kaka8811 07.07.09, 21:02 Hej Dziewczyny mam pytanie , czy któraś z Was miała krwiaka w maciy podczas ciazy??? czy to zagraza dzidziusiowi??i czy musialyscie bezwzglednie lzec>czy moglyscie normalnie funkcjonowac??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aloofania Re: krwiak w macicy! 07.07.09, 21:48 Ja miałam krwiaka na początkowym etapie ciąży. Dostałam od gina luteinę i na kolejnym usg po krwiaku nie było śladu Dodam, że przez rozkojarzenie gina nawet na zwolnienie nie poszłam, chodziłam do pracy (a właściwie jeździłam, bo dojeżdżam 50km w jedną stronę). Na szcęście wszystko się dobrze skończyło i dzisiaj mam wspaniałego synka Odpowiedz Link Zgłoś
3.mamuska Re: krwiak w macicy! 08.07.09, 08:47 Ja miałam krwiaka, od 7 do 18 tyg. leżenie plackiem, dwa krwotoki, dwa pobyty w szpitalu, duphaston, scopoolan. Dzisiaj jestem w 37 tyg. i już nie mogę doczekać się kiedy uściskam to maleństwo, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: krwiak w macicy! 08.07.09, 09:15 Ja własnie leze z powodu krwiaka plackiem po 2 incydentach plamien i bolesnych skurczów macicy. Tylko lezenie, podawanie gestagenów np Duphastonu jest sposobem na unikniecie powikłan i jest szansa ze sie wchłonie. Wazna jest jego lokalizacja i wielkosc. To niestety dosc powszechny problem, ale szczesliwie rzadko konczy sie poronieniem i wiekszosc dziewczyn przy mozliwie oszczednym trybie zycia rodzi w terminie bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
weronika1978 Re: krwiak w macicy! 08.07.09, 09:44 bądzcie dobrej myśli, bo jak napisła poprzedniczka, krwiak rzadko powoduje poronienia, a ja nie znam osobiście takiego przypadku, ja miałam w pierwszej ciąży krwiaka od 6 tc i plamienia do 12-13 tc, brałam duphaston 3 lub 4 razy dziennie w zależności od nasilenia krwawienia i wchłonął się, też miałam leżeć plackiem, ale z powodu mojego ślubu i ważnej zawodowej sytuacji nie wychodziło mi to za bardzo,chociaż z wyjątkiem tych paru dni to leżałam plackiem, dziś mam zdrowego rocznego synka, a jutro idę na pierwsze usg z nowym maleństwem w brzuszku pozdrawiam i życzę spokoju, będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
jaktosik Re: krwiak w macicy! 08.07.09, 11:51 Miałam spore krwiaki w dwóch ciążach, momentami większe od Dzidziusia. W pierwszej był szpital, zastrzyki, inne leki, leżenie, krwotoki i... niestety się nie udało... W drugiej było zdecydowanie lepiej, troszke się oszczędzałam, nie trwało to długo, niedługo potem wszytko było ok. "Sąsiad" mojego drugiego krwiaka ma obecnie 2 lata . Koleżanka, której krwik rownież nie ominął i której lekarze nie dawali ŻADNYCH SZANS ma obecnie 3-letniego Synka. Trzeba być dobrej myśli i słuchać zaleceń lekarza. POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
agawa22 Re: krwiak w macicy! 13.07.09, 23:35 Ja miałam ogromnego krwiaka , praktycznie na całą macicę. Zaczęło się od silnego krwotoku w 16 tc, szpital lecz tam lekarze nie zauważyli go . Wyszłam do domu , normalnie funkcjonowałam i za 2 tyg ponowny krwotok. Trafiłam do dobrego lekarza, dostałam silne antybiotyki, żeby nie doszło do zakażenia. Nie leżałam ani minuty, w domu miałam 2 letniego synka. Krwiak wchłaniał się az do 8 miesiąca ciaży! Potem urodziłam zdrowego i dorodnego synka (4200)po terminie. Lekarze nie dawali mi żadnych szans, a jednak.Teraz mój skarb ma 3 latka i dokazuje, okaz zdrowia. Organizm kobiety jest silny i radzi sobie z róznymi zagrożeniami Odpowiedz Link Zgłoś
angela10086 Re: krwiak w macicy! 14.07.09, 07:45 ja kochana miłam w kazdej! w pierwszej w 17 tyg, zakaz wstawania, tylko do wc i oczywiscie szpital! lekarz nie dawali duzo szans bo krwiak byl dosc duzy i blisko maluszka. Ale skonczylo sie dobrze, w ostaniej krwaik w 10 tyg niby nie zagrazal ale tez szpital leki lezenie... lekarze mowi ze bedzie dobrze... niby sie wchlonał ale po 2 dniach wyjscia ze szpitala ciaza obumarla... Odpowiedz Link Zgłoś
amelk-a Re: krwiak w macicy! 15.07.09, 14:44 Witaj! U mnie wykryto niewielkiego krwiaka w 7tc (pare dni wcześniej miałam 1 dniowe krwawienie po stosunku), lekarz zalecił leżenie i zapisał Duphaston 2x dziennie - zaraz zacznę 10 tc i póki co czuję sie świetnie, nie mam żadnych bóli brzucha czy krwawień, a 20 lipca idę na USG, jestem dobrej myśli. Mam nadzieję, że wróce do normalnego trybu życia plackiem nie leżę bo mam 2,5 letniego synka, który daje mi do wiwatu i poleżeć nie pozwala Odpowiedz Link Zgłoś
kaka8811 Re: krwiak w macicy! 17.07.09, 12:12 dziekuje ślicznie dziewczyny za odp a jak to własnie bylo u was z sexem??? jak mam ZAKAZ. w srode ide na USg i juz sie nie moge doczekac az zobacze dzidzie i mama nadzieje uslysze dobre wiesci Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: krwiak w macicy! 17.07.09, 12:23 Witaj kaka! A ja ciagle leze. W ubiegłym tyg podjełam minimalną aktywność i znów się zaczeło plamienie i skurcze. A co do seksu...Mam na sumieniu orgazm Ja też mam zakaz, niestety i powiem Ci szczerze, że straszne cierpię katusze z tego powodu. Jak sobie poradzić bez seksu przez kilka tygodni? miesiecy? Przeciez jesli nawet nam sie uda zachowac wstrzemiezliwosć, to przezyjemy orgazm podczas snu, czy nie tak? No i skurcze tak czy owak są nieuniknione. Jak radzicie sobie bez seksu? Ratunku! Ja na usg ide dopiero 31 lipca. Odezwij się po bad. Mam nadzieje, ze już się wchłonął Twój krwiak i nie ma po nim śladu! Odpowiedz Link Zgłoś
kaka8811 Re: krwiak w macicy! 19.07.09, 21:37 Hej zabcia35 mi rowniez jest strasznie ciezko to juz przeszlo miesiac NIC NIC NIC NIC....staram sie nie myslec ale nie da siemoj chlop tez dostaje w glowe z tego co widze zawsze sie staram myslec " nie mozemy bo zrobimy krzywde dzidzi" ale mysli mnie zjadaja ja na cale szczescie ( odpukac w niemalowane ) nie mam krwawien ale na kadej wizycie moja ginekolog z 10 razy mi powtarza " prosze nie wspolzyc" jak od niej wychodze to zastanawiam sie czy bierze mnie za nimfomanke pozdrawiam serdecznie i na pewno sie odezwe;** Odpowiedz Link Zgłoś
kaka8811 Re: krwiak w macicy! 22.07.09, 21:33 zabcia35 napisała: > Witaj kaka! > A ja ciagle leze. W ubiegłym tyg podjełam minimalną aktywność i znów > się zaczeło plamienie i skurcze. > A co do seksu...Mam na sumieniu orgazm Ja też mam zakaz, niestety > i powiem Ci szczerze, że straszne cierpię katusze z tego powodu. > Jak sobie poradzić bez seksu przez kilka tygodni? miesiecy? > Przeciez jesli nawet nam sie uda zachowac wstrzemiezliwosć, to > przezyjemy orgazm podczas snu, czy nie tak? No i skurcze tak czy > owak są nieuniknione. > Jak radzicie sobie bez seksu? Ratunku! > Ja na usg ide dopiero 31 lipca. > Odezwij się po bad. Mam nadzieje, ze już się wchłonął Twój krwiak i > nie ma po nim śladu! \ hej dziewczyny dzisiaj wrocilam od lekarza i okazalo sie , ze krwiaka juz nie ma dzidzia ma 4,5 cm i bardzo jest ruchliwahehe widzialam raczki nozki dziubeczek mam nawet zdjecie idziecie na badania prenatalne???? Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: krwiak w macicy! 23.07.09, 08:02 kaka cudowna wiadomość bardzo się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: krwiak w macicy! 25.07.09, 11:59 Własnie pozbyłam sie złudzen, ze nie ma juz tego dziada W nocy wstałam do toalety i zaczeło sie plamienie .Znów to samo Leze.Kłuje mnie brzuch z jednej strony w okolicy jajnika. I mam doła nad dołami. Boje sie, czy dzidziuś jest bezpieczny, czy rosnie, a usg dopiero za tydzień Ech zycie...Juz 8 tygodni sie wchłania i nie moze sie wchłonąć.Teraz to pozostaje miec nadzieje ze się chociaż nie powieksza Odpowiedz Link Zgłoś