Dodaj do ulubionych

Lipiec 2004 - Mamusie proszę o odzew..:)

04.12.03, 14:59
Witam wszystkie przyszła Mamusie i dołączam do grona oczekujących
szczęśliwych Mamuś. Do lipca dużo czasu i na pewno będzie dużo radości,
smutków i wątpliwości.A zawsze raźniej dzielić się tymi uczuciami z osobami
w podobnym (cudownym) stanie zarówno psychicznym jak i fizycznym. Także
pozdrawiam.

Flowee + maleństwo (a kto wie może i więcej - w przyszłym tygodniu na USG smile
Obserwuj wątek
    • renewi Re: Lipiec 2004 - Mamusie proszę o odzew..:) 04.12.03, 15:03
      Witaj Flowee. No to w lipcu bedziemy tulic swoje maluszki! Zycze Ci pieknych i
      spokojnych miesiecy oczekiwania. Ja takze mam niedlugo usg (poniedzialek) i nie
      moge sie doczekac. Pozdrawiamy, Re i Kropeczka
      • flowee Re: Lipiec 2004 - Mamusie proszę o odzew..:) 04.12.03, 15:22
        Witam i dziękujemy za pozdrowienia. Po USG napisz jak tam Twoja Kropeczka się
        miewa? Pozdrawionka i ciepliwości

Flowee + maleństwo
    • betty1234 Re: Lipiec 2004 - Mamusie proszę o odzew..:) 04.12.03, 16:08
      Cześć Dziewczyny,
      Ja też mam termin na lipiec (dzis mija 9 tydz. i 5 dz.) a USG mam dopiero 19
      grudnia. A już tak bardzo chciałabym widzieć moją małą dzidzię. Pozdrawiam Was
      serdecznie i mam nadzieję, że podtrzymamy wątek do rozwiązania ( a to jeszcze
      tyle czasu smile))
      • justi9 Re: Lipiec 2004 - Mamusie proszę o odzew..:) 04.12.03, 16:35
        witam wszystkie lipcowki!!!
        u mnie srodek 9tyg. Najgorsze mdlosci powoli mijaja.
        piszcie jak sie czujecie!!!!
    • aga_76 Re: Lipiec 2004 - Mamusie proszę o odzew..:) 04.12.03, 17:34
      Czesc Dziewczyny!
      Jak ja wam zazdroszczę, ja jestem dopiero w 7 tygodniu, termin na koniec lipca,
      wizyta u gina 17 grudnia i dopiero wtedy umówię się na USG,ale bedzie to
      dopiero w styczniu...a Wy już zaraz zobaczycie swoje maleństwa...
      Koniecznie napiszcie co i jak.
      Pozdrawiam. Aga mama Julki (2000) i ktosika (2004)
      • lunarek Re: Lipiec 2004 - Mamusie proszę o odzew..:) 04.12.03, 18:15
        A ja widziałam! Dzidziuś ma 2 cm. Na szczęście nie ma obok siebie braciszków
        ani siostrzyczek...
    • luncia1 Re: Lipiec 2004 - Mamusie proszę o odzew..:) 04.12.03, 23:24
      Witam dziewczynki w błogosławionym!!! Właśnie mija mi 8tyd, USG dopiero za 2
      tyg, mam nadzieję że dzidzia już pomacha swojej mamuśce. Bijące serduszko już
      widziałam, tak bardzo już czekam na moją ślicznotkę. Ale stres w ciąży daje
      mi się we znaki. Chętnie chodziłabym na USG codziennie aby zawsze wiedzieć co
      z dzidzią. Wy też tak macie?
      Pozdrawiamy gorąco, trzymajcie się cieplutko.
      • eenia Re: Lipiec 2004 - Mamusie proszę o odzew..:) 06.12.03, 16:37
        To i ja się pochwalę. Wczoraj byłam u lekarza. Końcówka 9 tygodnia, termin na 5
        lipca dzidzia ma 26,4 mm. Ależ to jest wrażenie jak się zobaczy że NAPRAWDĘ tam
        w środku ona jest. Niesamowite. Wszystko rozwija sie w najlepszym pożądku choć
        nadal mam dużo odpoczywać w związku z plamieniem którego już od kilku tygodni
        nie ma. Boirę duphaston i nie mogę doczekać się następnej wizyty na początku
        stycznia. Jak bym mogła to też oglądałabym swoją dzidzie co tydzień.
        Piersi już nie bolą mdłości też ustapiły i ogólnie czuję sie dożo lepiej niż
        dwa tygodnie temu. Tylko pryszcze mnie napadłysad
        Pozdrawiam Was wszystkie
        • westena9 Re: Lipiec 2004 - Mamusie proszę o odzew..:) 07.12.03, 19:50
          Cześć dziewczyny. Z przyjemnością dołączam do grona lipcówek. Jestem w 7 tygodniu, a zdążyłam widzieć na ekranie już 3 razy moje dziecko (takiego mam lekarza...). Jeszcze mam zrobić badania podstawowe i czekać aż wszystko się poukłada do końca 3 miesiąca, bo jest to najważniejszy okres w życiu naszych dzieci. Nie mam mdłości, nie odczuwam kompletnie żadnych dolegliwości, mam tylko obolały biust i na tym koniec. Czy to normalne tak bezobjawowo przejść pierwsze tygodnie, pozdrawiam i mam nadzieję na kontaktw postach pod tytułem lipcówki lub cos podobnego, żeby się łatwiej na forum znależć.
          • sanika Re: Lipiec 2004 - Mamusie proszę o odzew..:) 11.12.03, 10:11
            Witam, ja właśnie wczoraj dowiedziałam się,że jestem w 7-8 tyg. ciąży, zatem
            termin porodu na końcówkę lipca. To moja druga ciąża, w domu mam niespełna 4
            miesięczne dziecko...łatwo nie będzie ale cięszę się bardzo na małą kruszynkę,
            która się zadomowiła u mnie w brzuszku...mam mega mdłości i wymioty czego
            wogóle prawie nie miałam w pierwszej ciążywink) pozdrawiam wszytskie mamuise i
            trzymam kciuki za to aby wszystko było dobrzesmile)
    • ikik Re: Lipiec 2004 - Mamusie proszę o odzew..:) 17.12.03, 15:32
      Witajcie,
      ja mam termin an koncowke czerwca lub poczatek lipca.
      pozdrawiam wszystkie czerwcowe i lipcowe mamy.
      Czekam na wizyte za tydzien to bedzie druga wizyta i martwie sie czy to nie za
      dlugi odstep miedzy wizytami 7 tyg. Nie mam rzadnych dolegliwosci ale.. Co ile
      macie wizyte u lekarza?
      pozdrawiam

• jokoch Pozdrowienia z Gdańska 18.12.03, 12:40
      Witam,
      to mój debiut na forum wiec na poczatek pozdrawiam mamusie z lipca i wasze
      brzuszki. Mam termin na 9 lipca wiec jeszcze sporo czasu... Narazie walczę z
      ciągłymi nudnościami smile. Czy was też "atakują" ciągle jakieś nieprzyjemne
      zapachy? Mam nadzieję że mój "fistaszek" czuje sie lepiej niż ja.

Przy okazji jestem ciekawa czy jest jakaś lipcowa mama z Gdańska.
      Pozdrawiam
    • afi77 Re: Lipiec 2004 - Mamusie proszę o odzew..:) 26.12.03, 21:56
      hallo! Pozdrawiam wszystkie lipcówki! Przed nami mnóstwo jeszcze czasu, ale
      mam nadzieję, że częściej się tu będziemy spotykać. U nas 8 tydzień i szalone
      poranki w łazience(kiedy to się skończy?), widziałam maleństwo na usg -
      serducho bije tak jak trzeba, a "dzidź" ma się dobrze.
      Duża buźka dla wszystkich Afi77 i "Dzidź"(28.07.2004)
    • mamaoli Re: Lipiec 2004 - Mamusie proszę o odzew..:) 29.12.03, 00:48
      hej! my "mamy termin" na 3. lipca. dzidzie widzialam na usg juz cztery razy,
      bo z powodow zdrowotnych musimy czesciej chodzic do doktorka. pozdrawiamy
      wszystkie mamusie i ich kropeczki. marta, mama olguni (20.11.2002) i
      dzidziusia (~lipiec 2004).
    • tinka22 Re: Lipiec 2004 - Mamusie proszę o odzew..:) 04.01.04, 08:07
      Mam termin na 20. lipca. Nudności raczej niewielkie i mam nadzieję, że się to
      nie zmieniwink
      pozdrawiam wszystkie lipcowe (i nie tylko) mamy
      Tinka i maleństwo
      jeśli ktoś ma ochotę to możemy korespondować na priw. tinka22@gazeta.pl
      • eenia Re: Lipiec 2004 - Mamusie proszę o odzew..:) 07.01.04, 12:22
        witam was wszystkie! wczoraj na usg widziałam swoje dziecko machające rączkami
        i nóżkami. jakie to dziwne ze ono tam w środku dokazuje a ja nic nie czujęsmile
        teraz jestem w 14 tyg. termin na 5 lipca. wszystko ok tylko załamał mnie skok
        wagi ( święta hmsmile) już mi przybyło 5 kg sad Muszę naprawdę uważać zeby się nie
        rozpędzić z tą wagą. czy któraś z was ma podobną sytuację?
        • joanna77r Re: Lipiec 2004 - Mamusie proszę o odzew..:) 08.01.04, 14:58
          Witaj,
          ja mam termin na 9 lipca więc zbliżony do Twojego. Jeśli chodzi o wagę to ja od
          początku ciąży utyłam bardzo szybko chyba z 6 kilo bo ciągle byłam głodna (może
          to efekt częstych wymiotów), ale na szczęście teraz waga przestała wariować.
          Moje maleństwo zobaczę dopiero w przyszłym tygodniu, ale już nie mogę się
          doczekać. Pozdrawiam znad morza smile
          • anizda Re: Lipiec 2004 - Mamusie proszę o odzew..:) 08.01.04, 19:47
            Cześć dziewczyny!!!!!!! Ja też mam termin na końcówkę lipca, a właściwie na
            dzień moich urodzin. Moje maleństwo w brzuszku ma 11 tygodni i jak na razie
            daje mi w miarę normalnie żyć. Obecnie waży 100 g i średnio co trzy tygodnie
            jest podświetlane przez USG. Wydaje mi się że nie jest to normalne ale mam
            takiego lekarza. Fajnie, że jest nas tak dużo. Mam nadzieję, że nasze grono z
            czasem jeszcze się powiększy, a może spotkamy się w szpitalu? Czy
            zastanawiałyście się już gdzie będziecie rodzić? Pozdrawiam gorąco wszystkie.
            Ania
        • cyberkruk Re: Lipiec 2004 - Mamusie proszę o odzew..:) 13.01.04, 14:26
          Ja też na 5 lipca. To chyba jakaś epidemia. Na razie widuje sie z dzidzią
          regularnie bo co jakiś czas lądujemy w szpitalu z różnych powodów. W połowie
          lutego idziemy z tatuśkiem na porządne USG i spróbujemy zdobyć zdjęcia dla
          rodziny. Od początku ciąży schudłam 5-6 kg bo ciągle wymiotuję i jeść nie mogę.
          Tylko biały serek i twarożek, no i śledzie... Na razie nic nie widać bo zawsze
          bylam gruba ale spodnie już tylko na gumce no i nie moge spać na brzuchu a ja
          inaczej nie umiem. Ale jest nieźle bo prawie mi przesyały wypadać włosy i
          wymiotyję tylko raz dziennie a czasem to nawet wcale i wtedy zjadam jakiegoś
          owoca. Swoją drogą to dobrze, że dzidzia dba o moją wagę bo będzie nam łatwiej
          podczas porodu. Pozdrowienia i do kolejnego listu.
    • ojasik Re: Lipiec 2004 - Mamusie proszę o odzew..:) 10.01.04, 13:57
      Witam serdzecznie wszystkie Mamusie i ich Brzusie. zaczynam 12 tydzien ,
      dokuczaja mi wymioty i mdłości. Na dodatek do konca ciąży jestem na
      rovamecynie z powodu toxoplazmozy - oby wszystko szcześliwie sie skończyło. Na
      razie przytyłam 1 kg ale w swoje spodnie juz sie nie mieszcze z powodu
      dodatkowych 5 cm w pasie.
      Pozdrawiam

Asia i Fasolka (29.07.04)
    • coral123 Re: Lipiec 2004 - Mamusie proszę o odzew..:) 11.01.04, 10:42
      Witam serdecznie lipcówki. Mój "wielkolud" (9 cm na początku 14 tygodnia, co
      jest długością dla połowy 15) prawdopodobnie urodzi się 5 lipca, czyli będzie
      Rakiem. Czy znacie Raki? Jakie są?

Czy nosicie już ubrania ciążowe? Po Świętach przytyłam (wcale nie dużo, ponieważ
      w sumie około 2-3 kg od początku ciąży) i została mi tylko jedna para spodni, w
      które się mieszczę. Jestem osobą szczupłą i nawet niewelki brzuch od razu widać.
      Zakupiłam spodnie ciążowe, ale po kilku dniach w pracy (wcale się nie
      przeciążam, tyle że nie jem przez cały dzień) trochę schudłam i teraz ze mnie
      spadają.
      Jakie duże macie brzuszki?

Trzymajcie się ciepło,
      Ania
    • iwwo Re: Lipiec 2004 - Mamusie proszę o odzew..:) 13.01.04, 09:23
      Witam przyszłe mamy!
      My mamy termin na 23.07 i za klka godzin się zobaczymy na usg. Już nie mogę się
      doczekać. No i zobaczymy ile przytyłam. Na początku schudłam 2 kg (mdłości,
      wymioty), ale w zeszłym tygodniu nagle pojawił się mały brzusio i już pierwsza
      para spodni poszła w odstawkę wink
      Pozdrawiamy Wszystkie Dwa w Jednym
      Iwwo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka