Dodaj do ulubionych

Poszukiwane młode mamy - rocznik 81'

14.12.03, 23:42
Witajcie!

Niedawno dowiedziałam się, ze będę miała dzidzię (planowany termin
rozwiązania to początek sierpnia). Czy na tym forum są inne przszłe mamy z
mojego rocznika?

Jagoda

Obserwuj wątek
    • margarettka Re: Poszukiwane młode mamy - rocznik 81' 14.12.03, 23:57
      Witam!
      Ja jestem z 80. jesli cie to rowniez interesuje smile
      Pozdrawiam
      Gosia i 30 tyg Ignas
    • zuzia36 Re: Poszukiwane młode mamy - rocznik 81' 15.12.03, 10:11
      Witam !!!!!
      Jestem z rocznika 80.
      Co prawda nie jestem jeszcze mamą, ale właśnie staram się nią zostać.
      Pozdrawiam !!!!!!
      • titicaka Re: Poszukiwane młode mamy - rocznik 81' 15.12.03, 11:41
        Ja jestem z 1982 i juz w 24 prawie 25 tygodniu ciazy.
        Synek palnowany i wyczekiwany pojawi sie na poczatku kwietnia ( a moze juz w
        marcu ).
        Jesli chcesz pogadac moj nr gg 4850467
        Pozdrawiam Beata i Aleks
        • jagonia Re: Poszukiwane młode mamy - rocznik 81' 15.12.03, 11:49
          titicaka napisała:

> Ja jestem z 1982 i juz w 24 prawie 25 tygodniu ciazy.
          > Synek palnowany i wyczekiwany pojawi sie na poczatku kwietnia ( a moze juz w
          > marcu ).
          > Jesli chcesz pogadac moj nr gg 4850467
          > Pozdrawiam Beata i Aleks

Witaj!
          Gratuluję!
          Miło mi że nie jestem tutaj najmłodszasmile)) Podobnie jak Ty bardzo sie cieszę,
          że za kilka miesięcy zostanę mamą - nawet nie dopuszczam mysli, ze cos mogłoby
          pójśc nie taksmile
          Dzidziuś był planowany, choć trochę póżniej - chyba sam zadecydował, że chce do
          nas dołączyć kilka miesiecy wcześniejsmile Mam nadzieje, ze u mnie podobnie jak u
          Ciebie będzie syn - oboje bardzo na to czekamy.
          Ja poki co jestem na samym początku (7 tydzien), tak więc jeszcze sporo przede
          mną. Póki co czuję się świetnie, oby tak dalej!

Jagoda

PS: Skąd jesteś?
        • kasia_jed1 Re: młode mamy - rocznik 81'- DO TITICAKI 05.01.04, 21:16
          Cześć.
          śledzę Twoje wątki i "zaocznie" bardzo Cię polubiłamsmile)), a teraz sie
          dowiaduję że jesteśmy z jednego rocznikasmileto jakieś fluidy zadziałały albo cos
          podobnegosmile)

a dokładnie kiedy się urodziłaś? bo ja 29.06.

no i też jestem młodą Mamą - mój synek ALEKSsmile)) - urodził się 12.10.2002.

pozdrawiam bardzo serdecznie i ciepło z mroźnej Polski
          dobrego samopoczucia na Nowy Rok dla Ciebie i całej Twojej rodzinki życzę

Kasia mama Aleksa
    • jagonia Re: Poszukiwane młode mamy - rocznik 81' 15.12.03, 11:51
      Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi. Bardzo się cieszę, ze jest tu jeszcze
      ktoś z pokolenia lat osiemdziesiątych. W grupie zawsze raźniejsmile
      Duuużo dużo zdrowia!
      Jagoda
      • titicaka Re: Poszukiwane młode mamy - rocznik 81' 15.12.03, 12:20
        Hej Jagodka
        Mieszkamy z mezem w Madrycie ( jest Hiszpanem ) ,w Polsce jestem ze
        Swietokrzyskiego , a Ty?
        Trzymamy kciuki za to ,zeby jedzonko trzymalo sie w Twoim brzuszku i zeby te
        pierwsze tygodnie/miesiace byly dla Ciebie sama przyjemnoscia, bez
        niepotrzebnych rewelacji .
        Jak sie czujesz?
        Beata
    • dagi.j Re: Poszukiwane młode mamy - rocznik 81' 15.12.03, 12:55
      czesc wam bardzo sie ciesze ze powstal ten watek jestem czestym gosciem forum i
      przyznam sie szczerze ze przegladajac posty czulam sie jak dzieciak jestem
      rowniez z 81roku jestem 37tyg ciazy malenstwo bylo planowane ale mimo mlodego
      wieku nikt niechce bardzo mi wierzyc ze w tym wieku tez mozna miec powolanie do
      maciezynstwa. pozdrawiam rocznik 81 zycze jak najbardziej udanej
      ciazy daga i malenstwo 37tydz
      • jagonia Re: Poszukiwane młode mamy - rocznik 81' 15.12.03, 13:49
        Witaj!

Ja też czuję, ze panuje taka opinia w społeczeństwie, iż dziecko w młodym wieku
        to napewno wpadka. Wprawdzie w gronie moich przyjaciół i znajomych nie
        spotkałam się z takimi pytaniami (znają mnie od dawna i widzą, że ja zawsze
        była kilka lat do przodu he, hesmile, ale to nie zmiania ogólnego spojrzenia.
        W moim przypadku dzidzia była planowana dopiero za kilka miesięcy (chcieliśmy,
        aby się urodziła na początku 2005 roku), ale zrobiła nam niespodziankę i
        zagościła w moim brzuszku kilka miesięcy wcześniej. Oboje się z tego cieszymy,
        choć było to dla nas zaskoczenie. Ja to już nie mogę się doczekaćsmile))
        U mnie sytuacja wygląda w ten sposób, ze mam za sobą już ponad 5 lat
        intensywnej pracy zawodowej - pierwszą poważną pracę (od razu w zaganicznej
        firmie) podjęłam jeszcze w klasie maturalnej. Ponieważ mam wąską specjalizację
        (jestem programistą, a kilka lat tamu specjalisci z mojej dziedziny byli
        rozchwytywani jak świeże bułeczki) to rynek pracy szybko mnie wchłonąłsmile Teraz
        po 3 latach pracy na etacie i 2 latach prowadzenia własnej firmy wypaliłam
        się... Chcę odpocząć... Pozyć normalnie, bez pośpiechu, urodzić dziecko i móc z
        nim spędzić kilka pierszych miesięcy, zanim znowu rzucę się w wir pracysmile
        W midzyczasie studiuje zaocznie prawo, ale skoro do tej pory radziłam sobie z
        firmą i ze studiami, nie zaniedbujac przy tym mojej drugiej połowy, to z
        dzieckiem i studiami poradzę sobie tym bardziejsmile))
        Uważam ze na wszystko jest czas i miejsce. Patrząc obiektywnie, dla mnie na
        dziecko jest teraz najlepszy czas - później po prostu mogłabym nie mieć czasu
        by je urodzićsmile)) Poza tym bardzo tego pragnę - jak chyba nigdy niczegosmile))

Jagoda
        • cz.wrona Re: Poszukiwane młode mamy - rocznik 81' 15.12.03, 16:06
          Jagonia!
          Czytając Twój post miałam wrażenie ,że czytam o sobie. Ja również robiłam
          wszystko pierwsza. Pierwsza wyszłam za mąż na studiach, pierwsz urodziłam
          synka... Niektórzy myśleli, że to wpadka bo dzidzia zagnieździła się 2
          miesiące po ślubie, ich problem. Z drugiej strony czy to źle?
          Pozdrawiam, Kasia rocznik '81 lipiec
          • titicaka Re: Poszukiwane młode mamy - rocznik 81' 15.12.03, 16:36
            Hej Dziewczyny , widze ,ze jest nas sporo...
            U mnie nikt nie myslal ,ze to wpadka , bo tak gadalam o tej ciazy
            wczesniejwink ,ze wszyscy byli niby przygotowani ,ale jak dowiedzieli sie ,ze
            udalo sie za pierwszym podejsciem , zaskoczeni ... i bardzo szczesliwi.
            Poza tym moj maz ma juz 29 lat i moim zdaniem to juz najwyzszy czas nie ?
            Pozdrawiamy wszystkie brzuchate i te starajace sie o dzidziusia.
            Beata i Aleks
    • hanti Re: Poszukiwane młode mamy - rocznik 81' 16.12.03, 13:43
      Pozdrawiam wszystki młode mamy, u mnie w domu zaczyna być wesoło mój synek ma
      20 miesięcy, a jego siostrzyczka pojawi się na świecie za pare tygodni. Mamy
      tylko nadzieję że dziatwa jakoś się dogada.
      Ja jestem z rocznika 81, mój mąż 82, oboje pracujemy, studiujemy, i jesteśmy
      szleńczo szczęśliwi. Dzięki naszym dzieciom czujemy się prawdziwą, pełną
      rodziną. Nasz dom tętni życiem.
      Nie przejmujemy się tym co ludzie gadają i być może zdecydujemy się na trzecią
      dzidzię...
      • dagi.j Re: Poszukiwane młode mamy - rocznik 81' 16.12.03, 17:37
        czesc widze ze coraz nas wiecej i oto chodzi z waszych-naszych postów wynika ze
        nawet wtak mlodym wieku potrafimy stworzyc zgodne szczesliwe rodziny-domy my
        mlodzi powinnysmy byc przykladem i dawac wskazowki na udane malzenstwa
        pozdrawiam raz jeszcze daga i malenstwo 37tydz. klikam z Warszawy
    • zapka_qdlata rocznik 82:) 16.12.03, 16:44
      Jestem rocznikiem 1982smile27 grudnia obchodze 21 urodzinki!Noszę w sobie
      całkowicie planowaną dzidzię która urodzi się około 9 czerwca 2004!Będzie w
      domku na drugą rocznicę ślubu!Do porodu zostało 176 dni!smile
      ...mój numer GG(2835912)A poczta......
      Kijaneczka21@poczta.onet.pl
      Całuski dla Was kobitki!I dla waszych brzuszków....i dziecismile
      ...Mieszkam niedaleko Gorzowa Wlkp!Odezwijcie się czasem....mało nas młodych
      ciężaróweksmile..i mamuś
    • dziegielek Re: Poszukiwane młode mamy - rocznik 81' 19.12.03, 21:41
      Hej
      Jestem ze stycznia 81 a mój synek urodził sie 27 maja 2003. Uwazam , że wczesne
      maciezynstwo to wspaniała rzecz.
    • omn3 Re: Poszukiwane młode mamy - rocznik 81' 06.01.04, 01:01
      Witam.Ja jestem rocznik 80-maj.Mam synka 14 miesiecznego.Razem z mezem
      jestesmy najszczesliwsza para na swiecie i zakochani w synku.My akurat nie
      planowalismy naszego synka ale teraz nie wyobrazam sobie zycia bez niego.W tym
      roku zaplanowalismy nastepnego dzidziusia.
      • asis Re: Poszukiwane młode mamy - rocznik 81' 07.01.04, 01:29
        witam i ja. Jestem z 13 lipca 1981, mieszkam w Wieliczce. Jestem w 30 tyg,
        termin na 13 marca. Dzidzius nieplanowany, ale upragniony, bo myslalam juz ze
        jestem bezplodna (4 lata bez zabazpieczenia i nic) i radosc przeogromna. Bywam
        na forum marzec2004 ale chyba rzeczywiscie jestem tam najmlodsza. Ale podobno
        i tak przyrost ludnosci w Polsce jest ujemny i kobiety coraz pozniej decyduja
        sie na dziecko. My widac jestesmy inne. Mi na poczatku wszyscy, szczegolnie
        rodzina, szczerze wspolczuli: "ales glupia, w takim wieku wpasc" , Mlodosc
        sobie zepsulas, zamiast sie wyszalec". Bardzo to bylo przykre i nieraz sie w
        koncu poplakalam-wcale nie uwazalam tego za wpadke, tylko za dar od Boga. Ale
        teraz juz chyba widza ze bylam jaknajbardziej gotowa na dziecko. Ciaza
        zmienila mnie o 180 stopni. Bez zalu odstawilam imprezy, palenie, alkohol,
        teraz jak patrze na moich znajomych to widze, ze i oni juz sie nudza tym
        studenckim zyciem, ale wciaz czuja sie za mlodzi na rodzine. Ja sie roztopilam
        ze szczescia w nadchodzacym macierzynstwie i marze o wlasnej rodzinie i domu.
        Jak narazie mam tylko narzeczonego. Slub prawdopodobnie 21 lutego, skromny i
        cywilny. Niewiem tylko co na siebie wcisne. Co do mam, ktore zamieszczaja
        zdjecia- zamiescie tez swoje, chcialabym zobaczyc jak wygladacie, bo ja wciaz
        wygladam jak gowniara co ledwo z liceum wyszla i czesto czuje na sobie
        zgorszone spojrzenia (brak obraczki na palcu dodaje jeszcze pikanterii).
        Pozatym jestem okragna jak ksiezyc w pelni, przytylam 15 kg i waze 60kg
        (mialam spora niedowage). Zamieszcze zdiecia swoje, narzeczonego i z USG jak
        znajde kiedys na to czas, narazie koncze bo pozno (ale ostatnio i tak nie moge
        spac do 4 rano).
        pozdrawiam
        asis i 30 tyg chlopczyk
        • zapka_qdlata witaj Słonko 10.01.04, 20:16
          ...moje GG(2835912)
          ...Kijaneczka21@poczta.onet.pl
          ...Odezwij sie czasemsmile
          mi jeden dziadek dał 15 latsmilesiostra go sprowadziła na ziemie.....hihihihsmile
          ..jestem rocznik 82....dzidzia bedzie w czerwcusmile
    • kasik81 Re: Poszukiwane młode mamy - rocznik 81' 10.01.04, 22:28
      Jestem przyszłą młodą mamą, rocznik 81 październik. Mikołów koło Katowic.
      Nasza dzidzia (16 tyg) według planowanego terminu ma przyjść na świat pod
      koniec czerwca. Mężatką jestem od października ale dzidzia była w pełni
      planowana tylko nie myśleliśmy że tak szybko, w sumie za pierwszym strzałem
      się udało. Dziewczyny mężatki, niemężatki nie ma co się przejmować tym co
      ludziska powiedzą, wasze życie, wasze decyzje. Jestem pewna że każda która
      miała lub ma jakiekolwiek obawy (mnie nie wykluczając- no bo studia, piaty
      rok, finanse...) będzie najszczęśliwszą osobą na świecie jak weźmie swoje
      dzieciątko na ręce.
      Pozdrawiam, trzymajcie się ciepło i dbajcie o brzuszki.
    • kaczusia81 Re: Poszukiwane młode mamy - rocznik 81' 20.01.04, 17:41
      Witaj. Mam na imię Ola i jestem rocznik 81. Jestem obecnie w 34 tygodniu ciąży,
      termin mam na 7 marca. Wiem już, że będę miała chłopca razem z mężem wybraliśmy
      imię Kamil. Podam Ci mojego maila jakbyś miała ochptę napisać: ola_kr1@wp.pl.
      Pozdrawiam.
      • titicaka Do KASI_JED1 20.01.04, 18:03
        Przepraszam ,ze nie odpisalam wczesniej ,ale nie zagladalam dawno do tego
        watku...
        Napisz do mnie na beatkamonika@yahoo.com , lub podaj mi Twoj nr gg na forum smile.
        Pozdrawiamy ,ucaluj Twojego Aleksa
        Beata przyszla mama Aleksawink
        • viola48 Re: Do KASI_JED1 22.01.04, 17:27
          Witam wszystie mamusie. Bardzo się cieszę że powstał taki wątek, widzę że jest
          nas sporo. Nazywam się Wiola i jestem z Października 81. Jestem w 18 tyg.
          Mieszkam koło Gliwic. Ja spotykam się także z takimi reakcjami. Napewno także
          dlatego że bardzo młodo wyglądam. I jak ludzie słyszą że jestem mężatką to
          robią wielkie oczy a jak usłyszą że to już prawie trzy lata to mają pełny
          zespół karpia. Więc jak im mówię że jeszcze jestem w ciąży to już lepiej
          reagują. Pozdrawiam. Moje gg 694979.
          Wiola
    • nadia00 Re: Poszukiwane młode mamy - rocznik 81' 28.01.04, 23:18
      no to chyba ja jestem najmlodsza bo urodzilam sie 31 stycznia 1983smile) dzidzia
      ma sie urodzic w ciazy i juz sie nie moge doczekacsmile moj numer gg:2937206
      pozdrawiam
      Patrycja i ktosiksmile
      • nadia00 Re: Poszukiwane młode mamy - rocznik 81' 28.01.04, 23:19
        buuu:0 mialam napisac ze dzidzia urodzi sie w czerwcusmile)
        • mlodzi_rodzice Nadia nie jestes najmlodsza:-) 30.01.04, 08:43
          Witam ja jestem rocznik 83 i w pazdzierniku 2003 urodzilam Synka Kubusia moj
          numer gg 1320802 jestem z krakowa

pozdrawiam wszystkie mlode mamusie
    • marikaow Re: Poszukiwane młode mamy - rocznik 81' 30.01.04, 14:23
      Jej jak sie ciesze ze nie jestem sama, ja jestem rocznik 82, i mam 3 letnią corcie ktora dokladnie skonczy 3 latka w kwietniu.Moja Wiktoria nie byla planowana i wyskoczyla jak filip z konopi, akurat jak rodziłam moja klasa zdawała mature. Na dodatek jak byłam w ciąży wyleciałam z liceum dziennego bo wyszlam za mąż. Jeśli ktoś jest ze Szczecina,to niech sie do mnie odezwie i jest młoda mamą to będzie o czym pogada moja poczta to marikaow@wp.pl Pozatym ostatnio chodzi mi pomysł po głowie aby postarac sie o rodzeństwo dla Wiki. Zobaczymy co z tego wyjdzie.Pa pozdrawiam wszystkie młode mamy. Nasze dzieci będą miały z kim szalec.
    • adrianna23 Re: Poszukiwane młode mamy - rocznik 81' 31.01.04, 18:15
      Witam, Też jestem z 1981 r., dokładnie z marca i taż mam termin na sierpień,
      dokładnie 26. Jestem teraz w 12 tyg. i wszystko wskazuje na to, że urodzę
      córeczke (dowód: brak wymiotów). Dobrze, że jest nas więcej!!! Pozdrawiam Ada
    • przyszla_mama22 Re: Poszukiwane młode mamy - rocznik 81' 01.02.04, 15:36
      hej
      ja jestem tez rocznik 81 z pazdziernika a konkretnei 24
      termin mam na 2 maj atreaz jestem w 27 tyg ciązy
      pozdrwiam cie i trzymaj sie
    • iza.iza Re: Poszukiwane młode mamy - rocznik 81' 01.03.04, 13:25
      Cześć ja też jestem z rocznika '81 a dokładniej z lutego. Termin mam na 18
      sierpnia. Cieszę się że są tu też przyszłe mamy w moim wieku bo już myślałam że
      mamą można byc tylko po 30.

Pozdrawiamy Iza i 16 tyg Maleństwo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka