m_mama1
28.09.06, 20:50
Witam!
Jestem tu króciutko i jak narazie tylko podczytuje,ale mam nadzieję że może któraś Mama pięciolatka,będzie mogła mi coś poradzić.W dniu dzisiejszym przy odebraniu synka jego wychowawczyni powiedziała,że mój Wikuś ma ogromne problemy z skupieniem uwagi na zajęciach,np.gdy inne dzieci rysują on akurat ma ochotę pochodzic po sali.Nie bardzo umnie narysować prostego obrazeka czy zrobic prosty szlaczek.Jednocześnie wychowawczyni podkreśliła że mały ma dobrą pamięć,rozróżnia kolory i kształty,umie liczyć(do 10).Wiedziam o tym wszystkim już wcześniej(z własnych obserwacji dziecka) i nie ma dnia,żebym nie usiadła z nim do kolorowanki czy uczę go robienia szlaczków.Muszę jednak nadmienić,że za kazdym razem kiedy coś robimy w domu musi być kompletna cisza,bo inaczej nici z nauki.Zdniem wychowawczyni Wikuś nie dbjawów ADHD,ale ja nie jstem tego taka pewna.Przeprszam,że tak sie rozpisałam,ale mam totlny mętlik w głowie i nie mogę sobie znaleść miejsca,a do psychologa będziemy umówieni dopiero za tydzień.
Z góry dziękuję za wszystkie opinie.
Pozdrawiam