olenka7606 16.10.08, 18:17 jestem w 6 tc. Lekarz coś tam wymacał i skierował mnie na USG, a tam okazało się, że ciąza jest OK ale są torbieliki na obydwu jajnikach (25 mm i 16 mm). Mam się martwić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
endzi79 Re: ciąża a torbiele 16.10.08, 21:12 Ja równocześnie dowiedziałam się że jestem w ciąży i że mam 5 cm torbiel na jajniku. Po tygodniu torbiel miala juz ponad 6 cm. Lekarz powiedział że do 12-stego tygodnia powinna się wchłonąć. I miał rację - w 11-stym tygodniu juz nie było śladu po torbieli. Nie ma co panikować - spokój spokój i jeszcze raz spokój i odpoczynek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marrea11 dokladnie jak wyzej 16.10.08, 22:08 torbiele czesto tworza sie rownolegle z zajsciem w ciaze i zazwyczaj same sie wchlaniaj do 12tego tygodnia, moja miala tez 5 cm i lekarz do momentu zmniejszenia kazal mi uwazac na ostry seks, sport itp, bralam dopochowowo, nie pamietam nazwy, globulki na wchloniecie sie i po 3 miesiacach cysta miala 2 cm, sadze ze teraz nie ma po niej sladu, mam nadzieje, nie martw sie, to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś