kikamama 03.01.05, 19:18 czy znacie takie przedszkola?chodzi mi o to by moje dziecko uczyło się jednocześnie polskiego i angielskiego.pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agaschm Re: przedszkole dwujęzyczne w POZNANIU 04.01.05, 15:07 zdaję się, że jest na ogrodach, bliższych namiarów nie znam... Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszewski Re: przedszkole dwujęzyczne w POZNANIU 04.01.05, 21:53 Z tego co wiem są dwa jedno przy ul. Wojska Polskiego, sam zastanawiam się nad posłaniem tam mojej córeczki Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda2 Re: przedszkole dwujęzyczne w POZNANIU 05.01.05, 10:09 A propos przedszkoli dwujęzycznych. Sprawdźcie, czy NA PEWNO Wasze dziecko będzie miało kontakt z językiem obcym częściej niż jedną godzinnę dziennie. Oczywiście, że codziennie godzina zajęć z języka obcego, czyli 5 godzin tygodniowo, to więcej niż standardowo, ale nazywanie tego od razu szumnie przedszkolem dwujęzycznym uważam za grubą przesadę. Dlatego radzę zainteresowanym rodzicom naprawdę się upewnić, jak to jest z tą dwujęzycznością w przedszkolach, bo jak wynika z moich obserwacji, to po większym "przyciśnięciu" dyrektorek przedszkola okazuje się, że ta dwujęzyczność wygląda dokładnie tak, jak napisałam wyżej. Oczywiście, 5 godzin tygodniowo to nie jedna lub dwie, ale czy na pewno warto za to płacić tak dużo pieniędzy? Z tego, co się orientowałam, przedszkola dwujęzyczne poniżej 600 zł/mies. "nie schodzą". Pomijam już, że nauka języka na tym poziomie naprawdę ma niewielki sens (co się okazuje dopiero znacznie później), ale wiem, że zaraz mnie to wszyscy zakrzyczą, więc już nic nie mówię. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ada1077 Re: przedszkole dwujęzyczne w POZNANIU 06.01.05, 01:55 Hej! Ja też szukam takiego przedszkola dla mojego synka w Poznaniu. W kwietniu skończy 3 lata i zależy mi na opiniach i info, gdzie jest takie przedszkole. Sama już zdążyłam się zorientować, że jest Akademia Smyka na Wojska Polskiego, ale z tego co wiem, to tam jest tylko godzina zajęć dziennie i raczej nie uczą tam angliści tylko conajwyżej osoby z licencjatem. Ale nie wiem, czy czepać się tego, bo i tak chyba nie ma wyboru.. W sumie i tak pod tym względem wybór w Poznaniu jest beznadziejny. Przedszkola anglojęzycznego właściwie nie ma. Za to w Warszawie jest chyba kilkanaście, jeśli nie wiecej (wystarszy wpisać w wyszukiwarce). Jeśli ktoś coś wie, to zapraszam na e-mail gazetowy Może nasze dzieci sie spotkają w tym samym przedszkolu Pozdrawiam Ada Odpowiedz Link Zgłoś