illka1 27.10.08, 09:18 witajcie, zwracam się z prośbą do rodziców dzieci u których w przedszkolu jest "impreza" z okazji halloween. Jak ubieracie dzieci na taką zabawę ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justi54 Re: strój na halloween 27.10.08, 21:47 Dziecko można przebrać za ducha, Drakulę, kościotrupa, pająka, nietoperza, czarwonika lub dynię. Są gotowe stroje do kupienia w supermarketach, można skorzystać z wypożyczalni lub próbować coś zrobić samej. Najłatwiej jest z przebraniem ducha bo wykorzystujesz białe prześcieradło w formie peleryny. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: strój na halloween 28.10.08, 10:10 Ja kupiłam na Allegro - sla synka bluza zombi z kościami i podarta marynarką (doda sie stare spodnie) dla małej sukienka czarodziejki, fioletowa z czarnym. Z przesyłka zapłaciłam niecałe 50 zł. Przescieradła sa niepraktyczne, dziecko ma sie w stroju bawić, nie "wyglądać" pozd Ania Odpowiedz Link Zgłoś
kaska9943 Re: strój na halloween 29.10.08, 12:40 ja widzialam w lumpexie supre stroje czarne kosciotrupy ,maski dyni czarownic w przystepnych cenach. Odpowiedz Link Zgłoś
barakudaa Re: wykopcoe prawdziwego kosciotrupa 29.10.08, 20:02 Wezcie wykopcie prawdziwego kosciotrupa po co sztuczny,pozalowania godne takie "świeto"... Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: barakudaa 29.10.08, 21:55 pożałowania godny komentarz ;P a przy okazji, gdybys lepiej znała historię, to wiedziałabys, ze halloween ma chrześcijańskie korzenie Odpowiedz Link Zgłoś
creyf_s Re: barakudaa 30.10.08, 13:28 fogito napisała: > pożałowania godny komentarz ;P a przy okazji, gdybys lepiej znała > historię, to wiedziałabys, ze halloween ma chrześcijańskie > korzenie Tia..., polecam lekturę. www.opoka.org.pl/biblioteka/V/VS/halloween.html Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: creyf_s 30.10.08, 13:41 też polecam artykuł - "Halloween - czy napawdę pogańskie" www.kosciol.pl/article.php/20061028153841917 Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: creyf_s 30.10.08, 13:42 sorki, ale szwankuje mi wklejanie linków. W każdym razie artykul do znalezienia na w/w stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Halloween 30.10.08, 14:32 Na szczęście każdy z nas ma wybór i żyje jak mu się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
creyf_s fogito 30.10.08, 14:56 fogito napisała: > też polecam artykuł - "Halloween - czy napawdę pogańskie" > > www.kosciol.pl/article.php/20061028153841917 Litości, analizy.biz/marek1962/halloween.html Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: crey_s 30.10.08, 18:08 zdaje się, że jesteśmy świętsi od papieża wypowiedź podrzucona przez ciebie tchnie ortodoksją. Mogłybysmy podyskutować o teologii i historii kościoła, ale to nie miejsce na takie dysputy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
creyf_s fogito 31.10.08, 15:13 fogito napisała: > zdaje się, że jesteśmy świętsi od papieża Nie, nie jesteśmy. > wypowiedź podrzucona > przez ciebie tchnie ortodoksją. Nie zmienia to faktu, że Halloween jednak nie ma "chrześcijańskich korzeni". Zwróć także uwagę na niezbyt "tchnące ortodoksją" zródła tej analizy. American Encyclopedia Collier's Encyclopiedia World Book Encyclopedia > Mogłybysmy podyskutować o teologii i historii kościoła, ale to nie > miejsce na takie dysputy. > pozdrawiam Tia... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: wykopcoe prawdziwego kosciotrupa 29.10.08, 22:04 Fantastyczna zabawa dla dzieci a przy okazji można poznać inną kulturę, inne zwyczaje. Już kupiłam dynię i czeka na piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: wykopcoe prawdziwego kosciotrupa 30.10.08, 09:30 justi54 napisała: > Już kupiłam dynię i czekam na piątek. A ja pestki z dyni - dobre na prostatę. Profilaktyka im wcześniej zaczęta, tym skuteczniejsza! Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: wykopcoe prawdziwego kosciotrupa 30.10.08, 12:38 Ja chyba nie mam prostaty Ale z wydrążonego środka zrobię zupę krem z grzankami ziołowymi przyrumienionymi na złoto na maśle. Do zupy odrobina curry i potarty pikantny zółty ser. Jako surówka mam na ten dzień pikle z dyni, tylko ciasta dyniowego piec nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: wykopcoe prawdziwego kosciotrupa 30.10.08, 12:53 justi54 napisała: > [...] Ale z wydrążonego środka zrobię zupę > krem z grzankami ziołowymi przyrumienionymi na złoto na maśle. Do > zupy odrobina curry i potarty pikantny zółty ser. Jako surówka mam > na ten dzień pikle z dyni, tylko ciasta dyniowego piec nie będę. Nosz kuchnia, żeby nie te 500 kilometrów z hakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: mallard 30.10.08, 13:31 W tym roku przejechałam też ponad 500 km żeby tylko się spotkać z dziewczynami z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: mallard 30.10.08, 14:48 justi54 napisała: > W tym roku przejechałam też ponad 500 km żeby tylko się spotkać z > dziewczynami z forum. To co innego. Natomiast przejechać taki kawał dla żarcia, to już obciach! Odpowiedz Link Zgłoś
deejey68 Re: wykopcoe prawdziwego kosciotrupa 29.10.08, 23:21 Otwieram sobie temat bo moje dzieci też się wybierają na taka imprę do przedszkola. Patrzę: barakudaa zabrała głos. I pierwsze co myślę sobie: pewnie znów narzekanie w kolejnym temacie, na który nie ma nic do powiedzenia... taaaaa, nie myliłem się )) Odpowiedz Link Zgłoś
barakudaa Re: wykopcoe prawdziwego kosciotrupa 30.10.08, 19:26 deejey68 napisał: > sobie: pewnie znów narzekanie w kolejnym temacie, Gdzie widzisz narzekanie?Przetrzyj bryle....Po pierwsze zaproponowalam uatrakcyjnienie imprezki z kosciotrupami o element realny a po drugie ktos tu napisal,ze mamy demokracje i kazdy moze wyrazic swoje zdanie wiec to chyba dziala we wszystkie strony? Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: strój na halloween 29.10.08, 21:58 mój idzie na imprezę halloween'ową do znajomych i założy strój supermana przysłany przez babcię. Będzie biegał po domach sąsiadów i zbierał cukierki, a ptem ja będę przez miesiąc miała problem z ich upłynnieniem Odpowiedz Link Zgłoś
barakudaa Re: strój na halloween 30.10.08, 19:27 fogito napisała: > mój idzie na imprezę halloween'ową do znajomych i założy strój > supermana przysłany przez babcię. Będzie biegał po domach sąsiadów i > zbierał cukierki, a ptem ja będę przez miesiąc miała problem z ich > upłynnieniem Oooooooo,Jestes niekonsekwentna,zabranisza dziecku jeść cukierki a ma je zbierac?Niech prosi o "piniądze" hehehe.... Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: strój na halloween 30.10.08, 19:40 ale ty mundra jesteś - aż chce się człowiekowi z toba zaprzyjaźnić. Odpowiedz Link Zgłoś