a.bc 15.01.09, 15:40 Dziewczyny jak robicie- szykujecie osobny pokój dla malucha czy bedziecie miały maleństwo przy swoim łóżku? Zastanawiam sie również jakiej firmy kupujecie łóżeczka dla dzieciaczka, jest ich tyle a jakośc nie zawsze jest dobra Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patysia00 Re: Wnętrza 15.01.09, 16:52 Ja mam osobny pokój dla małej, ale odkąd się urodziła nie przespała ani jednej nocy w swoim pokoju, w swoim łóżeczku. Mała śpi z nami w pokoju, na początku spała w wózku, teraz śpi ze mną w łóżku i tak jest najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
agatracz1978 Re: Wnętrza 15.01.09, 16:58 My szykujemy tylko kącik dla małej w naszej sypialni i dopiero za ok 2 -3 lata zostanie przeniesiona do swojego pokoiku. Słyszałam od bardziej doświadczonych koleżanek, że osobny pokoik dla maluszka u nich się nie sprawdził do 1 roku życia na 100% a potem zobaczymy. Nie mamy też jakiejś firmy z której kupimy łóżeczko. Chodzimy i oglądamy a mój mąż ocenia czy jest dobrze zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: Wnętrza 15.01.09, 17:13 U nas bedzie mial osobny pokoj, chocby ze wzgledu, ze jego tata potrzebuje w nocy spokoju gdyz rano musi pracowac...dlatego zakupimy takze wygodne miejsce do spania dla mnie, bym mogla sie przespac w pokoiku malego jakby mial gorsze dniz reszta fajnie miec stale miejsce do karmienia, a co do lozeczek, my kupujemy caly zestaw, lozeczko, komoda z przewijakiem, polka wiszaca i szafa, wyglada to estetyczniej niz tylko lozeczko i jest wygodniejsze, bynajmniej dla mnie.(wszystko z atestem) natomiast scian ani nie malujemy, ani nie tapetujemy, pozostana biale...praktycznie caly dom ma kolorowe sciany, wiec przesada byloby dokladac jeszcze kolor w pokoju najmlodszego...uwazam, ze kolorowe zabawki, karuzelki itd zapewnia mu maksimum koloru Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: Wnętrza 15.01.09, 17:30 u nas na razie młoda (8 tydzień) śpi w naszej sypialni, ze względu na ograniczone warunki mieszkaniowe. A dokładniej, młoda śpi w swoim łóżeczku z Ikei - (w nocy często ląduje w naszym łóżku, po karmieniu) ze mną w sypialni bo ojca wyrzuciła do dziennego na rozkładaną kanapę, gdyż jest nocnym markiem i późno zasypia a tata musi się wyspać choć trochę, no a poza tym karmię piersią. Za miesiąc przeprowadzamy się do innego miasta,gdzie ceny wynajmu są nie tak szalone jak w Paryżu i okolicach i liczymy na 2 dodatkowe pokoje - oprócz naszej sypialni - jeden dla młodej (wtedy go urządzimy) i drugi dla gości/biuro, bo babcia z dziadkiem maja sporą motywację do częstych odwiedzin. Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 wstawiam link do ciekawych inspiracji ;) 15.01.09, 19:13 fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,38010403,86514534.html Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc Re: wstawiam link do ciekawych inspiracji ;) 17.01.09, 10:23 faktycznie fajne inspiracje, od dluzszego czasu rozgladam się za łózeczkami i to co proponują polskie sklepy to moim zdaniem bardzo chwiejne konstrukcje nie natrafiłam na cos masywnego i do tego białego. Odpowiedz Link Zgłoś