mate73 22.04.04, 08:01 Czesc czy sa tu jakies mamy z Niemiec? Ja mieszkam kolo Hanoweru Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
electra69 Re: Mamy z Niemiec? 22.04.04, 18:34 czesc, bede dopiro mama w sierpniu, ale mieszkam w hamburgu, jesli masz pytania sprobuje pomoc... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaduraj Re: Mamy z Niemiec? 06.05.04, 17:38 Cesc jarowniez mieszkam w Hamburgu. Mam 23 lata i we wrzesniu zostane mamusia. Milo byloby sie poznac Odpowiedz Link Zgłoś
hayesizabela Re: Mamy z Niemiec? 05.07.04, 10:50 Czesc kasiaduraj , ja mam 25 lat i mieszkam w Bremerhaven. Przedtem mieszkalam w Hamburgu i nadal czasami tam jezdze. Mam coreczke , ur. 21.07.2002. Jesli chcialabys nas blizej poznac , napisz na moj adres : hayesizabela@yahoo.de Co porabiasz na co dzien ? Dlugo jestes juz w Niemczech ? Ja studiuje w Bremen. A w Niemczech jestem od 2000/2001. Pozdrawiam Cie serdecznie. Iza Odpowiedz Link Zgłoś
cleo.perl.23 mamy z hamburga odezwijcie sie!!! 29.12.05, 23:57 mieszka w hamburgu .moj synek w styczniu skonczy roczek.mam tu malo znajomych poniewaz mieszkam tu noecale 3 lata.smutno tak samejnie ma z kim isc na spacer Odpowiedz Link Zgłoś
hayesizabela Re: Mamy z Niemiec? 05.07.04, 10:44 Czesc electra69 , ja jestem juz mama , od 21.07.2002. Mam coreczke i mieszkamy w Bremerhaven , a studiuje w Bremen. Przedtem mieszkalam w Hamburgu i nadal czasami tam jezdze. Jesli masz ochote nas blizej poznac , napisz na moj adres : hayesizabela@yahoo.de Pozdrawiam Cie i zycze ci jak najprzyjemniejszego konca ciazy i porodu bez komplikacji. Iza Odpowiedz Link Zgłoś
mausi12 Re: Mamy z Niemiec? 10.09.04, 16:42 Czesc "mate73"!Widze,ze szukasz dosyc dlugo znajomych i naprawde Cie rozumiem.Mialam ten sam problem i ...dalam sobie spokoj,bo szukanie do niczego mnie nie doprowadzilo.Jak chcesz to napisz do mnie na moj adres:blo.mo@web.de Serdrcznie pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnesbr1 Re: Mamy z Niemiec? 22.04.04, 21:36 Mieszkam w Prenzlau kolo Berlina. Jestem mama 6,5 miesiecznej Julki i 7-letniej Sary. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
aolka Re: Mamy z Niemiec? 22.04.04, 21:40 tych mam z niemiec jest troszke. pozdrawiamy z münster ola i pascalek Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka.marcelek Re: Mamy z Niemiec? 01.08.04, 22:07 napisałem Ci wiadomość na priv'a. Jeśli to nie będzie dla Ciebie kłopotem - proszę o odpowiedź. Dzięki i pozdrowienia. Adam Odpowiedz Link Zgłoś
mate73 Re: Mamy z Niemiec? 22.04.04, 22:44 Dzieki za odpowiedzi.Niewiem dlaczego ale jakos mamy z niemczech niechca tak chetnie wystepowac na tym forum. A przeciez milo jest komus pomuc i wymienic siedoswiadczeniami.Pozdrawiam z Hildesheim . Odpowiedz Link Zgłoś
rafalkawecki Re: Mamy z Niemiec? 23.04.04, 07:37 Ee tam Jest cala lista rodzicow z Niemiec - temat "Lista rodzicow z Niemiec" czy jakos tak podobnie. Tam jest prawie 200 postow. Takze tylko czytac i wybierac. My jestesmy z Viernheim (kolo Mannheim). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kajunia13 Re: Mamy z Niemiec?Tu Berlin :) 23.04.04, 12:39 Hej, hej Mamuski My mieszkamy w Belinie i czekamy na naszego malego Aniolka Pozdrawiam serdecznie Kasia i Aniolek 32 tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
szpulotek Re: Mamy z Niemiec?Tu Berlin :) 30.12.05, 23:07 Hej, my takze mieszkamy w Berlinie! Krysia i Franek /4lata/ Odpowiedz Link Zgłoś
bietka1 Re: Mamy z Niemiec?Tu Berlin :) 24.01.06, 23:05 szpulotek napisała: > Hej, my takze mieszkamy w Berlinie! > Krysia i Franek /4lata/ A w jakiej dzielnicy mieszkacie? Poza tym ktos jeszcze jest tutaj z Berlina? Odpowiedz Link Zgłoś
mmc2 Re: Mamy z Niemiec? 23.04.04, 22:11 Pozdrowienia z Kolonii. Moja najmlodsza pociecha wlasnie skonczyla 5 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka241 Re: Mamy z Niemiec? 01.03.06, 10:46 czesc!CHETNIE NAWIAZE ZNAJOMOSC TEZ JESTEM MAMA W KOLONII MOJ MALY MALY MA 7 miesiecy,w jakiej dzielnicy mieszkasz?pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
milton2 Re: Mamy z Niemiec? 26.04.04, 12:10 Czesc,my jestesmy z Berlina Julka(1) Jessika(4) i Elizabeth(7)lat.Oraz mama Gosia.Pozdrawiamy serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Mamy z Niemiec? 26.04.04, 15:06 I ja tez dolaczam.mieszkam w Brandenburgii i mam 2,5 letnia coreczke Milene, asia Odpowiedz Link Zgłoś
mate73 Pozdrowionka 26.04.04, 21:11 Milo jest wiedziec ze jest nas rodzicow w niemczech tak duzo. Npisze po krotce.Jestem mama 7 letniego Mateusza z ktorym mielismy od poczatku problemy zdrowotne.Najpierw byla alergia na wiele artykulow spozywczych a w wieku 2 lat dolaczyla astma. Jak ma ktos pytania o te choroby sluze pomoca. POZDRAWIAM WSZYSTKICH. Odpowiedz Link Zgłoś
julisia3 Re: Pozdrowionka 22.01.06, 18:20 jestem mama trzyletniej julii!mieszkam w brilonie! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
agusiamtj Re: Mamy z Niemiec? 28.04.04, 00:46 Ja mieszkam w Monachium z moim 2 letnim skarbem i chetnie poznalibysmy jakies mamy zeby wwybrac sie latem na wspolny spacer. Pozdrawiam Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
alicya Re: Mamy z Niemiec? 28.04.04, 14:54 Ja bede mama dopiero w lipcu, ale chetnie juz niebawem udam sie na spacer bo tez jestem z Monachium. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agusiamtj Re: Mamy z Niemiec? 29.04.04, 15:38 alicya jesli znajdziesz chwilke napisz do mnie moj nr gg 4809308 pozdrawiam przyszla mamusie Aga Odpowiedz Link Zgłoś
alicya Re: Mamy z Niemiec? 30.04.04, 11:34 Od polowy maja bede mila wolne i wtedy sie odezwe, ale poniewaz nie korzystam z gg, pozwole sobie napisac na Twoj adres w gazecie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
smedron Re: Mamy z Niemiec? 30.04.04, 16:24 Hej! Ja tez w lipcu bede mama ),mieszkam pod Monachium.Wiesz juz gdzie bedziesz rodzila.Jesli masz ochote to napisz sjsk@online.de St Odpowiedz Link Zgłoś
kalewi Re: Mamy z Niemiec? 05.05.04, 12:57 my mieszkamy w BAd Salzuflen, NRW, niedaleko Bielefeld. moze jest ktos z pobliza ?? ta lista rodzicow z Niemiec zrobila sie tasiemcowa...........)) Odpowiedz Link Zgłoś
dachauka Re: Mamy z Niemiec? 16.10.04, 16:38 Hej Aga! Mieszkamy pod Monachium (Dachau)i chętnie nawiążemy kontakty z fajnymi mamami i dzieciaczkami. Moi dwaj synowie to Kamil (5 lat) i Marcel (2). Skrobnij na agnieszka@hofmania.de!!! papa Też Aga Odpowiedz Link Zgłoś
whoever2002 Re: Mamy z Niemiec? 18.07.05, 03:51 Witam serdecznie wszystkie polskie mamy z okolic Monachium/Dachau. Mam 31 lat i wprawdzie jeszcze mama nie jestem, ale w niedlugim czasie zamierzam nia zostac i wtedy dolacze do spacerow Poniewaz wraz z przeprowadzka ze Stuttgartu do Altomünster musialam zmienic wszystkich lekarzy, bardzo chetnie przeczytam kilka Waszych rad o tym, czy macie dobrego lekarza/lekarke ginekologa, ktorego moglybyscie mi polecic, rowniez szpital, w ktorym rodzilyscie, czy bylyscie zadowolone z personelu, kwestii znieczulenia? Napewno bede tez szukac szkoly rodzenia i dobrej poloznej, jakie sa Wasze doswiadczenia. Za wszystkie odpowiedzi bede bardzo wdzieczna Pozdrawiam goraco. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Mamy z Niemiec? 05.05.04, 18:05 To ja Koko z NRW.Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
aolka Re: do kalewi 05.05.04, 21:14 my tez jestesmy z NRW. münster. nie za blisko, ale daleko tez nie.. pozdrawiam ola Odpowiedz Link Zgłoś
marza_bb Re: do kalewi 05.05.04, 22:50 my tez jestesmy z NRW. A dokladniej Duisburg.Pozdrowka. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesiss Re: Mamy z Niemiec? 06.05.04, 12:00 Pozdrowienia z Wiesbaden - mama 6cio miesięcznego Amadeuszka Odpowiedz Link Zgłoś
mate73 Re: Mamy z Niemiec? 07.05.04, 08:25 No i jest nas tu juz troche.Moze dzieki temu ktos sie z kims zaprzyjazni. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita33 Re: Mamy z Niemiec? 17.10.04, 23:37 witam Cie, my z Maxiem -prawie 5 miesiecy-mieszkamy w landau in der Pfalz.W Wiesbaden jestesmy dosyc czesto bo mamy tam nasza ulubiona ciocie Agnieszke.Jesli masz czas i ochote na pogawedke to prosze odezwij sie.Jowita nr gg 1736393, jow_ka@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aga-1977 Re: Mamy z Niemiec? 19.10.04, 20:44 Hej,a tez jestem mama z Niemiec.mieszkam w Dormagen kolo Köln.Moj synek skonczy 16.11.ROCZEK!POZDRAWIAM!!!moj adres -chudaaga@aol.com Odpowiedz Link Zgłoś
yvi1 Re: Mamy z Niemiec.do agi 1977 20.10.04, 08:44 Hej,my mieszkamy pare kilometrow od was w Monheim am Rhein,moj Kai skonczyl 29.08.04 roczek.Jak masz ochote to napisz na yvi1@gazeta.pl Pozdrawiamy Yvi I Kai Odpowiedz Link Zgłoś
agra7 : Mamy z Niemiec?- w czerwcu dołączam do grupy! 07.05.04, 10:58 Czesc dziewczyny,mam na imie Agnieszka i juz niebawem zamieszkam gdzieś między Bonn a Kolonią. /To jedna z wielu kwestii, które mam do rozstrzygnięcia/ Dosłownie na dniach spodziewam się dziecka i to zdecydowanie ogranicza moje działania. Dziewczyny powiedzcie mi co mam robić w tej sytuacji- Mój mąż podpisuje 1 czerwca umowę na czas nieoreślony z niemiecką firmą. Prawo pobytu, pozwolenia etc.są. Ale co ze mną? Od roku jestem osobą "samozatrudniajacą" sie w Polsce, tzn.mam zarejestrowaną IDG płacę podatki. Moje pytanie brzmi- jak moze wyglądać moja sytuacja podatkowa w Niemczech? Czy mam zakończyć w Polsce działalność, zameldować sie w Niemczech i wówczas uzyskam status osoby bezrobotnej a przez to mogę liczyć na jakiś zasiłek w Niemczech /jaki- przypomnę:mąż ma etat, ja dwójkę małych dzieci-3lata oraz noworodka? Proszę was pomóżcie albo dajcie namiar na estrony najlepiej-mogą być po angielsku. Pozdrawiam i czekam na wasze opinie- mogą bć na maila- agra7@gazeta.pl Aga Odpowiedz Link Zgłoś
misia411 Re: : Mamy z Niemiec?- w czerwcu dołączam do grup 12.05.04, 19:12 A my w Kolonii, więc pisz... Dzieciakow wkolo pelno, glownie malych - na pewno znajdzie sie towarzystwo dla Ciebie i Twoich urwisow! Odpowiedz Link Zgłoś
goskb Re: : Mamy z Niemiec?- w czerwcu dołączam do grup 09.09.04, 19:28 Czesc ja tez jestem z Kolonii mam 2 maluchow,daj znac gdzie tyle maluchow mieszka bo ja mam pecha i nie moge znalezc.Gosia 01602509512 Odpowiedz Link Zgłoś
mirofa Re: Mamy z Niemiec? 11.05.04, 19:53 Czesc Mam dwoch chlopcow w wieku 12 lat i 2 miesiecy. Mieszkamy w Hamburgu.Mozecie do mnie pisac na mirofa@gazeta.pl oczywiscie jak macie ochote! Pozdrowienia dla wszystkich mam , rowniez tych przyszlych!!! Rosanna Odpowiedz Link Zgłoś
saawa Re: Mamy z Niemiec? 11.05.04, 20:38 witajcie a my mieszkamy w Hannoverze - moj Eric skonczyl wlasnie roczek Jesli jakas mama ma ochote napisac, to zapraszam i podaje e-maila: saawa@gazeta.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
weronisia26 Re: Mamy z Niemiec? 13.05.04, 18:27 My też jesteśmy z Koloni Mój nr gg 3153279, chętnie pogadam Odpowiedz Link Zgłoś
tulcia Re: Mamy z Niemiec? 23.05.04, 11:42 My tez jestesmy z NRW, z Duisburga ´a nasza coreczka ma prawie 3 m-ce Pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
gala131 Re: Mamy z Niemiec? 24.05.04, 13:01 Czy sa miedzy nami mamy z poludnia Niemiec?????? Ja mieszkam w okolicy Ravensbura.Aska. Odpowiedz Link Zgłoś
mate73 Re: Mamy z Niemiec? 24.05.04, 15:41 Bardzo sie ciesze ze jest nas tu juz tyle jak chce ktos pogadac to podaje nr.gg.4118252 Odpowiedz Link Zgłoś
gota Re: Mamy z Niemiec? 25.05.04, 20:28 Ja mieszkam na poludniu Niemiec- kolo Rottweilu( to jakies 140km. od Ravensburga). jestem mama 11 miesiecznego Jonatana. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gala131 Re: Mamy z Niemiec? 26.05.04, 11:18 Hallo Gota i Natik1 a juz myslalam, ze jestem skazana na osamotnienie. Ja mam na imie Aska i jestem mama 4 mies. Paula. Pochodze z okolic Katowic i nie ukrywam, ze licze na wasza odpowiedz.Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja007 Re: Mamy z Niemiec? 26.05.04, 10:01 my mieszkamy w frankfurcie am main jesli ktos ma ochote to piszcie!!! ja 21 lat , syneczek 3 miesiace i mezus Odpowiedz Link Zgłoś
natik1 Re: Mamy z Niemiec? 26.05.04, 10:12 My mieszkamy kolo ULM. Rodzinka mieszana: ja jestem z Krakowa (28l) moj maz Slowak (29l) i nasze dziewczynki urodzone juz tutaj - Emilka 2,4 l. i Lilly 9 mcy (dokladnie dzisiaj) Pozdrawiam wszystkie mamusie w dniu naszego swieta!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dafnezielona Do Kaja007 01.06.04, 13:43 Napisalam do Ciebie na priva. Odezwij sie prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
joannaru Re: Mamy z Niemiec? 27.05.04, 21:54 Hej! Ja tez mieszkam niedaleko Hannoveru. Jestem mama Julii(w sierpniu skonczy dwa latka). Odpowiedz Link Zgłoś
mikulka Kiel 27.05.04, 22:10 Ja z moimi dziećmi dołączę do męża w lipcu. Mam nadzieję, że jakoś się przyzwyczaimy do bycia daleko od domu. Mamy dwoje dzieci, 14-letnią córkę i 2- letniego synka. W Polsce mieszkamy w woj. lubuskim. Pozdrawiam mamy i dzieciaczki. Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
hayesizabela Re: Mamy z Niemiec? 28.05.04, 13:37 Czesc , jestem Iza . mama 25 lat i mieszkam w Bremerhaven.Studiuje w Bremen. Jestem samotniewychowujaca mama prawie dwuletniej Julianki , ktora jest dla mnie najukochansza na calym swiecie! Jesli chcesz , to sie z nami skontaktuj.Moj adres : hayesizabela@yahoo.de Ciao Iza Odpowiedz Link Zgłoś
yvi1 Re: Mamy z Niemiec? 28.05.04, 22:10 halo,mieszkamy w NRW w Monheim am Rhein,lezy miedzy Köln a Düsseldorf.czy jest jakas mama w okolicy?Ja mam 33 lata a nasz synek Kai jutro konczy 9 miesiacy.bylo by milo kogos poznac i isc na spacer... Odpowiedz Link Zgłoś
gagnieszka Re: Mamy z Niemiec? 29.05.04, 13:30 Czesc!! My mieszkamy w Unnie kolo Dortmundu. To troszke daleko od Monheim jak na codzienny spacer Ale moze ktos mieszka blizej nas? Mam 35 lat i 10-cio miesieczna coreczke Julie - juz chodzaca Odpowiedz Link Zgłoś
siwa7 DO GAGNIESZKA! 17.10.04, 18:24 Hej! A gdzie dokladniej mieszkasz? Moze jestesmy sasiadkami? Mam 30 lat i moja corcia ma 14 miesiecy.Pozdrawiamy z Selm Odpowiedz Link Zgłoś
gagnieszka Re: DO Siwa7 04.11.04, 13:50 Hej Siwa Nie zbyt czasto tu zagladam .... dlatego dopiero teraz! Mieszkam na Hammer Str. w Unnie, od 3 lat. Mam 35 lat i 15 miesieczna coreczke. Piszesz, ze mieszkasz w Selm - to jak mozemy byc sasiadkami?)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tulcia Re: Mamy z Niemiec? 31.05.04, 09:33 Hej, my jestesmy z Duisburga, kawalek drogi, ale nie az tak wielki Mamy 3 m-czna coreczke. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
goskb Re: Mamy z Niemiec?Kolonia 09.09.04, 19:23 Ja mieszkam w Kolonii ale zawsze sa pociagi Pozdrawiam jak masz opchote napiusz na privie.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
urszula29 Re: Mamy z Niemiec? 31.05.04, 19:35 Czesc.Jestem z Wiesbaden mam Natalie 3 lata i drugie bendzie we wrzesniu.Pozdrawiamm wszystkich. Moj numer GG.1941179 Odpowiedz Link Zgłoś
asiakoz Re: Mamy z Niemiec? 15.06.04, 21:47 Halo tu Asia mieszkam w Voerde NRW niedaleko Duisburga jestem mama Patryka 3.5 roku i Michaela 16 miesiecy.Chetnie nawiaze kontakt ,moj adres asiakoz@gazeta.pl albo kozubik@aol.com Odpowiedz Link Zgłoś
mate73 mala zmiana tematu 06.06.04, 17:02 a moze dolacza do nas samotne mamy z niemiec bo ja wlasnie do takich dolaczylam Odpowiedz Link Zgłoś
beatach1 Re: mala zmiana tematu 08.06.04, 10:14 I my sie dolaczymy. Beata, Michael i Maximilian(11.10.2001). Mieszkamy w Königslutter am Elm (Niedersachsen- okolice Braunschweigu). Jesli chcecie piszcie na priva; mcchrob@aol.com I zapraszam na forum "Polonia w Niemczech" forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10001 Pozdrawiam serdecznie BeataCh1 mama Maximiliana Moderator "Karmienie piersia" ------------------------------------ "Das Glück ist das Einzige, was sich verdoppelt wenn man es teilt". Albert Schweitzer Odpowiedz Link Zgłoś
kubusb1 Re: mala zmiana tematu 09.06.04, 23:57 Czesc nazywam sie Iwona i mieszkam w Hamburgu wraz z mezem i trzyletnim synkiem Kubusiem, jesli chcecie piszczcie na priva: aik.b@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hayesizabela Re: mala zmiana tematu 05.07.04, 11:04 Czesc mate73 , dolaczam do Ciebie. Nie czuj sie taka 'samotna'.Tez jestem samotniewychowujaca mama , chociaz wcale nie czuje sie taka samotna - z moja ukochana coreczka Julianka , ktora 21.07. skonczy dwa latka. Mam tu juz tez kilkoro przyjaciol i wielu znajomych.Julianka i ja mieszkamy w Bremerhaven. Ja studiuje jeszcze , w Bremen. Jesli chcesz nas blizej poznac , napisz na moj adres : hayesizabela@yahoo.de Pozdrawiam Cie serdecznie Iza Odpowiedz Link Zgłoś
mate73 Re: Mamy z Niemiec? 01.07.04, 11:07 No kochane mamuski gdzie sie podziewacie????? Odpowiedz Link Zgłoś
krolisia Re: Mamy z Niemiec? 05.07.04, 12:56 Ja mieszkam w Bielefeld i mam 5-miesiecznego synka Maximiliana. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalu Re: Mamy z Niemiec? _ hamburg :-))) 05.07.04, 13:02 Ja mieszkam w Hamburgu i jestem mama 5 miesiecznego Lukaszka Serdecznie pozdrawiam wszystkie mamy w Niemczech )) Odpowiedz Link Zgłoś
ania.iga Re: Mamy z Niemiec? 05.07.04, 16:12 Czesc.nazywam sie Ania pochodze z Mazur a aktualnie mieszkam w Saarlouis- (Saarland).Od 3,5 miesiaca jestem szczesliwa mama malej Igi.Czy niedaleko nas mieszkaja moze swiezoupieczone mamy? Odpowiedz Link Zgłoś
mate73 Do ania.iga 02.08.04, 19:40 z kad jestes dokladnie bo ja tez z mazur??Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mymcia Re: Mamy z Niemiec? 06.07.04, 18:10 hej niemiecko-polskie Mamy!!! My mieszkamy pod Paderbornem (60km od Bielefeld). Córcia urodziła się ponad 9 m- cy temu już w Niemczech. Pozdrawiam cieplutko mymcia Odpowiedz Link Zgłoś