beata25n Re: listopadowe starania! 13.11.08, 18:27 Ja staram się o drugie dziecko. Mój syn ma juz 5 lat więc chyba najwyższa pora na drugie dzieciątko. Mam mnóstwo wątpliwości czy sobie poadzę ale nie ja pierwsza i nie ostatnia. o synka staraliśmy się jakies 2 tygodnie i zaszłam w ciąze. Teraz juz 3 miesiąc i mam nadzieje ze w końcu się uda. Dziś mam maximum, zobaczymy co z tego wyjdzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
myshha Re: listopadowe starania! 13.11.08, 20:20 Moja owu chyba się poprzestawiała i po bólu jajnika sądzę, że dzisiaj też mój "dobry" dzień. Albo mam już jakieś urojenia Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: listopadowe starania! 14.11.08, 09:19 Myshha, Beata25n u mnie dzis tez "szczyt" ale plodny sluz juz zauwazylam dwa dni wczesniej, wiec jestem w toku staran. Ja testuje 27 a Wy?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
myshha Re: listopadowe starania! 14.11.08, 10:41 Moja pierwsza ciąża wyregulowała mój cykl i zawsze miałam wyraźne objawy owu. W tym m-cu, jak na złość, nie widzę objawów. No, może poza wczorajszym bólem jajnika. I stąd ta myśl, że to dobry dzień. Cóż, zobaczymy. @ powinnam dostać 22 listopada, ale mam przeczucie, że nic z naszych starań nie wyszło. Na razie nie przejmuję się tym zupełnie. Ale od grudnia zabieramy się ostro do pracy Mam już udanego wrześniowego dzieciaczka, więc i drugi udany wrześniaczek by się przydał, choć mąż żartuje, że na prezenty urodzinowe nie zarobimy. Trzymam za Was kciuki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arabreska Re: listopadowe starania! 14.11.08, 15:11 Ja Bede testowac kolo 25-26 listopada. Starania zakonczone, teraz bedziemy czekac na wyniki Jeden plus w tym miesiacu: wydaje mi sie, ze sie mniej stresuje i nakrecam niz w zeszlym cyklu. Mam nadzieje, ze nie bede miec zadnych objawow psychosomatycznych, tylko normalne Pozdrowienia A Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: listopadowe starania! 14.11.08, 19:53 arabreska mamy chyba coś wspólnego, bo ja czuje że w tym miesiącu tez się mniej nakręcam. robię niby testy owulacyjne, ale i tak uważam, że to wszystko mniej przeżywam niż w poprzednich cyklach. cały czas czekam na owu, to już 17 dc i na teście jeszcze nie było 2 kresek, ale lada dzień trzeba się spodziewać, mam długie cykle ok. 32-34 dni, także wszystko przede mną. pozdrowionka dla wszystkich!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: chcialabym sie nie nakrecac :) 14.11.08, 18:32 I tak sobie obiecalam, ale owulacje mialam tydzien temu i w ten dokladnie dzien sie kochalismy. Od wczoraj strasznie pobolewa mnie brzuch, ale to nie jajniki, macica? I juz sie cala gotuje w srodku co sie ze mna dzieje, mokro mi tez jakos. Zawsze po owulacji mialam suchosc w pochwie i bole na 1-2 dni przed okresem dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
stelmaria Re: chcialabym sie nie nakrecac :) 14.11.08, 19:43 też nie chciałabym się nakręcać ale to już mój 8cs i to jest bardzo trudne, powinnam testować jeszcze w listopadzie ale muszę po prostu muszę wytrzymać do 3 grudnia - o ile @ nie przyjdzie wcześniej. Życzę wszystkim szczęśliwych testowań i trzymajcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: chcialabym sie nie nakrecac :) 14.11.08, 20:09 arabreska mamy chyba coś wspólnego, bo ja czuje że w tym miesiącu tez się mniej nakręcam. robię niby testy owulacyjne, ale i tak uważam, że to wszystko mniej przeżywam niż w poprzednich cyklach. cały czas czekam na owu, to już 17 dc i na teście jeszcze nie było 2 kresek, ale lada dzień trzeba się spodziewać, mam długie cykle ok. 32-34 dni, także wszystko przede mną. pozdrowionka dla wszystkich!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sikoreczka2 Re: chcialabym sie nie nakrecac :) 15.11.08, 12:11 ja jeszcze dokładnie tydzień muszę wytrzymać i albo przyjdzie albo nie, już mi wszystko jedno, choć z drugiej strony było by przykro jakbym jednak przyszła @. ALe za to w tym 3cs to jakoś bardziej na luzie i chyba zbyt obojętnie do tego podchodzę Odpowiedz Link Zgłoś
myshha Re: listopadowe starania! 14.11.08, 21:22 Ja czytam Wasze posty, to się trochę nakręcam. Zmierzyłam sobie dziś temp. i wyszło 37,2, jajnik boli dalej i trochę brzuch /jak na @/. Najchętniej bym poleciała po test, ale rozsądek nakazuje czekać. Więc czekam. Ostatnio czekałam tak na poród. Termin miałam na 15 września a urodziłam 29! Intuicja podpowiada, że nic z tego nie wyjdzie, ale może się miło rozczaruję Odpowiedz Link Zgłoś
sikoreczka2 Re: listopadowe starania! 15.11.08, 12:14 Zapomniałam ,życzyć wam wszystkim udanych starań i pozytywnych testowań!! Odpowiedz Link Zgłoś
agmesz Re: listopadowe starania! 15.11.08, 12:36 Dziś jest mój 7dc, poczułam ból w okolicach jajników tak wcześnie nigdy nic nie udczuwałam,pobiegłam kupić test owu (jeszcze nigdy nie testowałam) - zrobiłam chyba bardziej z ciekawości żeby zobaczyć jak działa,a tu 2 jednakowe kreskinie wierzyłam własnym oczom przecież to dopiero 2 dni temu pożegnałam się @ to dopiero 7dc a w instrukcji testu przy 28 cyklu dopiero powinnam testować ok 11 dc.Jak tu trafić w owu wszystko jakoś się po przestawiało zawsze była ok 10-12dc,a tu tak szybciutko ,normalnie mnie zaskoczyła. Bierzemy się dzisiaj ostro do pracy Musi się udać Powodzenia dla wszystkich starających ,życzę owocnej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: listopadowe starania! 15.11.08, 13:56 Tak to juz jest z naszymi organizmami, ze matematycznymi obliczeniami trudno czasem cos wskurac Natura robi psikusy. Dosc czesto sie zdarza, ze kobiety zachodza w ciaze w 7 czy 8 dni cyklu. To jeszcze nie jest duze odchylenie od normy. Oby w ci sie udalo trafic w dziesiatke, agmesz! U mnie lipa. Jestem w samym srodeczku staram, 14dc, ale dowiedzialam sie opowaznej chorobie taty i nie moge teraz o niczym innym myslec, wiec odejrzewam, ze ten miesiac bedzie bez pozytywnych rezulatow. Ale moje problemy z zajsciem w ciaze sa teraz niczym w porownaniu z walka o zycie mojego taty. Jestem dobrej mysli, bo poki co ojciec jest stabilny i mam nadzieje, ze wyzdrowieje, ale z rakiem roznie bywa..... Pozdrawiam was weekendowo i zycze udanych staranek Odpowiedz Link Zgłoś
4magga Re: listopadowe starania! 15.11.08, 15:59 witam mam 30 lat, to nasz 2cs, za pierwszym sie nie udalo ale to dobrze bo dopadła mnie choroba, @ była 31 pażdżiernika a testować będę pod koniec m-ca o ile wytrzymam i nie zatestuje wczesniej przyjemnych i owocnych staran Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: 15.11.08, 19:10 Mnie juz 4-ty dzien boli macica... Strasznie sie napina, nigdy tak nie mialam, troche sie denerwuje. Jestem 9 dni po owulacji - tak mysle. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: 15.11.08, 22:36 Yoggi87 takie napinanie dobrze wrozy byc moze tescik wyjdzie pozytywny!!! Iga.77 przykro mi z powodu taty wspolczuje. Ale jesli chodzi o starania to czesto wlasnie w takich trudnych chwilach organizm szaleje i roznie to moze byc... Agmesz w sumie to po II kreskach na tescie owu owulacja powinna wystapic za 24-36 godz wiec to by wyszlo 8-9dc hmmm troszke za wczesnie ale sie zdarza.Zycze powodzenia. A u mnie zbliza sie @ (( coz zrobic...czuje juz wszystkie dolegliwosci i nie mam zadnych zludzen. Szkoda ale nie przeskocze natury buuuuuu. Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 niedziela 16.11.08, 13:11 Witam wszystkie staraczki! Biedronko1969, dziekuje za mile slowa, dodalas mi otuchy. Optymizm mnie jeszcze nie oposcil Pamietaj, ze poki nie ma @ to zawsze jest nadzieja! Yoggi87, oby twoje bole oznaczaly mila niespodzianke Trzymam kciuki za listopad! Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: listopadowe starania! 15.11.08, 23:26 Hej laseczki! Już się pogubiłam, który to dziś dzień cyklu. Pochwale się, wreszcie mam akt not. w ręku i ostro zczęłam remonty co by się jak najszybciej z mężusiem do własnego mieszkanka wprowadzić i kto wie może uda się już bezstresowo i ze spokojem powiększyć rodzinke Póki co jestem wykończona i ani na forum ani na przyjemności czasu nie mam. Pozdrawiam i miłych staranek życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: listopadowe starania! 16.11.08, 21:18 cześć. u mnie dziś 19 dc, owulacji ciągle brak, cały czas jedna kreska na teście owu. myślicie że przy cyklach 32-34 dni mam jeszcze szansę na owulację, bo może w tym miesiącu jej po prostu nie będę miała,tak się przecież czasami zdarza, albo lepiej wypluję to słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: listopadowe starania! 16.11.08, 21:49 Przy tak dlugich cyklach to kolo 20stego dnia jest owu. Zawsze ok 14 dni przed okresem także spokojnie! Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: listopadowe starania! 17.11.08, 01:26 Dziekuje dziewczyny za dobre slowo, nadzieja rosnie, choc boje sie mowic o tym glosno. Zaczynam 23 dzien cyklu, owu byla 15-16 dnia, wiec kolo 24-26 listopada (NIE)spodziewam sie okresu. Trzymam kciuki za Was. Odpowiedz Link Zgłoś
agmesz Re: listopadowe starania! 17.11.08, 11:53 Cześć Jak Wam pisałam w sobotę zrobiłam test owu był pozytywny(owu za 24-36 godz.)starania były natomiast w niedzielę powtórzyłam dla pewności ale test był ujemny Czyli już po owulacji musiała się zacząć chyba 5-6dc strasznie wcześnie.To ja już nic z tego nie rozumiem nigdy tak wcześnie nie miałam owulacji.No ale cóż czekam ,zobaczę co będzie dalej.Pozdrawiam Was gorąco ,trzymam kciuki za wszystkie starające Powodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agmesz Re: listopadowe starania! 17.11.08, 12:14 Iga.77 - Bądź silna i myśl pozytywnie wiem co to choroba najbliższej osoby rozumiem w 100% co czujesz, nie trać nadziej wszystko będzie dobrze,zobaczysz Biedronka 1969 - póki się nie pokaże @ to wszystko się może wydarzyć Wierzę mocno że w końcu nam się uda Odpowiedz Link Zgłoś
patianiolek Re: listopadowe starania! 17.11.08, 09:19 Ja myślę podobnie jak koleżanka wyżej - przy tak długich cyklach owulacja może się jeszcze pojawić dziś albo jutro Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: listopadowe starania! 17.11.08, 16:32 u mnie 29 dc więc teraz czekam czuję się jak przed @, ale w poprzedniej ciąży też tak miałam Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: listopadowe starania! 17.11.08, 17:36 Dzien dobry, dziewczyny! Mam nadzieje, ze staracie sie z calego serca Justynowiec84, masz dlugie cykle, wiec owulacja ma prawo byc pozno. Cierpliwosci! Agmesz, dzieki za wsparcie - robie wszystko, zeby myslec pozytywnie. Czasem ciezko, bo sie czlowiek martwi. Ale musze wierzyc, ze tato wyzdrowieje. Innego wyjscia nie widze A co do twojej owulacji to, wiesz, czasem testom owu nie mozna ufac. Mi lekarka kazala przestac ich uzywac, bo wg niej po prostu nie mozna na nich polegac, czesto nie sa dokladne i tylko sie kobiety nastawiaja, stresuja niepotrzebnie.....Nie przejmuj sie na zapas. Idz na zywiol a napewno cos zmajstrujesz Kola2005, trzymam kciuki zeby sie okazalo, ze to jednak nie @. Czekamy na dobre wiesci Odpowiedz Link Zgłoś
arabreska Re: listopadowe starania! 17.11.08, 17:30 Iga.77 Grunt to nadzieja. Ja to przezylam w tym roku z moja mama. Nie nalezy sie poddawac, tylko walczyc. Cala rodzina przezywa chorobe, ale to osoba chorujaca i jej postawa jest najwazniejsza. Walczcie, trzymam kciuki. Co do staran. Ja dopiero 2 cs, jak wyzej pisalam, za 10 dni testuje, ale jestem zen. Justynowiec84 podobno to lepiej, jak sie za duzo nie mysli. Trzeba zawsze myslec, ze bedzie dobrze, a jak nie to nastepnym razem. Ja jeszcze nie robilam testow owulacyjnych, zwykle jak mam owulacje to mam straaaszna ochote W tym miesiacu tak nie bylo, wiec nie jestem pewna czy byla owu czy nie. Czytalam gdzies, ze jak ktos dlugo bierze pigulki (a tak bylo w moim przypadku) to moze sie zdarzyc kilka cykli bez owu. Zobaczymy.... Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: listopadowe starania! 17.11.08, 17:42 Arabresko, dziekuje ci za slowa otuchy. Masz racje, ze to od postawy chorego wszystko zalezy dlatego staram sie wpoic mamie, zeby nie biadolila za bardzo, choc to moze trudne .....i jak odwiedza ojca w szpitalu, zeby mu nie marudzila tylko pokazala, ze jest silna i ze wierzy w jego szybkie wyzdrowienie. Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze ja nie moge byc przy rodzicach, sa daleko...1500km ode mnie. I jak tu wspierac ojca w takich chwilach? Pozostaja nam jedynie rozmowy telefoniczne....Ale koniec, nie zanudzam was juz tym tematem. Trzymajcie sie cieplo i owocnych staranek! Ja tez postaram sie skupic na czyms przyjemnym..... Odpowiedz Link Zgłoś
arabreska Re: listopadowe starania! 17.11.08, 17:47 Ja mieszkam 1700 km od rodzinnego domu, wiec wiem jak to jest. Da sie, trzeba dzwonic, wspierac. Mama niech bedzie twarda. Nie ma wyboru. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: listopadowe starania! 17.11.08, 18:27 20 dc. test negatywny, ale dziś pojawił się jakby taki płodny śluz. jestem dobrej myśli. nie chciałabym żeby ten miesiąc poszedł na marne Odpowiedz Link Zgłoś
131313a Re: listopadowe starania! 17.11.08, 19:20 hello dziewczyny! to ja sie dopisuje do listy "listopadowe starania". chiba jutro beda leki a potem.....juz same wiecie. hihi trzymam kciuki za was...i za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
arabreska Re: listopadowe starania! 17.11.08, 19:21 Z powyzszych wypowiedzi wynika, ze testy nie zawsze dzialaja. Nie nakrecaj sie niepotrzebnie. Dzialaj Ty pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 Re: listopadowe starania! 17.11.08, 21:48 Cześć dziewczyny. Wielkie starania dopiero przede mną (dni płodne wyliczyłam od 23) i mam testować dopiero 10grudnia, ale znając mnie pewnie nie wytrzymam tak dluuugo. Tym bardziej, że zaopatrzyłam się w testy o wyjątkowej czułości 10mlU. Weekend minął a mnie jakaś chandra złapałam Otóż boję się, że ponownie zrobił mi się torbiel na jajniku (przez to pewnie poprzednia @ mi się spóźniła i nie miałam owulacji). Boję się, że przez tą prawdopodobną torbielkę znów nie dojdzie do owulacji a co za tym idzie upragnionej ciąży Dziewczyny, jak myślicie, czy możliwa jest owulacja przy torbielu jajnika?? p.s. dla pewności zaopatrzyłam się nawet w testy owulacyjne (choć miałam tego nie robić). Noi mierzę temperaturkę, tylko ciekawa jestem co z tego wyniknie... Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: listopadowe starania! 18.11.08, 08:08 viktoria ja tak miałam w poprzednim miesiącu, @ spóźniał mi się 8 dni a test wychodził negatywnie i to był torbielik po wizycie u gina po 3 dni pojawiła się @ i teraz mam 30 dc, lekarka twierdzi, że to nie powinno wpłynąć na starania, ale jak teraz się nie uda to następny cykl monitorowany Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: listopadowe starania! 18.11.08, 08:14 iga.77 wiem co czujesz z chorobą Taty dla mnie to już temat zamknięty (walczyliśmy 8 m-cy z najgorszym guzem mózgu glejakiem IV), ale każdy przypadek jest inny i właściwie ten najgorszy rodzaj nie zdarza się zbyt często, jak to mówili lekarze trzeba mieć ogromnego pecha no mama jest w najgorszej sytuacji, bo jest tak naprawdę najbliżej chorego, ale chcę Ci poradzić, że mimo że mieszkasz bardzo daleko od rodziców staraj się Tatę odwiedzić, myślę, że to dla niego będzie bardzo ważne głowa do góry będzie dobrze, musi być dobrze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
somuelson Re: listopadowe starania! 18.11.08, 10:34 i ja się dołączam do listopadowych starań tabletki odstawiłam w styczniu i to tej pory nic,ale w listopadowe starania muszą się udać trzymam kciuki za Was dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 Re: listopadowe starania! 18.11.08, 10:37 Czyli jednak torbielik może zakłócić cykl starań? To coraz bardziej tracę nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: listopadowe starania! 18.11.08, 13:10 Kola2005, wiem, ze musze byc dobrej mysli i mame tez wspieram, zeby sie nie zalamywala. Tym bardziej, ze tato po operacji dochodzi do siebie. Rozmawiam z nim kikla razy dziennie i choc brzmi na wymeczonego, jest dosc pogodny. Trzeba teraz tylko poczekac na wyniki, zeby sie cholerstwo nie roznioslo....Ale bedzie dobrze. Zrobie wszstko, zeby byc z rodzicami na swieta! Bede miala dwa tygodnie wolnego i mam zamiar pojechac do nich. Ojciec do tego czasu pewnie bedzie juz w domu... Viktoria_84 ja tez mam torbiele na jajnikach, pierwszy raz stwierdzone ponad rok temu i wg mojej lekarki moze to byc powodem braku owulacji (albo nieregularnosci cyklu) ale nie oznacza, ze nie mam ich w ogole. We wrzesniu mialam robione badanie hormonalne, ktore stwierdzilo, ze mialam owulacje Z reszta to nie jest tak, nawet u zdrowych kobiet, ze owulacja wystepuje w kazdym cyklu. Czasem nie owulujemy i to jest normalne. Nie jestem ekspertem od torbieli, to jest tylko to co wiem z wlasnego przykladu. Uszy do gory! Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: listopadowe starania! 18.11.08, 21:38 Przepraszam że zadręczam was moimi problemami, bo macie swoje, ale załamałam się, kolejny cykl stracony. 21 dc, dziś rano na teście owu druga kreska bledziutka, a wieczorem już wcale jej nie ma chyba juz nie mam co liczyć na owu. trudno ,wpiszę się w wątek grudniowych starań. a wam życzę powodzenia, może będziecie miały więcej szczęścia niż ja. tego wam życzę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 Re: listopadowe starania! 19.11.08, 10:06 justynowiec84 a może miałaś owulację wcześniej? A póki nie przyszła @ to zawsze można mieć nadzieję Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Fajnie, że jest nas więcej POZDRAWIAM. P.S. mierzę temperaturke ale jakoś u mnie to chyba nie wypali bo mam skoki, tzn. 16- 37,01 17- 36,64 18- 37,03 19- 36,84 Co wy o tym sądzicie?? Przecież to nie jest normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: listopadowe starania! 19.11.08, 17:16 Justynowiec84, po to tu jestesmy zeby wysluchac, pocieszyc, doradzic. Wiec jak ci zle to pisz! Ale ja bym sie na twoim miejscu nie zalamywala tak szybko......na testy owu nie ma co liczyc, mozliwie, ze owulacja juz byla, a test nie wskazuje prawidlowego wyniku. Pamietaj, ze poki nie ma @ zawsze jest madzieja. Poczekaj zanim przekresisz ten cykl! Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: listopadowe starania! 19.11.08, 21:59 Dzięki dziewczynki. Wiedziałam, że można na was liczyć. Zawsze człowieka podtrzymacie na duchu. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 Re: listopadowe starania! 21.11.08, 14:36 Cześć dziewczyny. I jak tam Wasze starania?? Pogoda chyba sprzyja przytulankom bo tak zimno i chłodno za oknem więc trzeba się jakoś grzać U mnie dziś 11dc i jeszcze chyba nie wkroczyłam w okres płodny bo u mnie suchutko jeszcze. Jutro a może bardziej w niedzielę zacznę robić testy owulacyjne, tylko nie wiem czy one coś dadzą. A jak u Was starania?? Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: listopadowe starania! 21.11.08, 14:53 Czesc dziewczyny, u mnie ze starankami w tym miesiacu cieniutko, bo nastroju nie mialam przez chorobe taty. Teraz morale podniesione, bo tate wypisali ze szpitala, ale u mnie juz 20dc. Wiec podejrzewam, ze bedzie w tym miesiacu bezowocnie. Ale troche przytulanek bylo jeszcze w pierwszej polowie cuklu, wiec jeszcze sie tak zupelnie nie poddaje. Poczekam do @. A teraz myslami jestem juz w domu (choc fizycznie w pracy) i mysle o weekendzie.......No, ale coz, musze zakasac rekawy, jeszcze tylko jedna lekcja i splywam stad! Pozdrawiam was piatkowo. Moze pochwalicie sie waszymi planami na weekend? Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 dziś termin @ .... 21.11.08, 17:02 Witajcie moje drogie. Dziś mi wypada termin @ ale oczywiście czuje że w tym misiącu znowu nic z tego. Piersi bolą jak oszalałe na znak @... a jak tam u was? Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: dziś termin @ .... 22.11.08, 12:04 U mnie dzis 28 dzien cyklu. Ale kompletnie niewiem kiedy spodziewac sie @, bo u mnie raz cykle 35, raz 28 dniowe, objawow na @ nie ma... Ale wczoraj nie wytrzymalam i zrobilam test, negatywny... z rannego moczu. Owu byla 15-16 dnia cyklu, tak wychodzi z testow. Jeszcze sie nie poddaje, wciaz wierze Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 ??? 22.11.08, 16:53 U mnie 25dc, od 13 do 22 dc robiłam testy owu, ale cały czas były negatywne. a tu dziś płodny śluz i ból jajnika, czy to możliwe, żeby owulacja była tak późno? ja myślałam, że już nie ma szans na owu więc zaprzestałam nawet robieniu testów. mam cykle 32-35 dni. mogę mieć dopiero teraz owulację? Jakbym miała możliwość to kupiłabym test i zrobiła, ale u nas na wsi apteka już zamknięta. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 justynowiec 22.11.08, 20:14 nie zastanawiaj się tylko bierz M do wyra i zabierajcie się do robienia dzidzi A czy teraz możesz mieć owulacje to pewnie że możliwe.... nasze organizmy nie są zaprogramowane na tip top Ja właśnie jestem dzień po terminie @ i czekam... nie wiem na co, raczej nie jestem z tych które robią testy w dzień spodziewanej @, szkoda mi na to kasy Ach oby ta @ nie przyszła akysz!! życze tego sobie i wam wszystkim A w ogóle to co tutaj tak cichutko??;> Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 mloda 19877 22.11.08, 21:11 Trzymam za ciebie kciuki!!! A sama słuchając twojej rady zabieram się do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 przyszła @... 24.11.08, 16:07 niestety dziś pojawił się okres.... właściwie to byłam na to przygotowana... Przez ten czas jak się staramy o dziecko tak dobrze poznałam swój organizm że już po każdej owulacji wiem że nie doszło do zapłodnienia ahhhhh!! a jak tam u was dziewczynki? piszcie coś. Razem raźniej.... Odpowiedz Link Zgłoś
131313a Re: listopadowe starania! 24.11.08, 16:21 kochany Mikołaju co wypasioną z reniferami masz gablotę przynieś mi 2 kreski, szóstego, w sobotę tak bardzo cie proszę, zaklinam, na twe zmarznięte uszko chce mieć brzuszek, pod samo serduszko drogi, kochany, jedyny, malutki obyś za rok o tej porze przyniósł małe butki! Odpowiedz Link Zgłoś
agmesz Re: listopadowe starania! 24.11.08, 16:52 Witam u mnie dzisiaj 16dc,owu wierząc testom była 6-7dc bardzo wcześniej, nigdy tak nie miałam ale teraz martwi mnie moja temperatura bo jest strasznie niska 36,7-36,8.Przed owu miałam 36,6 potem był skok na 36,9 i znowu spadek na 36,6 a teraz utrzymuje się na 36,7-36,8 .Czyżbym nie miała owu mimo pozytywnego testu i śluzu płodnego ,który się pokazała w 5-7dc? Coś ten cykl mam strasznie pomieszany , czy któraś z Was może tak miała,sam już nie wiem co się dzieje .Temp mierzę zawsze od tej samej porze, od kilku cykli regularnie ale jeszcze tak niskich temperatur po owu nigdy nie miałam nie wiem co się dzieje.Wszystkim co zobaczyły 2 kreski GRATULUJĘ a tym co się starają życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: listopadowe starania! 24.11.08, 17:01 131313a napisała: > kochany Mikołaju > co wypasioną z reniferami masz gablotę > przynieś mi 2 kreski, szóstego, w sobotę > tak bardzo cie proszę, zaklinam, na twe zmarznięte uszko > chce mieć brzuszek, pod samo serduszko > drogi, kochany, jedyny, malutki a co to?? ;> dzieci się nie biorą z listów do świętego Mikołaja.... a szkoda > obyś za rok o tej porze przyniósł małe butki! Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: listopadowe starania! 24.11.08, 17:29 U mnie dzis 1dc Zostalalam zaskoczona, nawet nie mialam czasu na spekulacje.......No coz, listopadowe starania moge przekreslic gruba krecha! Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re:Sa dwie kreski! 25.11.08, 15:21 Po nerwowych 6 miesiacach w koncu sie udalo! Kreska druga nieco slabsza, ale bardzo wyrazna! Boje sie cieszyc... Odpowiedz Link Zgłoś
zabaaa1984 Re:Sa dwie kreski! 25.11.08, 15:31 Gratulacje!!!Test zrobiłas wcześniej czy w terminie @? Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re:Sa dwie kreski! 25.11.08, 19:19 Test zrobilam w 31 dniu cyklu, a cykle mam zazwyczaj 32-35 dni, wiec przed terminem @. Od rana czulam, ze cos sie dzieje, bol piersi i juz nudnosci sie zaczely..... Odpowiedz Link Zgłoś
patianiolek Re:Sa dwie kreski! 25.11.08, 15:35 Gratulacje!!! Słabiutko kreska, ale jest, a to najważniejsze. Z powietrza się nie wzięła Dbaj teraz o siebie Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re:Sa dwie kreski! 25.11.08, 15:43 Yoggi87!!!!! Ale dobre wiesci! Gratuluje i zycze niezapomnianych 9 miesiecy, szczesliwego rozwiazania i slicznego bobaska Moze teraz posypia sie dwie kreseczki? No, dziewczyny, do dziela! Ja zaczynam juz myslec o grudniowych staraniach...... Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re:Sa dwie kreski! 25.11.08, 15:43 Też dołączam się do gratulacji i mam nadzieje, że takie same emocje z widoku dwóch kresek nawiedzą mnie za dwa dni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re:Sa dwie kreski! 25.11.08, 19:20 dziekuje dziewczyny. zycze owocnych testowan, przesylam fluidki Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: 27.11.08, 21:19 U mnie dzis 30 dc, testuję w poniedziałek 1 grudnia. trzymajcie kciuki, zeby ta cholerna @ nie przyszła wcześniej. jak już pisałam wcześniej jestem dobrej myśli, nie wiem dlaczego, ale jakoś tak czuję. ostatnio jakoś dziwnie się czuję. jestem ciagle śpiąca, powieki mam takie ciężkie, że szok. chodzę ciągle głodna i bardzo jestem wyczulona na zapachy, przeszkadzają mi niektóre, np. dziś kucharka smażyła rybę, myślałam, że umrę, a przed chwilą mąż robił sobie jajecznicę, koszmar, fuj!!! ale za to mam straszną ochotę na słodycze, choć dotąd za nimi nie przepadałam. no i dziś zdarzyło mi się zjeść krówkę, a zaraz po niej kawałek kabanosa, i wcale mi to nie przeszkadzało. pracuję jako nauczycielka w przedszkolu, od kilku dni zaczęłam się oszczędzać, już nie dzwigam dzieci, nie szaleje z nimi, do zdejmowania krzesełek ze stolików zaganiam najstarsze dzieci, jestem jakaś przewrażliwiona, co? mam tylko nadzieję, że nie na marne się tego wystrzegam. pozdrowienia i buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 Re: 27.11.08, 23:18 Yoggi87 moje najszczersze i największe GRATULACJĘ!!! Ale się cieszę jakbym sama to przechodziła Dbaj o siebie i maluszka. A jak się teraz czujesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: 28.11.08, 08:22 Jeden dzień po terminie @ i nadal nic, ani plamienia, ani krwawienia ani II kresek. Jestem zdołowana. Już wolałabym aby pojawiła się @ niż ta niepewność. Będę musiała bardzo uważać na siebie, bo szlak mnie trafia z tego powodu a przy tym dobry humor gdzieś się podział i mogę być bardzo niemiła. Dlaczego musimy przechodzić takie katusze? Jeśli w niedziele nie przyjdzie @ to znów zrobię test, a jutro daję sobie spokój. Jestem już za stara na taką grę w ruletkę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewetta83 Re: Listopadowe starania i są dwie kreski!! 28.11.08, 11:55 Witam Jestem nowa na tym forum. Od dwóch cykli staramy się z mężem o dzidzię i jestem w szoku, że tak szybko się udało. Kochany listopad!! Dwa razy robiłam test w odstępie 3 dni i oba pozytywne. To nasze drugie dziecko. Dziewczyny nie poddawajcie się i pilnujcie dni płodnych, prędzej czy później (oby jak najprędzej) na pewno się uda. I jeszcze prośba do yogi87, napisz który to tydzień u Ciebie i jak się czujesz bo mnie strasznie muli rano i wieczorem. Dziewczyny chwalcie się jak wam się uda. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: Listopadowe starania i są dwie kreski!! 28.11.08, 12:07 No i nadciąga totalny kataklizm po dwóch dniach spóźnienia. Jestem rozczarowana, bo ten cykl był inny i już miałam nadzieję, że znów urodzę w sierpniu. Ale cóż, od dziś nie myślę o ciąży, sierpień był ostatnim miesiącem 2009 roku, w którym chciałam urodzić świadomie to planując. Teraz poczekam z powiększaniem rodzinki do kwietnia, aby maleństwo urodziło się na początku 2010 roku, choć nie mam zamiaru się zabezpieczać i pilnować dni płodnych i nie płodnych. Odpuszczam sobie. Jeśli zajdę w tym czasie w ciążę to ok., ale jeśli nie to nie będę rozpaczać i się nakręcać. Całą machinę uruchomię dopiero w kwietniu Wszystkim dziewczyną które już są w ciąży życzę spokojnych 9 miesięcy a tym co się dopiero starają ujrzenia upragnionych II kreseczek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: Listopadowe starania i są dwie kreski!! 28.11.08, 15:14 Jak sie czuje? Zupelnie inaczej niz w pierwszej ciazy Pierwsza ciaza-cudo, od 2 kresek az po połóg, wszystko pięknie i bezboleśnie, a teraz makabra jakas Sikam jak nienormalna, wstaje rano z takim glodem jakbym z tydzien nie jadla i rzucam sie na suchy chleb Brzuch-mam takie smieszne uczucie rozpychania macicy, napinanie, ale nie caly czas. No i piersi bola, ale ile ja czekalam na te wszystkie objawy, bede je dzielnie znosic! Hormony mi skacza okropnie, dre sie na meza biednego I jeszcze w poniedzialek lot do Polski na cale 18 dni z corka. Nie bardzo mam ochote, ale babcie juz tak czekaja na wnusie, ze nie moge im tego zrobic, musze poleciec, a maz odpocznie ode mnie Planuje tez w Polsce isc na pierwsze USG. wg OM to prawie 5 tygodni, dlatego jestem zszokowana, ze tyle objawow i takie wszystko silne Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: Listopadowe starania i są dwie kreski!! 28.11.08, 15:20 I w ogole wariuje juz, oby wszystko szlo dobrze, zadnych szpitali i rozstan z corka... Termin wychodzi na poczatek sierpnia z OM, core urodzilam z OM dzien pozniej, wiec moze i teraz bedzie tak trafnie Z Usg mialam rozbieznosc i niby w 38 tyg. urodzilam. W pierwszej kolejnosci - OBY zdrowieutkie w drugiej - oby jedno w trzeciej - marze o drugiej corci, a maz o synku... hmmm, wiec moze ta druga pozycja moglaby ulec zmianie i bylyby bliznieta? Dobrze, ze mam juz jednego malego robala w domku, nie mam czasu az tyle myslec co i jak i kiedy w koncu Zycze Wam bysmy sie spotkaly wszystkie na sierpniowkach, a nawet jak nie to na wrzesniowki tez bede zagladac Odpowiedz Link Zgłoś
ewetta83 Re: Listopadowe starania i są dwie kreski!! 29.11.08, 19:00 Hej yoggi87 ! Mam podobne dolegliwości jak Ty ale przede wszystkim to strasznie mdli mnie rano i wieczorem czego w pierwszej ciąży nie doświadczyłam. Z moich obliczeń też wychodzi 5 tydzień i termin porodu na początek sierpnia tak gdzieś 4-5-ty. Wizytę u gina mam dopiero 5 grudnia, wtedy zobaczymy jak się ma moja fasolka. Życzę spokojnej ciąży i daj znać czasem jak się czujesz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
palia75 Re: listopadowe starania! 29.11.08, 19:23 Witam ponownie! Zastanawiałam się, czy teraz pisać czy nie, ale w końcu podjęłam decyzję. Mam nadzieję, że choć kilka z Was mnie pamięta. Miesiąc temu zakladałam ten wątek, kilkadni później miały w moim zyciu miejsce wydażenia, które wytrąciły mnie z równowagi, zachwiały wiarę i nadziję w moje pragnienia o staraniach. Kilka z Was mnie pocieszało, bardzo konkretnie - to były miłe słowa, podtrzymujące na duchu. Wprawdzie nie pisałam, ale czytałam wypowiedzi na forum. Bardzo dziękuję: Patianiolek, Iga77, Sikoreczka2, Bartemi, Biedronka1969 za słowa otuchy. Jak wiecie mimo zaleceń do kolejnej stymulacji nie wzięłam clo, ale na kontrolną wizytę w okolicach owulacji poszłam, nic nie powidziałam lekarzowi, że nie wzięłam clo. W czsie wykonywania badania usg mówił, że nie widzi żadnrgo pęcherzyka - nie byłam tym zdziwiona w końcu skąd mógł sie wziąć skoro nie wspomagałam się farmakologicznie, po chwili jednak mówi: jest z prawej strony wielkości 18 mm z komórką jajową - możecie sobie wyobraziź jak wielkie było mje zdziwienie. Pomyślałam widocznie los tak chciał. Przepisał mi Pregnyl i Luteinę. 3 dni później wzięłam Pregnyl, pomyślałam, że skoro owulacja pojawiłą się bez stymulacji, to może tak właśnie ma być i nie warto przekreślać swoich szans. Od 16 dc biorę Luteinę. Wczoraj, dokładnie w 15 dniu od podania Pregnylu i w 31 dc (przy cyklach 28 dniowych) zrobiłam betę - wynik: 295 mIU/ml tj. 2-3 tydzień ciąży - wszystko się zgadza. Odebrałam wynik i się rozpłakałam, mimo, że takiego wyniku się przecież spodziewałam i tak było to dla mnie wielkie przeżycie. Od tygodnia czuję się zmęczona, jem dziwne żeczy, nie pije kawy w takich ilościach i stężenia jak dawniej, po wyjściu na piętro jestem zsapana, bywam wyjątkowo rozdrażniona itd, itp. Poza tym do tego cyklu podeszłam wyjątkowo spokojnie, na zasadzie "niech się dzieje wola Nieba". I stało się. Mąż się cieszy, sprząta w domu, wyręcza z moich dotychczas obowiązków. Jest czuły i opiekuńczy - oby tak dalej. Córka jest szczęśliwa, już od kilku dni przygotowywaliśmy ją na tę wiadomość, ale i tak się cieszy, chciałaby się wszystkim pochwalić, ale my prosiliśmy ją, żeby jeszcze nikomu tej wiadomości nie przekazywała. Chcielibyśmy poczekac o świąt, ale nie wiem czy uda jej się zachować dyskrecję. Ja chociaż się cieszę, to równocześnie się również boję, żeby wszystko było dobrze, żeby dzidziuś się dobrze rozwijał, żeby był zdrowy. I boję się jeszcze jednego, że wynik bety była taki wysoki po Pregnylu. Czytałam że po podaniu Pregnylu beta pozostaje wysoka do ok. 10 dnia po zastrzyku, a potem jej poziom spada. Ja badanie wykonałam po 15 dniach od zastrzyku dlatego mam nadzieję, że ten wynik był wiarygodny, zamierzam jednak powtórzyć badanie w poniedziałek, sprawdze czy przyrasta. Moja córka zapytała dzisiaj czy dzidiuś może sie urodzić z Zespołem Dauna (przepraszam za pisownię, ale nie znam prawidłowej) bo widziała kiedyś takie dziecko, przeraziła mnie tym pytaniem. Długi ten mój post. Jeszcze raz dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie, wtedy nawet nie wiedziałam, że tego potrzebuję. Dziękuję. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Do lekarza wybieram się dopiero 8 grudnia to wg OM będzie 6 tydzień, chciałabym zobaczyć serduszko... Gratuluję wszystkim zafasolkowanym, a tym, które się jeszcze starają nadziei spokoju i owocnych starań. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kubusia30 Re: listopadowe starania! 29.11.08, 21:47 czesc dziewczyny mozna sie przylaczyc do grona starajacych sie? Moje starania sa nietypowe poniewaz moj maz jest nie zdecydowy na starania sie o 2go bobasa .Wiec staram sie mu pomoc w podjeciu decyzji. Ostania @ byla 18.11. dzisaj12dc ostatnie 2 po 27dc. Dzisiaj miała miejsce mila sytuacja do ktorej doszlo bez zabezpieczenia.Gdzies w polowie przypomnial sobie o zabezpieczeniu i to mnie własnie nurtuje bo z jednej strony on niechce a z drogiej niepobiegl po gumke.Jak myslicie sa szanse ze cos z tego bedzie? Ja z jednej strony bym sie cieszyła a z drogiej boje sie ze bedzie o to awantura jak cos ztego wyjdzie. Oczywiscie sie nienastawiam zwlaszcza po ostatniej klotni na ten temat 3miesiace temu. I staram sie o tym nie myslec. Dziekuje z gory . Pozdrawiam i życze szczesia w staraniech. Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: listopadowe starania! 29.11.08, 21:54 u mnie dziś 32 dc. cykle mam 30-32-34 dni. miesiączki brak, ale test negatywny, za to mnóstwo śluzu, takiego jak płodny, o co chodzi??????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
channah13 palia75 29.11.08, 21:58 gratuluję Ci kochana i napisz nam jak wrócisz z bety jaki jest wynik Odpowiedz Link Zgłoś
palia75 Re: palia75 01.12.08, 22:20 Witam! Zrobiłam dzisiaj ponownie betę - wynik: 1127 mIU/ml tj. 3-4 tydzień ciąży. Bardzo się cieszę, chociaż dziwi mnie tak duży przyrost. Czytałam, że beta przyrasta w ciągu 72 godzin przynajmniej o 114%, a u mnie wzrost to ponad 380% !!! Dzwoniłam do lekarza, mówił, że przyrost jest prawidłowy, ale mnie jednak zastanawia. Póki co cieszę sie, bo z tygodniami ciąży się zgadza. To jest 3 tydzień od poczęcia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 Re: palia75 01.12.08, 23:37 palia75 GRATULUJĘ!!!!!!!!! Tak to już jest, że jak bardzo czegoś chcemy i żyjemy tym każdej minuty to wówczas nie jest nam dane, ale jak tylko myśli skierują się w inną stronę to wówczas niespodzianka Super!!!! Gratuluję jeszcze raz i dbaj o siebie i maleństwo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agmesz Re: listopadowe starania! 03.12.08, 16:57 Dzisiaj jest mój 25dc przy 25-28 cyklach i zrobiłam test pojawiła się II kreska blada ale jest Cieszę się bardzo chociaż jestem pełna obaw to będzie moja druga ciąża ,pierwszą straciłam w 8ty 9 miesięcy temu.Jutro pójdę na betę zobaczę czy się potwierdzi.Strasznie się cieszę bo to był nasz 4cs . Tak bym chciała żeby teraz się udałoOczekiwałam w każdym cyklu tego dnia żeby móc zrobić test ale zawsze @ mnie ubiegała w końcu zobaczyłam upragnione II kreski i zaczęłam się strasznie bać co będzie dalej .Powodzenia dla wszystkich testujący i oczekujących aby grudzień okazał się dla was szczęśliwy Odpowiedz Link Zgłoś
zabaaa1984 Re: listopadowe starania! 03.12.08, 19:34 Chyba to nasza taka natura żeby się bac bezpodstawnie na razie. Jak ktoś w ciąży z mojego kręgu miał takie niepewności czy bedzie dobrze czy nie zawsze mówiłam a czego ma nie być?Nie panikuj itd. A teraz w tej samej jestem sytuacji i na każdym kroku zastanawiam się czy bedzie ok. Czy beta bedzie dobrze przyrastać, czy ciąża nie okaże się ektopową czy na pierwszym usg zobacze serduszko...Ehhh Ciężko a dopiero od kilku dni wiem o tym że jestem w ciąży. Przez 9 miesięcy człowiek stanie się kłębkiem nerwów a to wcale nie służy maluszkowi ale jak to sobie wytłumaczyć... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś