Dodaj do ulubionych

Swiete slowa

11.10.09, 21:20
Lepiej bym tego nie ujal.

"Powracający do kraju stypendyści zagraniczni Fundacji na rzecz
Nauki Polskiej (FNP) często mówią o depresji. Po doświadczeniu pracy
w zespołach prowadzonych przez najwybitniejszych światowych
naukowców wszystko to, co w polskim miejscu pracy dotąd stanowiło
normę, teraz staje się problemem. Stypendyści dopiero po powrocie
zauważają, jak bardzo się zmienili i jak bardzo różnią się teraz od
środowiska, do którego powracają - analizuje dr Izabela Wagner w
raporcie "Powrót Kolumba".

Polakom mieszkajacym w kraju ciagle sie wydaje ze oni tam maja
normalnie, jak na zachodzie. Jak im sie mowi ze to nie prawada,
oburzaja sie i daja zaraz przyklady. Przeciez my mamy takie same
sklepy i towary i MCDonaldy, itd. Nie wiedza o tej przepasci.
To mozna rozciagnac na wszystkie dziedziny zycia.
gazetapraca.pl/gazetapraca/1,91734,7122372,Polscy_Kolumbowie_wpadaja_w_depresje.html
Obserwuj wątek
    • czosnek.pl Re: Swiete slowa 11.10.09, 22:09
      > Lepiej bym tego nie ujal.

co ty nie powiesz przeciez to z bulbiacznej propagandy ktora przeciez wciaz wedlug ciebie klamie he he.
      to jak to eczku jest w koncu z tymi gazetami he he ponoc klamia okropnie jak pisza np o dolarze prawda zaklamany hipokryto?

A skad ty mozesz wiedziec co oni czuja przeciez to jest opis mlodych naukowcow a nie starych carpenterow??
      • eczek1 Re: Swiete slowa 11.10.09, 22:42
        > co ty nie powiesz przeciez to z bulbiacznej propagandy ktora
        przeciez wciaz wed
        > lug ciebie klamie he he

Czasem uda im sie napisac prawde.

> A skad ty mozesz wiedziec co oni czuja przeciez to jest opis
        mlodych naukowcow
        > a nie starych carpenterow??

Czytaj jak potrafisz. Stolarzy to ja ztrudniam. Skad wiesz? Sledzisz
        mnie? Szukasz na niecie? To znajdziesz tam tez inne biznesy.
        A teraz pochwal sie, kim ty jestes lachmyto?
        • czosnek.pl Re: Swiete slowa 11.10.09, 22:52
          he he gdzie te "byznesy" w kaliforni czy na hawajach a moze i tutaj i tu.
          Napisz cos jeszcze o Californi posmiejemy sie razmem a moze sie czegos naucze jak np to ze nie ma tutaj zadnych pajakow skorpionow wezy. Patrz jaki czlowiek jest glupi 30 lat juz mieszka w kaliforni a dopiero wszystko wiedzacy eczek go uswiadomi ze w Californi nie ma wezy. Kurcze ten rattlesnake widziany ostnio przy 101 musial z zoo uciec albo z oceanu przyszedl he he.
          • kupa.kazi Re: Swiete slowa 11.10.09, 23:14
            czosnek.pl napisał:

> he he gdzie te "byznesy" w kaliforni czy na hawajach a moze i tutaj i tu.
            > Napisz cos jeszcze o Californi posmiejemy sie razmem a moze sie czegos naucze j
            > ak np to ze nie ma tutaj zadnych pajakow skorpionow wezy. Patrz jaki czlowiek j
            > est glupi 30 lat juz mieszka w kaliforni a dopiero wszystko wiedzacy eczek go u
            > swiadomi ze w Californi nie ma wezy. Kurcze ten rattlesnake widziany ostnio prz
            > y 101 musial z zoo uciec albo z oceanu przyszedl he he.
            hehehehe a ten rattlesnake jak duzy byl?
            • eczek1 Re: Swiete slowa 12.10.09, 05:37
              hehehe... Kazde dziecko wie ze tylko na Hawajach nie ma wezy,
              skorpionow, jadowitych pajakow i wszelkiego jadowitego swinstwa. Ten
              twoj kolega jakis nierozgarniety? Moze ukonszony?
        • krupniok_pl Głupie słowa eczka (jak zwykle zresztą) 12.10.09, 09:05
          eczek1 napisał:

> Czasem uda im sie napisac prawde.

---------------------------------------

Oczywiście o tym kiedy napiszą prawdę wie tylko eczek !

Ech eczek nic mądrzejsi nie jesteście od ostatniego waszego wpisu.

Nawet nie przewidziałeś, że dziki zostanie twoim predziem wypisując tu jakieś
          głupoty, analizy i rozważania mające potwierdzić zwycięstwo jakiego starca.
          Teraz pyerdolisz coś o dolarze znów zapominając o rzeczywistości.

Jak się jakiemuś "naukowcowi" w kraju nie podoba to drogę ma wolną, eczek. I po
          sprawie.
          Niby dlaczego Polacy za "normalność" mają uznać to co jest gdzie indziej. No
          powiedz eczek dlaczego.
          Dla jednych normalnym jest jedzenie psów, dla innych żab albo hamburgerów.
          Jedni popijają to piwem, inni winem, a jeszcze inni coca colą.
          Co jest "normalne" eczek?
          • eczek1 krupniok.pl podrobko! 12.10.09, 09:30
            Cos chciales powiedziec ale argumentow zabraklo.
            Ze niby te polskie to sa wzorce do nasladowania? buuuhahahahaha....

Lepiej juz napisz sobie 100 razy "glupi eczek". Moze ci ulzy.

Moze jak wszyscy bedziemy sie tu glosno z tego smiali to moze ktos w
            koncu to zauwazy i sprobuje cos zmienic. Oby.

Ty piszac ze jest wszystko wporzadku przynosisz tylko szkode Polsce.
            • krupniok_pl Normalnie ręce opadają ! 12.10.09, 09:48
              eczek1 napisał:

> Cos chciales powiedziec ale argumentow zabraklo.
              > Ze niby te polskie to sa wzorce do nasladowania? buuuhahahahaha....

---------------------------
              • eczek1 Smieszny czlowieku!! 12.10.09, 10:00
                Powiedz to tym stypendystom. Nie mnie. Moze ich wyleczysz z depresji.
                • krupniok_pl Śmieszny palancie !! 12.10.09, 10:06
                  eczek1 napisał:

> Powiedz to tym stypendystom. Nie mnie. Moze ich wyleczysz z depresji.

-----------------------------

Przecież cały czas to robię, kretynie.
                  Jak komu nie pasują polskie zwyczaje to niech stąd spada.
                  Nie myślę zmieniać swoich zwyczajów w swoim kraju, gdzie jestem u siebie!
                  Jak komu nie odpowiada polska kuchnia, polski ubiór, polski język, polskie
                  przyzwyczajenia w szkole, pracy, na urlopie - droga wolna.
                  Nikt tu płakać po nieudacznikach nie będzie.
                  • eczek1 Re: Śmieszny palancie !! 13.10.09, 00:03
                    Zauwaz tylko do kogo to adresujesz. Do polskich patriotow, Polakow
                    oddanych Polsce. Gdyby tak nie bylo, gowno by ich to obchodzilo.
                    To sa ci mlodzi, wyksztalceni i najbardziej zdolni. Oni nie cha
                    wyjezdzac. Oni chca zyc i pracowac w Polsce. Chca tylko normalnosci
                    w Polsce. To za duzo? Wg ciebie dlatego ze to polskie to musi byc
                    brudne, zle zorganizowane, korupcyjne, glupio zarzadzane? Tego
                    bronisz? To nazywasz polskimi zwyczajami ktore wszyscy musza
                    pokochac?
        • nad_oceanem Skad wie? 13.10.09, 00:30
          To proste, piszesze o sobie to samo co pisales pod nikiem hawaja.
          Gubisz sie w swoim infantylnym a raczej geriatrycznym poczuciu wlasnego, nie istniejacego geniuszu. Twoje klamstwa sa na tym samym poziomie co i reszta wpisow. Czyli kilkuletniego dziecka.
          Ty oczywiscie masz siebie sa jamesa bonda forum polonia i to jest jeszcze bardziej zenujace, choc tez smieszne.

"eczek1 napisał:

> Czytaj jak potrafisz. Stolarzy to ja ztrudniam. Skad wiesz? Sledzisz
          > mnie? Szukasz na niecie? To znajdziesz tam tez inne biznesy.
          > A teraz pochwal sie, kim ty jestes lachmyto?"
          • czosnek.pl Skad wiedzialem?! 13.10.09, 13:20
            skad wiem???
            przeciez sam sie przyznal w innym watku jak sklamal na temat tego ze mieszka w Californi. Jak juz blysnal perelka ze w Californi nie ma wezy skorpionow etc to juz bylo jasne ze klamie. Podobnie w sprawie Polanskiego dgyby mieszkal w Kaliforni i ogladal lokalna telewizje to by wiedzial co ma do powiedzenia prokurator stanowy, eczek oczywiscie twierdzil zupelnie odwrotnie niz prokurator ale w koncu to eczek i wie lepiej. To samo dotyczy jego piepszenia o samochodach moze na hawajach chevi jest lepszy od mercedesa ale tutaj jest odwrotnie. Z tym ze tutaj jezdzi znacznie wiecej mercedesow niz na hawajach. Nie wiem tylko po co klamie z ta kalifornia na przecietnym bulbiaku przeciez hawaje zrobia wieksze wrazenie niz kalifornia no chyba ze chodzi o to ze tutaj w kaliforni wedlug eczka sie najwiecej zarabia bo to najbogatszy stan. (wedlug statystyk bo w zyciu to roznie bywa)tak wiec konfabulacji eczka nalezy sluchac tak jak sluchacie. A co do stolarzy nie sledze go bo i jak? nawet nie wiem jak sie nazywa i nic mnie to nie obchodzi poprostu kiedys jeszcze pod starym nickiem powiedzial ze jest stolarzem. Podobnie smiem domniemywac ze ktos z jego rodziny'zepsul geny' wchodzac w mezalians z osoba kolorowa bo nagle eczek zaczal chwalic dobrodziejstwa zwiazkow mieszanych. Chociaz odczuwa troche obaw, nie wie do konca czy kolorowy ziec ma tez takie konserwatywne podejscie do eutanazji i biedny eczek poprostu sie boi czy kochajaca rodzina go nie uspi jak stanie sie stary i upierdliwy (czyli defacto juz). To jest jeden z tych ktorzy twierdza ze moja prawda jest najmojsza i ja jestem najmadrzejszy.
    • kupa.kazi Re: Swiete slowa 11.10.09, 22:55
      ciesze siem,ze w koncu zdales sobie sprawe,ze twa mentalnosc nigdy nie zmieni
      siem hmmm tak eczek,swiete slowa
    • _czosnek_ Re: Swiete slowa 11.10.09, 23:55
      Tylko tobie sie tak wydaje durny cieciu bo tam gdzie zyjesz, zyjesz w
      kompleksach obcego.
      Polacy w Polsce zyja u siebie durny cieciu i nie maja takich problemow jak ty.
      Strzel sobie lepiej w ten durny cymbal.
      • eczek1 Re: Swiete slowa 12.10.09, 05:38
        Zanim sobie strzelisz przeczytaj o czym ten watek i kto to mowi.
        • nad_oceanem To prawda. 13.10.09, 00:35
          Dlaczego Bulba ma sie zmieniac skoro ty, po 20 latach na obczyznie, jestes takim samym aroganckim, prymitywnie zadufanym w sobie (bez powodu zreszta) palajacym pogarda do innych, moherowo-religijnym fanatykiem?
          Dokladnie takim samym jakich mnostwo w Bulbie.
          Wiesz kiedy zacznie sie naprawde zmieniac?
          Jak odejada ludzie twojego pokroju i generacji.
          • eczek1 Re: To prawda. 13.10.09, 07:03
            hahaha... Miotasz sie i dygoczesz. Zadnych tresci.
            Gdyby w Polsce bylo wiecej takich jak ja, zauwazaliby ten smrodek,
            brak tolerancji, zacofanie, prymitywizm i prostactwo na kazdym kroku.
            Ci probowali by cos zmiec. A tak to sa glosy takie jak ten wyzej.
            Jest dobrze i nic nie trzeba zmieniac. Niech sie inni przystosuja do
            nas.
            Odejdz lachmyto do swojej kryjowki i nie wychylaj nosa.
            • czuly_tomek czyli te wszystkie opowiesci eczka to klamstwo?! 13.10.09, 14:24
              skad wiem???
              przeciez sam sie przyznal w innym watku jak sklamal na temat tego ze mieszka w Californi. Jak juz blysnal perelka ze w Californi nie ma wezy skorpionow etc to juz bylo jasne ze klamie. Podobnie w sprawie Polanskiego dgyby mieszkal w Kaliforni i ogladal lokalna telewizje to by wiedzial co ma do powiedzenia prokurator stanowy, eczek oczywiscie twierdzil zupelnie odwrotnie niz prokurator ale w koncu to eczek i wie lepiej. To samo dotyczy jego piepszenia o samochodach moze na hawajach chevi jest lepszy od mercedesa ale tutaj jest odwrotnie. Z tym ze tutaj jezdzi znacznie wiecej mercedesow niz na hawajach. Nie wiem tylko po co klamie z ta kalifornia na przecietnym bulbiaku przeciez hawaje zrobia wieksze wrazenie niz kalifornia no chyba ze chodzi o to ze tutaj w kaliforni wedlug eczka sie najwiecej zarabia bo to najbogatszy stan. (wedlug statystyk bo w zyciu to roznie bywa)tak wiec konfabulacji eczka nalezy sluchac tak jak sluchacie. A co do stolarzy nie sledze go bo i jak? nawet nie wiem jak sie nazywa i nic mnie to nie obchodzi poprostu kiedys jeszcze pod starym nickiem powiedzial ze jest stolarzem. Podobnie smiem domniemywac ze ktos z jego rodziny'zepsul geny' wchodzac w mezalians z osoba kolorowa bo nagle eczek zaczal chwalic dobrodziejstwa zwiazkow mieszanych. Chociaz odczuwa troche obaw, nie wie do konca czy kolorowy ziec ma tez takie konserwatywne podejscie do eutanazji i biedny eczek poprostu sie boi czy kochajaca rodzina go nie uspi jak stanie sie stary i upierdliwy (czyli defacto juz). To jest jeden z tych ktorzy twierdza ze moja prawda jest najmojsza i ja jestem najmadrzejszy.

no wlasnie cos mi tutaj nie pasowalo jak opowiadal o tym jak gotowka placil za rzeczy za ktore sie placi czekiem czyli to jest zwyczajny klamca? moze i lepiej bo myslalem ze to jakis zlodziej albo smuggler albo sprzedawca narkotykow.
              W sumie to lepiej!
              • eczek1 Re: czyli te wszystkie opowiesci eczka to klamstw 13.10.09, 21:09
                Wrzuc link do tego gdzie pisalem ze jestem stolarzem. hehehehe...
                To prawda pisalem ze mieszkam w Chicago w bajzmencie z 5-cioma
                kolegami. Nie klamalem. Zapytaj kazi.kupe. On to potwiedzi. On jest
                szefem komisji weryfikacyjnej eczka1. Pisalem tez ze nie mam teraz
                pracy bo snieg spadl i nie moge zrywac azbestu ale na fajki i
                wodecznosc ciagle nam oszczednosci z Polski. Nigdy nie napisalem ze
                w California nie ma wezy. hahahaha... To wymysl nad_oceanicznego.
                Co jeszcze chcialbys o mnie wiedziec?
                Aha, pisze teraz z Library Blackstone z Lake Park Ave. Bardzo tu
                cicho i przyjemnie.
                • kupa.kazi Re: czyli te wszystkie opowiesci eczka to klamstw 13.10.09, 22:28
                  eczek ty nie musisz pisac,ze jestes stolarzem,to widac i czuc aha a jak juz
                  jestes w bibliotece to moze siegniesz po jakas ksiazke,na poczatek moga byc
                  bajki braci grimm,milej lektury

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka