kamelia1985 30.09.08, 14:29 witam. mam pytanie wybieram sie na badanie usg 3d czy jest mozliwe okreslenie plci w tak wszesnej ciazy?podczas badania bede w 14 tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hagowiec Re: usg 3d w 14tc a plec dziecka 30.09.08, 15:08 jest mozliwe, ja wlasnie na 3d w 14 tygodniu dowiedzialam sie ze urodze chlopczyka podobno z potwierdzeniem dziewczynki nie zawsze sie udaje tak wczesnie. U mojego chlopczyka juz wszystko bylo widoczne, teraz jestem w 30tc i na kazdym badaniu potwierdza sie chlopczyk Odpowiedz Link Zgłoś
krysiia Re: usg 3d w 14tc a plec dziecka 30.09.08, 19:52 Tak jak pisze hagowiec, można podejrzewać, ale myślę, że nie ma żadnej pewności. Na USG połówkowym, przy dobrym ułożeniu płodu i dokładnym sprzęcie można określić płeć z dużym prawdopodobieństwem Też bym już chciała wiedzieć, na USG 3d umówię się za jakieś 4 tyg, ale nie liczę na poznanie płci na tak wczesnym etapie ciąży Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ela3377 Re: usg 3d w 14tc a plec dziecka 01.10.08, 10:59 Ja w 14tc dowiedziałam się, że będzie chłopak, byłam wtedy w szpitalu, po 5 dniach miałam ponowinie usg i kolejny lekarz powiedział, że na określenie płci jesczcze za wcześnie. Tak więc wszystko zależy od umiejętności lekarza. Badanie było na zwykłym usg 2D. Odpowiedz Link Zgłoś
florin22 Re: usg 3d w 14tc a plec dziecka 01.10.08, 16:24 Witam! Ja byłam na usg 3d w 14 tyg i pani doktor zobaczyła chłopaka. 4 razy oglądałam już płytkę i za nic nie jestem wstanie zobaczyć tego chłopaka wiec może jeszcze jest szansa na córeczkę zresztą co będzie to będzie byleby zdrowe było Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: usg 3d w 14tc a plec dziecka 01.10.08, 17:56 Możliwe. Z dokładnością do 50% Daj spokój, narządy płciowe zaczynają wykształcac się w 12tc, w 14 niewiele jeszcze widać i łatwo o pomyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś