moni4444 13.11.07, 09:00 Witam dziewczyny chcialam sie pochwalic ze bylam wczoraj u lekarza i jestem 5,5 lub 6 tyg ciaza wszystko ok.A tak sie martwilam bo po tabletkach anty.Pozdrawiam wszystkie oczekujace i starajace sie trzymam mocno kciuki" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orange82 Re: jestem 5,5 tyg!!!! 13.11.07, 09:28 gratuluje! a powiedz mi kiedy odstawiłaś anty? i jakie brałaś? ja odstawiłam w sierpniu i narazie nic. @ miałam pierwszą po 28 dniach, drugą po 26. a u ciebie też @ była prawidłowo po odstawieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
anamabe Re: jestem 5,5 tyg!!!! 13.11.07, 09:54 Po pierwsze moje gratulacje!!! Ja tez jestem bardzo ciekawa w ktorym cyklu po odstawieniu tabletek udalo Ci sie i czy robilas jakas przerwe. Ja jestem w trakcie drugiego cyklu staran, nie robilam przerwy. Pierwszy cykl po odstawieniu tabletek byl dlugi (36 dni), ten tez nie bedzie krotki bo dzisiaj juz 14 dc a owulacji jeszcze nie "widac"...Poztdrawiam jeszcze raz i zycze spokojnych 9 miesiecy . Odpowiedz Link Zgłoś
moni4444 Re: jestem 5,5 tyg!!!! 13.11.07, 19:33 Bralam yasmin i zaszlam w pierwszym cyklu bo dzialalam co 2 dni,ale zaszlam przed@ tydzien tak mi sie wydaje.Ale lekarz zrobil mi usg i policzyl od dnia miesiaczki,a nie od dnia zaplodnienia i wyszlo 5,5 a 6 tyg.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vivianna_82 Re: jestem 5,5 tyg!!!! 13.11.07, 12:13 tak jak poprzedniczki ciekawa jestem jak szybko po odtsawieniu Ci się udało ja też niedawno odstawiłam, teraz trwa pierwszy cykl bez anty, od następnego chcemy się starać. Czy pierwszy cykl po odstawieniu trwał długo u Ciebie? tzn jak szybko dostałas miesiączke? a może od razu po odstawieniu się staraliście i już nie zdążylaś dostać? Odpowiedz Link Zgłoś
pumeczka Re: jestem 5,5 tyg!!!! 13.11.07, 12:55 moni czy lekarz robił ci usg? bo nie wiem jak stwierdza się tak wczesną ciążę, bo ja byłam wczoraj i lekarz powiedział mi tylko, że macica powiększona i tyle, kazał porobić badania i zjawić się dopiero za 10 dni Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: pumeczka 13.11.07, 14:18 Pumeczka ja byłam potwierdzić ciąże 3 dni przed spodziewaną @. lekarz zrobił mi USG (nie badał mie inaczej) i potwierdził ciąże, ale nic wiecej nie mogł powiedzieć bo yl widoczny tylko pecherzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
iza-263 gratuluje!!! 13.11.07, 14:21 Moni, Gratuluje, ja jutro odbieram bete ma nadzieje ze do Ciebie dołacze. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: jestem 5,5 tyg!!!! 13.11.07, 14:32 gratuluje ja tez w ciazy 18 tc aktualnie i tez zaszlam od razu po odstawieniu tabletek odstawilam 6 lipca zaszlam miedzy 24 a 27 lipca)) poki co narazie OK! i troszke "martwilam sie" ze moge miec blizniaki (po antykach) ale jest 1)) zycze zdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
moni4444 Re: jestem 5,5 tyg!!!! 13.11.07, 19:38 To ja gratuluje.Juz bym chciala byc w 18tc.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agulka1001 Re: jestem 5,5 tyg!!!! 13.11.07, 19:57 super!gratuluję!życze spokojnej i radosnej ciązy! ps.czyli jestes 5,5tyg od OM?a jesli mowisz,ze zaszlas tydz przed @,to ciąża jest mlodsza,tak? a jak objawy? jak wymiary maluszka? Odpowiedz Link Zgłoś
moni4444 Re: jestem 5,5 tyg!!!! 14.11.07, 07:54 i dla ciebie gratulki gawlikiidziemy do przodu!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
moni4444 Re: jestem 5,5 tyg!!!! 14.11.07, 07:51 agulka lekarz zawsze liczy od OM wiec policzyl ze 5,5 a wymiary maluszka to 9,7mm.Moje objawy to bolace piersi na maxa.Robilam test 2 dni przed @ ktora juz nie przyszla i ledwo co wyszla mi ta druga kreska a jast napisane ze po 6 dniach wychodzi,wiec jak by byla wieksza ciaza to krecha grubsz bybyla,ale to tylko moja hipoteza.teraz odliczm tylko poniedzialki od lekarza w nastepny pon bedzie juz 6,5pozdrawiam i dzieki za zyczenia Odpowiedz Link Zgłoś
jadzia.pl Re: jestem 5,5 tyg!!!! 04.12.07, 17:06 Czy te wymiary to pecherzyk czy zarodek w pecherzyku ?? Odpowiedz Link Zgłoś
aga-k-k Re: jestem 5,5 tyg!!!! 05.12.07, 09:00 Moje gratulacje! Ja też jestem w 6 tygodniu. U mnie od wczoraj nudności a poza tym ok. U lekarza jeszcze nie byłam. Mnie termin w/g kalendarza wychodzi na 1 sierpnia a Tobie? Życzę Ci spokojnej ciąży. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jadzia.pl Re: piszcie jak wygladaly wasze USG w 5-6 t 05.12.07, 10:34 Rozne opinie czytam, jedni mowia, ze nic nie widac oprocz pecherzyka inni pisza, ze jest widoczny zarodek z sercem. Jak jest naprawde? Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: piszcie jak wygladaly wasze USG w 5-6 t 05.12.07, 11:58 to pewnie zależy od jakości sprzętu. Ja byłam na usg dokładnie w 6tc i było juz widac zarodek wielkości 3,2mm i biło juz serduszko. wg lekarza serduszko biło wtedy od trzech dni , mówił że jeśli przyszłabym te parę dni wcześniej nie byłoby jeszcze widać. Odpowiedz Link Zgłoś
id.kulka Re: piszcie jak wygladaly wasze USG w 5-6 t 05.12.07, 13:50 Gratulacje Choć na te 5,5-6 tc, to prawie cm to chyba pęcherzyk? Ja też zaszłam w pierwszym cyklu po yasmin, nie przyszło mi do głowy, że tak szybko zaskoczy, a tu małpa nie przyszła... Odpowiedz Link Zgłoś