Gość: kolej IP: 212.59.240.* 28.01.09, 21:26 Kasowniki? Wow... A jeszcze niedawno Urząd Marszałkowski informował, że nie ma na to szans wcześniej niż przed dwoma latami. Ciekawe kiedy zostaną poprawione inne niedogodności. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Amweir Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu IP: 78.8.107.* 29.01.09, 01:01 Dla wiadomości redakcji ja mam dostęp do internetu i mogę meila wysłać. W cale nie muszę mieć laptopa na kolanach. W każdej komórcce jest taka mozliwość Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu 29.01.09, 08:40 Chyba jeszcze tego nie odkryli Odpowiedz Link Zgłoś
rangerek Re: Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu 29.01.09, 10:42 > Dla wiadomości redakcji ja mam dostęp do internetu i mogę meila > wysłać. W cale nie muszę mieć laptopa na kolanach. W każdej komórcce > jest taka mozliwość szkoda że tylko tyle zauważyłeś z artykułu :( a co do dyrektora z PKP - mam nadzieję, że to nie podpucha :) tylko, że na prawdę się zaczną interesować - apel do osób jeżdzących na innych liniach - róbcie to samo :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall anonim Re: Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu IP: *.gprs.plus.pl 29.01.09, 14:17 No i widzi pan,jak sie chce to mozna. Pokazano wam jak sie to robi,to teraz wy robcie to samo.A nie zeby za was odwalac robote,bo to WY powinniscie dbac o swoj wizerunek. Tylko to trzeba wyjscie do ludzi, a nie decydowac tylko zza biurka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu IP: *.tktelekom.pl 29.01.09, 09:47 sympartczny ten dyrektor ,coś wreszcie się poprawia na tej kolei i widać że facet się stara to cieszy .... gratulacje wreszcie ktoś z pkp mówli ludzkim głosem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Brawo, brawo, brawo!!! IP: 80.54.10.* 29.01.09, 11:39 Wysyłajcie maile na wszystkich liniach, bo inaczej chyba nie da się zdyscyplinować niższego personelu PKP! Po dobroci się nie da? To mailem do dyrektora, albo do mediów! Brawo!:) Może wreszcie coś się zmieni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolej Re: Brawo, brawo, brawo!!! IP: 212.59.240.* 29.01.09, 12:00 > Może wreszcie coś się zmieni:) I jeszcze można słać informacje o Pakiecie Gwarancji Pasażerskich ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu IP: 83.168.97.* 29.01.09, 13:44 No coz.., niektorzy maja tendencje do gumowania....., h... w d... kapusiom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poke Re: Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu IP: *.artnet.pl 29.01.09, 14:07 To ze ktos jest rozlicznay z wykonywanej przez siebie pracy, jest kapowaniem tak? Jestem klientem, place i licze ze usluga zostanie wykonana. Profesjonalnie. Jezeli nie jest, mam prawo poinformowac o tym przelozonego osoby ktore zlewa swoja prace. Proste? Moze w momencie gdy w tym kraju zaczniemy rozumiec ze dochodzenie swoich praw to nie "kapowanie" wowczas moze bedzie inaczej. Moze .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu IP: 213.17.140.* 29.01.09, 13:47 jakby taka akcja zosatla przeprowadzona w zwiazku z niedogodnosciami w kzkgop to w 5 minut skrzyki mailowe by sie pozapychaly... Odpowiedz Link Zgłoś
stasiobe Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu 29.01.09, 13:52 Sorry! Przewozy Regionalne to już nie PKP, od 1 stycznia 2009 r. to spółka samorządowa! W świetle ostatnich reform i przekształceń, to już nie wiadomo, kto jest "kolejarzem" i co to jest właściwie za stwór, o tej nazwie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logik Re: Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu IP: *.izacom.pl 29.01.09, 21:28 Co Ty pieprzysz, za przeproszeniem? Kolejarz pozostaje kolejarzem, niezależnie od tego dla jakiej firmy kolejowej pracuje. Pewnie nie wiesz, ale na Deutsche Bahn i RENFE też pracują kolejarze, chociaż to nie PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamyk Wielki Brat wynajmuje kapusiów IP: 77.252.71.* 29.01.09, 13:55 Wszędzie inwigilacja i pełna kontrola. Witamy w świecie Wielkiego Brata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jassie Jay Re: Wielki Brat wynajmuje kapusiów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 13:59 Super !! Moze załóżmy od razu Republike Kapusiów !! Kapusie na was tez doniosa , jestescie k-urwami społecznymi i nikim więcej QQQQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poke Re: Wielki Brat wynajmuje kapusiów IP: *.artnet.pl 29.01.09, 14:09 Tak, wspaniale. Qu... jest kazdy kto domaga sie godnego traktowania przez firme z ktora zawiera kontrakt w postaci biletu i jezeli cos jest nie tak, to mowi o tym glosno? No faktycznie qurestwo jak ta lala.. Odpowiedz Link Zgłoś
giulianov Re: Wielki Brat wynajmuje kapusiów 29.01.09, 14:12 a co do samej treści artykułu to brawo! ludzie mają prawo wymagać jeśli płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Wielki Brat wynajmuje kapusiów IP: 83.168.97.* 29.01.09, 14:17 Taaa, odrazu do prasy, dyrektora i na policje najlepiej, i jeszcze sie tym szczyca... kiedys takiego Pana/Pania nazywano UBEKIEM, a dzis? Dzis to zwykla menda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poke Re: Wielki Brat wynajmuje kapusiów IP: *.artnet.pl 29.01.09, 14:23 Nie, lepiej tolerowac smierdzaca bylejakosc ktora serwuje nam PKP, prawda? Kupic bilet i siediec cicho? Za komuny to bylo fajnie, niestety tamte czasy mineły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Wielki Brat wynajmuje kapusiów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 07:28 nie ma co dyskutowac z pojebem choooj zawsze bedzie chooojem i zawsze bedzie uwazal, ze wszyscy dookala tocw...e, tylko on jest czlowiekiem kara smierci pozwolilaby pozbyc sie tego smiecia i doprowadzic wreszcie ten kraj do cywilizacji..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Wielki Brat wynajmuje kapusiów IP: *.171.78.130.static.crowley.pl 29.01.09, 14:10 Sorry, Twoja mentalnosc to PRL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poke Re: Wielki Brat wynajmuje kapusiów IP: *.artnet.pl 29.01.09, 14:11 Raczej gangsta-PRL ;-). W koncu kto nie krzyczy HWDP ten jest Q ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAPUŚ Bo chcemy dostać to, za co płacimy? IP: 80.54.10.* 29.01.09, 14:27 Bo mamy dość podróżowania zaplutymi, zaśmierdzianymi i niesprzątanymi pociągami? BO mamy dość oczekiwania na dworcach, na których pobyt grozi śmiercią lub kalectwem? Bo mamy dość chamskich kasjerek z emeryturą po 15 latach? Bo chcemy KUPOWAĆ usługę na poziomie odpowiadającym ponoszonym przez pasażerów kosztom i standardom europejskim? Bo mamy dosyć finansowania darmowych biletów dla pracowników i ich rodzin, oraz finansowania nieuzasadnionych wcześniejszych emerytur? (oczywiście chodzi mi to o te zawody kolejarskie -np. kasjerka - którym te emerytury się po prostu nie należą. Są i takie zawody kolejarskie, które zasługują na wcześniejszą emeryturę). Dlatego jesteśmy kapusiami? Odpowiedz Link Zgłoś
giulianov Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu 29.01.09, 14:10 spóźnić pociąg?! jak można spóźnić pociąg?! myślałam że można co najwyżej opóźnić odjazd pociągu i wtedy można potocznie powiedzieć że pociąg będzie spóźniony. ale spóźnić pociąg?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowomowa Re: Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu IP: *.net.autocom.pl 29.01.09, 14:26 Można spóźnić pociąg, ale tylko taki, który się podstawia na peron. Skoro bowiem pociąg może się podstawiać, to można go też spóźnić. Niemniej reakcja pana dyrektora godna pochwały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radeks Re: Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu IP: *.chello.pl 29.01.09, 21:04 Nie zartuje, ze myslalas? haha tepa baba mysli? To cos nowego, powinni na pierwszej stronie w wyborczej to oglosic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu IP: 81.210.22.* 29.01.09, 14:54 chyba FILTRY - czy na pewno chodzi o F L I R T Y panów kolejarzy??????? Odpowiedz Link Zgłoś
fan.ortografii Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu 29.01.09, 15:00 A ja jestem wzruszony, bo oto po dwudziestu latach przemian ustrojowych niepostrzeżenie urodziło nam się Społeczeństwo Obywatelskie. I ma się coraz lepiej. Trzymam kciuki! O to właśnie przede wszystkim walczyliśmy, o samorządność, także przez małe "s". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cv Re: Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 15:35 no jasne. w naszym kraju od lat to kwitnie pieniactwo, a nie żadne spoółeczeństwo obywatelskie. powiedz komuś ze swojego społeczeństwa obywatelskiego, żeby zwrócił publicznie uwagę komś kto bije dziecko albo piratowi drogowemu. ciekawe, ile z tych maili o których mowa w artykule jest podpisanych. polacy owszem lubią pisać takie rzeczy, ale anonimowo, byle tylko nie trzeba było zostać np. świadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
fan.ortografii Re: Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu 30.01.09, 14:36 to, o czym piszesz, jest oczywiście prawdą, ale chyba nie w tym przypadku. Ci młodzi ludzie działają nie po to, żeby sobie ponarzekać, tylko dla dobra wszystkich pasażerów. I to mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukaszet Re: Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu IP: *.sds.uw.edu.pl 29.01.09, 19:09 Chyba sobie żartujesz. Dla mnie to zwykłe donosicielstwo. Delikwenci pewnie żałują, że nie urodzili się w poprzedniej epoce. Jako TW mogliby ze swojej pasji czerpać ładne profity. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu 29.01.09, 23:09 Gość portalu: lukaszet napisał(a): > Chyba sobie żartujesz. Dla mnie to zwykłe donosicielstwo. Bo nie rozumiesz różnicy między donosicielstwem a domaganiem się swoich praw. Donosicielstwo za PRL-u miało na celu zrobienie komuś przykrości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu IP: *.chello.pl 29.01.09, 15:38 "popsuła się drobnostka"... A co to za różnica? Kpina takie tłumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Kapota FLIRTY? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.01.09, 15:41 Co to są te flirty? Romanse odpadają w czasie jazdy? Czy to coś ma wspólnego z filtrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baarabarella Re: FLIRTY? IP: *.cable.casema.nl 29.01.09, 16:08 Nie wiesz co to jest FLIRT??? Flirt - zachowanie społeczne polegające zazwyczaj na "prowadzenie zalotnych rozmów i czynienie kokieteryjnych gestów". Na flirt składają się specyficzne gesty, język, mowa ciała i pozy, niektóre z nich stanowią również część gry wstępnej. Pośród nich, w każdym razie w zachodnich społeczeństwach, znajdują się: kontakt wzrokowy okazjonalny dotyk sygnały takie jak dotykanie swych włosów przekazywanie i odbieranie liścików, wierszy, wybranych utworów muzycznych lub ich słów droczenie się (tj. przyjacielskie drażnienie drugiej osoby) mruganie oczyma (Wikipedia) Ale to takze POCIAG do...roznych rzeczy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepan Re: FLIRTY? IP: 82.139.34.* 29.01.09, 17:59 przekazywanie wybranych utworów muzycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flirt Re: FLIRTY? IP: 217.17.37.* 29.01.09, 18:33 pl.wikipedia.org/wiki/Stadler_FLIRT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: FLIRTY? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 12:52 A co to jest OSRAM? Nie zmieniamy nazwy na potrzeby regionalne, nawet jeśli nie wszystkim kojarzy się z żarówką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greet świetnie! Oby tak dalej IP: *.salwator.com.pl 29.01.09, 16:01 gdyby wszędzie to tak działało...:-I Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: świetnie! Oby tak dalej 29.01.09, 17:11 Aż mi dech zaparło..... Czyli ktoś jednak przeczytał te posty o konduktorach, co siedzieli na tyłku i tylko wychodzili na peron gwizdnąć na odjazd. Brawo! No bo - nie kasując biletów doprowadziliby do zamknięcia kolejnej nierentownej linii, a byłoby autentycznie szkoda wysypania koncepcji FLIRTA. To co widziałem w czasie przejazdu to był ewidentny przejaw rażącego naruszania obowiązków pracowniczych. Pracownicy nie dbają o interesy swojego pracodawcy ale za chwilę strajkują żądając podwyżek. Kto ma je wypłacić? Bo firma pozbawiona przychodów z kasowanych biletów raczej nie ma z czego. Tak samo nie ma z czego inwestować w nowy tabor i jeździ się w smrodzie i gnoju na twardym plastiku (to taki ekwiwalent klasy III z początku XXw.) Ja popieram w pełni tą nową jakość. Na jaki mail wysyłać uwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolej Re: świetnie! Oby tak dalej IP: 212.59.240.* 29.01.09, 18:33 > Ja popieram w pełni tą nową jakość. > Na jaki mail wysyłać uwagi? Na pr.katowice@pr.pkp.pl oraz kancelaria@silesia-region.pl Szczegóły, przykładowe mejle oraz adresy znajdziesz też na stronie: kolej.wikidot.com/linia-tychy-miasto-katowice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK zabronic dostepu do internetu IP: 193.172.204.* 29.01.09, 17:03 W chinach juz praktykuje sie odciecie do niektorych stron. Na Slasku mozna filtrowac maile ze slowami "pociag", "spoznia sie" i cenzurowac. Nie beda tu nam jacyc tacy rujnowac inwestycji. Wpisy na strone PKP monitorowac 24h i piszacych podawac do kolegium do spraw wykroczen. Co nie ma takich - natychmiast powolac sady 24godzinne. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu? 29.01.09, 17:54 Nie maniak, ale "concerned citizen". A jedyna rada na uzdrowienie polskiej kolei, to wyrzucenie z roboty na kolei (panstwowej i samorzadowej) wszystkich URZEDNIKOW, ktorzy kiedykolwiek pracowali w PKP i przyjecie na ich miejsce nowych kadr, nie skazonych zwyczajami z PKP... Odpowiedz Link Zgłoś
robkita Demokracja 29.01.09, 18:00 Nareszcie!! Zaczyna sie to dziac w Polsce to na co czekalem przez cale zycie: DEMOKRACJA. To co jest opisywane w tym artykule to jest wlascie prawdziwa demokracja. Demo-kracja = Rzady-ludzi Tak wlasnie powinno sie wprowadzac wiekszosc zmian w panstwie, poprzez ludzi a nie kaczki. Szkoda tylko ze kaczki tego nie rozumieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romantyk Głodnemu chleb na myśli? IP: *.chello.pl 29.01.09, 18:25 Padłu flirty? Rozumiem że jeden toMarcinkiewicza Ale drugi? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ufo Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu IP: *.chello.pl 29.01.09, 18:49 Naprawdę domagali się sprawdzania biletów? To jacyś dziwni ludzie są! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIS Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu IP: *.adsl.alicedsl.de 29.01.09, 20:59 TO NIE INFOMANIAK TO PODSTAWIONY BANDZIOR Z "GW" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Sudoł Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu IP: *.domainunused.net 29.01.09, 21:01 Niestety szkoda, że tylko na tej trasie jest możliwość korzystania z bezpośredniego dostępu do internetu. A reszta pociągów? Tam dopiero byłoby pole do popisu dla infomaniaków. A już w ogóle sobie nie wyobrażam, co by było, gdyby pasażerowie KZKGOP mieli takie możliwości. Biorąc pod uwagę ilość spóźnień, jakość niektórych kierowców - to dopiero byłaby akcja. Chyba by zapchało wszystkie skrzynki mailowe w KZKGOP. Rafał Sudoł www.rafalsudol.eu Radny Miasta Chorzów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwko Re: Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu IP: *.tsi.tychy.pl 31.01.09, 13:18 na tej trasie?!? O czym ty piszesz? Na każdej trasie gdzie masz zasięg GSM możesz sobie netować ;) Chyba nie jesteś tak naiwny aby sądzić, że te pociągi mają WIFI? :D LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten drugi Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu IP: *.sol2.cable.ntl.com 29.01.09, 21:04 Super sprawa, mam nadzieje ze bedzie to bat na wszystkich 'urzednikow' ktorzy sie nie bali niczego i 'klientow' mieli tam gdzie miec ich nie powinni. Pozdrawiam wszystkich, ktorzy sie do pracy przykladaja, a nie tak jak ja traca czasy na komentowanie ;-) -- www. jestemdobry.pl - tinyurl.com/ckd48v Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu IP: *.chello.pl 29.01.09, 21:48 I super, kasowniki się przydadzą, a i prawdą jest, że zdarzało się konduktorom biletów nie sprawdzać... jednego dnia i zajechałem i wróciłem bez spradzania. Ale na miesięcznym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu IP: *.subscribers.sferia.net 29.01.09, 22:25 teraz infomaniak mówi że spełnia obywatelski obowiązek, ale jak kiedyś będzie jeździl samochodem i źle zaparkuje, a ktoś zadwoni po policję lub straż miejską, to wtedy w oczach infomaniaka będzie kapusiem. Wtedy infomaniak juz nie powie że ktoś spełnił obywatelski obowiązek. Czy nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasnaj Re: Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu 29.01.09, 23:33 To zależy od charakteru tego infomaniaka. Czyż nie tak? :) Nie widzę tu puenty. Odpowiedz Link Zgłoś
robkita Re: Uwaga, infomaniak nadaje z pociągu 29.01.09, 23:44 Trodno zdefiniowac kapusia, wedlug mnie to ktos co kieruje sie tym zeby kogos innego celowo skrzywdzic dla wlasnej satysfakcji albo skrzywdzic kogos dla wlasnej korzysci. To co robia ci infomaniacy trudno porownac do zlego parkowania. Ja bym to porownal do towaru ktory sie kupuje w sklepie i ktory okazuje sie zepsuty. Nitk nie chce za to placic i to normalne ze oddaje to z powrotem. Jak placi sie za bilet tez oczekuje sie ze przejazd jest zgodny z oczekiwaniami. A jak ktos bierze pienadze za swoja prace to ten kto za to mu placi, posrednio pasazer, oczekuje ze ta prace wykona. Czy nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Ekonomia w wyborczej. Już nie trzeba konkurencji n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 22:42 na torach i przetargów na każdą linię, ale pasażerów z laptopami. O wszystkim donoszącym dyrekcji komunistycznego molocha. Odpowiedz Link Zgłoś