29.07.07, 20:58
no niy,kaj sie podzioł tyn wontek o zwrocie dzieł sztuki????
Obserwuj wątek
    • sloneczko1 Re: Admini 29.07.07, 20:59
      jo sam czytom i chca pisać a łon sie stracioł,kajście go dali????
    • sloneczko1 Re: Admini 29.07.07, 21:09
      dugo byda czekać na odpowiydź???
      • ramon6 Re: Admini 29.07.07, 21:11
        a mozno tukej je tyn som Admin co i na Gliwicach - tam tysz kejsik wontki
        kroudli
    • plus601 Re: cenzuara kolego cenzura!!! 29.07.07, 23:43
      Sprawdzałem na "moim forum" - skasowali bo ponoć nieregulaminowo pisałem,
      a ja przecież dałem przedruk z Onetu. Taki sam post funkcjonuje na forum
      Szczecin ale to nie ja go otworzyłem, poprostu uprzedzono mnie.

Widzę, że komunistycznych nawyków nie możemy się wyzbyć. Jak nie można rozumem
      to najlepiej dać w ryja. No niestety w ryja dostałem.

Kiedyś mieszkałem w Zabrzu Makoszowy i pracowałem 2 lata na KWK "Makoszowy" i
      zawsze się ze Ślązakami (i gorolami także dogadałem). A jak był duży spór to
      poszedłem z nimi na piwo i też w końcu było dobrze, zawsze był konsensus.

W temacie tym w całym kraju miałem blisko 400 - 500 odpowiedzi i wszystko
      wykasowano
      • bartoszcze Re: cenzuara kolego cenzura!!! 29.07.07, 23:49
        plus601 napisał:

> Sprawdzałem na "moim forum" - skasowali bo ponoć nieregulaminowo pisałem,
        > a ja przecież dałem przedruk z Onetu.

Sam sobie odpowiadasz na pytanie - Netykieta wymaga:
        "Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub
        podać link z odpowiednim komentarzem"
        forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html
        Poza tym to nie jest temat regionalny.
        • plus601 Re: cenzuara kolego cenzura!!! 29.07.07, 23:53
          Jest to temat regionalny i dotyczy każdego regionu z osobna.
          Przedruk fragmentu był cytatem tak jak ty mnie zacytowałeś, awięc i Ty cytujesz
          więc łamiesz Netykietę!
        • plus601 Re: cenzuara kolego cenzura!!! 29.07.07, 23:58
          Inni też łamali netykietę? Przecież wykasowano od 400-500 postów ludzi, którzy
          pisali od serca to co myślą, także wypowiedzi Niemców (i za i przeciw).

Nigdy cenzura nikomu nie służyła a kneblowanie buzi powoduje tylko, że problem
          wybuchnie ze zdwojoną siłą.
        • Gość: plus601 To specjalnie dla Pana Bartoszcze!!! IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.07, 02:21
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=66665435
          Zobacz kolego to też jest przedruk i nie jest to post regionalny

Jeszcze trochę to Niemcy będą w stanie i takie wypowiedzi usunąć, przez tak
          płytko myślących ludzi jak Ty.

Pozdrawiam
          • sloneczko1 Plus601 30.07.07, 07:23
            i niy czepiej sie niymcow bo oni jak do tyj chwili nic sam niy kasujom,

a z drugi strony to Twoja Mama aż tako choro niy była jak mogła Cie zdrowego
            urodzić,a niy yno Ty matka straciołeś w młodości abo dzieciństwie
            • Gość: plus601 Re: Plus601 IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.07, 09:52
              Jakby trafiła do Oświęcimia a nie oflagu to by pewno mnie nie urodziła.
              tak na marginesie to mam w rodzinie Niemców i o tym też pisałem ale słoneczko
              widocznie nieuważnie czyta.
              Przy okazji zajrzyj tutaj
              wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4349375.html
              • sloneczko1 Re: Plus601 30.07.07, 19:29
                sorry,ale w moji rodzinie niy było faszystow i dali takich niy ma
                • Gość: plus601 Re: Plus601 IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.07, 22:57
                  >sorry,ale w moji rodzinie niy było faszystow i dali takich niy ma

Cieszę się z tego powodu. Ty jednak powinieneś zauważyć, że ja rozróżniam
                  dobrego normalnego Niemca od faszysty, jak i dobrego normalnego Polaka od zbira.
                  Temat mógł istnieć i dyskusja mogła istnieć, tylko jakiś smarkacz, który miał
                  trochę "władzy" dzięki cenzorskim zapędom zaognił sytuację i doprowadził do
                  tego, że wielu dyskutantów się wściekło. Nie chcę tutaj przytaczaś listów jakie
                  otrzymałem na priv na mój adres plus601@gazeta.pl. bo wiele jest mocno
                  niecenzuralnych i nie oto chodzi aby zaogniać jeszcze baredziej. Nie da sie też
                  ukryć, że nieodpowiedzialne gazety też doprowadzają do nienawiści i podsycaja
                  ją jeszcze. Mieszkałem kiedyś w Zabrzu-Makoszowy jakoś wtedy było łatwiej przy
                  piwie porozmawiać ze Ślązakami na drazliwe tematy niż na forum.
                  • sloneczko1 Re: Plus601 30.07.07, 23:40
                    nic na to niy poradza co kto pisze na forum,i my som ślonzoki a niy ślązaki ;)
                    • sloneczko1 Re: Plus601 30.07.07, 23:42
                      pozatym,jak to Sett wycioł to go rozumia,bo to niy je o Katowicach,ale mog to
                      przeniyś na Silesiana i tam szło dali na tyn tymat pisać,może to idzie
                      prziwrocić,co Sett?i dać na Silesiana?
                      • sloneczko1 do Setta:) 30.07.07, 23:43
                        może to idzie
                        prziwrocić,co Sett?i dać na Silesiana?
          • bartoszcze Re: To specjalnie dla Pana Bartoszcze!!! 30.07.07, 23:49
            Gość portalu: plus601 napisał(a):

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=66665435
            > Zobacz kolego to też jest przedruk i nie jest to post regionalny

Przeczytaj jeszcze raz Netykietę i opanuj przyjęte na Forum zasady cytowania.
            EOT
            • Gość: plus601 Re: To specjalnie dla Pana Bartoszcze!!! IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.07, 00:42
              Kolego wycięto przy tym od 400 do 500 innych postów (zwykłych wypowiedzi) a
              przy okazji moje wypowiedzi na forum Szczecina w podobnym temacie zaałożonym
              przez kogoś innego. Na forum Szczecina to były tylko wypowiedzi dyskusyjne.
              Zadziała chamska cenzura taka jak kiedyś w PRL na zasadzie "jak nie możesz dać
              rady intelektualnie, to daj w ryra i się uspokoi". Admin najpierw odezwał się
              na forum zaznaczył temat czerwonym ptaszkiem, powiedział, że Pan Bartoszcze już
              ponad rok nie jest moderatorem. Powiedział także, że powinienem się w sprawie
              zwrócić się drogą mailową. Ja na forum odpowiedziałem, że to zrobiłem i nie mam
              żadnej odpowiedzi. W tej chwili minęło już 24 godziny i odpowiedzie jak nie
              było tak nie ma. Poprostu zadziałał zanim pomyslał a teraz nie widzi
              rozwiązania problemu. Cenzura to jest broń, która ma dwa końce. Cenzor się
              ucieszył ale rozwścieczył ludzi którzy dyskutowali. Po wykasowaniu tematu
              dostałem na priv kiladziesiat maili wyarażających swe oburzenie a w Olsztynie
              temat odrodził się poza moją osobą chociaż stracił impet. Tam dyskutowali
              Polacy Niemcy i Mazurzy.
              Następna sprawa na forum mojego miasta temat rozpocząłem dwoma zdaniami i
              dyskusja potoczyła się sama bez mojego udziału. Przypominam, że mieszkam w
              mieście które bardziej ucierpiało w I Wojnie Światowej niż w II, w mieście,
              które zostało spalone przez Niemców gdzie 3/4 społeczeństwa zostało wypędzone.
              jak znasz literaturę Polską to powinieneś już wiedzieć z jakiego miasta
              pochodzę. I co cenzor też to wszystko wykasował. JAKIM PRAWEM? To w moim
              mieście zostały popalone dzieła sztuki i w moim mieści spalono wszystkie
              książki ze wszystkich bibliotek a popiołem zasypano jedną z odnóg rzeki. To w
              moim mieście jest pomnik książki poświęcony barbażyńskiemu zniszczeniu dóbr
              kultury mojego miasta, mojego narodu. Mam na ten temat milczeć? i mam pozwalać
              aby jakiś niedouczony młokos kalał Polskę.

Z obawy, że post ten będzie wykasowany jak ten z czerwonym ptaszkiem, wyślę go
              niektórym osobom na priv. Widzę, że toczy się jakaś nieuczciwa gra na tym
              forum.
              Przepraszam za ewentualne literówki ale nie czytam ponownie tego co napisałem
              bo jest późna noc a ja muszę rano iść do pracy.
              • settembrini Re: To specjalnie dla Pana Bartoszcze!!! 31.07.07, 01:11
                po pierwsze nie wyslales maila do zadnego z moderatorow forum, tak wiec nie
                mogles uzyskac jakiejkolwiek odpowiedzi od opiekunow FK. jesli masz pytania,
                wyslij je na settembrini@nospam.gazeta.pl, bo to ja usunalem ten watek.
                ewentualnie, w innych przypadkach, wyslij zapytanie do drugiego opiekuna. jesli
                masz wiecej pytan, odsylam na forum o moderacji.
                pozdrawiam
                • sloneczko1 :) 31.07.07, 06:57
                  Kalisz ;)
                  • sloneczko1 Re: :) 31.07.07, 07:02
                    W wyniku jałtańskiego podziału Europy, m. in. Śląsk (a więc także Opole)
                    przypadł Polsce. Rozpoczęła się szybka odbudowa, której towarzyszyło niemal
                    błyskawiczne zasiedlanie. Nie tylko przez repatriantów zza Buga, ale także
                    przybyszów z innych rejonów Polski. Opole, pod koniec stycznia 1945 roku
                    liczące zaledwie ponad 200 mieszkańców, w czerwcu tegoż roku miało już ponad 5
                    tysięcy obywateli, a rok później - ponad 27 tysięcy.
                    • plus601 Re: :) 31.07.07, 13:06
                      Moje miasto jest porównywalne wielkością z Opolem i poczytaj to:

www.info.kalisz.pl/kal1914/
                    • plus601 Re: :) 31.07.07, 13:11
                      sloneczko1 napisała:

> W wyniku jałtańskiego podziału Europy, m. in. Śląsk (a więc także Opole)
                      > przypadł Polsce. Rozpoczęła się szybka odbudowa, której towarzyszyło niemal
                      > błyskawiczne zasiedlanie. Nie tylko przez repatriantów zza Buga, ale także
                      > przybyszów z innych rejonów Polski. Opole, pod koniec stycznia 1945 roku
                      > liczące zaledwie ponad 200 mieszkańców, w czerwcu tegoż roku miało już ponad
                      5
                      > tysięcy obywateli, a rok później - ponad 27 tysięcy.
                      >

A co powiesz na to?
                      www.info.kalisz.pl/kal1914/zniszcz.htm
                      może tym razem cenzor nie wytnie!
                      Problem zgłosiłem do cetrali gazety i jeszcze pare innych.
                  • plus601 Re: :) 31.07.07, 13:12
                    Jak wiesz skąd to zapoznaj się z tym!
                    www.info.kalisz.pl/kal1914/zniszcz.htm
                • Gość: plus601 Re: To specjalnie dla Pana Bartoszcze!!! IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.07, 11:13
                  W prawym dolnym rogu nmasz pozycję "zgłoś problem" tam wysyłałem i podawałem
                  swój adres. Problem opisywałem wieloktrotnie i cisza. Nie wmawiaj mi na forum
                  publicznycm, że kamię, bo to Ty kłamiesz! Podawałem także swój adres. Jeżeli
                  jako moderator udajesz, że go nie znasz (???) to piszę Ci go wprost.
                  plus601@gazeta.pl
                  • settembrini Re: To specjalnie dla Pana Bartoszcze!!! 31.07.07, 11:36
                    ja nie mam problemu, wiec nie widze powodu, dla ktorego mialbym do ciebie pisac
                    priva. "zglos problem" to metoda komunikowania sie z pracownikami portalu (nie
                    moderatorami spolecznymi) w sprawach technicznych, nie moderacji. jesli masz
                    obiekcje co do powodow usuniecia twojego watku, to zapraszam na forum o
                    moderacji, ewentualnie mozesz wyslac maila pod moj adres lub forum@agora.pl .
                    unikamy na forum roztrzasania takich spraw, jednak czyniac wyjatek od zasady
                    tlumacze- otworzyles rownolegle takie same watki na co najmniej dwoch forach
                    (spam), watek nie pasowal do tematyki forum katowice (dlaczego nie na forum
                    kraj?), unikamy wklejania prasowek. z calym szacunkiem, nie ma sie co gardlowac,
                    wystarczy nie narzucac sie ze swoimi watkami na forum, na ktorym ludzie oczekuja
                    innej tematyki niz problem relacji polsko-niemieckich w kontekscie rewindykacji
                    dobr kultury.
                    pozdrawiam
                    • Gość: plus601 Re: To specjalnie dla Pana Bartoszcze!!! IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.07, 11:47
                      To był jeden z popularniejszych tematów do przerwania było po kilkadziesiąt
                      wypowiedzi w dwóch przypadkach po ponad 90. Gdyby nie przewano istnienia tych
                      dyskusji to wydaje mi się, że liczebność mogłaby dojść nawet do 150-200 postów
                      w najliczniejszych przypadkach. Czy to mało? Popatrz na liczebności na Forum
                      Katowic. Na dodatek były to w większości wypowiedzi treściwe wymagają sporo
                      wysiłku intelektualnego i czasu aby je napisać. Zdarzały się też prymitywne jak
                      wszędzie, ale to oddzielny temat.
        • sloneczko1 Re: cenzuara kolego cenzura!!! 30.07.07, 07:21
          bartoszcze napisał:- Netykieta wymaga:
          > "Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub
          > podać link z odpowiednim komentarzem"

ale niy bierecie tego pod uwaga,że po pewnym czasie to zniko,albo trzeba
          zapłacić za przeczytanie takiego artykułu,kisz tego my dowomy całe teksty
    • plus601 Oj, za dużo Cię kasujemy. Poczytaj Netykiete. 29.07.07, 23:48
      A to mi się pojawia jak wysyłam wypowiedź. Ja niem am sobie nic do zarzucenia.
      Skoro nie mogę dyskutować publicznie to zapraszam na priv. To co opisywałem sa
      moimi osobistymi przeżyciami i doświadczeniami. Ja straciłem matkę jak miałem
      16 lat z wiadomych powodów a teraz byle cenzor będzie mi mówił, że mam milczeć,
      że mi nie wolno. A kto mi ją wykończył?
      • Gość: Dla Cenzora-Admina W Bogucicach cyganie okradają przechodniów IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.07, 00:42
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=66457301
        Adminie (cenzorze) zdejmujesz normalny temat dotyczący żywotnych interesów
        Polaków z kulturalną dyskusją, a powyższym temacie zezwalach na chamskie lżenie
        i ubliżanie ludziom.

Według Ciebie jest to zgodne z Netykietą
    • Gość: plus601 Niemcy deczko mnie irytują cd IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.07, 01:34
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=66672794&a=66675818
      Tym razem wątek zakładał kto inny, z opinią, że był dobry.
      Dziękuję Leonowi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka