10.04.04, 22:01
Obserwuj wątek
    • edytaon Re: ortopeda 10.04.04, 22:04
      dziewczyny mam pytanie kiedy poszlyscie ze swoimi dziecimi pierwszy raz do
      ortopedy ?
      wlasnie przeczytalam na forum niemowle ze w polsce okolo 4 miesiaca zalecana
      jest wizyta u ortopedy , moj lekarz slowem nie napomknal o takiej wizycie (
      mieszkam w kanadzie )jezeli taka wizyta powinna byc to jaki jest jej cel
      dzieki
      edyta
      • monhann Re: ortopeda 10.04.04, 23:35
        Edyta, Lekarz pediatra, ktory okresowo bada TWoje dziecko powiedzialby Tobie,
        ze jest taka potrzeba. Jesli Cie nie wysyla to znaczy, ze Twoje dziecko rozwija
        sie dobrze i nie jest mu ortopeda potrzebny. Twoj instynkt macierzynski
        podpowiedzialby Tobie, ze cos jest nie tak. Moj syn np jak mial 4 miesiace
        bardzo sie krzywil lezac na wznak (widzialam to zwlaszcza przy przewijaniu),
        glowke zawsze mial odwrocona troche na bok, no i moje obawy potwierdzil wlasnie
        ortopeda, RTG wykazal skrzywienie kregoslupa (skolioze).

Tak jest z wizyta u kazdego specjalisty w Kanadzie, idziesz dopiero jak Ciebie
        wysle family doctor. Oczywiscie mozesz go zawsze poprosic o skierowanie jesli
        Cie cos niepokoi.

Zycze Tobie aby nie byl Ci potrzebny ortopeda dla syna!

Wesolych Swiat!
      • aga_rn Re: ortopeda 11.04.04, 03:16
        edytaon napisała:

> dziewczyny mam pytanie kiedy poszlyscie ze swoimi dziecimi pierwszy raz do
        > ortopedy ?
        > wlasnie przeczytalam na forum niemowle ze w polsce okolo 4 miesiaca zalecana
        > jest wizyta u ortopedy , moj lekarz slowem nie napomknal o takiej wizycie (
        > mieszkam w kanadzie )jezeli taka wizyta powinna byc to jaki jest jej cel
        > dzieki

W Polsce ortopeda bada dzieciom bioderka, w Kanadzie robi to lekarz rodzinny
        lub pediatra (jezeli sie do takowego chodzi) i do ortopedy wysyla wtedy jezeli
        zachodzi taka potrzeba (tak jak to napisala manohann).
        Moje dzieci (9 i 2.5 roku) nigdy u ortopedy nie byly.
        AgaRN
        > edyta
        • edytaon Re: ortopeda 11.04.04, 03:24
          dzieki wielkie za rozjasnienie sytuacji
          to moje pierwszw dziecko i ma tu tylko maza rodzine ...
          pozdrowionka
          edyta
          • edytkus Re: ortopeda 11.04.04, 05:51
            He he, a o USG ciemiaczka juz slyszalas? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka