kakaw4 17.05.09, 10:18 jestem w 36 tyg.ciąży.do spuchniętych kostek już się przyzwyczaiłam,ale od paru dni ta opuchlizna nie ustępuje po nocy i doszły do tego jeszcze wory pod oczami.czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luizeczka22 Re: puchnęcie w 36 tyg 17.05.09, 10:22 Ja spuchlam cala i wszystkie badania mialam bardzo dobre...wlasnie od 36 tygodnia, po porodzie zejdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
amika02 Re: puchnęcie w 36 tyg 18.05.09, 12:38 moja bratowa też spuchła w 36 tc i wyglądała jak bańka, a lekarz nic z tym nie robił bo wyniki miała ok. po porodzi szybko jej ta opuchlizna zeszła, aż sama się dziwiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_x1 Re: puchnęcie w 36 tyg 18.05.09, 19:50 Ja też puchnę i przy pierwszym puchłam. Schodzi po porodzie, ale nie z dnia na dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
saras-wati Re: puchnęcie w 36 tyg 22.05.09, 16:22 Ja również spuchłam i było to bardzo poważne, dlatego nie bagatelizuj tego. Mój lekarz od razu wysłał mnie na badania(mocz etc.). Okazało się, że mam gestozę czyli tzw. zatrucie ciążowe. Upraszczając nerki przestawały dawać radę z filtrowaniem krwi. Wylądowałam na patologii ciąży Odpowiedz Link Zgłoś