abodzek Re: lipiec 2008 05.12.07, 08:57 ja równiez przyłączam sie do was,mam termin na 12 lipca,bedzie to maje drugie maleństwo,mam juz córeczke Asie która ma obecnie 16 miesiecy.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kata74 powodzenia!!! 05.12.07, 12:21 wpisałam się to chyba wypada żeby powiedzieć dowiedzenia kiedy nie moge z Wami zostać mimo ogromnych pragnień niestety nie udało mi się utrzymać ciąży Życzę Wam Kochane Lipcowe mamy wielu radości oraz szczęścia, bezproblemowych ciąży i wspaniałych dzidziusów. Powodzenia. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
edyciula Re: powodzenia!!! 05.12.07, 14:03 Co się do cholery na tym świecie dzieje? Najpierw Grochalcie, teraz Kate... Trzy lata temu byłam w ciąży i wydaje mi się, że poronienia nie zdarzały się tak często. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić, co czujecie... Wiem jedno, z całą pewnością kiedyś zostanie Wam to wynagrodzone, choć to chyb słaba pociecha na dzień dzisiejszy. Trzymajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
dziecko2008 Re: lipiec 2008 05.12.07, 14:20 hej tez lipiec 2.2008 to mój termin to moja pierwsza ciaża faktycznie na początku bardzo się cieszyła teraz są lęki ,pomóżcie a jestem w 9,5 tyg.ciazy pozdrawiam to mój pierwszy odzew tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
nati05 Re: lipiec 2008 06.12.07, 15:17 Kata uwazaj na siebie.Badz dzielna,glowa do gory masz juz jedna wspaniala corcie drugie dzidzi tez przyjdzie nie martw sie.Jeszcze na pewno zostaniesz mama,zycze Ci tego z calego serca. Bardzo to smutneJak to sie wszystko dziwnie uklada Wspolczuje. Co do mnie to zaczynam widziec juz coraz wiekszy brzuch przewaznie wieczorem i piersi jak balony. Mam dopiero wizyte 20,doczekac sie nie moge. Dzisiaj umylam okna chociaz mi sie bardzo nie chcialo ale w koncu kiedys trzeba bylo Co Wam przyniosl Mikolaj?Ja perfumy i balsam Buziaki pa Odpowiedz Link Zgłoś
lutowa.2007 Re: lipiec 2008 06.12.07, 16:41 ja byc moze jednak bede lipcowka... z dzisiejszego usg wynika termin na 10lipiec, ale wg om 14czerwiec... no ciekawe, bardzo duza roznica. przy pierwszym dziecku mialam 5dni roznicy, termin wg usg byl bardziej celny, bo braklo 1 dnia a by sie sprawdzil. ciekawe jak tym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
edyciula Re: lipiec 2008 07.12.07, 12:38 Mnie coraz rzadziej boli brzuch, piersi również (najbardziej bolą, gdy zdejmuję biustonosz), mdłości jak nie miałam, tak nie mam (i bardzo mnie to cieszy), cera wciąz brzydka. Brzuszek trochę widać, ale mój też rośnie wieczorem, wyglądam wtedy jak kobieta w piątym miesiącu, co tam w piątym, w szóstym miesiącu ciąży. Ja też już pomyłam okna, choć trochę się bałam, bo podobno ciężarna nie powinna tego robić, dziś piorę firanki i zasłonki (razem z synkiem oczywiście). Właściwie to mam już posprzątane, mam też rozpisany plan co robić przez kolejne dwa tygodnie, z czego mój mąż jak zwykle się śmieje. Prezenty też już właściwie kupione, muszę jeszcze kupić jakiś drobiazg dla mamy i bratowej. Uwielbiam ten gorący okres przedświąteczny. Ale się rozpisałam. Piszcie, co u Was, jak się czujecie, jak przygotowania do Świąt. PA. Odpowiedz Link Zgłoś
nati05 Re: lipiec 2008 07.12.07, 21:05 Lutowa-jakos dziwnie te Twoje wyliczenia brzmiaPrawie miesiac roznicy to bardzo duzo. Co do prezentow to ja tez juz prawie wszystkie mam Bardzo mnie niepokoja moje plamki na wkladkach najpierw byly takie jasniutkie a dzis takie lekko brazowe.Ale naprawde malutkie nie wiecej niz dwa centymetry.Wystraszylam sie i chcialam od razu jechac do lekarza ale tutaj u nas to swiete krowy w piatki popoludniu to tylko szpital bo pracuja wszyscy do 13 a ja nie mialam z kim tam jechac do poludnia bo moj maz w pracy (sama sie nie dogadam mam problemy z jezykiem). Zadzwonilam do mojej poloznej ktora pracuje w szpitalu w ktorym rodzilam i bede rodzic powiedziala,ze jezeli nie ma krwi to nieczym sie nie mam martwic bo to sie teraz tam wszystko rozwija i poszerza,poza tym brac magnez i duzo lezec a w poniedzialek zglosic sie normalnie do lekarza na kontrole.No i tak zrobilam. Ja jestem teraz straszny nerwus mam poprostu takie nerwy,ze nie moge nad nimi zapanowac nie wiem co mam robic,nie daje rady.Nathaniel mnie tak denrwuje,sama tutaj jestem calymi dniami z tym dzieckiem.Czasami w skrajnych wypadkach nawet musze go podniesc. Mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze Pozdrawiam Was wszystkie trzymajcie sie dzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
po_trzydziestce1 Re: 17 lipiec 2008 08.12.07, 18:24 Dołączem do Was. Mój termin to 17 lipiec - jednocześnie urodziny mojego taty, ale numer Obecnie jestem w 8 tc, po 2 USG. Na ostatnim USG już zobaczyłam swoją kruszynkę, miała wtedy 11 mm Pozdrawiam Was serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
nati05 Stracilam... 09.12.07, 00:32 Stracilam moja rodzyneczke,bylam dzis w szpitalu bo rano zaczelam plamic z krwia.Uslyszalam,ze serduszko nie bijeZrobili wszystkie badania wyniki beda w poniedzialek u mojego ginekologa,ale juz wiem co bedzie.Czeka mnie czyszczenie.Jeszcze sie nie zegnam napisze co mi powiedzieli w poniedzialek. Trzymajcie sie dziewczyny,zycze Wam zdrowych kochanych urwisow jak moj NatusBadzcie dzielne,wszystko bedzie ok Buziaki. Odpowiedz Link Zgłoś
nati05 Re: Stracilam... 11.12.07, 18:45 Nie doczekalam tej wizyty w poniedzialek ranoZ soboty na niedziele w nocy przebudzilam sie i myslalm,ze sie posikalam niestety to byla krew jak wstalam to wszystko poszloO 10 rano w niedziele mialam zabieg a o 17 bylam juz w domu.Strasznie to przezywam ale juz jestem dzielniejsza juz umiem powstrzymac lzy: (Przeciez mam cudownego synka. Trzymajcie sie dziwczyny,uwazajcie na swoje brzuszki.Zycze Wam zdrowych babelkow Pozdrawiam Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
phkh nati05 30.12.07, 12:28 Kasiu Strasznie mi przykro, przytulam cie mocno, trzymaj sie i badz dzielna. wiem co czujesz bo ja tez 2 ciaze zakonczylam w 12t. a teraz czwarta ciaza i 3 dzidzia w drodze. Zobaczysz jeszcze troche i bedziesz tulic do siebie malutkie cudo, teraz dobrze ze masz przy sobie synka. Prawda ze dzieci sa najwieksza pociecha jak chcesz to napisz do mnie. Ja tez mieszkam w niemczech rodzina i znajomi daleko Trzymaj sie kochana bedzie dobrze Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
lutowa.2007 Re: lipiec 2008 10.12.07, 13:20 no wlasnie, nie moje wyliczenia- usg przeciez robi lekarz i jego wynik mnie zdziwil ze to dopiero taka kruszynka jest w moim brzuchu.. zobaczymy co pokaze nastepne. Odpowiedz Link Zgłoś
lutowa.2007 Re: lipiec 2008 10.12.07, 14:00 a co do wyliczen om to prowadze zapiski i pomylki byc nie moglo. Odpowiedz Link Zgłoś
gaapa Re: lipiec 2008 23.12.07, 22:03 hej!Dolaczam sie do Was,to moja pierwsza,wyczekana ciaza.mam juz 31 lat,ciekawa jestem czy ktoras z Was tez jest po 30tce?mam termin na 13.07. Odpowiedz Link Zgłoś
nansiija Re: lipiec 2008 24.12.07, 08:50 Jak ja bede rodzic 5 lipca bede miala 30 lat i 2 miesiace Odpowiedz Link Zgłoś
solelino Re: lipiec 2008 27.12.07, 12:08 My też czekamy na nasze maleństwo. Ma sie pojawić na świecie 13 lipca! Pierwsze USG robiliśmy w 6 tygodniu. Fasolka miala juz 9,8 mm! Życzę zdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
gaapa Re: lipiec 2008 28.12.07, 14:06 hej dziewczynki!ja tez mam termin na 13 lipcajak sie czujecie w ogole?ja jakos grubo,nie powinnam w zasadzie,ale niestety przytylam.przed ciaza wazylam jakies 51/160cm,a teraz juz 54 nie widac tez prawie brzuszka a u was?czuje sie tez juz coraz lepiej,dolegliwosci z 1 trymestru mijaja. Odpowiedz Link Zgłoś
nathani Re: do gaapa 29.12.07, 09:56 witaj, nie przejmuj sie ja tez przytyłam, niestety.brzuszek troszkę urósł ale bardziej mam wiecej tłuszczyku. rzeczy z przed ciazy sa juz spakowane w szafie i czekaja do lipca mi tez dolegliwości mijaja. termin mam na 7lipiec ale z usg wychodzi 10.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nathani Re: lipiec 2008 29.12.07, 09:41 Witam lipcóweczki. ja mam termin na 7 lipca. mam 30 lat i jestem mamusia 2,5 letniej julci. pozdrawiam wszystkie lipcóweczki Odpowiedz Link Zgłoś
gaapa Re: lipiec 2008 30.12.07, 16:50 a jak spedzacie Sylwestra?ja sie wybieram do znajomych.wszystkim zycze szczesliwego Nowego Roku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
onlyjoanna.k Re: lipiec 2008 30.12.07, 18:41 Witam, Chciałabym dołączyć do forum. Mam 34 lata i termin na 22 lipca to moje pierwsze dziecko i nie ukrywam że jetem w szoku i jednoczesnie w siódmym niebie Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku ! Odpowiedz Link Zgłoś
gaapa Re: lipiec 2008 31.12.07, 15:55 jak fajnie nie jestem najstarsza a moge wiedziec,czy planowana ciaza?czekalas z zajsciem czy jakies inne przyczyny?jsli to nie tajemnicapozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gawliki Re: lipiec 2008 03.01.08, 12:38 witajcie ja mam termin na 18lipca,i juz coraz lepej sie czuje bo slaba bylam bardzo!!!!!!!!!!buziolki i zdrowej ciazy zycze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blackwal77 Re: lipiec 2008 07.01.08, 14:04 hej hej, dołączam sie i ja, też mam termin na 18 lipca. mam lat 31,cos dużo nas. życze wszystkim zdrowej ciązy i wspaniałego samopoczucia. sama czuje sie w miare, ale dzis sie okazało ze za szybko nabieram wagi i trzeba wprowadzic diete Odpowiedz Link Zgłoś
polla10 Re: lipiec 2008 08.01.08, 12:25 to ja chyba najpóżniejsza lipcóweczka bo termin na 29. Ide na pierwsze usg za trzy dni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justyna812 u mnie termin na 31 lipca 11.01.08, 20:20 ale bede miala CC wiec pewno 2 tyg wczesniej maluch sie pojawi na swiecie )) Odpowiedz Link Zgłoś
lilijka28 Re: lipiec 2008 28.03.08, 11:47 dziewczyny piszcie co u Was...jak sie czujecie? znacie juz płec? wybrałyscie imiona? zdecydowałyscie sie na szpital ,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nansiija Re: lipiec 2008 30.03.08, 09:34 Oj czas leci jak oszalaly )) Termin przesunal mi sie z 5 lipca na 11 lipca. Jestem juz po USG polowkowym i bedziemy miec, a raczej juz mamy ))) .... SYNA!!!!! Maz wybral imie Piotr. Nie mialam nic do gadania bo ja wybieralam dla dziewczynki ))))) Zdrowko dopisuje, mayl kopie jak oszalaly i fale robi mi na brzuchu przy okazji. Wyprawka juz w komplecie, za wyjatkiempapmpersow i wanienki. Wiem, ze to bardzo wczesnie, ale taki mielismy plan. Chcielismy miec wszystko z glowy juz wczesniej. I smiesznie troche jak wozek stoi w drugim pokoju, hihihihihihihi (wybralam Peg Perego Uno). Jeszcze tylko lozeczko musimy zlozyc, zeby pies sie przyzwyczajal do zmian nadchodzacych ))))))))) Pozdrawiam goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Wklejone przez moderatora : autor-adrianiatko21 12.05.08, 20:24 lipiec 2008 adrianiatko21 10.05.08, 13:28 Odpowiedz cześć dziewczynki!Czy któraś ma termin na lipiec?Bardzo prosze o kontakt pozdrawiam Re: lipiec 2008 karolinaaaa000 10.05.08, 13:48 Odpowiedz Hej Ja mam termin 21 lipca Ale wcale nie obraziłabym się jeśli Adaś (bo mój dzidziuś to chłopiec) zapragnąłby się pojawić na świecie przepisowe 2 tygodnie wcześniej Re: lipiec 2008 malgra 10.05.08, 14:16 Odpowiedz forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=49379 zajrzyj tutaj. Forum jest zamknięte. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz-ka81 Re: Wklejone przez moderatora : autor-adrianiatko 23.05.08, 20:17 cześć!!ja mam termin na 11 lipca i nie moge sie już doczekać! Odpowiedz Link Zgłoś
marg75 Spotkanie Lipcówek we Wrocławiu:) 02.06.08, 11:07 Dzisiaj tj. poniedziałek 02.06.08 w Rynku koło poczty (i karsnoludka pchającego kulę) mamy spotkanie. Kochane lipcóweczki jak macie czas to zapraszam Spotkanko jest o godzinie 14-tej Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Wklejone przez moderatora : autor-technik4 25.06.08, 21:29 Która z was ma tez termin na lipiec? technik4 23.06.08, 14:50 Odpowiedz Witam! Termin porodu mam na 19 lipca... I troszke sie stresuje... Bo juz blisko... W duchu tłumacze sobie, ze jestem silna i dam rade... Trzymajcie kciuki za mnie... Pozdrawiam goraco... Re: Która z was ma tez termin na lipiec? barabasia2 23.06.08, 14:54 Odpowiedz zapraszam na forum mam LIPIEC 2008 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=49379&t=1214217753966 Odpowiedz Link Zgłoś
agulki Re: Wklejone przez moderatora : autor-technik4 08.07.08, 19:22 Ja mam termin na 22 lipca, i nic, cisza. A lekarka mówi, że to lada dzień. malgosiek2 napisała: > > Która z was ma tez termin na lipiec? > technik4 23.06.08, 14:50 Odpowiedz > > Witam! Termin porodu mam na 19 lipca... I troszke sie stresuje... Bo > juz blisko... W duchu tłumacze sobie, ze jestem silna i dam rade... > Trzymajcie kciuki za mnie... Pozdrawiam goraco... > > > Re: Która z was ma tez termin na lipiec? > barabasia2 23.06.08, 14:54 Odpowiedz > > zapraszam na forum mam LIPIEC 2008 > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=49379&t=1214217753966 Odpowiedz Link Zgłoś