Dodaj do ulubionych

mamy z Wloch

11.03.04, 22:15
Witam
pozdrawiam i pytam czy sa tu jakies mamy z wloch , ja mam na imie kaska i
jestem mama Luci..prosze o kontakt inne mamy polki na terenie wloch paap
Obserwuj wątek
    • dorrit Re: mamy z Wloch 12.03.04, 12:42
      Czesc!
      Dorota, mam dwoch urwisow - Henrysia i Frania czyli Enrico i Francesco,
      mieszkamy w Rzymie, a dokladniej - pod Rzymem. W Rzymie tylko pracujemy...
      Pozdrawiam!
      • socka2 Re: mamy z Wloch 12.03.04, 21:55
        Mam na imie Ania i tez mieszkam we Wloszech, a konkretnie w Potenzy
        (Basilikata). Jestem mama 14-miesiecznej Pauli smile)) Pozdrawiam
        Ania i Paula
    • kasinka202 Re: mamy z Wloch 17.03.04, 22:35
      Pozdrawiam ..
      Dziekuje za odzew my mamy sie dobrze i w te piekne dni ciagle cieszymy sie
      sloncem ..mieszkamy w Torrita Di Siena niedaleko Pienza Montepulciano piekny
      region ale troche za spokojny dla mnie prowincja a ja pochodzie z Krakowa wiec
      dla mnie jest troszke za spokojnie tu ale sa tez dobre strony ... Luca 28 marca
      konczy 6 miesiecy i jest fantastyczny --jak bedziecie w okolicy to zapraszap
      serdecznie kasia
      • dorrit Re: mamy z Wloch 18.03.04, 09:13
        Hej!
        Szkoda, ze polskie mamy we Wloszech, przynajmniej te, ktore czytuja eDziecko,
        sa rozsiane po roznych regionach i jest ich tak niewiele... bo w ogole Polek -
        mam i nie tylko mam, jest tu bardzo duzo, przynajmniej w duzych miastach...
        Ja zjezdzilam kiedys Toskanie wiosna, Pienza, Motepulciano, Montalcino,
        Volterra i inne... faktycznie - mieszkasz w przepieknych okolicach. Mnie
        rzymski halas i chaos okropnie meczy; pochodze z Lublina, potem mieszkalam w
        Warszawie.
        Pozdrawiam!
        • daisy123 Re: mamy z Wloch 21.03.04, 18:02
          I ja sie dopisuje. Sorry, ze tak pòzno, ale mam problemy z modemem i jesli sie
          lacze to "droga okrezna" co jest duzo wolniejsze.

Jestem mama 4,5 letniej Vivien. Mieszkam pod Medilanem. Mamy tez mieszkanie w
          Triescie i kawalek ziemi w Toskanii, gdzie bywamy od czasu do czsu. Sieny nie
          widzialam, ale jednym z moich najwiekszych marzen jest zobaczenie tego miasta.
          Moze na emeryturze przeprowadze sie na stale do Toskanii...

Pozdrowienia dla wszystkich emam z Wloch.
          • kasinka202 Re: mamy z Wloch 24.03.04, 18:17
            Pozdrawiam wszystkie polskie mamy
            Mamy pytanie ile mialy wasze bobasy jak pojechalyscie z nimi pierwszy raz w
            odwiedziny do polskich dziadkow ?? bo ja sie wyberam pod koniec kwietnie i moj
            Luca bedzie mial 7 miesiecy, wybieramy sie samolotem z Rzymu do Krakow to
            niecale 2 godziny ..ale ja juz sie stresuje jak to bedzie bo sami tata dojedzie
            do nas potem..
            pozdrawiam Kasia
            • socka2 Re: mamy z Wloch 24.03.04, 18:40
              Hej Kasia, Paula miala 4 miesiace jak sama polecialam z nia do Polski, a raczej
              do Berlina (2 godzinki lotu), a stamtad odebrala nas moja siostra autem.
              Naprawde nie masz co sie stresowac. jezeli karmisz piersia, przystaw Luce przy
              starcie i ladowaniu (jedzenie odtyka uszka), bardzo mozliwe, ze maly przespi
              lot smileZycze powodzenia !!!
              pzodrawiam
              Ania i Paula
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka