Dodaj do ulubionych

czy to możliwe??

30.05.08, 09:46
hej dziewczyny może to glupie pytanie ale czy któraś z was zaszła w ciąże
zaraz po okresie???niewiem ja od kilku dni nie zadobrze sie czuje.bolą mnie
piersi,brzuch pobolewa i jajnik.mam jakies glupie zachcianki smakowe i niewiem
jakies przeczucie ale ja niewiem czy możliwe jest zaplodnienie w dzień po
okresie??aha i mam jeszcze jedno pytanie czy któraś z was miała ,,luźne stolce
''smile)))???na test czhyba za wczesnie więc niewiem.co myślicie??z góry dziękuje
buźki
Obserwuj wątek
    • meggie28 Re: czy to możliwe?? 30.05.08, 10:13
      Nie jestem znawcą, ale skoro lekarze mówią, że w czasie okresu i zaraz po jest też ryzyko "zajścia" więc wszystko jest możliwe. Mi dni płodne zaczynają sie zaraz po skończeniu okresu, więc...może? smile
      • aprylis1 Ja jestem tego żywym przykładem ;p 30.05.08, 10:19
        • judytka777 Re: Ja jestem tego żywym przykładem ;p 30.05.08, 10:22
          naprawdę???i co jak z objawami??nie myślałaś że to owulacja albo coś innego??bo
          ja niewiem ale wydaje mi sie ze do okresu jeszcze za dlugo żeby już mieć takie
          objawy
    • memphis90 Re: czy to możliwe?? 30.05.08, 16:00
      Możesz zajść w ciążę do 5 dni przed owulacją. A taka owulacja może być np. w 10
      dc. Łatwo obliczyć, że kochając się następnego dnia po np. pięciodniowej
      miesiączce może dojsć do zapłodnienia tego 10 dnia. Biegunki, przeczucia, bóle
      jajnika, ból piersi i brzucha nie są natomiast objawami ciąży.
      • kawa1207 Re: czy to możliwe?? 30.05.08, 16:17
        Zgadam sie z przedmówczynią. U mnie było tak cykl 30-31 dniowy, sześciodniowa
        miesiączka, kochaliśmy się 7 i 10 dnia cyklu i jestem w 5 tygodniu ciąży. objawy
        miałam od 16 d.c., ale twierdziłam,że to owulacja(chociaż nigdy jej nie
        odczuwałam)25d.c wyszedł pozytywny test. Pierwszy synuś jest owocem 2 połowy
        cyklu, zatem w moim przypadku owulacja nie jest regularna.
        • judytka777 Re: czy to możliwe?? 30.05.08, 19:27
          czyli zaszłaś w ciąże zaraz po okresie??a jakie miałaś objawy???bo ja też myśle
          że to może owulacja tak działa ale nigdy tak nie miałam.a test zrobiłaś kiedy
          nie pojawiła sie miesiączka czy wcześniej??ja niewiem ale napewno to jak sie
          czuje niejest u mnie normalne.dzieki
          • kawa1207 Re: czy to możliwe?? 30.05.08, 22:45
            Tak mi się wydaje, że zaraz po okresie, no bo daje czas plemnikom, no i jeszcze
            na zagnieżdżenie, no i ja nigdy w żaden sposób nie odczuwałam objawów związanych
            z owulacją, a od 16 d.c. miałam objawy jak przy pierwszej ciąży, czyli lekki ból
            piersi,wysypane czoło, mdłości, luźne stolce i temp.37.2.Test zrobiłam już 25
            d.c., a cykle mam 30-31 dniowe,drugi test zrobiłam w dniu spodziewanej
            miesiączki, tak 6 dni później.
            • judytka777 Re: czy to możliwe?? 31.05.08, 09:12
              no mnie to troche niepokoi bo raczej przed okresem piersi mnie nie bolą bo za
              wcześnie bo okres mam miec za niecale 2 tyg.a ja mam objawy już od kilku dni.ja
              mierzyłam temerature i mam 37,2 już trzeci dzien.kurcze może w poniedziałek
              zrobie test co??i w poniedziałek do lekarza pojde bo mam umowiona wizyte.ni ja
              tez mam te luźne stolce.niewiem ale jakoś za dużo tych objawów.
              • kawa1207 Re: czy to możliwe?? 31.05.08, 10:02
                No to ja miałam identycznie, tylko tą temperaturę
                tłumaczyłam owulacją, ale nie wytrzymałam i tydz. przed okresem test zrobiłam.
                Tak mi się wydaje, że lekarz Ci jeszcze nic pewnego nie powie i odeśle. Ja od
                daty kochania dałam jeszcze 3 dni na owulację i chyba 10 na zagnieżdżenie i
                testowałam, no ale objawy były wcześniej.
                Napisz koniecznie co Ci wyszłosmile
                • judytka777 Re: czy to możliwe?? 31.05.08, 11:08
                  a ty też miałas takie jakieś dziwne przeczucia wtedy???tak jakbyś była pewna że
                  jesteś w ciązy??/ja ciągle wmawiam sobie ze to owulacja ale ja tak nigdy nie
                  miałam!!u mnie dziś mija ten termin co tobir czyli plus 3 dni i 10 na
                  zagnieżdżenie.a brzuch też cie troche pobolewał??a temperature miałas od
                  kiedy??/kiedy zaczęłaś ja mierzyć??napewno dam ci znac co i jak.to jedak wyszło
                  na to że zaszłaś w ciąże zaraz po okresie???czyli to jest możliwe??dziękuje i
                  pozdrawiam
                  • kawa1207 Re: czy to możliwe?? 31.05.08, 22:02
                    No to masz identyczną sytuację jak ja. To moja 2 ciąża i byłam wyczulona na
                    wszelkie objawy. Temp. mierzyłam niestety nieregularnie, ale na pewno od 16 d.c.
                    była już podwyższona 37,2.Zajście w ciążę nawet podczas okresu jest możliwe-moi
                    kochani rodzice stworzyli mnie właśnie pod koniec okresu-wpadkasmile Z kolei mój
                    pierwszy synuś na pewno jest z 2 połowy cyklusmilepierwsze objawy to :delikatne
                    bóle i mrowienie sutków,później piersi i krosty na czole, tak od 22 d.c. zaczęło
                    mnie mulić i już nie przestało,teraz jeszcze marny nastrój i luźne stolcesad
                    brzuch dopiero teraz lekko pobolewa, ale tylko czasami
                    Zrób teścik, ja nawet z porannego moczu nie robiłam i od razu wyszło.
                    buziaki
                    • judytka777 Re: czy to możliwe?? 01.06.08, 10:56
                      no właśnie a skąd wiadomo czy ta podwyższona temperatura to nie przez
                      owulacje??ja sama już niewiem co mam myślec???a jakieś zachcianki smakowe
                      miałas??zrobie test w poniedziałek ale dopiero w poludnie albo we wtorek
                      rano!!dzieki za odpisywanie mi na moje pytania dużo one znacza i daja do
                      myślenia.okaże sie już niedlugo.dam ći wtedy znac.a ty jakoś przeczowałaś ze
                      jestes w ciąży czy tlumaczyłas sobie ze to cos innego??buzki
                      • kawa1207 Re: czy to możliwe?? 01.06.08, 12:44
                        Ja sobie tłumaczyłam to owulacją i przewrażliwieniem,no bo mi się wydawało, że
                        to za wcześnie na ciążę-tak to sobie tłumaczyłam, chociaż przeczuwałam ciążę i
                        bardzo chciałam.Do zrobienia testu mnie te mdłości zmobilizowały, bo chciałam
                        już jakieś leki brać, ale wolałam się upewnić, że nie jestem w ciąży. Możesz
                        pytać, ja miałam takie same wątpliwośćismileBuźki
                        • judytka777 Re: czy to możliwe?? 03.06.08, 19:33
                          hej nie pisałam jakiś czas ale wkońcu znalazłam troche czasu żeby tu
                          zaglądnąć.byłam wczoraj u lekarza ale nie tylko z moimi podejrzeniami ale też
                          dlatego że długo już nie byłam a mam nadżerke na jajniku i musiałam sie wkońcu
                          wybrać a z moimi obawami przy okazjismilelekarz oczywiście nic niemógł mi
                          powiedziec bo za wcześnie .zbadal i powiedział trzeba czekać na okres jak saie
                          nie pojawi to mam przyjsc.mnie coś zaczęlo mdlić tylko niewiem czy to może już z
                          tego gorąca ale brzuch też wzdety mam od kilku dni.masakrasad(tak więc czekam a
                          jak nic z tego nie bedzie to zostało mi lecztć nadżerke bo sie
                          powiekszyła.jeszcze kilka dni i sie dowiem.pozdrawiam
                      • nglka Re: czy to możliwe?? 01.06.08, 12:44
                        > no właśnie a skąd wiadomo czy ta podwyższona temperatura to nie przez
                        > owulacje??

Zniką, jeśli mierzysz wyrywkowo, nie codziennie i nie spełniasz warunków
                        pomiaru. Żeby wiedzieć co oznacza przebycie owulacji,trzeba mierzyć codziennie
                        rano o jednej godzinie, po min. 3 godzinach snu, zaraz po przebudzeniu, jeszcze
                        przed wstaniem, jednym termometrem i w jednym miejscu (TYLKO: pochwa lub odbyt
                        lub usta - jedno z tych miejsc przez cały cykl)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka