norgaen 23.02.09, 14:53 ...co o tym myślicie - kupiłam szampon koloryzujący ale mam jakieś obawy ;/ a odrosty na głowie już 4-miesięczne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: farbowanie włosów w czasie ciazy 23.02.09, 15:09 To Ty nie wiesz, że w ciąży nie można farbować włosów, malować paznokci, uzywać kremów. Wogóle nic nie można Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: farbowanie włosów w czasie ciazy 23.02.09, 15:14 myć głowy też nie można bo w szamponach sama chemia. I ogólnie ładny wygląd w ciąży i dbanie o siebie jest niewskazane Odpowiedz Link Zgłoś
alicja0000 Re: farbowanie włosów w czasie ciazy 23.02.09, 15:14 ja farbowałam całą ciażę, dziecko zdrowe się urodziło, nic mu nie dolega Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: farbowanie włosów w czasie ciazy 23.02.09, 15:18 Fabuj, 4misięczne odrosty dziewczyno nie ma co się obawiac' bo się zapuścisz!!! Ja farbuje co miesiąc... Czego się boisz? Chyba to nie kolejny zabobon jakiejś babki ciotki czy sąsiadki Odpowiedz Link Zgłoś
norgaen Re: farbowanie włosów w czasie ciazy 23.02.09, 15:30 ...szwagierki - która oczywiście wszystko wie najlepiej... i to że brzuch już mam ponad normę też hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: farbowanie włosów w czasie ciazy 23.02.09, 15:35 A to pamiętaj jeszcze żeby pereł nie nosić, nie być chrzestną, nie jeść wogóle wątróbki, grejfrutów, ryb w puszcze, orzechów. I nie pamiętam co tam jeszcze, ale sporo tu było wątków o zabobonach. Odpowiedz Link Zgłoś
green_naranja Re: farbowanie włosów w czasie ciazy 28.02.09, 14:16 To chrzestna tez nie mozna byc??A to pech, bo ja wlasnie siostrzenice bede trzymac w kwietniu Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu asiaiwona_1 04.03.09, 16:26 A dlaczego nie można być chrzestną, będąc w ciąży? Wyjaśnij, bo nie znam tego zabobonu. Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: asiaiwona_1 04.03.09, 17:05 Bo niby jedno z dzieci odbierze drugiemu zdrowie... Odpowiedz Link Zgłoś
rufcio Re: farbowanie włosów w czasie ciazy 23.02.09, 15:38 A owa szwagierka napewno nie ma dzieci...i pewnie nawet męża nie ma, ale za to wiedzę ma największą . Szwagierko zajmij się sobą co...? Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: farbowanie włosów w czasie ciazy 23.02.09, 15:57 Rufcio - takie to właśnie najwięcej wiedzą. Normalnie chodzące encyklopedie Odpowiedz Link Zgłoś
malesa.m Re: farbowanie włosów w czasie ciazy 23.02.09, 16:18 Jak chcesz konkretów to Ci powiem: pytałam w pierwszej ciąży profesora, który prowadził moją ciążę (długo sie leczyłam, ciążą dzięki In Vitro, profesor wielkiej sławy) bo się dosłownie o wszystko bałam.Powiedział,że nie ma przeciwwskazań.Kogo jak kogo, ale profesora można posłuchać z czystym sumieniem.Miłego farbowania. p.s W weekend też sobie ufarbuję,bo się jakieś srebrne pojawiły 29 tc Odpowiedz Link Zgłoś
norgaen Re: farbowanie włosów w czasie ciazy 23.02.09, 17:16 farbkę już mam... chciałam poznać Wasze zdanie Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 prosze! 23.02.09, 16:37 > odrosty na głowie już 4-miesięczne Prosze Cie, nie przyznawaj sie ze dopuscilas sie 4 miesiecznych odrostow!! Odpowiedz Link Zgłoś
norgaen Re: prosze! 23.02.09, 17:18 nie załamuj mnie to wcale tak strasznie nie wygląda heheheh tylko farbowanie sobie odpuściłam wizyty u fryzjera nie... ale masz racje zaraz po pracy biegnę zabiorę się "odnowy" Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: prosze! 23.02.09, 17:35 norgaen napisała: > nie załamuj mnie to wcale tak strasznie nie wygląda heheheh 4 miesieczny odrost,,,? Nie, no strasznie nie, zapewne wyglada tragicznie heheh Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: farbowanie włosów w czasie ciazy 23.02.09, 16:59 Nie znowu !!!! Wymyślcie jakiś inny temat,proszęęęęęęęęęęęęęę! Odpowiedz Link Zgłoś
aga777444 Re: farbowanie włosów w czasie ciazy 25.02.09, 12:22 ja farbowałam włosy w ciąży dwa razy i nic zlego sie nie stało Odpowiedz Link Zgłoś
agacia1981 Re: farbowanie włosów w czasie ciazy 25.02.09, 14:16 ja tez farbowalam wlosy od poczatku chociaz slyszalam nie raz ze powinno sie odpuscic przynajmniej w I trymestrze,bo rozjasniacz ma duzo chemii w sobie,ale jedyne co to zemdlilo mnie od zapachu Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: farbowanie włosów w czasie ciazy 25.02.09, 14:26 Czy można prosić Panie Moderatorki, żeby od razu usuwały wątki o farbowaniu włosów? Odpowiedz Link Zgłoś
norgaen Re: farbowanie włosów w czasie ciazy 25.02.09, 14:46 ophelia78 napisała: > Czy można prosić Panie Moderatorki, żeby od razu usuwały wątki o farbowaniu wło > sów? Proszę wybaczyć że po raz "kolejny" został przeze mnie poruszony ten wątek - nie siedzę 24h/7 na forum żeby znała wszystkie watki więc to nie przez złośliwość pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agacia1981 Re: farbowanie włosów w czasie ciazy 26.02.09, 11:32 norgaen napisała: > ophelia78 napisała: > > > Czy można prosić Panie Moderatorki, żeby od razu usuwały wątki o farbowan > iu wło > > sów? > > > Proszę wybaczyć że po raz "kolejny" został przeze mnie poruszony ten wątek - ni > e > siedzę 24h/7 na forum żeby znała wszystkie watki więc to nie przez złośliwość ; > ) > pozdrawiam > ale dlaczego odrazu kasowac-sa madrzejsze i glupsze pytania i po to jest wlasnie to forum bo inne rzeczy mozna dowiedziec sie z ksiazek albo od lekarza-denerwuje mnie tu wlasnie przemadrzalosc niektorych ze juz takich pytan nie wypada zadawac,a co jezeli ktos jest 1 raz w ciazy i nie ma pojecia co mozna a co nie mozna,wydaje sie to w miare logiczne ze jezeli nie mozna wykonywac niektorych zabiegow kosmetycznych to czemu mozna farbowac wlosy gdzie farba jest pelna amoniaku i innych chemikalii...wiec jezeli denerwuja was takie pytania poprostu je omincie Odpowiedz Link Zgłoś
gracekelly17 Re: farbowanie włosów w czasie ciazy 26.02.09, 11:47 Ja w połowie pierwszego trymestru ufarbowałam włosy szamponem koloryzującym.Przekopałam wiele wątków, rad, wskazówek....Więc dlatego wybrałam szampon-mniejsze zło jakby co. Teraz -jestem w 2 trymestrze-zamierzam użyć farby, bo o siebie trzeba dbać. Miłego farbowania! Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: farbowanie włosów w czasie ciazy 26.02.09, 12:31 Chodzi o to, że można skorzystać z wyszukiwarki. Zresztą regulamin forum o tym mówi, aby najpierw zorientować się czy taki temat juz był a potem zadawać pytania. Dziewczyny, naprawdę jeśli chodzi o farbowanie włosów to było to wałkowane do znudzenia, wierzcie mi. Więc po co powielać wątek, jak można najpierw rzucić okiem co już było mówione, a potem ewentualnie dopytać? No i nie trzeba wówczas siedzieć na forum 24h. Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 proszę... 26.02.09, 12:34 szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=farbowanie+w%C5%82os%C3%B3w&y=0&x=0 Odpowiedz Link Zgłoś
marla79 Re: proszę... 27.02.09, 19:26 moze i w I trymetrsze bym sie ni eporywała na farbowanie farba. ale na koniec ciązy dlaczego nie. pytala gina i powiedzial ze nie ma przeciwwskazan, tylko założyc maseczke na twarz by nie wdychac oparów farby. ja przed pierwsza i druga ciaza bylam u kosmetyczki i fryzjera. bo pozniej to niewiadomo kiedy sie da )) Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 Re: proszę... 02.03.09, 02:38 a dlaczego nie wiadomo kiedy później się da?? mam 14 miesięcznego synka i nie zauważyłam żadnej różnicy w czestotliwości mojego przebywania w solarium/u fryzjerek/tipsiarek itp Odpowiedz Link Zgłoś
marla79 Re: proszę... 04.03.09, 13:40 noworodek zazwyczaj potrzebuje jedzenia co 3h. wiec ciezko sie wyrwac na dluzej niz 2h. a balayage trwa okolo 3h. przynajmniej u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś