nata72 07.09.07, 19:57 Czym się depilujecie będąc w ciąży? W jednym z wątków przczytałam "Zabronione są zabiegi z użyciem prądu i wysokiej temperatury". Ja do tej pory używałam depilatora elektrycznego do depilacji nóg. A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laura801 Re: Depilacja 07.09.07, 20:48 ja maszynką , ale myślę, że chodzi o zabiegi prądem bezpośrednio oddziaływające na skórę Odpowiedz Link Zgłoś
frytka.es Re: Depilacja 07.09.07, 21:00 Mnie w pierwszej ciazy gin powiedzial,ze depilatora elektrycznego spokojnie moge uzywac.Teraz jestem w drugiej i tez mi sluzy.Za to zabiegow goracym woskiem zdecydowanie nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
zooba Re: Depilacja 07.09.07, 21:29 Z tym woskiem to tak nie do końca - kosmetyczka mówiła mi, że ten zakaz jest ze względu na ryzyko powstania żylaków, zwiększone w ciąży. Robiłam woskowania w gabinecie do 9-tego miesiąca,nie mam pojęcia jak mogłyby zaszkodzić dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
kkmol Re: Depilacja 08.09.07, 10:07 Rozmawiałam z położną na temat depilacji woskiem - jeżeli ktoś jest do niej przyzwyczajony (robił przed ciążą) można nadal stosować. Ale nie wolno robić bikini jeżeli jest to ciąża zagrożona (np. skracająca się szyjka jak w moim przypadku) - bo rozrzany wosk może doprowadzić do skurczy macicy i przedwczesnego porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: Depilacja 08.09.07, 10:13 woskuję nogi przez całą ciążę poza okolicami bikini Odpowiedz Link Zgłoś
de_la_hoya Re: Depilacja 09.09.07, 00:00 Ja staram się używać depilatora ale im większy brzuch tym będzie trudniej. Często z lenistwa biegam na wosk i z tego co wiem to jest bezpieczny dla dziecka, tylko mamie mogą żylaki zostać... Odpowiedz Link Zgłoś