claudia84 15.01.08, 20:05 Witam, czy któraś z Was ma córeczkę, z przytulania w dniu owulacji. Szukam dowodów zaprzeczających teorii. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: córeczka????? 15.01.08, 20:22 dzieci biora sie z sexu a nie z przytulania.I skad wiesz ze nie przesunela Ci sie owulacja? Odpowiedz Link Zgłoś
claudia84 Re: córeczka????? 15.01.08, 20:34 wiem czy któraś z Was miała córeczkę z seksu w owulację? skąd wiem... bo mam regularne cykle (29dni) i klasyczne objawy czyli ciągnięcie brzucha, lekki ból krzyża, jak na okres... Odpowiedz Link Zgłoś
maja285 Re: córeczka????? 15.01.08, 21:00 ja mam, wycyrklowane na chłopaka, jest dziewczynka ))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: córeczka????? 15.01.08, 21:07 Jeśli wierzyć książce Wójcika o planowaniu płci to nie tylko sex w owulację czy przed gra rolę w poczęciu córki czy syna to jedynie jeden z elementów , które wpływają na daną płeć. Jeśli np. stosunki są częste czyli od skończenia miesiączki do dnia i nawet w dniu owulacji to szansa jest większa na dziewczynkę niż na chłopca. (niby taka teoria??? )))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamakingi Re: córeczka????? 15.01.08, 21:50 Ja mam córeczkę poczętą w samym dniu owulacji(zawsze wiem kiedy mam owulację)Teraz też najprawdopodobniej noszę pod sercem dziewczynkę też z dnia owulacji)Ale z tego co się orientuję to nie wystarczy się kochac w dniu owulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
toffix Re: córeczka????? 16.01.08, 11:16 Moja jest klasycznie z 2 dni przed owulacją. Czyli niby potwierdza teorię. Odpowiedz Link Zgłoś
cesarus Re: córeczka????? 16.01.08, 15:04 moja jest dziewczynką na 90% i też jest z dnia.... A w pierwszej ciąży trafił się chłopak... Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: córeczka????? 27.03.08, 20:31 1. ŻADNA domowa metoda nie zezwala na określenie dnia owulacji a juz na pewno nie ból w okolicy jajnika! Tak, w jego okolicy bo nie wiesz czy boli Cię jajnik, czy inny narząd. 2. Owulacja NIE BOLI w związku z czym boleć może wzrost pęcherzyka, uciskanie na otrzewną, pęknięta powłoka jajnika po uwolnieniu komórki jajowej. niejedna ma bóle owulacyjne kilka dni przed i po owulacji a monitoring wyraźnie wskazuje, że owulacja odbyła się w innych dniach 3. Plemniki męskie są szybsze i żyją krócej ale to nie znaczy, że muszą zapłodnić komórkę jajową nawet, jeśli współżycie jest w dniu owulacji lub tuż po niej. Zależy od wielu czynników. niektórzy mężczyźni maj w spermie znaczną przewagę żeńskich plemników, istnieje też taki termin jak polaryzacja komórki jajowej kiedy to zapłodnić może tylko plemnik z konkretnym chromosomem, XX albo XY i wtedy żadne cuda na kiju nie pomogą w planowaniu Odpowiedz Link Zgłoś