bea.bea 27.11.06, 17:04 mam pytanie...czy wiecie juz co wasze dzieci dostana w przedszkolnej paczce mikolajowej...i za jaka kwote?? bo chyba juz najwyzsza pora robić zakupy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chupachups1 Re: mikołaj...!!!! 27.11.06, 17:07 U nas za 30 złotych, ale jeszcze nie wiem co. Na razie jesteśmy na etapie Andrzejków Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: mikołaj...!!!! 27.11.06, 20:51 janse, ze wiemy i na mikolaja i pod choinke a na andrzejki u nas dzieci nie dostaja prezentow a jest taki zwyczaj? _______ pozdr., patyk Odpowiedz Link Zgłoś
ewma Re: mikołaj...!!!! 28.11.06, 09:43 U nas wczoraj robiłyśmy zakupy.Dzieci dostaną kolorowanki,kalendarze adwentowe,mikołaje ,soczki,itp.Składka była po 20 zł i nie ukrywam że były problmy żeby od rodziców tą kwote wyciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
jotka1705 Re: mikołaj...!!!! 28.11.06, 10:53 W naszym przedszkolu tez już wiadomo jakie bedą prezenty: 1. Na Mikołajki słodycze: kalendarze adwentowe i batoniki Kinder w światecznym opakowaniu - całość około 9 zł za zewstaw 2. Na Gwiazdkę: zabawka za kwotę około 40 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
kas2 Re: mikołaj...!!!! 29.11.06, 12:41 u nas 20zl mikołaj paczka taka sobie jakies mini laleczki jak rok temu tylko w innym ubranku Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: mikołaj...!!!! 29.11.06, 12:43 u na snie wiem ale chyba w tamtym roku byly paczki ze slodyczami bez oplat w kazdym razie nikt od nas nic nie woła Odpowiedz Link Zgłoś
blou1 Re: mikołaj...!!!! 30.11.06, 11:15 U nas paczki mają być robione za pieniążki z rady rodziców czyli 50zł, czyza całą kwotę nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: mikołaj...!!!! 30.11.06, 14:41 u nas 25 zł...ze składek na rade rodziców..... kazda grupa coś innego dostaje...zalezy ilu rodziców zainteresowało sie zakupami...i ilu pojechało do hurtowni.. Odpowiedz Link Zgłoś
19802302a Re: mikołaj...!!!! 30.11.06, 17:05 a ja nic nie wiem bo "maluchy" to chyba w tym przedszkolu nie mają zadnych praw!!! Andrzejek nie miały - a lial byc dyskoteka - miały tylko starsze dzieci. Rodzice z wszystkich grup mieli zebranie co do Mikołaja a grupa Maluchów oczywiście nie - może Mikolaj tez im sie nie nalezy!!!!! no to przynajmniej mogłam to wszystko powiedziec tutaj bo inni rodzice jakoś wcale nie reagują i nie obchodzi ich jak bedzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga593 Re: mikołaj...!!!! 03.12.06, 16:27 Witam. W przedszkolu mojego synka była skadka 29 zł, było zebranie i rodzice wyrazili zgodę. W tej kwocie jest: - 4 zł teatrzyk, przyjeżdż Pan i robi małe przedstawienie, następnie zajmuję czymś dzieci, cichutko znika i drugim wejściem pojawia się w przebraniu Mikołaja i rozdaje prezenty - 14 zł kosztowała zabawka, chłopcy dostaną koparki na wzór Wadera, dziewczynki lalki przytulanki - 11 zł słodycze+reklamówka Paczki są porządne, wszystko dopięte na ostatni guzik, cała feta 4 grudnia o 9.00. Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 Re: mikołaj...!!!! 04.12.06, 09:30 u nas prezenty są z pieniędzy z wpłat na Komitet Rodzicielski Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: mikołaj...!!!! 04.12.06, 10:36 to brzmi jak nasze przedszkole. Skąd jesteście? iza Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 Re: mikołaj...!!!! 06.12.06, 08:16 ja jestem z Tarnowskich Gór Mikołaj był już wczoraj - Aga dostałą słodycze, blok rysunkowy, farby i plastelinę i całą tą ciężką reklamówkę wciąnęła na 2 piętro bo to "jej prezent" Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: mikołaj...!!!! 06.12.06, 23:35 Wszyscy dostali po pluszaku. Tygryski, słoniątka, i chyba jakieś żółwiki. Składki żadnej nie było, więc byliśmy mile zaskoczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
madrajola Re: mikołaj...!!!! 07.12.06, 14:40 No to nasza Pani Dyrektor zrobiła wszystkim dzieciom wielką frajdę, gdyż w prezencie dostały po ogromnym zestawie plasteliny "play - doch". Nie wiem jakim cudem zebrała pieniądze na ten cel, bo składki żadnej dodatkowej nie było. Zaznaczam, że przedszkole jest państwowe, a tzw. rada rodziców - co łaska... Prezent jest rozwijający i podejżewam, że niektóre dzieci z naszego przedszkola nie dostaną większego prezentu w domu na gwiazdkę niż ten z przedszkola. Wielki ukłon w stronę Pani Dyrektor za pomysł na prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
bydz Re: mikołaj...!!!! 07.12.06, 16:09 U nas składka na Radę Rodziców co łaska, ale większość rodziców płaci 30 zł. Jak do tej pory był raz teatrzyk dla dzieci, i jakieś malutkie przytulanki (ok. 4zł) na Andrzejki, mała choineczka z filcu na mikołajki. Za to panie wyprawiły sobie super dzeiń nauczyciela, andrzejki i ostatnio mikołaja. CZekam do 14 grudnia - wtedy ma być "prawdziwy" mikołaj i pewnie moja składka zmniejszy się do 20 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
astra161 Re: mikołaj...!!!! 10.12.06, 20:57 Mój synek przyniósł do domu,mały zestaw klocków lego(jakis statek,jeszcze nie złożyliśmy),mały samochodzik resorek,i duzo słodyczy;czekolada,wafelki,lentilki,lizaki,herbatniki,landrynki,oraz mandarynki.Postarał się przedszkolny mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
emka13 Re: mikołaj...!!!! 10.12.06, 23:23 W tym roku na mikołajki dzieciaki dostały kalendarze adwentowe (takie z odkrywanymi czekoladkami). Pod choinkę dostana gry planszowe (rózne dla dzieci w róznym wieku). W zeszłym roku dostały tez gry (m. innymi "Grzybobrznie") i mielismy duzo info. od rodziców, ze to trafiony prezent. Tez tak uwazamy(tzn, nauczyciele w naszym przedszkolu): gry sa edukacyjne, a przede wszystkim prowokuja dzieci i rodziców do wspólnego , dobrego spedzania czasu (jest go troche w święta). Do tego będą tez jakieś słodycze. Wszystko ustalamy z Rada rodziców, która jest dysponentami swoich piueniedzy! Rodzice jak co roku zdecydowali, ze dzieci z rodzin bardzo ubogich dostaną dodatkowe paczki ze słodyczami - my dyskretnie je przekażemy. pozdrawiam emka Odpowiedz Link Zgłoś