olenka_a 30.09.07, 12:35 chłopcem pieknieje? Czy to tylko przesąd? Jak jest u Was? Ja jeszcze nie znam płci dziecka, ale wyglądam podobno na synka - bo ładnie )) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 30.09.07, 12:40 też wyglądałam na synka, oczywiście się nie sprawdziło. Teraz jestem w drugiej ciąży, też wyglądam b. ładnie. To przesąd i to głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
jagniatko Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 30.09.07, 12:43 To tylko plotki, ja też 'wyglądam na chłopca', a będzie dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 urodziłam 3 dziewczynki naraz 30.09.07, 12:47 a takiej pieknej cery, włosów i figury w zyciu nie miałam jak w tej ciaży DDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: urodziłam 3 dziewczynki naraz 12.10.07, 14:45 trojaczki cudnie ))) późno ale gratuluję !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota814 Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 30.09.07, 13:48 bzdurka i w pierwszej, i w drugiej ciazy mowili, ze na bank bedzie chlopak, bo wygladam tak ladnie, czysta cera itp. Prawda taka, ze jedna coreczke juz mam, a na druga czekamy ) To wszytsko zalezy od tego czy zdrowo sie odzywiasz Jesli czegos Ci brak, odbija sie to na Twoim wygladzie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadamianka Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 30.09.07, 13:51 mi też wszyscy wróżyli drugiego chłopca, bo podobno ładnie wyglądam. Będzie dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
betimek Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 30.09.07, 14:19 Mam tak jak przedmówczynie NIc sie nie zmeniłam, wszyscy mi mówią, że łądnie wyglądam, a ciąża mi służy. I ma być Edytka Odpowiedz Link Zgłoś
tanti Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 30.09.07, 14:53 bzdurka mam super cere, wlosy i paznokcie jak nigdy i mam... 2 dziewczynki w brzuniu (juz niedlugo beda z nami) a przyjaciolka miala naprawde paskudna cere i przetluszczone wlosy a w lipcu urodzila pieknego chlopaka i sama tez juz jest piekna jak przed ciaza Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 30.09.07, 16:20 Mity,mity.W pierwszej ciąży wyglądałam ładnie-syn,teraz też wyglądam dobrze i mam mieć córeczkę/ Odpowiedz Link Zgłoś
ad57 Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 30.09.07, 16:34 też mi wszyscy móili ze będę mieć syna,a mam córeczkę,wygląd mamy,a płeć dziecka nie ma nic wspólnego! Odpowiedz Link Zgłoś
madtea Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 30.09.07, 16:44 to mam pecha jak patrzę w lustro to wiem że dziewczynka; no normalnie jak na początku liceum... przecierpię Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: Nie dla mnie to przesąd... 30.09.07, 17:05 W ciąży wyglądałam naprawdę ładnie: włosy , cera, paznokcie, brzuszek spiczasty i okrągły jak piłka od koszykówki, każdy kto mnie widział to mówił (obcy czy też swój) że na milion % chłopak, od 2 lat jestem mamą....dziewczynki. ! Odpowiedz Link Zgłoś
aga1506 Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 30.09.07, 17:17 To tylko przesąd. Ja urodziłam córeczkę a nigdy w życiu nie miałam tak pięknej cery jak właśnie w ciąży, paznokcie zrobiły się twarde i mocne a włosy przestały się przetłuszczać i szybko rosły. Tak więc moja córunia mi urody nie zabrała .......... jednak niestety po porodzie wszystko wróciło do stanu z przed ciąży ((( Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 30.09.07, 20:48 Ja jestem przypadkiem gdzie nie spełniły się żadne przesądy. 1. Słyszałam o ustaleniu płci dziecka określając termin współzycia na koniec owulacji - (u nas tak było)- chłopiec na początku - dziewczynka 2. Przepadam za grzybkami w occie i ogórki kiszone , slydycze omijam z daleka 3. Znajomi mówią ze wyglądam bardzo ładnie i ze to na pewno będzie chłopiec 4. Jest jescze taka teoria ze jesli brzuch jest wysunięty do przodu ( jak u mnie) to chł. a jak na boki to dziew. To mój 33 tydzień i po 3 usg Juz wiadomo ze to Dziewczynka ;- ))))))))))))))) a więc żadna teoria sie nie sprawdziła ) z czego bardzo sie cieszę bo w domu juz mam chłopca . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karmasz Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 30.09.07, 21:53 W pierwszej ciazy wygladalam ladnie i urodzilam coreczke. Teraz ,choc czesto czuje sie kiepsko i nie raz mialam juz dosc,prawie kazdy mowi mi ,ze wygladam tak ladnie ,ze zawsze powinnam byc w ciazy. Spotykam sie z komplementami ,ze ciaza mi sluzy bo ladnie wygladam. Raczej kiepsko sluzy bo kiepsko sie czuje ale jakos na urode nie ma to wplywu. Spodziewam sie coreczki. Ps. Przeslania ludowe mowia,ze na dziewczynke wyglada sie brzydko bo corka zabiera matce urode. Smieje sie,ze pewnie corka bedzie podobna do taty i jego rodziny dlatego mojej urody mi nie zabiera. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 12.10.07, 10:21 zawsze mozesz odpowiedziec mam w sobie tyle wdzięku i urody ze wystczy dla nas obu ;- )))) Odpowiedz Link Zgłoś
bellami72 Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 30.09.07, 22:57 to ja sie podpisuje pod przedmowczyniami, dziewczynka - super wyglad, cera, wlosy, normalnie az sie sama sobie podobalam, teraz druga dziewczynka i znowy jestem jakas piekniejsza i bardziej sexy niz przed ciaza. Za to jest takie stwierdzenie, ze chlopiec to brzuch bardziej rozlany a dziewczynka - szpiczasty, z obserwacji u znajomych i mojej wlasnej - sprawdza sie Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: eeeeeeeee przesądy i tyle 30.09.07, 23:49 jeszcze ktokolwiekw dziesiejszych czasach wierzy w takie rzeczy??? )) oczywiscie,ze przesad - mnie w ciazy bardzo polepszyla sie cera, zrobila sie gladziutka, wlosy lsniace, paznokcie mocne,a bede miala coreczke Odpowiedz Link Zgłoś
katy.8 Dziewczynka dodaje mamie urody ;) 01.10.07, 00:51 Ja , tak jak poprzedniczki , wyglądam "jak marzenie" a spodziewam się córeczki. Uwielbiam kwaśne i ostre a nie słodkie - kolejne zaprzeczenie,że tak się ma na chłopca. A co do brzuszka to różnie opowiadają A może to jest tak , że oczekując dziewczynki mamusia pięknieje, gdyż córeczka dzieli się z nią urodą ? Odpowiedz Link Zgłoś
anecik3 Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 01.10.07, 09:01 to sa tylko i wylacznie przesady,tak amo jak z tym ze na chlopczyka sie wcina kwasne a na dziewczynke slodkie.W moim przypadku zarowno z uroda jak i tym zachciankami nie sprawdzilo sie:Wcinam na tony slodycze,nie widze tez tego bym szczegolnie wypiekniala a bede miala chlopca Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 01.10.07, 09:14 a jak się wygląda będąc w ciąży z bliźniakami - chłopcem i dziewczynką?? Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_a doral2 01.10.07, 10:36 Super pytanie!!!!! ))))))) Moja mama w ciązy z 2 córkami wyglądała bardzo ładnie - wiem z opowiadań. Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 01.10.07, 10:37 połowę twarzy masz śliczną a drugą połowę kostropatą na pewno ma się duży brzuch Odpowiedz Link Zgłoś
zolza79 Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 01.10.07, 11:45 Haha, właśnie w piątek przed południem usłyszałam od jednej z ciotek, że bardzo ładnie wyglądam, mam piekna cerę, więc bedzie chłopiec, w kilka godzin później okazało się, że w brzuchu kopie dziewczynka, a i na słodkie też nie moge patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
anita_szostak1 Przesąd 01.10.07, 11:48 JA z córeczką wyglądałam ładnie, a teraz będzie synek i jestem cały czas wypryszczona na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_mama1 Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 01.10.07, 12:20 Nieprawda! Głupie ludzkie gadanie. ja wyglądałam kwitnąco a urodziłam przepiękną córeczkę, która wg ludzi powinna była odebrać mi urodę a tak się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
apple30 Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 01.10.07, 12:24 Witam, ja tam nie wiem co będzie, ale cera okropna, włosy fatalnie się układają, ochota głownie na słodkie, a staram się odżywiać zdrowo, więcej owoców, mniej słodyczy, jem lepiej niż przed ciążą a i tak wyglądam beznadziejnie! Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 01.10.07, 17:30 Przy pierwszej ciąży wszyscy - poza jedną osobą - mówili że wyglądam na chłopca, a urodziła się dziewczynka. Obecnie mam paskudną cere, świece się i mam pryszcze, a wg usg (robionego przez 2 lekarzy) ma urodzić się chłopak. Jeśli chodzi o jedzenie to mam ochote na słodki, kwaśne oraz ostre (zawsze tak mam, nawet jak nie jestem w ciąży). Odpowiedz Link Zgłoś
bezak25 Eee tam, gdyby to byla prawda 01.10.07, 17:44 to wygladalabym jak gwiazda filmowa, albo lepiej - jak sexbomba!! A tu dupa, nosze pod sercem syneczka (na 100%) i wygladam jak "idz stad i nie wracaj"!! Brzuchol co prawda mam szpiczasty jak to podobno "na chlopaka", ale ja tam w to nie wierze. ) Odpowiedz Link Zgłoś
marta.uparta Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 01.10.07, 18:52 Nie znam nikogo, kto by smiał ciężarnej powiedzieć że źle wyglada. Wszystkie moje koleżanki jak były w ciąży (łącznie ze mną) były zapewniane że wyglądają piękniej i lepiej pod kazdym względem. To jeden z wielu głupich przesądów. Jestem chora, jak mi ktoś z takim ciemnogrodem wyjeżdża. "Poza tym uwazam, że Kartagina powinna być zburzona" Forum A&O Odpowiedz Link Zgłoś
triss_m7 Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 01.10.07, 20:24 Nie rozumiem jak dorosle kobiety moga brac takie idiotyzmy pod uwage. Dziewczyny, mamy XXI wiek i nadal wierzycie w takie brednie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
asia19813 Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 01.10.07, 22:28 przesąd, ja pięknie wygladałam w ciązy, jak to się mówi, ciąża dodała mi uroku a urodziłam córeczkę Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkaa_maja Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 02.10.07, 09:02 Ha, nie sprawdziło się. Ja w ciąży byłam podobno piękna jak nigdy i oczywiście babcie nie wierzyły nawet w USG- wg nich miał być chłopak na 100%. Jest oczywiście upragniona dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07 kolejny przesąd 02.10.07, 11:49 Skąd to się bierze? Ja też miałam urodzić chłopaka wg niektórych, bo zbyt dobrze wyglądałam w ciąży. Jest śliczna dziewczyna, która niczego mi nie odebrała, wręcz korzystniej wyglądam, niż przed ciążą. Odpowiedz Link Zgłoś
emalia3077 Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 12.10.07, 10:07 pierszy u mnie był chłopak i ponoć ładnie wyglądałam,nie pamiętam trądziku na twarzy czy tym podobnych rzeczy. teraz jestem w 7-mym tyg i myślę,że za wcześnie jeszcze na oceny.Jak narazie wyglądam tak samo z wyjątkiem (tego co tak dawno nie miałam)większych i jędrnych piersi Zdam reacje za jakiś czas jak to mój wygląd się zmienia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 12.10.07, 13:12 Moje dwie koleżanki urodziły na wiosnę dziewczynki, Jedna przytyła strasznie, stała się prawie niepełnosprawna, czuła się okropnie; druga- kwitła Odpowiedz Link Zgłoś
kajabak Re: czy w ciąży z dziewczynką się brzydnie, a z c 12.10.07, 13:54 Jasne, że to bzdura Miło jest usłyszeć, że się kwitnie w ciąży (jak i poza ciążą, jasne!) Ja spodziewam się synka Wiele osób mi mówi, że wiedzieli, bo ładnie wyglądam, ale bzdura, hi hi hi! Odpowiedz Link Zgłoś