moni.qa1 19.10.07, 14:42 Dziewczyny, pomocy!!! wychodzą mi ósemki, boli straszliwie, od wczoraj zjadłam już 6 apapów i kurcze nic nie pomagają. Jakie tabletki mogę brać? co do ew. ciąży to sie okaże za parę dni, pomóżcie proszę, bo booolii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lotka76 Re: co, oprócz, paracetamolu 19.10.07, 14:46 kochana, musisz poradzic sie lekarza. na pewno nie aspiryna ( chociaz zalecana w ciazy w malenkich dawkach jak dla niemowlaka zeby zwiekszyc przeplyw krwi) paracetamol najlepszy... Ibuprofen chyba w ciazy nie jest wskazany... Nie rob nic bez kontaktu z lekarzem, on napewno dobrze poleci. buziaki lotka Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: co, oprócz, paracetamolu 19.10.07, 14:50 Dzięki Lotka! u dentysty byłam w poniedziałek, powiedzial o paracetamolu i to że sie muszę przemęczyć, aż te dwie france wyjdą. Może jakies domowe sposoby? płukac czyms te dziąsła? kurcze chyba pójde do apteki po żel na ząbkowanie dla niemowląt.. ps.Lotka, jestes z 1976?? ja też!! Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: co, oprócz, paracetamolu 19.10.07, 15:10 jasne jestem z 20 czerwca 76, blizniak! Fajny rok! Kochana ja plukalam domowym sposobem taka plukanka ze zmiezdzonych gozdzikow ( takiej przyprawy) albo kladlam na zab taka masc. Rok temu mialam to samo z zebami madrosci! Acha z tego co wiem te zeby rosna w takim tepie: albo dzien albo bite trzy dni, potem sie uspokaja. Nie bierz tylko zadnych prochow bo to moze dzidzi zaszkodzic. Buziaki dla Ciebie! Lotka Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Lotka! 19.10.07, 15:25 a ja z sierpnia!! goździki w domu mam, wiec zaraz pędze płukać.Dzięki serdeczne, pozdrawiam gorąco!! Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: Lotka! 19.10.07, 15:37 Nie ma za co Moniczko, uwazaj na siebie! Zobaczysz piekna dzidzie urodzisz Odpowiedz Link Zgłoś
mama-sloneczka Re: co, oprócz, paracetamolu 19.10.07, 19:06 Hej Ja w 6 mc miałam zapalenie gardła, pleśniawki na języku i rosnąca 8. Dentystka dała mi jakiś proszek -między ząb a dziąsło, 2 do domu, na gardło dostałam do pędzelkowania jakiś płyn od laryngologa. i płukałam gardła dentoseptem, Przez tydzień jadłam kleiki i kaszki, miksowane zupy- fuuuu Poradż się jeszcze lekarza Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: co, oprócz, paracetamolu 19.10.07, 20:37 Z doswiadczenia powiem,ze na 8-mki to tylko rwanie pomaga.Od 12 LAT mi rosla,wykrzywila zab na przodzie tak sie ochala.Robila stany zapalne,bole uszow,oczu,nawet wlosow.w koncu odwazylam sie i po ciazy wyrwalam/po 4 znieczuleniach oczywiscie/.To byla swietna decyzja Odpowiedz Link Zgłoś