rewolucja128 08.10.08, 13:41 to dopiero poczatek, a ja mam wielki brzuch! czuje, jakbym miala napompowany balon. Moze to miec zwiazek z gorsza przemiana materii? fakt, nie codziennie korzystam z toalety (nie liczac moczu), co z tym zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anick5791 Re: duzy brzuch 7 tydzien 08.10.08, 14:06 Też tak miałam i po prostu kupiłam ciążowe spodnie Odpowiedz Link Zgłoś
one-smutasek Re: duzy brzuch 7 tydzien 08.10.08, 14:26 Jestem w 5 tygodniu i też mam brzuch.Przy pierwszym dziecku był widoczny dopierow 5 miesiącu...Koleżanka, która jest teraz w 10 tygodniu pocieszała mnie, że też jej szybciutko brzuszek wyskoczył ale za to teraz jakoś się nie powiększa. W sobotę jadę kupić jakieś spodnie bo w w moich mogę chodzić tylko z rozpiętym guzikiem Odpowiedz Link Zgłoś
agozdzik Re: duzy brzuch 7 tydzien 08.10.08, 15:07 Nie martw sie,mi tez szybko wyskoczyl a to dopiero 6 tydzien.Jak bylam w pierwszej ciazy to na tym etapie bylam plaska jak deska Odpowiedz Link Zgłoś
zmyrena Re: duzy brzuch 7 tydzien 08.10.08, 19:20 To może być efekt wzdęć i niestrawności - mnie pomagały suszone morele i picie jogurtu activia. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja0000 Re: duzy brzuch 7 tydzien 09.10.08, 10:56 wielki brzuch to będziesz mieć w 37 tygodniu ciąży. A na początku czesto wzdyma poprzez zaparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia5030 Re: duzy brzuch 7 tydzien 09.10.08, 11:07 Ja jestem w 12tc. Troszke już mi się brzuch zaokrąglił. Zaparć nie miałam, ale bardzo duże wzdęcia i szczególnie popołudniami i wieczorami miałam piłeczkę, i nadal mam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: duzy brzuch 7 tydzien 09.10.08, 14:10 ja od 7 tyg.drugiej ciąży nosiłam ciuchy ciążowe, bo we własne się nie mieściłam. Brzuch rósł w zastraszającym tempie do 7 m-ca, potem praktycznie nie. Urodziłam drobinkę- 2850g i 51cm. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: duzy brzuch 7 tydzien 09.10.08, 14:54 Pocieszylyscie mnie..zaczynam 6 tc i po poludniu wypycha mnie juz wlasnie.Fakt,ze mam wzdęcia bo rankiem jestem plaska ale juz jednka nie plaska jak deska-w pierwszej ciązy w 4 miesiącu chodzilam w moich mega obcislych spodniach bez problemu a w 5 w tych samych z rozpietym guzikiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1373 Re: duzy brzuch 7 tydzien 16.10.08, 23:56 Taka już twoja "uroda" - ja w 3 m-cu miałam brzuch duży jak brzuszek koleżanki będącej w 5 m-cu. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-maria3 Re: duzy brzuch 7 tydzien 17.10.08, 09:23 Uff, myślalam, że to ja jakaś inna jestem, bo już się koleżanka podśmiechiwała, że w 7 tygodniu narzekałam, że nie dopinam spodni... Mówiła, że przesadzam i że chyba sobie wmawiam ten brzuch... W pierwszej ciąży w 20 tygodniu leżałam na patologii to myśleli, że oddziały pomyliłam, bo byłam płaska, brzuch wyskoczył dopiero koło 28 tygodnia. A teraz - tydzień 13 a ja piłeczki jeszcze nie mam, ale ze 4 cm w obwodzie więcej. Dziewczyny, Wy też (we wczesnej ciąży) macie takie problemy z ciuchami ciążowymi? Ja wszystko, co przymierzam, od razu odkładam, bo wyglądam w tym jak w worku pokutnym. Te ciuchy są olbrzymie (mimo że ja do drobinek nie należę), miejsce na brzuch jak dla mnie na 9 miesiąc. A ja bym chciała kupić spodnie, które wszędzie poza brzuchem będą dobrze leżeć, a brzuszek będzie tylko nieco szerszy, taki właśnie na 3-4 miesiąc... Gdzie dostać takie cudo? Odpowiedz Link Zgłoś
anick5791 Re: duzy brzuch 7 tydzien 17.10.08, 13:28 Ja też wcześnie dostałam brzuszek. Jestem w 12 tc, a moim zdaniem wygląda to już na 5 miesiąc. Postanowiłam się jednak nie przejmować. Spodnie kupiłam w C&A. Wg mnie fajnie leżą i przy dłuższej bluzce wcale nie widać, że to ciążowe. A bluzki kupuję takie z podniesionym stanem, ale w zwykłych sklepach. Teraz taka moda, że w sam raz na ciążę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pamplemousse1 Re: duzy brzuch 7 tydzien 17.10.08, 14:08 Ja właśnie w 6 i 7 tyg. zachodziłam w głowę co ten mój brzuch tak rośnie, mąż smiał się ze mnie! a w 8 tc wszystko się wyjaśniło na usg...bliźniaki podobno w takich okolicznościach ma prawo rosnąć szybciej Wprawdzie od początku ciązy do dziś, czyli 11 tc, przytyłam tylko/aż 2 kg, ale przez brzuch czuję się dużo bardziej zaawansowana W pracy jeszcze o ciąży oficjalnie nie powiedziałam, więc męczę się w normalnych spodniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Mama IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 23.06.14, 12:55 witam mam 7 tyg..nie jem bo mam nudnosci...tylko jedno zauwazylam mam duzy brzuch..kiedy bez ciaza mialam 71 kil...a teraz 76 kil...ale nie nie jem i jest mi nie dobrze. Co to moze byc?? przepraszam za bledy, bo jestem slaboslyszaca pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
finegold Re: duzy brzuch 7 tydzien 26.06.14, 11:52 Dziewczyny polecam goraco super spodnie ciazowe firmy MANGO , rozne kolory i rozmiary . Cena bardzo atrakcyjna , ale mozna jeszcze negocjowac allegro.pl/mango-spodnie-ciazowe-nowe-38-i4366225909.html Odpowiedz Link Zgłoś