kasinka202 11.03.04, 22:15 Witam pozdrawiam i pytam czy sa tu jakies mamy z wloch , ja mam na imie kaska i jestem mama Luci..prosze o kontakt inne mamy polki na terenie wloch paap Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorrit Re: mamy z Wloch 12.03.04, 12:42 Czesc! Dorota, mam dwoch urwisow - Henrysia i Frania czyli Enrico i Francesco, mieszkamy w Rzymie, a dokladniej - pod Rzymem. W Rzymie tylko pracujemy... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: mamy z Wloch 12.03.04, 21:55 Mam na imie Ania i tez mieszkam we Wloszech, a konkretnie w Potenzy (Basilikata). Jestem mama 14-miesiecznej Pauli )) Pozdrawiam Ania i Paula Odpowiedz Link Zgłoś
kasinka202 Re: mamy z Wloch 17.03.04, 22:35 Pozdrawiam .. Dziekuje za odzew my mamy sie dobrze i w te piekne dni ciagle cieszymy sie sloncem ..mieszkamy w Torrita Di Siena niedaleko Pienza Montepulciano piekny region ale troche za spokojny dla mnie prowincja a ja pochodzie z Krakowa wiec dla mnie jest troszke za spokojnie tu ale sa tez dobre strony ... Luca 28 marca konczy 6 miesiecy i jest fantastyczny --jak bedziecie w okolicy to zapraszap serdecznie kasia Odpowiedz Link Zgłoś
dorrit Re: mamy z Wloch 18.03.04, 09:13 Hej! Szkoda, ze polskie mamy we Wloszech, przynajmniej te, ktore czytuja eDziecko, sa rozsiane po roznych regionach i jest ich tak niewiele... bo w ogole Polek - mam i nie tylko mam, jest tu bardzo duzo, przynajmniej w duzych miastach... Ja zjezdzilam kiedys Toskanie wiosna, Pienza, Motepulciano, Montalcino, Volterra i inne... faktycznie - mieszkasz w przepieknych okolicach. Mnie rzymski halas i chaos okropnie meczy; pochodze z Lublina, potem mieszkalam w Warszawie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
daisy123 Re: mamy z Wloch 21.03.04, 18:02 I ja sie dopisuje. Sorry, ze tak pòzno, ale mam problemy z modemem i jesli sie lacze to "droga okrezna" co jest duzo wolniejsze. Jestem mama 4,5 letniej Vivien. Mieszkam pod Medilanem. Mamy tez mieszkanie w Triescie i kawalek ziemi w Toskanii, gdzie bywamy od czasu do czsu. Sieny nie widzialam, ale jednym z moich najwiekszych marzen jest zobaczenie tego miasta. Moze na emeryturze przeprowadze sie na stale do Toskanii... Pozdrowienia dla wszystkich emam z Wloch. Odpowiedz Link Zgłoś
kasinka202 Re: mamy z Wloch 24.03.04, 18:17 Pozdrawiam wszystkie polskie mamy Mamy pytanie ile mialy wasze bobasy jak pojechalyscie z nimi pierwszy raz w odwiedziny do polskich dziadkow ?? bo ja sie wyberam pod koniec kwietnie i moj Luca bedzie mial 7 miesiecy, wybieramy sie samolotem z Rzymu do Krakow to niecale 2 godziny ..ale ja juz sie stresuje jak to bedzie bo sami tata dojedzie do nas potem.. pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: mamy z Wloch 24.03.04, 18:40 Hej Kasia, Paula miala 4 miesiace jak sama polecialam z nia do Polski, a raczej do Berlina (2 godzinki lotu), a stamtad odebrala nas moja siostra autem. Naprawde nie masz co sie stresowac. jezeli karmisz piersia, przystaw Luce przy starcie i ladowaniu (jedzenie odtyka uszka), bardzo mozliwe, ze maly przespi lot Zycze powodzenia !!! pzodrawiam Ania i Paula Odpowiedz Link Zgłoś