misiula500 02.07.09, 12:49 zastanawiam sie nad jedna sprawa czy mozna samemu zaplanowac z dokladnoscia plec bobaska tzn kiedy mozna ustrzelic chlopaca a kiedy dziewczynke warto takie rzeczy wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszy80 Re: ustrzelenie....... 02.07.09, 13:05 Można jedynie zwiększyć prawdopodobieństwo jednej lub drugiej płci. Im bliżej owulacji, tym większe prawdopodobieństwo chłopaka. Zaleca się wtedy pozycję od tyłu, bo to podobno krótsza droga do wędrowania dla plemników a te 'yy' są szybsze, ale łatwiej padają. Dlatego jeśli ktoś chce polować na dziewczynę powinien współżyć na kilka dni przed "planowaną" datą owulacji, a później kilka dni abstynencji. Wtedy 'yy' padną a zostaną 'xy'. Starania o dziewczynkę trwają przez to dłużej. Oczywiście to wszystko teoria, bo co wyjdzie, nie wiadomo. Nam akurat udało się trafić w chłopaka Odpowiedz Link Zgłoś
misiula500 Re: ustrzelenie....... 02.07.09, 13:08 czyli latwiej ''upolowac'' dziewuszke?? Odpowiedz Link Zgłoś
srebrno-listka Re: ustrzelenie....... 02.07.09, 13:10 W sumie tak, bo jesli uprawia się seks kilka razy w czasie całego okresu płodnego w cyklu, to może się zdarzyć, że plemniki niosące płeć żeńską przeżyją i mimo seksu w owu to któryś z nich pierwszy będzie przy komórce jajowej a nie niosący płeć męską. Ale to takie statystyczne rozważania Odpowiedz Link Zgłoś
srebrno-listka Re: ustrzelenie....... 02.07.09, 13:08 Y lub X, nie ma plemników (ani komórek jajowych) XY (męski kariotyp) czy XX (żeński kariotyp). A na pewno nie może być YY Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: ustrzelenie....... 02.07.09, 14:47 srebrno-listka napisała: > Y lub X, nie ma plemników (ani komórek jajowych) XY (męski kariotyp) czy XX > (żeński kariotyp). A na pewno nie może być YY oczywiście masz rację, zwalam winę na upały Odpowiedz Link Zgłoś
misiula500 Re: ustrzelenie....... 03.07.09, 07:36 no tak zdrowe dziecko najwazniejsze wiadomo ... a ksiazke przeczytam z ciekawoscia Odpowiedz Link Zgłoś
srebrno-listka Re: ustrzelenie....... 02.07.09, 13:07 Mozna zwiększyć sobie prawdopodobieństwo konkretnej płci, pewności nie ma Metoda opiera się na tym, że plemniki niosące płeć męską są szybsze, te od płci żeńskiej zyją dłużej. Więc, teoretycznie, jak się uprawia seks przed owulacją, będzie większa szansa na dziewczynkę, jak w samą owu, to na chłopca. Ale pewności nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
misiula500 Re: ustrzelenie....... 02.07.09, 13:09 hehehehe ja to kiedys chcialabym upolowac chlopczyka Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 proponuje strzelic sobie w glowe 02.07.09, 13:18 misiula500 napisała: > zastanawiam sie nad jedna sprawa czy mozna samemu zaplanowac z > dokladnoscia plec bobaska tzn kiedy mozna ustrzelic chlopaca a kiedy > dziewczynke warto takie rzeczy wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
misiula500 Re: proponuje strzelic sobie w glowe 02.07.09, 13:20 chyba ktos nie potrafi sie ogarnac ale zycie... Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: proponuje strzelic sobie w glowe 02.07.09, 14:23 Czytałam książkę pt Zaplanuj płeć swojego dziecka.L Shettles, D. Rorvick. Polecam jako ciekawostkę. Są tam opisane wszelkie teorie nt szans zaplanowania dziecka konkretnej płci i dane statystyczne jak się sprawdzają poszczególne metody Medycyna całkiem daleko juz się zagalopowała w tej kwestii Myślę,ze kazdej z nas zalezy przede wszystkim na tym by dziecko było zdrowe, ale jak ma się już np 3 dziewczynki to chyba gdzieś tam w sercu mysli się o synku To zupełnie normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_nie32 lipcowa! uródź i zniknij, błagam 03.07.09, 11:17 nie mogę cię dłużej zdzierżyć...co za babsztyl Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: lipcowa! uródź i zniknij, błagam 03.07.09, 13:46 aga_nie32 napisała: > nie mogę cię dłużej zdzierżyć...co za babsztyl oh jeju najpierw wchodzi i czyta a potem nie moze zdzierzyc wiesz dzidzia mam dla ciebie rade, wygas mnie i twoje najwieksze problemy zyciowe znikna Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasprezynka Re: proponuje strzelic sobie w glowe 03.07.09, 13:03 Pytanie może i głupie, denerwujące i oparte na wielu mitach na temat ciąży, ale Twoja odpowiedź - ewidentnie chamska. Odpowiedz Link Zgłoś