Dodaj do ulubionych

pierwsza ciąża

03.08.07, 18:55
Cześć dziewczyny. Od kilku miesięcy("tylko" 10) staramy sie z mężem o małego
bobaska i coraz więcej dopada mnie wątpliwości i za każdym razem żal, że to
jeszcze nie teraz. Obecnie jestem już kilka dni po wyznaczonym terminie
co miesięcznej dolegliwości i mam nadzieję,że... ale wolę poczekać na wynik
testu. Waham sie kiedy go zrobić, bo nie chcę kolejny raz się rozczarować.
Napiszcie jak to jest w waszych przypadkach i jakie macie dolegliwości po
których wiedziałyście, że to już TO. Pozdrawiam, Kamila.
Obserwuj wątek
    • sylwia979 Re: pierwsza ciąża 03.08.07, 21:45
      witaj
      obecnie to moja 3 ciaza.
      przy kazdej ciazy przy braku miesiaczki w danym dniu - przy najdluzszym juz cyklu byly podejrzenia.
      nastepnego dnia z samego rana test - oczywiscie pozytywny.
      ok tydzien przed planowana miesiaczka - bol piersi,i wiekszy brzuszek - tak zwane wzdecia.
      przy 3 mojej ciazy jeszcze doszlo obrzydzenie na kawe - odstawilam - juz cos bylo podejrzane bo bez kawy zyc nie moglam.
      chociaz cudem jest ze miedzy 2 a 3 ciaza udawalo nam sie ok 7 lat - miesiac w miesiac zebym w ciaze nie zaszlabig_grin - bez tabletek,bez prezerwatyw big_grin kompletnie nic nie bralam zeby w ciaze nie zachodzic big_grin

pozdrawiam smile
    • agnrek Re: pierwsza ciąża 03.08.07, 22:07
      Jeśli masz co najmniej 28 lat i od 10 m-cy starasz się o dziecko, to już czas
      zrobić badania hormonalne. Nie ma na co czekać, czas ucieka, lekarze zalecają w
      tym wieku starać się do pół roku i robić badania. Może przyczyna jest banalna?
      • kaskada28 Re: pierwsza ciąża 04.08.07, 13:36
        Cześć dziewczyny. dzięki za zainteresowanie. Powiem wam jako pierwszym, że
        właśnie zrobiłam test i ...... wyszły mi DWIE piękne różowe kreseczki suspicious>>>
        Jestem niesamowicie szczęśliwa. Jeszcze tylko wizyta u pani G i już na 100% będę
        się cieszyła ciążą i moim przyszłym macierzyństwem.Pozdrawiam. Kamila
        ps. Macie jakieś wskazówki dla mnie???
        • kasia2705 Re: pierwsza ciąża 04.08.07, 14:27
          To cudownie Kamilko!!! Ze wskazowek - dbaj o Was i ciesz sie tym wspanialym
          stanem, NAWET jesli poczujesz sie nie tak znow wspaniale wink
          kasia
          • kaskada28 Re: pierwsza ciąża 05.08.07, 09:14
            Dziękuję Kasiu za miłe słowa. Nawet nie wiesz jak bardzo się cieszymy z mężem,
            a wczoraj spotkaliśmy się z naszymi przyjaciółmi i oni tez są w ciążysuspicious>>>>>>
            Dopiero co sie dowiedzieli. Tak, że terminy porodu mamy na marzec -kwiecień.
            Super. Pozdrawiam. Kamila
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka