Dodaj do ulubionych

Wyprawka - kwiecień 2009

12.02.09, 13:51
Witamsmile,

Byłabym wdzięczna za podpowiedź co kupić, co się przyda a co nie dla maluszka, który przyjdzie na świat 22 kwietnia 2009?
Oczywiście w kwestii ciuszków i w szczególności rozmiaru 56 - krótki czy długi rękaw, pajacyk na polarze a może kombinezon?
Ile sztuk i czego najlepiej kupić i w jakim najlepiej rozmiarze?
Acha jakie są wasze doświadczenia w kwestii rożka i śpiworku do spania - warto kupić?

Z góry dziękuję i pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Wyprawka -pomocne linki 12.02.09, 16:18
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=53720312&a=53721972
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=53720312&a=61873177
      • ehcs Re: Wyprawka -pomocne linki 12.02.09, 16:37
        malgosiek2 bardzo dziękuję za zebranie tych wszystkich wypowiedzi w jednym miejscusmile

Niestety większość wypowiedzi ma już 4 lata a troszkę się zmieniło przez ten czas....rynek jest dość mobilny i co sezon atakuje nas nowymi potrzebami o których nawet nie wiedziałyśmy do tej porywink

Co więcej moje pytanie dotyczyło konkretnego rozmiaru 56 a w dostarczonych wątkach zazwyczaj przewija się rozmiar 62 i nadal nie wiem co z wyprawką o rozmiarze 56sad Druga sprawa dotyczy daty porodu - końcówka kwietnia - może już będzie ciepło i stąd mam cichą nadzieję, że mamy, które urodziły w tym miesiącu zechcą podzielić się swoimi obserwacjami i doświadczeniami.....

Drogie mamy proszę o Wasze rady...na pewno nie jestem jedyną osobą, która również ma pełno pytań i liczy na Wasze cenne doświadczenia.

Pozdrawiam serdeczniesmile
        • marteczka271 Re: Wyprawka -pomocne linki 12.02.09, 17:17
          jestes kwietniówka...możesz dołżczyc do nas na forum kwietniówki2009
          • ehcs Re: Wyprawka -pomocne linki 15.02.09, 18:15
            Witam,
            Czy może ktoś wie jakie są kryteria przyjęcia do forum kwietniówki2009?
            Byłam przekonana, że bez problemu dołączę do tego forum ale niestety otrzymałam e-mail z informacją iż moje zgłoszenie zostało odrzuconesad
            • mini-1981 Re: Wyprawka -pomocne linki 15.02.09, 18:26
              A co napisałaś w zgłoszeniu?
              • ehcs Re: Wyprawka -pomocne linki 16.02.09, 12:47
                nie wpisywałam nic w komentarzu bo przy nim widniała informacja iż nie jest obligatoryjny...
                • mini-1981 Re: Wyprawka -pomocne linki 16.02.09, 21:54
                  Cytuję ze strony tytułowej kwietniówek - tekst jest ogólnodostępny i ogólnowidoczny:
                  !!!Serdecznie zapraszamy!!!
                  UWAGA
                  Nowe uczestniczki proszone są o przedstawienie się na forum w ciągu 2 tygodni. W
                  przeciwnym razie nicki będą kasowane. Naplywa zbyt dużo zgłoszeń przez osoby
                  niezainteresowane forum, co jest głównym powodem powyższej prośby

Forum dla mam dzieci, które mają przyjść na świat w kwietniu, troszeczkę później
                  lub wcześniej.
                  Będziemy dzieliły się tutaj swoimi radościami, wspierały w smutkach, wymieniały
                  doświadczeniami smile
                  Mile widziane nowe mamy, prosimy napisać kilka słów o sobie i dołączyć do
                  naszego kwietniowego grona.

Napisz w zgłoszeniu coś od siebie - obligatoryjnie nie jest wymagany bo ktoś tak
                  zaprojektował te automatyczne tabelki do zgłoszeń. My wymagamy i zaznaczamy to
                  na pierwszej stronie, cytuję "nowe mamy, prosimy napisać kilka słów o sobie i
                  dołączyć do naszego kwietniowego grona"
        • malgosiek2 Re: Wyprawka -pomocne linki 12.02.09, 22:35
          Ale akurat rozmiarówka się raczej nie zdezaktualizuje wink
          Jak najmniej na 56,a nieco wiecej na 62 to chyba oczywiste.
          Do pielęgnacji też aż tak wiele się nie zmieniło zwłaszcza np. pępka
          Są tam też różne opcje.
          Najwiecej jest o body i pajacykach,śpioszkach etc,a to też tak
          szybko się nie zmienia.
          Trochę przesadzaszwink
    • krysiia Re: Wyprawka - kwiecień 2009 12.02.09, 18:53
      też rodzę w kwietniu (teoretyczniesmile ). Dużo informacji czerpię z forum kwietniowego:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=55601
      Napisz adminkom, że jesteś kwietniówką, a napewno uzyskasz dostępsmile
      temet wyprawki przewija się już chyba od 2 miessmile a niektórzy są w trakcie pakowania torby (tak jak jasmile )

W kwestii twojego pytania, to ja kupuję (rodzę małe dzieci, więc rozmiar 56 starcza mi na 1-2 miessmile):

6-8 bodziaków (4 długie rękawki)
      5-6 śpiochy/półśpiochy
      5-6 pajacyki (pół na pół ciepłe i cienkie)
      4 pary skarpetek
      3 czapeczki (w tym jedna ciepła)
      mam też jeden dresik (bluza i spodnie)
      kombinezon na wyjścia (ale mój jest na 62)

reszta wyprawki jest na 62 i 68 (córcia 62 nosiła chyba do półroczkusmile)

Zaloguj się na kwietniówkachsmile Pozdrawiam serdeczniesmile
      • ehcs Re: Wyprawka - kwiecień 2009 13.02.09, 12:41
        Już się zapisałam na forum kwietniowesmile
        Krysiia bardzo dziękuję za super cenne radysmile
        Już mogę biec na zakupysmile)))
        Pozdrawiam serdecznie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka