Dodaj do ulubionych

Polska (niejaki Siwiec) szantazuje USA -cytat

22.01.04, 02:34
Siwiec: stosunkom Polska - USA grozi stagnacja
PAP 21:40

Zdaniem przebywającego z wizytą w Waszyngtonie szefa Biura Bezpieczeństwa
Narodowego Marka Siwca, stosunkom polsko-amerykańskim grozi "stagnacja",
jeżeli rząd USA nie spełni choćby niektórych postulatów Polski w związku z
jej zaangażowaniem się w Iraku.

"Myśmy się wywiązali ze swych zobowiązań wobec Amerykanów nawet lepiej niż
średnio, a teraz definiujemy swoje oczekiwania, dotyczące gospodarki, spraw
wizowych i współpracy transatlantyckiej. Moja misja służy temu, aby wywołać
pewną wrażliwość i uczciwie powiedzieć, co się stanie, jeśli nasze postulaty
i nasze spojrzenie nie zostanie podzielone" - powiedział minister Siwiec.

Zapytany, jakie mogą być skutki takiej sytuacji, szef BBN zdawał się
sugerować możliwość pogorszenia się stosunków między obu krajami.

"W roku 2003 zostały wypowiedziane przez amerykańskich polityków wielkie
słowa i ważne deklaracje, dotyczące strategicznych relacji, przyjaźni i
zasług, itd. To, do czego my się zdeklarowaliśmy, zostało zrobione bardzo
porządnie. Dowodzenie dywizją (w Iraku) to jest punkt, z którego możemy być
dumni. W związku z tym, jeśli ten popyt na jakość dobrych stosunków nie
zostanie przekuty w fakty i działania, to będziemy mówić o jakiejś stagnacji
(we wzajemnych stosunkach)" - powiedział Siwiec.

"Nie o to chodzi, że będziemy się kłócić z Ameryką, tylko o to, że pewne
rzeczy będą albo nie będą osiągnięte" - dodał.

Siwiec przygotowywał w środę wizytę prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego w
USA. W najbliższy wtorek Kwaśniewski ma się spotkać z prezydentem George'em
W. Bushem. Szef BBN odbył rozmowy z wyższymi przedstawicielami Pentagonu, a
po południu (czasu amerykańskiego) spotyka się z doradczynią prezydenta ds.
bezpieczeństwa narodowego Condoleezzą Rice.

"Oczekujemy na odpowiedź (od rządu USA). Tej odpowiedzi ja jeszcze nie
przywożę. Będzie prezydent w Waszyngtonie i będzie nie tylko pytał, ale
przede wszystkim oczekiwał odpowiedzi. Moja wizyta służy temu, aby zarysować
obszar, w którym chcielibyśmy mieć jasne stanowisko amerykańskie" -
powiedział Siwiec. (iza)
Obserwuj wątek
    • uscitizen Modlmy sie 22.01.04, 02:38
      Aby ten narod KIEDYS zmadrzal
      • agraffkaa Re: Modlmy sie 22.01.04, 02:42
        uscitizen napisała:

> Aby ten narod KIEDYS zmadrzal

rozumiem ze masz na mysli Ameryke (Imperium Zla)
        www.evrazia.org/index.php?newlang=english

• americanin Re: Modlmy sie 22.01.04, 03:30
        tobie to nie grozi
    • soup_nazi Re: Polska (niejaki Siwiec) szantazuje USA -cytat 22.01.04, 05:13
      Ten Siwiec jest naprawde nienormalny. Tam zreszta wiecej takich bucow. I wez
      nie pisz tu o polskiej durnej bucie. Gdzie sie tacy mlotkowi legna do cholery?
      • general-uop Re: Polska (niejaki Siwiec) szantazuje USA -cytat 22.01.04, 05:31
        najlepiej jak rzad kanadyjski robi
        wysyla zandermerie do gazet
        • soup_nazi Re: Polska (niejaki Siwiec) szantazuje USA -cytat 22.01.04, 05:41
          Widze, gliniak, ze warujesz. To ile masz tej pensji, ciagle 800 czy skoczyles
          na 1200, hehehe? Oplaca ci sie za ten "change" dupe sobie z mordy robic?

Nawiasem mowiac, kolku z Obcegowa, RCMP to nie jest "zandermeria".
          • general-uop [...] 22.01.04, 05:46
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • lymeryk Gendarmerie Royale du Canada 22.01.04, 05:53
            soup_nazi napisał:

> Widze, gliniak, ze warujesz. To ile masz tej pensji, ciagle 800 czy
            skoczyles
            > na 1200, hehehe? Oplaca ci sie za ten "change" dupe sobie z mordy robic?
            >
            > Nawiasem mowiac, kolku z Obcegowa, RCMP to nie jest "zandermeria".
            >

tak to oni sie nazywaja Royal Canadian Mounted Police
            czyli po prostu policja federalna
            mounted w tym przypadku oczywiscie oznacza konna smile)
            no ale po francusku Gendarmerie Royale du Canada
            czyli cos tam maja z tej zandarmeri
            • general-uop Re: Gendarmerie Royale du Canada 22.01.04, 05:56
              przeciez ten glupek tego nie wiedzial haha
              zepsules mi zabawe
    • lymeryk Re: Polska (niejaki Siwiec) szantazuje USA -cytat 22.01.04, 05:43
      ale prosze wytlumacz dlaczego taki potezny kraj jak USA
      daje sie szantazowac Polsce?
      • uscitizen Tlumacze wlasnie ten "szantaz": 22.01.04, 13:53
        lymeryk napisał:

> ale prosze wytlumacz dlaczego taki potezny kraj jak USA
        > daje sie szantazowac Polsce?

Sluszne wtracenie.
        Na tym polega caly dowcip i dlatego zacytowalem ten artykulik.
        USA nie daje sie szantazowac Polsce i nigdy sie nie da, malo tego, nawet tego
        nie traktuje jako szantaz prawdopodobnie. Podejrzewam, ze w ogole nie za bardzo
        rozumie, czego ta Polska moze chciec?
        Jakkolwiek popieram zniesienie wiz, to ludziom tutaj dosc trudno zrozumiec, o
        co w tym wszystkim chodzi. Skoro polski turysta nie dostal wizy do USA to
        dlaczego nie pojedzie wypoczywac gdzie indziej? Wiekszosc mych wspolpracownikow
        jest przekonana, ze te wszystkie polskie nianki i budowlancy sa na jakichs tam
        wizach pracowniczych, a nielegalni to na ogol meksykanscy "skoczkowie
        graniczni"...
        Ten polski "szantaz" przypomina mi zas scenke, ktora widzialem kiedys na
        Greenpoincie- pijany po sobotniej balandze rodak probowal, wbrew przepisom w
        NY, kupic butelke piwa w niedziele rano.Na kaca. Wlasciciel polskiego sklepiku
        mowi do niego, ze w zadnym wypadku. Na to Polak, " to ja ide do Araba obok". Na
        to subiekt:" Srasiu, to wypierdalaj do tego Araba". Tak to sie skonczyl
        ten "szantaz".
        • lymeryk Re: Tlumacze wlasnie ten "szantaz": 22.01.04, 18:30
          Najwyrazniej zrozumienie przyjazni, wspolpracy miedzy dwoma krajami i narodami
          ma rozne zrozumienie w Polsce i w USA
          na dodatek wypowiedzi polskich politykow i dyplomatow sa niestety niskiego lotu
          i malo w nich miedzynarodowej dyplomacji a duzo klotliwosc i
          malostkowosci i glupot, ktore sa tak chetnie cytowane przez
          zadnych sensacji dziennikarzy
          z czasem przy obustronnej dobrej woli i korzysciach te dobre ale chwiejne
          poczatki polskiej polityki zagranicznej powinny zaowocowac

ak nie trudno sie zorientowac, nawet na tym forum, zaloty polsko-amerykanskie
          doprowadzaja do wscieklosci szwabow, ruskich no i bandy nienawistnych ex-
          polaczkow, ktorzy nie potrafia odroznic PRL od dzisiejszej Polski
          • Gość: joanna dzisiejsza polska IP: *.cg.shawcable.net 22.01.04, 18:42
            lymeryk napisał:

> ak nie trudno sie zorientowac, nawet na tym forum, zaloty polsko-amerykanskie
            > doprowadzaja do wscieklosci szwabow, ruskich no i bandy nienawistnych ex-
            > polaczkow, ktorzy nie potrafia odroznic PRL od dzisiejszej Polski

dzisiejsza polska = prl + glupia buta
            • lymeryk Re: dzisiejsza polska 22.01.04, 18:49
              Gość portalu: joanna napisał(a):

> lymeryk napisał:
              >
              > > ak nie trudno sie zorientowac, nawet na tym forum, zaloty polsko-amerykans
              > kie
              > > doprowadzaja do wscieklosci szwabow, ruskich no i bandy nienawistnych ex-
              > > polaczkow, ktorzy nie potrafia odroznic PRL od dzisiejszej Polski
              >
              > dzisiejsza polska = prl + glupia buta

Joasiu,
              prawde mowiac od ciebie oczekuje troche bardziej elokwentnych wypowiedzi
              czy mozesz mi wyjasnic co masz na mysli???
              kiedy wyjechalas z Polski? czy zylas, pracowalas w PRL?
              czy bylas ostatnio w Polsce?

ja zylem w PRL, i bylem w Polsce kilka razy na przestrzeni ostatnich kilku
              lat. Nie mozna mylic biedy i zacofania z totalitarnym systemem
              nie mozna stawiac znaku rownosci
              • Gość: joanna Re: dzisiejsza polska IP: *.cg.shawcable.net 22.01.04, 19:01
                nie na szczescie rodzice mnie stamtad w czas wywiezli. bieda i zacofanie bylo
                wtedy i jest teraz. a o zamordyzmie wtedy a teraz nie bede dyskutowac. wedlug
                mnie nic sie nie zmienilo (nic co by mialo jakies wieksze znaczenie). a jesli
                ty myslisz inaczej to krzyz tobie i twojemu optymizmowi na droge.
                • lymeryk Re: dzisiejsza polska 22.01.04, 19:22

> nie na szczescie rodzice mnie stamtad w czas wywiezli. bieda i zacofanie
                  bylo
                  > wtedy i jest teraz. a o zamordyzmie wtedy a teraz nie bede dyskutowac.
                  wedlug
                  > mnie nic sie nie zmienilo (nic co by mialo jakies wieksze znaczenie). a
                  jesli
                  > ty myslisz inaczej to krzyz tobie i twojemu optymizmowi na droge.

Joasiu,
                  czyli w zasadzie nie znasz Polski nie mieszakalas tam i nie jezdzisz tam
                  skad w takim razie bierze sie ta obsesja uprzedzenia i nienawisic na punkcie
                  kraju, ktory powinien ci byc w najgorszym przypadku obojetny?
                  czy czujesz sie lepiej po kolejnym wybuchu nienawisci i opluwania?

Przeciez w Kanadzie ucza tolerancji w szkolach i w mediach i jest
                  to chyba cos czym Kanada moze sie szczycic jeszcze bardziej niz
                  wysokim standartem zycia.
                  Przeciez w Kanadzie ludzie nie bluznia na ulicy, a Polacy z Kanady na tym
                  forum przoduja w wulgarnosci i chamstwie
                  Dlaczego duzo Polakow tak chetnie korzysta z dobroci tej tolerancji
                  a tak ciezko jest im nauczyc sie byc tolerancyjnym wobec innych
                  nacji i krajow?
                  • Gość: joanna lymeryk, sluchaj no.. IP: *.cg.shawcable.net 22.01.04, 19:38
                    ... wynachujesz, wymachujesz a jak ci potem ktos w czajnik pacnie to placzesz
                    i tolerancja ci sie przypomina. fakt ze mieszkalam w polsce nie za dlugo ale
                    jezyka zwierzecego sie nauczylam i w convenient mi momentach moge go sobie
                    przypomniec. zasleples facet na jedno oko? tylko z jednej strony hamstwo
                    widzisz?

> Joasiu,
                    > czyli w zasadzie nie znasz Polski nie mieszakalas tam i nie jezdzisz tam
                    > skad w takim razie bierze sie ta obsesja uprzedzenia i nienawisic na punkcie
                    > kraju, ktory powinien ci byc w najgorszym przypadku obojetny?

i bedzie mi obojentny jak rodzinka stamtad przestanie do moich rodzicow
                    wydzwaniac i o dolary zebrac. i jak tacy jak ty przestana tu wymachiwac swoja
                    glupia buta.
                    • lymeryk Joasiu, sluchaj no.. 22.01.04, 19:47

> ... wynachujesz, wymachujesz a jak ci potem ktos w czajnik pacnie to
                      placzesz
                      > i tolerancja ci sie przypomina.
                      Joasiu, ale o ci chodzi???

> fakt ze mieszkalam w polsce nie za dlugo ale
                      > jezyka zwierzecego sie nauczylam i w convenient mi momentach moge go sobie
                      > przypomniec. zasleples facet na jedno oko? tylko z jednej strony hamstwo
                      > widzisz?
                      chamstwo zuwazam od razu z obu stron, nie jestem slepy na jedno oko, i lubie
                      twoj bezposredni styl pisania smile)

> i bedzie mi obojentny jak rodzinka stamtad przestanie do moich rodzicow
                      > wydzwaniac i o dolary zebrac. i jak tacy jak ty przestana tu wymachiwac
                      swoja
                      > glupia buta.
                      jezeli chodzi o rodzinke to niewiele moge ci pomoc, ale prawde powiedziawszy
                      to mialem takie przeczucie
                      a tak w ogole to nie widze powodu aby sie denerwowac i obrazac

pzdr
                      • Gość: joanna do lymeryk IP: *.cg.shawcable.net 22.01.04, 20:47
                        lymeryk napisał:

> a tak w ogole to nie widze powodu aby sie denerwowac i obrazac

ditto.

> pzdr

right back at ya.

• lymeryk do Joasia 22.01.04, 22:54
                          to co Joasia?
                          jestesmy kumple czy wrogi? smile)
                          a jezeli mnie nie lubisz, to chociaz powiedz dlaczego...

pzdr
                          • Gość: joanna do lymeryk IP: *.cg.shawcable.net 22.01.04, 23:24
                            ja wszystkich lubie, nawet jak se czasem z kims tam "po pysku dam" smile spoko
                            jestes gosciu tylko cos ci tam wczoraj z wieczora na nos usiadlo (patrz posts
                            z wczoraj) i sie do mnie i do kanady przyczepiles. i przez to te dyskusyje
                            dzisiaj mamy. a w calgary ocieplenie....smile
                            • lymeryk Re: do lymeryk 23.01.04, 05:19

> ja wszystkich lubie, nawet jak se czasem z kims tam "po pysku dam" smile spoko
                              > jestes gosciu tylko cos ci tam wczoraj z wieczora na nos usiadlo (patrz
                              > z wczoraj) i sie do mnie i do kanady przyczepiles. i przez to te dyskusyje
                              > dzisiaj mamy. a w calgary ocieplenie....smile

prawdziwa cnota (mam na mysli Kanade wink ) krytyki sie nie boi
                              jezeli chodzi o pogode to chyba nie jestes z tych co sie obrazaja
                              o kilka niewinnych pogodowych przytyczkow
                              oh well, zaczyna sie robic nudnie o co tu jeszcze mozna by sie poklocic?
                    • filipek.us Nobla z literatury Joannie za to pierwsze zdanie 22.01.04, 20:56
                      Dziewczyna ma po prostu talent:
                      ... wynachujesz, wymachujesz a jak ci potem ktos w czajnik pacnie to placzesz
                      i tolerancja ci sie przypomina
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=10309356&a=10323764
                      Zamówię sobie t-shirt.
                      Z przodu będzie:
                      "... wynachujesz, wymachujesz a jak ci potem"
                      a na plecach:
                      "... ktos w czajnik pacnie to placzesz
                      i tolerancja ci sie przypomina"
                      • prawdziwystarywairus Re: Nobla z literatury Joannie za to pierwsze zda 22.01.04, 23:34
                        ty skad ty sie wziales?
                        taki glupek to chyba prosto z polski i na jackowie siedzi
                        bo przeciez nie sadze zeby amerykanin byl tak bezdennym idiota
                        • Gość: joanna [...] IP: *.cg.shawcable.net 22.01.04, 23:37
                          • prawdziwystarywairus [...] 22.01.04, 23:44
                        • filipek.us Re: Nobla z literatury Joannie za to pierwsze zda 24.01.04, 22:59
                          The thing is: "debil" is trying to get some stupid thread UP in the hierarhy
                          of this forum. So, each time you DO reply - you are actually working FOR debil.
                          That's what he wants you to do. You could make his job harder by ignoring his
                          posts.
                          I doubt, that you'll actually find this post wink
                          • Gość: spoko,spoko Re: Nobla z literatury Joannie za to pierwsze zda IP: *.cg.shawcable.net 24.01.04, 23:10
                            i found it. jeszcze jakies dwie godziny bede tu dyzurowac poki moja pociecha z
                            napu nie wstanie. a wiec czytam wszystko po 50 razy i wynajduje rzeczy
                            niemozliwe (takie ktorych golym okiem nie widac : )) ps. i appreciate every
                            useful tip. the reason for my actions are as follows:
                            - czasem trzeba pacnac w czajnik : )
                            - sometimes i'm bored to death (desperate times call for desperate measures)smile
                            • Gość: joanna Re: Nobla z literatury Joannie za to pierwsze zda IP: *.cg.shawcable.net 24.01.04, 23:13
                              no i sie walnelam z tego wszystkiego. autor miala byc joanna a temat spoko,
                              spoko. smile
                              • filipek.us najlepiej posłuchać radia nowojorskiego 24.01.04, 23:48
                                na nudy najlepiej posłuchać radia nowojorskiego
                                mms://66.166.198.55:2055/livestream
                                Czasami mówią nieznośnie napuszoną polszczyzną wink
                                • Gość: joanna Re: najlepiej posłuchać radia nowojorskiego IP: *.cg.shawcable.net 25.01.04, 00:39
                                  dzieki. gorolskie melodie grojom. hehehe. moja corcia wstala. musze leciec. a
                                  ty z nyc?
                                  • filipek.us Re: najlepiej posłuchać radia nowojorskiego 25.01.04, 00:45
                                    Tak.
                                    A za to radio na Greenpointowie to słono płacą wink
                                    www.radiorytm.com/
                        • filipek.us szef Biura Bezpieczeństwa Narodowego jako MSZ? 25.01.04, 15:55
                          Czy to jest w gestii MSZ czy też w gestii BBN?
                          Czy BBN zajmuje się wizami, bo mamy erę terroryzmu?
                          Więc jakimi sprawami zajmuje się teraz Cimoszewicz?
                          Być może chodzi tu tylko o uzupełnienie bazy danych Schengen
                          albo
                          Cha! cha! cha!
                          Siwiec zażąda ekstradycji całej Polonii
                          Cha! cha! cha!
                          Na laurkę mego szanownego interlokutora trzeba zasłużyć, co nie?

prawdziwystarywairus napisał:
                          > ty skad ty sie wziales?
                          > taki glupek to chyba prosto z polski i na jackowie siedzi
                          > bo przeciez nie sadze zeby amerykanin byl tak bezdennym idiota
          • uscitizen Przyjazn USA- RP III 22.01.04, 19:13

> Najwyrazniej zrozumienie przyjazni, wspolpracy miedzy dwoma krajami i
            narodami
            > ma rozne zrozumienie w Polsce i w USA

Nie mam pewnosci, czy mozna tak powiedziec. W USA oprocz politykow,
            wyglaszajacych gornolotne mowy, nikt nie mowi o zadnej wspolpracy ani przyjazni
            USA i Polski.
            A jesli juz, to Jankes ma do tego calkowicie nieemocjonalne i 100 %racjonalne
            podejscie. Dlatego raczej na okreslenie "przyjazn Polsko-amerykanska wzruszy
            ramionami z obojetnym zdziwieniem.

> na dodatek wypowiedzi polskich politykow i dyplomatow sa niestety niskiego
            lotu
            > i malo w nich miedzynarodowej dyplomacji a duzo klotliwosc i
            > malostkowosci i glupot, ktore sa tak chetnie cytowane przez
            > zadnych sensacji dziennikarzy
            > z czasem przy obustronnej dobrej woli i korzysciach te dobre ale chwiejne
            > poczatki polskiej polityki zagranicznej powinny zaowocowac
            >
            > ak nie trudno sie zorientowac, nawet na tym forum, zaloty polsko-amerykanskie

No wlasnie, zaloty ....szkoda, ze troche to przypomina zaloty prostytutki do
            nadzianego klienta a nie romans....

> doprowadzaja do wscieklosci szwabow, ruskich no i bandy nienawistnych ex-
            > polaczkow, ktorzy nie potrafia odroznic PRL od dzisiejszej Polski

Mysle, ze wiekszosc potrafi. Do wscieklosci, jesli juz, doprowadza raczej ta
            polska tzw. polityka- mieszanina pokory, wchidzenia w tylek bez masla, troche
            buty , troszke arogancji i sporo zarozumialosci. A takze pokory, ale z tego
            dziwnego, agresywno- roszczeniowego gatunku.
            Pozdr.
            • lymeryk Re: Przyjazn USA- RP III 22.01.04, 19:33
              uscitizen napisała:
              >
              > Nie mam pewnosci, czy mozna tak powiedziec. W USA oprocz politykow,
              > wyglaszajacych gornolotne mowy, nikt nie mowi o zadnej wspolpracy ani
              przyjazni
              >
              > USA i Polski.
              tak sie sklada, ze wlasnie ci politycy sa wybrani aby takimi sprawmi
              sie zajmowac i wyglaszac "gornolotne" mowy, tak wiec nie ma w tym
              nic dziwnego wrecz przciwnie wszystko sie zgadza i jest cacy cacy

> A jesli juz, to Jankes ma do tego calkowicie nieemocjonalne i 100 %
              racjonalne
              > podejscie. Dlatego raczej na okreslenie "przyjazn Polsko-amerykanska wzruszy
              > ramionami z obojetnym zdziwieniem.
              o przecietnym jankesie mozna by duzo pisac, wiekszosc z nich nie wie gdzie
              jest Polska, podobnie jak Polacy nie wiedza gdzie jest
              stan Nebraska

> No wlasnie, zaloty ....szkoda, ze troche to przypomina zaloty prostytutki do
              > nadzianego klienta a nie romans....
              to juz zalezy od indywidualnych porownan, ja sie akurat na tym tak bardzo
              nie znam ale napisz troche wiecej na temat tego porownania, chetnie
              poczytam smile)

> Mysle, ze wiekszosc potrafi. Do wscieklosci, jesli juz, doprowadza raczej
              ta
              > polska tzw. polityka- mieszanina pokory, wchidzenia w tylek bez masla,
              hehe

> troche
              > buty , troszke arogancji i sporo zarozumialosci. A takze pokory, ale z tego
              > dziwnego, agresywno- roszczeniowego gatunku.
              z tym sie zgadzam, jest jak jest i napewno brakuje polityce polskiej
              oglady i cywiliazji, ale duzo wiecej bym nie oczekiwal biorac pod
              uwage kraj jaki ci politycy reprezentuja

pozdr

• Gość: joanna wizy do polski? IP: *.cg.shawcable.net 22.01.04, 05:50
      po co. ktos juz gdzies pisal zeby tam na granicy umiescic szlabany i budki z
      napisem "kasa". tam tez dostawaloby sie nalepke do paszportu upowazniajaca do
      korzystania z calego theme park "polska". atrakcji jest co niemiara. od
      upokorzajacego traktowania przez polskiego urzednika przez smirec w oczach na
      polskich drogach (roller coaster) po rozboj w bialy dzien (kradziez portfela i
      samochodu na oczach wlasciciela). thank you for visiting poland. please come
      again.
      • lymeryk ile stopni w Edmonton? 22.01.04, 05:55

> po co. ktos juz gdzies pisal zeby tam na granicy umiescic szlabany i budki z
        > napisem "kasa". tam tez dostawaloby sie nalepke do paszportu upowazniajaca
        do
        > korzystania z calego theme park "polska". atrakcji jest co niemiara. od
        > upokorzajacego traktowania przez polskiego urzednika przez smirec w oczach
        na
        > polskich drogach (roller coaster) po rozboj w bialy dzien (kradziez portfela
        i
        > samochodu na oczach wlasciciela). thank you for visiting poland. please come
        > again.

no troche moze dramatyzujesz no ale to jest klasyczne dla
        biednych emigrantow z polnocnej kanady
        szczegolnie w czasie zimy
      • general-uop Re: wizy do polski? 22.01.04, 05:58
        a czy juz znalezli to dziecko porwane?
        Cecilia, 9, has been missing since Oct. 20 when she was taken from her bedroom
        in the North York home of her parents in the middle of the night. She was
        discovered missing that morning when her mother went to get her dressed for
        school and found her gone

www.thestar.ca/NASApp/cs/ContentServer?pagename=thestar/Layout/Article_Type1&c=Article&cid=1074683078809&call_pageid=968332188492&col=968793972154
        • general-uop Policja w Kanadzie hahahahaha 22.01.04, 06:01
          www.globeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20040121.wnfld0121/BNStory/National/
          • general-uop A co tam w Calgary Joanno? 22.01.04, 06:04
            An invalid mother listened helplessly as the door of her southwest home was
            kicked in and her adult daughter was kidnapped, allegedly by a former boyfriend.

www.canoe.ca/CalgaryNews/cs.cs-01-21-0016.html
          • Gość: joanna zastanow sie... IP: *.cg.shawcable.net 22.01.04, 06:08
            co ty mi to pokazujesz? idz pod ambasade na matejki i uswiadamiaj tych co tam
            o wizy zebraja. a mozes juz tam byl i z kwitkiem cie odprawili?
            • general-uop [...] 22.01.04, 06:09
            • lymeryk heater core? 22.01.04, 06:13

> co ty mi to pokazujesz? idz pod ambasade na matejki i uswiadamiaj tych co
              tam
              > o wizy zebraja. a mozes juz tam byl i z kwitkiem cie odprawili?

joanno,
              czy nie zapomnialas wlaczyc heater core?
              bez tego wspanialego urzadzenia czeka cie znowu latanina z wrzatkiem
              i te jednoczesnie poparzone i odmrozone palce
              ouch sad
              • general-uop Re: heater core? 22.01.04, 06:18
                ona teraz szok przezywa bo nie wiedziala w jakim syfie mieszka

probuje jakis glupawych chwytow z wymyslonymi nazwiskami przestepcow
        • lymeryk Vancouver, trouble in the paradise? 22.01.04, 06:05
          general-uop napisała:

> a czy juz znalezli to dziecko porwane?
          > Cecilia, 9, has been missing since Oct. 20 when she was taken from her
          bedroom
          > in the North York home of her parents in the middle of the night. She was
          > discovered missing that morning when her mother went to get her dressed for
          > school and found her gone
          >
          > www.thestar.ca/NASApp/cs/ContentServer?pagename=thestar/Layout/Article_Type1&c=Article&cid=1074683078809&call_pageid=968332188492&col=968793972154

co sie dzieje z ta Kanada, kiedys tam bylo tak fajnie

A board of trade report indicates Greater Vancouver is No. 1 per-capita for
          property crime in Canada and the United States.

www.canada.com/vancouver/story.asp?id=7C9472E5-F2FE-45EC-97D4-A6AD0E857552

• general-uop A co tam w Montrealu? Mafia?!?! 22.01.04, 06:12
            www.canoe.ca/NewsStand/OttawaSun/News/2004/01/21/319242.html
          • Gość: joanna Re: Vancouver, trouble in the paradise? IP: *.cg.shawcable.net 22.01.04, 06:14
            dozuc do tej tabeli wszystkie miasta polskie (zaludnienie ponad 500,000) i
            zobaczysz ze vancouver nie bedzie juz tak dobrze stal. w calgary tez nie jest
            najlepiej. dzisiaj przez lokalne news szukali jakiegos miroslawa woronskiego
            ponoc jest armed and dangerous. glupia kanada se kryminalu nawpuszczala.
            • soup_nazi Asiu, nie trac czasu 22.01.04, 06:34
              Jestes tu stosunkowo nowa, wiec nie zorientowalas sie, ze rozmawiasz z nocna
              dyzurna para psich kutasow mylycyjnych. Olej ich i podpal. Dobranoc tymczasem.
              • general-uop Soup inteligencie 22.01.04, 07:31
                to jest ta zandarmeria w Kanadzie czy nie?

www.rcmp.ca/index_f.htm
            • Gość: Canuck Ta Joanna to straszna wiesniara IP: 208.29.168.* 22.01.04, 21:03
              straszne chamstwo i prostatctwo od niej bije musi pochodzic z jakies biednej i
              chlopskiej rodziny dlatego ma taki wstret do polski , coz rodzina jej zmienila
              status teraz sa w kanadzie nazywani DP, displaced peoople , czyli inaczej
              white trash , smile
          • general-uop Nie ma pieniazkow dla chorych dzieci?W Kanadzie??? 22.01.04, 06:15
            www.canoe.ca/NewsStand/OttawaSun/News/2004/01/21/319185.html
            • Gość: Andrew Re: Nie ma pieniazkow dla chorych dzieci?W Kanadz IP: *.home.cgocable.net 22.01.04, 06:37
              Coo ! uopk-u , w konsulacie redukcje bedom zes teraz sie wzial do roboty ,
              nawet pisanie na forum przez cala noc nie pomoze .
              • general-uop Re: Nie ma pieniazkow dla chorych dzieci?W Kanadz 22.01.04, 07:28
                > nawet pisanie na forum przez cala noc nie pomoze .

Kanadzie na pewno nie. Taki syf nad syfy.

moze zrobimy spotkanie we trzech: ja , ty i soup w tym krispy kreme na Mavis w
                misisiudze?
                • Gość: VIP-1 Re: Nie ma pieniazkow dla chorych dzieci?W Kanadz IP: *.mt.sfl.net 22.01.04, 14:01
                  general-uop napisała:

> Kanadzie na pewno nie. Taki syf nad syfy.
                  jak sie na czarno siedzi, albo z konsulatu wyglada to napewno

> moze zrobimy spotkanie we trzech: ja , ty i soup w tym krispy kreme na Mavis
                  w
                  > misisiudze?
                  a przepustke ci dadza?
                • soup_nazi Re: Nie ma pieniazkow dla chorych dzieci?W Kanadz 22.01.04, 18:07
                  general-uop napisała:

> moze zrobimy spotkanie we trzech: ja , ty i soup w tym krispy kreme na Mavis w
                  > misisiudze?

Sama sobie zjedz swoj cum pie, podla milicyjna bzdziongwo, hehehe.
          • ospol Wzgledem Australii to nie tak zle 22.01.04, 07:21
            Przestepczosc w Melbourne jest 2 razy wieksza niz w Vancouver, w Sydnej 4 razy
            wieksza a w Brisbane 6 razy wieksza.
      • waldek.usa Re: Zaczynasz mi sie Asiu podobac... 22.01.04, 16:35

> po co. ktos juz gdzies pisal zeby tam na granicy umiescic szlabany i budki z
        > napisem "kasa". tam tez dostawaloby sie nalepke do paszportu upowazniajaca do
        > korzystania z calego theme park "polska". atrakcji jest co niemiara. od
        > upokorzajacego traktowania przez polskiego urzednika przez smirec w oczach na
        > polskich drogach (roller coaster) po rozboj w bialy dzien (kradziez portfela
        i
        > samochodu na oczach wlasciciela). thank you for visiting poland. please come
        > again.

I see you've got flair for writing, welcome to the club smile
        Na boku: skad z Pomrocznej?
        • Gość: VIP-1 zara oswiadczyny bendom, hehehe IP: *.mt.sfl.net 22.01.04, 16:48
          • donk A dla ciebie Czarna Polewa! buaaaaa 22.01.04, 16:55
            No i to wieczne trzepanie skora.
            • Gość: VIP-1 [...] IP: *.mt.sfl.net 22.01.04, 17:03
        • Gość: joanna Re: Zaczynasz mi sie Asiu podobac... IP: *.cg.shawcable.net 22.01.04, 16:51
          pgr szczecin-kobylanka smile
          • donk Re: Zaczynasz mi sie Asiu podobac... 22.01.04, 16:56
            Mocna nazwa.

> pgr szczecin-kobylanka smile
            • Gość: wowa Re: Zaczynasz mi sie Asiu podobac... IP: *.253-203-24.mc.videotron.ca 23.01.04, 00:46
              mieszkam w Montrealu pajace i nikomu jeszcze matoly policja federalna nie skojazyla sie z zandarmerja
              gdybyscie znali choc troche francuski to moze bysta zrozumialy ze nazwa a tlumaczenie ze slownika to nie zawsze sie sprawdza
              zwlaszcza w Quebeku ale nie to chcialem wam powiedziec
              gentelmani za dyche caly pluton mylycyjny na nowa kobite z calgary
              wstydu nie mata gliniaki , bedziemy zmuszeni z tow. gen. mylycyi , tow. palkownikiem i tow.kapelanem
              zrobic wam doksztalt a potem was zczolgac za niewinnosc
              • Gość: kolo gospodyn do tow. wowa IP: *.cg.shawcable.net 23.01.04, 01:25
                my tu z babami duza wsdziecznosc dla tow. mamy, ze sie za jedna z naszych
                ujol. i jak tu wszystkie teraz stoimy dajemy tow. slowo, ze gdyby jaka
                akademia czy cus i gdyby trzeba pieknie zaspiewac i zatanczyc to my tu
                wszystkie baby chocby na rowerach z tej kobylanki przyjedziemy i takie
                przedstawienie zrobimy ze sie tow. za nas nie powstydzi.
                z powazaniem
                kolo gospodyn wiejskich
                gmina kobylanka k.szczecina
    • allbran Re: Polska (niejaki Siwiec) szantazuje USA -cytat 23.01.04, 05:39
      On se moze naskoczyc conajwyzej a nie wizy wymusic.
      • Gość: Alex Polacy bez wiz do USA? IP: *.web.thalamus.se 25.01.04, 00:11
        Tego by jeszcze brakowalo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka