miriana Położne 28.09.08, 14:49 Znacie jakieś dobre położne w Lublinie? CZy u nas w mieście praktykowane są połozne na życzenie za opłatą? Jak to wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Witam się:) 29.09.08, 19:37 Hej!! Zauważyłam lubelski wątek, więc się dopisuję. Jak wynika z sygnaturki, Julek ma prawie 5 i pół roku, a jego siostra lub brat ma być na początku maja. Julek przyszedł na świat na Kraśnickich, ale drugie dzieciątko planuję urodzić na Staszica. Pozdrawiam) Odpowiedz Link Zgłoś
misslemon1981 Re: Położne 02.10.08, 16:08 Hej Miriana,co do położnych,to moja koleżanka miała świetną w szpitalu przy Lubartowskiej,któś dał jej nr tel tej pani i bardzo się sprawdziła przy porodzie. Ja chciałabym rodzić przy Staszica,na razie zapisałam się do szkoły rodz,może tam się czegoś dowiem. Z tego co wiem to albo się trafi na dobrą położną,która będzie miała dyżur albo nie...Ja boję się jednej rzeczy: szpitale są tak przeładowane,że mogą nie mieć miejsc na Staszica i będę musiała na własną rękę szukać porodówki. Jakby co,to pisz do mnie na pocztę,pozdrawiam! Aha,znalazłam jeszcze coś takiego-możeliwość wynajęcia swojej położnej: www.aktywnamama.com.pl/akt2.html Odpowiedz Link Zgłoś
lorinka13 Re: halo Lublin :-) 29.09.08, 20:43 cześć dziewczyny, dołączam do was - 14 tydzień ciąży, prowadzi mnie dr Pietra, planuję poród na Jaczewskiego. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
klara154 Re: halo Lublin :-) 29.09.08, 21:32 Witam, i ja jestem z Lublina. Termin mam na połowę kwietnia. Niedługo kończę pierwszy trymestr. Pozdrawiam Lublinianki przyszłe Mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
veralublin Re: halo Lublin :-) 30.09.08, 13:00 Witam, jestem z Lublina termin mam na 3 stycznia . Do porodu pozostało 99 dni . Odpowiedz Link Zgłoś
lorinka13 Re: halo Lublin :-) 01.10.08, 08:14 cześć dziewczyny, oj coś tu cicho, może podniesiemy ciut ten nasz wąteczek? ja jutro idę na usg w 14 tyg. jestem strasznie ciekawa czy moja niunia zechce już ujawnić swoją płeć , niby to bardzo wcześnie i pewności żadnej, ale kto wie... może może termin mam na 4 kwietnia 2009, więc jeszcze mnóstwo czasu przed nami, ale wiecie co... już czasami nie mogę się oprzeć żeby czegoś dla niuniu nie kupić, a to body, a to jakiś pajacyk, takie drobne rzeczy, ale jaką frajdziochę mi sprawiają, to trudno opisać Dziewczyny pozdrawiam was wszystkie, piszcie proszę i dzielcie się swoimi spostrzeżeniami i uwagami. buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
aguska356 Re: halo Lublin :-) 02.10.08, 11:56 hej Ja tez jestem nowa na tym forum, jestem z okolic lublina a.Obecnie jestem w 18 tyg, termin mam na 8 marca 2009. czy może wiecie cos an temat pani dr,H. Caban -do niej chodzę . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lorinka13 Re: halo Lublin :-) 03.10.08, 11:32 Witam dziewczyny, w nowym dniu coś nasz wątek niziutko, oj niziutko. To co? Podciągamy, nie? Byłam na usg w 14 tyg!!! Jeju, jakie śliczne to moje maleństwo. Jak ślicznie ruszało łapkami, i w trakcie badania dostało czegoś na kształt czkawki, ale lekarz mówi, że to kształtowanie się układu nerwowego . Płeć niestety nadal nieznana, a szkoda, bo myślałam, że lekarz pokusi się chociaż o kilkuprocentowe szacunki. Nie to nie - poczekamy jeszcze. A i jeszcze jedna rzecz - choroba przesunął mi się termin porodu Miał być 4 kwietnia a teraz wychodzi... 1.04.2009! To ci dopiero będzie prima aprylis co? Jak matka urodziła mojego kolege 1 kwietnia, to ubłagała lekarzy żeby wpisali jej że 2.04, żeby się nikt z niego w szkole nie śmiał. Dopiero miała pomysł, co? Ale ja i tak liczę, że to się jeszcze ciut wcześniej przesunie i niunia będzie marcowa . Odpowiedz Link Zgłoś
misslemon1981 Re: halo Lublin :-) 03.10.08, 12:27 cześć Dziewczyny, wczoraj napisałam nt położnej,ale mój post umknął gdzieś do góry,wkleiłam tam linka(www.aktywnamama.com.pl/akt2.html) -będe dzwoniła tam i zapytam o koszt wynajęcia położnej,jak to w ogóle wygląda. Ja mam termin na początek stycznia,więc musze już zacząć się zastanawiac i działać. Lorinka,Twój termin tez fajny,ja się boję,że zacznę rodzić 1ego stycznia,wolałabym później. Odpowiedz Link Zgłoś
patianiolek Re: halo Lublin :-) 03.10.08, 13:12 Witajcie Ja też jestem z Lublina Wprawdzie nie jestem w ciąży, ani się jeszcze nie staram, ale mam już 2-letniego synka (rodziłam w szpitalu na Lubartowskiej). Jak będziecie chciały coś popytać, to chętnie służę radą czy pomocą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ika27.10 Re: halo Lublin :-) 16.10.08, 17:02 Witam serdecznie wszystkie mamy, które już zdążyły urodzić oraz te, które jeszcze czekają na swoje maleństwa. Ja jestem mamą, która na forum pisała już dosyć dawno tzn. w maju i wtedy dzieliłam się swoim szczęściem i to na dodatek podwójnym. Tych kilka miesięcy zleciało bardzo szybko i czas oczekiwania mam już za sobą. 4 października zostałam szczęśliwą mamą bliźniąt Szymona 2600g oraz Mileny 2640g. Swoje maluszki mam już przy sobie dlatego jestem podwójnie szczęśliwą mamą. Wszystkim mamom jeszcze czekającym na dzidziusia życzę, żeby te miesiące oczekiwań mineły szybko i beztrosko. P.S. Jestem bardzo ciekawa czy izabelam78 też już ma swoje bliźniaczki przy sobie czy nadal na nie czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
misslemon1981 Re: halo Lublin :-) 18.10.08, 10:53 Hej Ika,gratuluję podwójnego szczęścia,możesz napisac gdzie rodziłaś,jaka tam była atmosfera itd. Miriana a co u Ciebie? Ty chyba masz wkrótce termin? Ja w przyszłym tyg ide na USG,to będzie 30 tydz,czas szybko leci,potem w listopadzie do szkoły rodzenia-już się zapisałam. Pozdrawiam wszystkie mamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miriana Re: halo Lublin :-) 18.10.08, 11:23 Dołączam się do gratulacji!! Ika super, że wszystko oki. Misselmon, miło, że pytasz co u mnie Termin mam na 7 listopada, ale chciałabym urodzić pod koniec października. Jeśli chodzi o samopoczucie fizyczne, to wszystko ok, ale psychicznie dziwnie się czuję, raz się boję i mam psychozy, innym razem jestem w skowronkach. Ciągle gadam mężowi o ciąży, czuję że jestem męcząca dla otoczenia... Ech, uroki ostatnich tygodni A Ty , w którym jesteś tygodniu? Całuję serdecznie. Może lepiej byłoby pisać emaile? Mój adres miriana@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ika27.10 Re: halo Lublin :-) 24.10.08, 17:42 Witam ponownie. Oto kilka informacji dla mam oczekujących na poród. Obecnie w Lublinie sytuacja odnośnie porodówek jest nieciekawa ponieważ nie mam pewności czy w szpitalu, w którym chce się rodzić będzie w danym czasie miejsce. Ze mną było podobnie, chciałam rodzić na Jaczewskiego ale jak wybiła godzina 0, okazało się, że w szpitalu rozpoczął się remont dlatego wszystkie pacjentki są wysyłane do innych szpitali ( o ile jest tam miejsce). Ja z izby przyjęć na Jaczewskiego zostałam odesłana na Lubartowską (tylko tam było miejsce). Nigdy nie brałam pod uwagę tego szpitala ale po 10 dniowym pobycie mam już o nim wyrobione zdanie. Nie wiem jak jest na porodówce ponieważ miałam cc ale opieką na oddziale położniczy byłam bardzo mile zaskoczona. Opieka nad mamami i dziećmi jest naprawdę na wysokim poziomie, wszystkie położne są bardzo pomocne. Pobyt w szpitalu wspominam bardzo dobrze, chociaż o szpitalu słyszałam różne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
miriana Re: halo Lublin :-) 24.10.08, 19:45 Mogłabyś napisać ile osobowe są sale na oddziałach z mamami i dziećmi? W jakich godzinach są odwiedziny? Odpowiedz Link Zgłoś
ika27.10 Re: halo Lublin :-) 25.10.08, 14:30 Na pierwszym piętrze są 3 sale 6 osobowe (w razi potrzeby dostawiane jest jeszcze jedno łóżko) i 1 sala 4 osobowa. Nie wiem jak jest na innych piętrach. Odwiedziny są od 11 do 18 ale zazwyczaj trwają dłużej, zależy od położnej, która ma dyżur. Odpowiedz Link Zgłoś
misslemon1981 Re: halo Lublin :-) 25.10.08, 15:43 cześć dziewczyny! przeraża mnie myśl,że będę musiała szukać na własną rękę porodówki. O Lubartowskiej też słyszałam pozytywne opinie Miriana,wysyłam Ci maila na Twoją gazetową pocztę,pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
quikm Urodziłam Na Kraśnickich 12.11.08, 16:41 Cześć dziewczyny!!! Daaaawno mnie tu nie było. Dwa tygodnie przed terminem urodziłam synka w szpitalu na Kraśnickich. Jeśli chodzi o porodówkę, to jestem bardzo zadowolona - połozne i salowe są bardzo miłe, pozytywnie nastawione, bardzo pomocne i na prawdę złego słowa powiedzieć nie mogę. Jeśli chodzi o połoznictwo - no cóż, ciężko mi się obiektywnie wypowiedzieć, ponieważ mój synek był chory i musieliśmy tam spędzić 7 dni. Same rozumiecie, że w takiej sytuacji nerwy i emocje biorą górę i nie zawsze wszystko widzi się i ocenia tak jak jest na prawdę. Napiszę tylko, że warunki sa dobre, bo sale są 2 i 3 osobowe (w razie potrzeby do 3 dostawiane jest łóżko), odwiedziny od 13 do 18-19 (ale czasem uda się przemknąć wcześniej). Pozdrawiam wszystkie oczekujące i te, które tulą juz swoje maleństwa) Odpowiedz Link Zgłoś
09.10.2001m Re: quikm 15.11.08, 22:12 kochana to nie Twoja nadwrażliwość tylko różne kompetencje neonatologów i bardzo różny poziom wykonywania pracy przez położne... jedne są bardzo życzliwe i normalnie ludzkie, inne nie... gratuluję maleństwa - synek - teraz najważniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
patianiolek Re: halo Lublin :-) 13.11.08, 16:37 Dopiero teraz zauważyłam ten wątek Jestem z Lublina i jakby co, to 2 lata temu urodziłam synka na Lubartowskiej. Jakby któraś z Was była zainteresowana to mogę coś więcej napisać jak tam było i wogóle odnośnie ciąży, porodu itd. Ponadto mogę np. polecić niektórych lekarzy dziecinnych... Oprócz tego chętnie pogadam też na różne inne tematy ze starającymi się lub z tymi, co już są mamusiami Odpowiedz Link Zgłoś
cota Re: halo Lublin :-) 17.11.08, 14:56 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33035 tutaj są takze lubelskie mamy, forum jest otwarte - zapraszamy! Odpowiedz Link Zgłoś