Dodaj do ulubionych

opuchnięty policzek, boli ząb - co na opuchliznę?

30.05.07, 09:08
jetem w 8 tygodniu ciąży, mam zepsutą dolną 8, spuchł mi cały policzek i buzi
na centymetr nie mogę otworzyć. Co skutecznego do płukania buzi mogę użyć?
Czy nie zaszkodzi to dzidziusiowi? Do dentysty dziś nie będę miała szansy się
udać, więc chciałam się was poradzić. Pomóżcie bo jestem już tak głodna a
ciężko mi jeść, nawet ciężko ślinę przełknąć.Mówić też ciężko.
Obserwuj wątek
    • agnieszkak_24 Re: opuchnięty policzek, boli ząb - co na opuchli 30.05.07, 09:38
      Powinny pomóc Ci zimne okłady, a co do bulu to też tak miałam, tylko nie
      wiedziałam co konkretnie mnie boli.
      dentystka poradziła mi płukanie roztworem wody z sodą, pomaga rewelacyjnie.
      można kupić też gotowe płyny do płukania.
      • kasiacholtur Re: opuchnięty policzek, boli ząb - co na opuchli 30.05.07, 10:07
        kupiłam szałwię w aptece, będę płukać. Mam nadzieję że chodź trochę pomoże.
    • umber82 Re: opuchnięty policzek, boli ząb - co na opuchli 30.05.07, 10:26
      koniecznie musisz iść do dentysty, zepsuty ząb zatruwa dziecko !!! tym bardziej
      że ci spuchł policzek coś się dzieje złego twój organizm nie daje sobie z tym
      rady, musisz iść jak najszybciej do zebatki !!!
      • patrice7 Dentosept 30.05.07, 15:06
        wlasnie mialam to samo smile jesli dzialo sie to uzywalam Dentosept w ciazy rowniez.teraz jestem 33 tydz . jest tani i bardzo skuteczny.tylko ze wzgledu na zawartosc etanolu musisz uwazac zeby nie polknac,po prostu plucz ostroznie.Powodzeniasmile
      • grouponowa Re: opuchnięty policzek, boli ząb - co na opuchli 26.09.13, 18:02
        Na opuchliznę polecam kapustę. Zwykłą białą kapustę. Miałam taka samą sytuacje budzę się rano za 2 dni rozmowa o prace a ja mam policzek 3x większy. Przeszukałam internet kupiłam dentosept A, sachol, tyle że to uśmierzyło tylko ból a opuchlizna nie zeszła. Wyczytałam na forum sportowym że okłady z bialej kapusty na urazy czynią cuda. Kupiłam posiekałam rozbiłam młotkiem żeby puściła sok i przyłożyłam do policzka obwiązując głowę chusteczką. po 5h noszenia okładu (zmieniałam kapuste na nową co 2,5h) opuchlizna była już ponad połowe mniejsza a nowy okład na noc sprawił że rano nie było już żadnego śladu.
    • asik_cz Re: opuchnięty policzek, boli ząb - co na opuchli 30.05.07, 22:13
      Ja musiałam brać antybiotyk, dziecku nie zaszkodziło. Koniecznie idź do
      dentysty, nie ma żartów!
      • polpotworek Re: opuchnięty policzek, boli ząb - co na opuchli 30.05.07, 22:26
        Jak to nie bedziesz miala szansy sie udać. No prosze Cie!
        Marsz do dentysty bo tylko swoim czekaniem stwarzasz zagrozenie dla malego i
        dziwie sie bardzo ze nawet spuchnięta buzia Cie nie pogonila. Na wszystkie
        twoje dolegliwosci pomoze jedynie lekarzm nawet na to ze buzi nie mozesz
        otworzyc. Nie czekaj az sie stanie cos zlego.
    • madzik751 dentysta koniecznie!!!! 31.05.07, 09:37

• marygirl Re: dentysta koniecznie!!!! 07.10.13, 20:00
        Tez mam opuchniete dziąsło od ósemki i policzek boli!byłam u dentysty stan ponoć sredni zęby ok mam płukać szałwia dentoseptem i roztworem wody utlenionej.narazie antybiotyku nie dała.u mnie prawie co rok na jesieo ktoras ósemka sie odzywa uncertain rada jedna,wyrwać! A to juz wole dzieci rodzićwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka