Dodaj do ulubionych

Mdlosci, od kiedy?

05.06.07, 08:46
Dziewczyny, od kiedy zaczelo Was mdlic na zapachy? Ja jestem w fazie
starania, dopiero zaczelismy, ale dzis jest mi niedobrze. Czy to mozliwe, ze
od chwili zaplodnienia, albo zagiezdzenia pojawiaja sie mdlosci? Mi sie
wydaje, ze to jescze za wczesnie, poza tym w pierwszej ciazy mdlosci dopadly
mnie 2 razy i jedynie bylam wyczulona na zapachy.
Pozdrawiam i przepraszam za brak polskich liter.
Obserwuj wątek
    • artdesign84 Re: Mdlosci, od kiedy? 05.06.07, 09:54
      Mdłości z tego co czytałam mogą się pojawić najwcześniej jakieś 3 tyg od
      zapłodnienia.
      Mi się właśnie tak też pojawiwiły i trwają nadal z mniejszym lub większym
      nasileniem ;/
      • rowinki Re: Mdlosci, od kiedy? 05.06.07, 11:57
        Witam!!! Mnie mdłości dopadły ok 5-6 tygodnia i trwały równo do 11,mdliło mnie
        wszystko i o każdej porze,na szczęscie już się skoczyło wink
    • agnrek Re: Mdlosci, od kiedy? 05.06.07, 11:58
      U mnie pojawiły się w 6. tygodniu i trwają do teraz, a jestem już w 12.
      • polpotworek Re: Mdlosci, od kiedy? 05.06.07, 13:26
        U mnie pojawily sie w 5-6 tyg i trwaja do teraz 18t.c z niewielkimi przerwami.
    • mrs.solis Re: Mdlosci, od kiedy? 05.06.07, 16:33
      Od chwili zaplodnienia to raczej malo prawdopodobne, zagniezdzenie ma miejsce
      po ok. tyg. i o ile pamietm juz wtedy mialam leciutkie mdlosci.
      Czytalam,ze mialas okres i rzekome poronienie,ale ja na twoim miejscu
      zrobilabym jednak jeszcze raz test ciazowy. Nie chce cie wkrecac,ale nie takie
      cuda sie zdarzaly. Ja bedac ostatnio u lekarza mialam okres i dziwne objawy i
      lekarka skierowala mnie mimo wszystko na badanie bety chociaz o dziecko sie
      wtedy nawet nie staralam.
    • barcellona Re: Mdlosci, od kiedy? 05.06.07, 20:12

Dzieki za odpowiedz. Test robiłam dwukrotnie, przed i po becie. Oba negatywne no i ten okres się pojawił.. Ponadto lekarz robił mi usg juz po @ i niczego się nie dopatrzył. Poczekam jescze 2 tygodnie i zrobie jeszcze raz test, jednak mnie mdli dziś potwornie, zobacze jak będzie jutro. Jeszcze raz dzięki smile
      • barcellona Dalej mdli.. 06.06.07, 13:51
        Witam ponownie,
        dalej mnie mdli i jestem wyczulona na zapachy, to nie do pomyslenia zwlaszcza
        jak sobie przypomne pierwsza ciaze..
        Na razie sie nie nastawiam, ale przyzanm ze ciezko mi zignorowac taki objaw.
        Poza tym jestem wsciekle glodna, co tez jest dla mnie pewna nowosciasmile
        Pozdrawiam
    • kaaya Re: Mdlosci, od kiedy? 11.06.07, 15:41
      witam wszystkie przyszłę mamy smile

ja też od samego początku ~ 2-3 tc mam mdłości czuje sie fatalnie przez większą
      część dnia .teraz jestem w 9 tc i wcale mi się nie poprawia ... najgorszy czas
      to poranne wstawanie związane z tym wymioty no i zębów nie mam szans umyć ...... uncertain
      jeśli chodzi o zapachy to krakersy - nawet jak myslę o nich to mnie mdli .

jak sobie radzicie z dolegliwościami ? macie jakies sprawdzone sposoby ?
      • anna395 Re: Mdlosci, od kiedy? 11.06.07, 16:26
        Ja też strasznie się męczę. W pierwszej ciąży wymiotowałam przez całą ciążę, aż
        do dnia porodu. Dostałam czopki, które miały zatrzymać mdłości i faktycznie
        troche pomagały. Wcześniej wymiotowałam 10- 15 razy dziennie a po czopkach 3-
        5. Nie pamiętam jak sie nazywały. Teraz jestem w 7 tc i nie jest tak źle.
        Wymiotuje raz dziennie i to wieczorem. Mam nadzieję, że się nie nasili. Mam
        metodę: muszę ciągle cos jeść- inaczej mnie mdli. pozdrawiam
        • kaaya Re: Mdlosci, od kiedy? 12.06.07, 12:35
          te czopki to torecan też je brałam ale niesttety nie pomagały... uncertain póki co
          staram sie jeść regularnie i nie być głodna... licze ze jeszcze kilka tygodni i
          w 12 tc wróci wszystko do normy smile

pozdrawiam
    • lailala Re: Mdlosci, od kiedy? 12.06.07, 08:49
      jestem tydzień przed terminem spodziewanego okresu.I od 4 dni okropnie mnie
      mdli. Przestaje tylko chwile po jedzieniu. Nie wyglada to na zatrucie bo oglnie
      czuje sie bardzo dobrze.Wiem że to niby za wcześnie na mdłości ale mi zdarzało
      sie wymiotować nawet przy okresie. więc może... czekam do terminu miesiaczki i
      zrobie test - teraz to chyba jeszcze nei ma sensu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka