jot-23 19.10.09, 14:30 heh wlasnie ogaladam Today Show na NBC - Suzanne Somers plugowala Doktora Burzynskiego leczacego moczem! pierwszy raz w mainstream media! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xerxys Re: leczenie raka moczem, czyli Dr Burzysnski iz 19.10.09, 20:38 jot-23 napisał: > heh wlasnie ogaladam Today Show na NBC - Suzanne Somers plugowala > Doktora Burzynskiego leczacego moczem! pierwszy raz w mainstream > media! Zawsze znajda sie nowi ktorzy nie mieli okazji wydac paru dolkow za nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
internetrat.com Re: leczenie raka moczem, czyli Dr Burzysnski iz 20.10.09, 03:32 www.khou.com/news/health/stories/khou090707_tnt_experimental-cancer-treatment.19f44805.html www.thyroid-info.com/articles/somers.htm Dr Burzynski chyba moczem nie leczy tylko jakis skladniek w jego syntetycznym leku istnieje rowniez w moczu, tak mi sie wydaje. Suzanne Somemrs jest kolezanka dr Szwarcbajn ktora napisala ksiazke Szwarcajn Principle w ktorej mowi zeby jesc warzywa a Suzanne przepisala ja i wydala pod Swoim nazwiskiem, chyba to jest ta Southbeach Diet ale nie jestem pewien. Dr Burzynski chyba dostanie nagrode Nobla jak mu sie uda przetestowac jego lek. Wyglada to na piekne osiagniecie w walce z ta straszna choroba - rakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: leczenie raka moczem, czyli Dr Burzysnski iz 20.10.09, 03:55 www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/Cancer/burzynski1.html Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: leczenie raka moczem, czyli Dr Burzysnski iz 20.10.09, 04:14 Dla mnie rak jest choroba cywilizacyjna, glownie zwiazana z chronicznymi stanami. Nie znam prac Burzynskiego. Nie sadze aby jedna metoda mogla sie tez sprawdzic w takich przypadkach...jesli juz, to zmiana stylu zycia w bardzo szerokim tego znaczeniu...jedzenie, praca, odpoczynek itp..czyli ogolnie rozumiany balans. W tym wszystkim - nalezy wiec tylko byc otwartym na roznego rodzaju alternatywne sposoby leczenia - z tego co wiem, US lekarze maja mniej swobody niz inni...sa dosyc 'konserwatywni' zeby nie powedziec 'zamknieci'? Moze wiec "Burzynski' jest tylko kalatizatorem majacym spowodowanie jakis zmian??? Mam dobra kupmpele, ktora od lat tkwi w alternatywnych sposobach leczenia; swojego raka trzustki z przerzutami na watrobe i zaladek zalatwila 'jakos' alternatywnie - pomimo dawanych jej przez tradycyja medycyna w 2004 roku 3-ch miesiecy zycia... Zyje do tej pory i niezle sie miewa...nie zyby byl jakis ustalony sposob - ale, moze cos poza medycyna, roszcaca sobie wszelkie prawa i madrosci(mylaca sie tysiace raz - az rzut moneta, wygada korzystanie) w tym zakresie chyba moze istniec??? Kan Odpowiedz Link Zgłoś
kupa.kazi Re: leczenie raka moczem, czyli Dr Burzysnski iz 20.10.09, 04:21 www.burzynskiclinic.com/ kan_z_oz napisała: > Mam dobra kupmpele, ktora od lat tkwi w alternatywnych sposobach > leczenia; swojego raka trzustki z przerzutami na watrobe i zaladek > zalatwila 'jakos' alternatywnie - pomimo dawanych jej przez > tradycyja medycyna w 2004 roku 3-ch miesiecy zycia... > Zyje do tej pory i niezle sie miewa...nie zyby byl jakis ustalony > sposob - ale, moze cos poza medycyna, roszcaca sobie wszelkie prawa > i madrosci(mylaca sie tysiace raz - az rzut moneta, wygada > korzystanie) w tym zakresie chyba moze istniec??? > > Kan od 2004 z rakiem trzustki? tylko pogratulowac Odpowiedz Link Zgłoś
kupa.kazi Re: leczenie raka moczem, czyli Dr Burzysnski iz 20.10.09, 04:42 en.wikipedia.org/wiki/Urine_therapy Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: leczenie raka moczem, czyli Dr Burzysnski iz 20.10.09, 04:18 "Burzynski's claim to a Ph.D. is questionable" Nastepny Professor of High Definition. Jak te bulwiaste kochajom siem w tytulach, ktore sobie sami chetnie nadajom hehe Odpowiedz Link Zgłoś
internetrat.com Re: leczenie raka moczem, czyli Dr Burzysnski iz 20.10.09, 05:45 quackwatch jest platforma do zalatwiania konkurencji dla oficjalnej medycyny a sam jej wlasciciel stracil licencje medyczna. Jedno jest pewne ze quackwatch nie dopuszcza nic co nie jest tzw medycyna oficjalna, co wg mnie nie za dobrze o nich swiadczy. Mysle ze dr. Burzynski powinien ich skarzyc za zneislawienie bo tu jest legalne poswiadczenie jego statusu PhD. To ze jakis pan Barrett nie mogl sie dodzwonic do lublina czy tez rozmawial ze zla osoba nie swiadczy o tym ze tak zaraz musi byc. Tu jest llink ze strony pana Dr Burzynskiego: www.burzynskiclinic.com/ph/about-us-bio.html, kliknij prosze na pdf w srodku strony. Wyglada na to ze jednak jest i MD i PhD. Co do tego czy pan dr Burzynski jest lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: leczenie raka moczem, czyli Dr Burzysnski iz 20.10.09, 06:11 poza tym ci anglosascy dyskryminatorzy obrazaja go wielokrotnie stwierdzeniem ze ukonczyl studia w Lubinie... zapewne studiowal medycyne na wydziale gorniczym Odpowiedz Link Zgłoś
kupa.kazi Re: leczenie raka moczem, czyli Dr Burzysnski iz 20.10.09, 07:16 hmm sciur kompleksy,kompleksy a moze nie zdazyles? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 a gdyby tak sprobowac kałem? 20.10.09, 05:23 Wiadomo od dawna ze zwiazki chemiczne do walki z rakiem produkuje nasze cialo i wydalamy je z moczem. Problem w tym ze trudniej je znalezc niz igle w stogu siana. Kazda wizyta u australskiego lekarza, czyli idioty geepisa, to czas stracony. Lepiej juz leczyc sie samemu. Ostatnio wyleczylem tym sposobem wrzody zoladka jedzac na kacu lyzkami chrzan i wasabi. Odpowiedz Link Zgłoś
internetrat.com Re: a gdyby tak sprobowac kałem? 20.10.09, 05:52 ciekawa kuracje opisales i z ciekawosci przeczytalem, ze wasabi to wlasnie chrzan japonski. Czy ty masz na mysli wasabi i polski chrzan, razem? Mozna ciebie prosic o link do tej kuracji? Sam wiem, ze na sprawy zoladkowe dobry jest korzen imbiru. Troche zjesc i zaraz wszystko przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: a gdyby tak sprobowac kałem? 20.10.09, 06:25 Ee, zadna tam kuracja. Po prostu razu jednego majac kaca i czujac palenie w zoladku oraz kaszlac od rana az do wymiotow prawie, otworzylem lodowke w nadzieji znalezienia czegos apetycznego. Wode spod kiszonych ogorkow wypilem juz wczesniej, wiec tym razem rzucil mi sie w oko sloiczek z polskim chrzanem. Zaczalem go jesc lyzeczka i stwierdzilem ze pomaga. Zjadlem pol tego sloiczka i doprawilejm sie na koniec centymetrem wasabi z tubki. Pozniej dokupilem jeszcze sloiczkow chrzanu oraz tubek wasabi i serwowalem je sobie ze dwa razy dziennie. Wasabi zaczalem brac juz nie tylko do suszi, ale nawet smarowalem nim chleb. Po tygodniu ataki porannego kaszlu ustapily, a po zgadze nie bylo ani sladu. No a korzen imbiru pewnie tez sie przysluzyl, bo dorzucilem go do garnka z rosolem. Odpowiedz Link Zgłoś
kupa.kazi Re: a gdyby tak sprobowac kałem? 20.10.09, 07:00 wiesz ,jak to jest,medycyna nigdy nie przyzna sie,ze porady babci dobre sa hehe kto by do lekarza chodzil a co najwazniejsze za leki placil i hehe ubezpieczenie a ty spirytus wypaliles wrzody swe,tez to od paczatkow dziejow ludzkosci znane jest tak samo,jak urynoterapia nie jest burzynskiego wynalazkiem Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: a gdyby tak sprobowac kupą? 20.10.09, 08:20 kupą, mosci chlopi, kupą Odpowiedz Link Zgłoś
kupa.kazi Re: a gdyby tak sprobowac kupą? 20.10.09, 08:27 al-kochol-8 napisał: > kupą, mosci chlopi, kupą no wiedzialem,ze ty pierwszy skumasz o co biega hehe dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Ciekawostka, 20.10.09, 09:44 ja uwielbiam chrzan i inne ostre przyprawy, kuchnia tajska jest moja ulubiona. ...a ta kuchnia jest ponoc najostrzejsza... Polacy to dziwny narod; maja chrzan, ale nie moga zjesc pikantnych azjatyckich smakolykow? Odpowiedz Link Zgłoś
eczek1 Re: Ciekawostka, 20.10.09, 10:01 To bzdura co tam kagan z kupa pisza. Zaden chrzan a szczegolnie spirytus nie jest dobry na kwasy czy wrzody w zoladku. Widac ich nie maja a to co mieli bylo przejsciowe. Zadne ostre jedzenie nie jest dobre na nadkwasnosc. Wrecz kazdy lekarz i kazdy poradnik medyczny zakazuje ich uzywac w takich stanach. Zaden alkohol, kawa a nawet cherbata nie jest dobra. Jedynie z tego co wymieniaja moze byc dobry imbir (ginger). Ale nie do rosolu. hahaha... Co to ludzie nie wymysla. Z tym leczeniem raka moczem to dobry polski zwyczaj. Olac go. Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 ecz sie uczek 20.10.09, 10:12 >>Zaden chrzan a szczegolnie spirytus nie jest dobry na kwasy czy wrzody w zoladku. Widac ich nie maja a to co mieli bylo przejsciowe. widac ze jestes abstychantem i nie znasz sie na rzeczy! Od 10-ciu lat zazywalem codziennie Zantac, genialny wynalazek, ktory likwiduje zgage natychmiast na 24-godziny pod warunkiem ze ponawiasz zazywanie go - Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: ecz sie uczek 20.10.09, 10:22 al-kochol-8 napisał: > Od 10-ciu lat zazywalem codziennie Zantac, genialny wynalazek, ktory > likwiduje zgage natychmiast na 24-godziny pod warunkiem ze ponawiasz > zazywanie go - Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: ecz sie uczek 20.10.09, 10:29 > Wapno gaszone moczem. > Nie tylko gasi zgage, ale tez wzmacnia kosci i zeby. masz na mysli poezje rzymskiego poety Catullusa? Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: ecz sie uczek 20.10.09, 10:32 al-kochol-8 napisał: > masz na mysli poezje rzymskiego poety Catullusa? Think what you will. Jakbys tu stanal przede mna to dlugo bys nie postal hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: ecz sie uczek 20.10.09, 10:38 Wyczuwam agresje... masz problemy? napisz donos a cipo mozemy! Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: ecz sie uczek 20.10.09, 10:50 al-kochol-8 napisał: > Wyczuwam agresje... masz problemy? Mam problemy z Krawczykiem. Nachodzi mnie we snie. Please help me! Odpowiedz Link Zgłoś
eczek1 Re: ecz sie uczek 20.10.09, 11:02 Na Krawczyka najlepszy jest sex z malzonka. Odpowiedz Link Zgłoś
eczek1 Re: ecz sie uczek 20.10.09, 10:36 Tums to nic innego jak wapno. Problem w tym ze nie powstrzymuje pompy kwasowej. Leczy skutki i to na chwile. To dobre dla zdrowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: ecz sie uczek 20.10.09, 10:49 eczek1 napisał: > Tums to nic innego jak wapno. Problem w tym ze nie powstrzymuje > pompy kwasowej. Pompa, jak ja nazywasz, kwasowa to naturalne i konieczne dzialanie zoladka. Zadaniem zoladka jest trawic przy pomocy kwasow, nieprawdaz? Zgaga czyli podraznienie kwasami zoladkowymi wlotu do owegoz zoladka wystepuje glownie u osobnikow starych i zwiotczalych. Czy skarzyles sie na zgage kiedy byles mlody? Nie, bo sciany zoladka miales jedrne na tyle, ze utrzymywaly wlot powyzej poziomu jego zawartosci. Neutralizacja kwasow przy pomocy wapna, chociaz przynosi ulge, to dziala szkodliwie na trawienie. > Leczy skutki i to na chwile. To dobre dla zdrowych. Jedynym trwalym sposobem usuniecia zgagi jest operacja. www.heartburnremedytips.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
eczek1 Re: ecz sie uczek 20.10.09, 11:01 Kwas jest potrzebny, to oczywiste. No, maja to tez i ludzie mlodzi. Operacja napewno jest jednym ze sposobow. Choc czesto i ona nie zalatwia sprawy. Nadmierna produkcja kwasow jest najczestrza przyczyna przewleklych stanow. Problem w tym ze znane lekarstwa, tak jak kagan napisal, poprawiaja stan tylko w czasie ich dzialania. To o czym ty piszesz powoduje latwosc przedostawania sie kwasow powyzej zamkniecia zoladka, stad kaszel a takze latwosc tworzenia sie uszkodzen czy wrzodow. Odpowiedz Link Zgłoś
internetrat.com Re: ecz sie uczek 21.10.09, 09:09 eczek, przeslalem ci energie korygujaca twoje przypadlosci. powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
eczek1 Re: ecz sie uczek 20.10.09, 10:51 > Od 10-ciu lat zazywalem codziennie Zantac, genialny wynalazek, ktory > likwiduje zgage natychmiast na 24-godziny pod warunkiem ze ponawiasz > zazywanie go - Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: ecz sie uczek 20.10.09, 11:04 Z tzw "polskim zarciem" skonczylem 20+ lat temu. Wrzody zoladka to bakterie czyli "bugs", ktore polski chrzan albo jesZcze lepiej japonskie wasabi zabija w zarodku ECZ SIE UCZEK!! Odpowiedz Link Zgłoś
eczek1 Re: ecz sie uczek 20.10.09, 12:09 Wrzody to nie bakterie. Bakterie moga w konsekwencji spowodowac wrzody ale je sie dzisiaj skutecznie leczy antybiotykami. Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: ecz sie uczek 21.10.09, 03:22 Wrzody jak rowniez wiekszosc innych dolegliwosci zoladkowych (oprocz jakis wrodzonych wad) sa tylko fizyczna manifestacja pewnych zaburzen. Jesli wiec ktos chce sie pozbyc ich na dobre to oprocz rozsadnej diety (niestety nie da sie chlac bez umiaru, aby sobie nie rozwalic po pewnym czasie jakos tam zaladka...i chwilowe 'wysuszenie'wrzodow spirytusem czy chrzanem, wcale nie musi znaczyc, ze sie ktos ich pozbyl). Problemy z nadkwasota zoladka moga byc w wieku 20 lat i nie bedzie to spowodowane wiekiem czyli uwiadem scianek czy wlotu do zoladka. Nie musi tez byc powodowane dieta, chociaz ta jest bardzo wazna...wkurzanie sie o byle co oraz trzymanie tego zalu/wkurzenia w sobie - to skutecznie zalatwia zoladek...wystaczy popatrzec, ze ludzie z klopotami zoladkowym to w wielkszosci niepoprawne 'cholery'hihihi Rzadko widzi sie spokojnego flegmatyka z nadkwasota. Pozdrawiam Kan Odpowiedz Link Zgłoś
eczek1 Re: ecz sie uczek 21.10.09, 04:11 Wyjelas mi to z ust, kan. Odpowiednia dieta i tryb zycia. Wielu ludzi nie zdaje sobie sprawe z tego ze np. siedzenie godzinami przed komputerem, usiskajac zoladek, prowadzi do wrzodow. Nerwy jak tu np prezentuje ortalion, takze. Alkohol przy nadkwasocie to zabojstwo. Znam takich ktorzy leczac sie jednoczesnie nie przestaja pic. No coz na glupote niema rady. To co pisal ratpol tez ma znaczenie. Jak to mowia z wiekiem zwieracze poszczaja. Nie tylko te dolne. hehe.. W tym sprawach czesto zabieraja glos ludzie ktorzy miewaja okresowo zgage jak cos zjedza czy wypija. Takim pomoze cos co innym napewno zaszkodzi. Stad w internecie jest tyle wersji i sposobow obrony nadkwasota. Kazdy cos tam doda. Jednemu pomoze McDonalds innemu zaszkodzi. Jedno jest pewne, trzeba isc do lekarza i najlepiej specjalisty. Zrobic sobie badania na helicobacter. Podobno 70% ludzi na swiecie ja ma. Ona tez w 80%-90% prowadzi do wrzodow. Stosunkowo latwo ja wyleczyc jezeli nie jest juz za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
internetrat.com Re: ecz sie uczek 21.10.09, 09:22 helicobacter pylori zostal odkryty jako przyczyna w latach 50-tych i trwalo tylko 40 lat zanim medycyna zaczela na tym bazowac przy leczeniu. 'dobry lekarz', zaczac sie leczyc' to sa hasla obiegowe ktorych nie powinienem tu krytykowac ale nie tedy droga do sukesu. -sposob zywienia- tak, ale juz nazywanie tego dieta to pomylka. -'zdrowy tryb zycia' slowa obiegowe i niewiele wnoszace -na odleglosc (szacuj kilka tysiecy mil) widze wyrazne braki w twoimn organizmie, dziwi mnie dlaczego twoi specjalisci nie wyleczeli ci twoich problemow wczesniej skoro u mnie wystarczyloby - szacuje najwyzej 3 tygodnie i to bez efektow ubocznych. Powodzenia i doradzam wiecej ostroznosci w stosowaniu zalyszanych opinii ) PS Nie win jedzenia polskiego, bo jedzenie polskie zawsze bylo rozne i wielokrotnie lespze od tego 'szybkiej obslugi spod zlotego luku'. Teraz to sie niestety zmienilo. Odpowiedz Link Zgłoś
internetrat.com Re: Ciekawostka, 21.10.09, 09:26 waldek, uwazaj z ta kuchnia tajska bo oni maja inne podejscie do spraw hodowli ryb, swiezosci i pasozytow. Maja tez zupelnie inna game pasozytow niz biali. Szczegolnie kontakty bliskie moga sie zle skonczyc bo lekarze moga sie nie poznac z uwagi na inna etiologie. Nie mowiac o barwnikach i dodatkach smakowych ktore niestety smakuja Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Ciekawostka, 21.10.09, 15:46 oj...a ja tak lubie "thai young coconuts" (mam na mysli owoce, nir zadne ladyboje!), myslisz ze jak je tutaj importuja, to moga miec jakis "pasazerow"? .... Odpowiedz Link Zgłoś
internetrat.com Re: Ciekawostka, 21.10.09, 17:16 jak najbardziej, jest to fakt szczegolnie znany jezeli chodzi o banany. Kazdy owoc moze miec pasozyty dlatego szczegolnie wazne jest mycie owocow skadkolwiek by nie pochodzily. Nie moge zaczac wymieniac ktore kraje i owoce bo zaraz zniknie watek. Odpowiedz Link Zgłoś
japoxx Re: a gdyby tak sprobowac kałem? 21.10.09, 16:03 idz do lekarza zeby przepisal ci antybiotyk ktorym w ciagu 2 tygodni wyleczysz skutecznie wrzody jest to znacznie przyjemniejsza metoda niz jedzenie lyzeczkami wasabi czy picie na czczo 50 ml spirytusu Odpowiedz Link Zgłoś
internetrat.com Re: a gdyby tak sprobowac kałem? 21.10.09, 17:18 ale tylko jak to jest helicobacter pyloria to tylko czsc cierpiacych. Osobiscie wole chrzan i spirytus. Slowaianski organizm bardziej do tego nawykly niz do antybiotykow. Odpowiedz Link Zgłoś