktycznie, czy to
      autosugestia smile)
      • toska_30 Re: Czerwcowe starania :-) 01.06.07, 11:55
        cześć dziewczyny, wygląda na to że ja też dołączę do was w czerwcowych
        staraniach, coprawda czekam jeszcze do 3 czerwca, bo wówczas jest termin @, ale
        już dziś zrobiłam pierwszy test i niestety wyszedł negatywnie crying, a już miałam
        taką nadzieję, że się udało (staramy się od stycznia) więc wszystko wskazuje na
        to, że kolejne staranka przed nami
        • marta.ceg juz po staraniach :-) 02.06.07, 11:58
          Cześć dziewczyny my juz jestesmy po starankach teraz trzeba tylko czekaćsad((.
          Czy któraś z was tez testuje okoł 12-14 czerwca????.
          Pozdrawiam i zycze wszystkim wyraźnych dwóch kreseczek!!!!!!
          Pa
          • dolores12 też w oczekiwaniu 02.06.07, 13:46
            Witam. Ja testuję już jutro, 2 dni przed terminem, bo już nie wytrzymam dłużej.
            Ale nie uwierzę, jak nie bedzie kresek, bo czuję się ciążowo( a mam już synka) -
            piersi jak balony, nie bolą tak jak zwykle przed @, tylko są napięte i nawet
            kropelkę mleka się udaje wycisnąć, a jestem 3 lata po porodzie. Chce mi się też
            spać okropnie no i lekkie mdłości rano, zanim coś zjem. Oby to było TO.
            • magdadd Re: też w oczekiwaniu 03.06.07, 13:07
              witamsmile ja tez dopisuje sie na czerwcowe starania, maj był naszym pierwszym
              miesiącem starań i niestety dzis przyszedl okressad wiec staran ciąg dalszy!
              pozdrawiam i wszystkim zycze oby ten miesiac zakonczyl sie sukcesemsmile))
          • iw80 Re: juz po staraniach :-) 06.06.07, 10:58
            Witam! ja testuje 13.06. Już mie moge się doczekać. Jest to drugi cykl staran i
            mam nadzieję, że tym razem sie udasmile
            Pozdrawiam i życzę powodzenia
            • marta.ceg Re: juz po staraniach :-) 06.06.07, 13:22
              Witam.
              Mi termin @ tez wypada na 13.06 i jezeli nie przyjdzie(a mam taką nadzieje)to
              bede testowac. Ja tez juz nie moge sie doczekac a to jeszcze calusienki tydzien.
              To nasz pierwszy cykl staran, mocno sie nie nastawiam bo nie mam zadnych objawów
              wskazujacych ze mogło sie udac.
              Pozdrawiam i zycze wszytkim powodzenia!!!!!!!!
              • iw80 Re: juz po staraniach :-) 06.06.07, 15:16
                Ja już mam ochotę testowaćsmile Niestety wiem, ze jest jeszcze za wczeście. Lepiej
                uzbroić się w cierpliwość i poczekać. Tylko dlaczego to takie trudnesmile?
                Najpierw zwlekałam z decyzją o dziecku a teraz kiedy już się zdecydowałam nie
                mogę o niczym innym myśleć.
                Pozdrawiam
    • agacia1976 Re: Czerwcowe starania :-) 04.06.07, 08:31
      Cześć dziewczynysmileJestem w 6 dc , od dziś zaczełam mierzenie temp. rano miałam
      36.0 rany jak małosmile Czekam do 10 dc i kupuje test owu, to masz 3 cykl starań.
      Oby się w końcu udało...pozdrawiam Was wszystkie i życzę powodzenia.
    • barcellona I jak Wam idzie? 06.06.07, 09:34
      hop hop,
      spadlysmy na druga strone wink Jak Wam idzie dziewczyny? U mnie pojawily sie
      mdlosci, ale nie wiaze ich na razie z ciaza, mam nadzieje ze nie bierze mnie
      zadne chorobsko sad
      Moj internista zaleca mi sie zaszczepic na zoltaczke (dlczego wczesniej mi tego
      nie powiedzial!!) i jak sie w tym miesiacu nie uda to wstrzymac sie na dwa i
      zaszczepic, sama nie wiem... we wrzesniu jedziemy do Tunezji i wolalabym
      pojechac w 2 trymestrze.
      Jestem skolowana, ale poczekam do przyszlej niedzieli i testuje, jak wyjda dwie
      krechy to problem sie sam rozwiaze, na co bardzo licze smile
      Oczywiscie moj maz twierdzi, ze juz jestem w ciazy, takie meskie ego wink
      Pozdrawiam!
      • tunia30 Re: I jak Wam idzie? 06.06.07, 16:52
        My właśnie w trakcie starań. Biedny mój chłopina ledwie dychasmile)) Chyba mu
        jajecznicę zrbię dziś na kolację! Ja boję się, że znowu sama się nakręcę. O
        wiele łatwiej mi było w pierwszej ciąży, jakoś nie nastawiałam się, że się uda,
        nie doszukiwałam się objawów, bo po prostu nie wiedziałam czego się spodziewać.
        Też bym chciała, by pierwsze miesiące ciąży były latem.
        Pozdrawiam i powodzenia życzę
        Tunia
        • barcellona Re: I jak Wam idzie? 08.06.07, 12:12
          My również w trakcie starań, dziś 16 dc i sama nie wiem czu próbowac jeszcze jutro? Chcemy córkę, więc już powinniśmy pozwolić damskim plemniczom na dotarcie do jajeczka, ale z drugiej strony nie wiem czy to jajeczko już na nie oczekuje? Chyba jeszcze jutro wykorzystam męża, który o dziwo wcale się nie skarży wink)
          Pozdrawiam!
          P.S Kiedy plany na testowanie? Ja chyba nie wytrzymam i zrobie w 25 dc..
          • tunia30 Re: I jak Wam idzie? 08.06.07, 21:18
            My już właściwie po "walce". Teraz tylko czekać. Próbuję się nie nastawiać, ale
            się chyba nie da... Chciałabym testować gdyby nie nadeszła @, ale też nie wiem,
            czy wytrzymam. Ale coś mi się wydaje, że przyjdzie nam trochę popracować nad
            kolejną pociechą. Aktualnie mam urwanie głowy w pracy, więc to pewnie też ma
            jakiś wpływ na poczęcie lub jego braksad((
            Pozdrawiam
            Tunia
    • mamapiotrka Re: Czerwcowe starania :-) 06.06.07, 18:14

Cześć babeczki,
      mam 22-miesięcznego synka i za kilka dni zaczynam starania. Już się nie mogę
      doczekaćsmile))
      • karola237 Re: Czerwcowe starania :-) 06.06.07, 19:05
        ja sie staram od maja, i mam nadzieje ze juz ...
    • agacia1976 Re: Czerwcowe starania :-) 07.06.07, 09:29
      Cześc dziewczynysmile Jestem obeznie w 9dc, czekam więc na owu. Mierze temp. ,
      zamierzam też jutro kupic testy owu. Niepokoi mnie tylko fakt, że mam pasma
      sluzu brunatnego, jakby jakies pozostałosci po @? Nigdy tak nie miałam, zwykle
      był @ 5 dni i koniec. A teraz jest dziwnie. Najpierw mnie zalało na maxa , jak
      nigdy. A teraz ten sluz....może któras z Was tak miała i wie o co chodzi?
      Pozdrawiam.
      • ulus Re: Czerwcowe starania :-) 08.06.07, 11:44
        Witajcie
        Dołączam do Was, dziś zaczął się 4 cykl moich starań. Kupiłam testy owulacyjne,
        bo mam nieregularne cykle i nie mam pojęcia, kiedy mam owulację, jeśli w ogóle
        ją mam (biorę Bromergon na zbicie prolaktyny, co ma wpłynąć na pojawienie się
        owulacji). Mam już córcię, ale starania o nią zajęły mi kilka lat (niemożność
        zajścia w ciążę, poronienia). I zamarzyło mi się teraz drugie dziecko, ale już
        widzę, że łatwo nie będzie.
    • metka79 Re: Czerwcowe starania :-) 08.06.07, 22:52
      cześć dziewczyny, to ja też się dopisuję. Oby wszystkim się udało smile
    • marynamaj Re: Czerwcowe starania :-) 09.06.07, 20:55
      Chociaż niechętnie dołączam się i ja. Będę testowała ok 17-18.06 - chciałam
      zaciążyć dopiero w lipcu/sierpniu ale chyba po pierwszym razie zaskoczyło. A
      niech tam. Mam takie niejasne przeczucie, że urodzę w lutym. Serdecznie
      pozdrawiam wszystkie oczekujące dziewczyny. Niech czerwiec będzie dla waszych
      starań miesiącem szczęśliwym. Mariola
    • loona81 Re: Czerwcowe starania :-) 10.06.07, 10:23
      Czesc dziewczyny dolaczam sie i mam nadzieje ze nie na dlugo smile. Wczoraj byl
      sam srodek dni plodnych 14 dzien cyklu. Kiedy zaczynacie starania od samego
      poczatku dni plodnych czy tak w srodku? My juz 3 miesiac probujemy, ale chyba
      nie potrafie tak do konca wyznaczyc dni plodnych. W tamtym miesiacu temperatura
      podskoczyla mi w 13 dc ale bylam troche chora wiec nie wiem czy to byly dni
      plodne. Myslalam o tych testach owu, stosujecie je?
      Kurcze a moze wczoraj sie udalo. No nic dolaczam sie do czewcowych i w razie
      czego kolejnych staran. Pozdrawiam
      • ol2 :(:( 10.06.07, 10:46
        no niestety, drugi cykl starań i @ przyszła sad
      • mamapiotrka Re: Czerwcowe starania :-) 11.06.07, 15:45

Ja czekam do dni płodnych, czyli tylko i wyłącznie obserwuję śluz (nie można
        współżyć bo obserwacje będą zafałszowane). Kiedy jest rozciągliwy (wzięty
        między kciuk a palec wskazujący rozciąga się na kilka cm) i zupełnie
        przezroczysty (bezbarwny jak woda), można, a nawet trzeba strzelić gola, za
        trzy dni kolejnego. I tyle. Ostatnio udało się za pierwszym razem, a teraz ....
        dzień X za kilka dnismile).
        • ulus Re: Czerwcowe starania :-) 11.06.07, 21:49
          Nie u wszystkich, niestety, to takie jest proste, najpierw to trzeba mieć w
          ogóle śluz i owulacje. Ja np. leczę się, aby owulacje mieć, ale nie wiem, czy
          ona występuje skoro ciąży braksad
          • mamapiotrka Brak śluzu 12.06.07, 14:32

Więc może użyj testu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka