Dodaj do ulubionych

Po czym poznac Polaka za granica

IP: *.telia.com 06.03.02, 11:18
Poniewaz nasi panowie zlosliwie nam podocinali na temat "po czym poznac Polke za granica" to moze dla
odmiany o panach? Mamy tu pelne pole popisu, bo nasze panie prezentuja sie ogolnie dobrze za granica, to co
powiemy o panach...hmmmm
Obserwuj wątek
    • optymistka Re: Po czym poznac Polaka za granica 06.03.02, 11:33
      Gość portalu: Fania napisał(a):
      > Poniewaz nasi panowie zlosliwie nam podocinali na temat "po czym poznac Polke
      > za granica" to moze dla odmiany o panach? >

Może po uzębieniu lub jego braku, hehehehe.

• mary_z_danii Re: Po czym poznac Polaka za granica ;))) 06.03.02, 11:36
      Hahahaha, swietny watek smile)) Pozdro smile

1. Wasy (jestem w Skandynawii od ponad 20 lat, ale tylu wasow tu nie widzialam
      przez caly czas jak POLSKICH wasow przez jeden sezon turystyczny lol)
      2.Glosne i BARDZO WYRAZNE mowienie po polsku (nie chodzi mi o przeklenstwa smile -
      z wyrazna nadzieja, ze cala Europa mowi po polsku, hahahhaha
      Tja... to byly najwazniejsze cechy, czekam na nastepne opisy hi hi smile
      • Gość: piotr Re: Po czym poznac Polaka za granica ;))) IP: *.bbtec.net 06.03.02, 11:47
        Chcialem zauwazyc, ze obydwa punkty moga odnosic sie rowniez z powodzeniem do
        kobiet (niektorych).
        P.
        • Gość: M Re: Po czym poznac Polaka za granica ;))) IP: *.telia.com 06.03.02, 11:54
          Ale jestes zlosliwy wink
        • Gość: fania Re: Po czym poznac Polaka za granica ;))) IP: *.telia.com 06.03.02, 12:04
          Gość portalu: piotr napisał(a):

> Chcialem zauwazyc, ze obydwa punkty moga odnosic sie rowniez z powodzeniem do
          > kobiet (niektorych).
          > P.

Sorry! Teraz o panach! (nie mozesz przepuscic)
      • Gość: Baloo Re: Po czym poznac Polaka za granica ;))) IP: *.ne.ch 06.03.02, 11:54
        W sasiedniej Szwecji znalem goscia, ktory dopytywal sie w osiedlowym sklepie
        samoobslugowym (po polsku i na migi) o bulke tarta !!!! Oglaszam konkurs na
        opis sekwencji ruchow i odglosow potrzebnych do uzyskania w/w informacji :o)))
        Drugi - o koszule meska blekitna numer 42 !!!! To wszystko nie uzywszy ani
        jednego slowka po szwedzku 8no bo niby skad ?)

A wracajac do tematu glownego : fakt, ze nasze Panie kochane w zasadzie sie
        nie wyrozniaja w tlumie , a Panow jakos chyba latwiej rozpoznac - ale chodzi
        tu glownie o sezonowcow : wyasiki, skudlone wloski (powinny byc tluste),
        kamaszki najlepiej mokasynki z kutasikiem, wypchane na kolankach dzinsiki, no i
        dobrze robi jaki bajerancki sweterek w barwie ochronnej oraz koniecznie
        odpalowa wiatrowka lub skora... ale to pestka : to sie da wygolic, umyc ,
        zamienic... natomiast trudno jest pozbyc sie "tego czegos" w wyrazie twarzy /
        oczu - cos na ksztalt przyczajonego (lub osaczonego) wilka + zmeczenie (no bo
        malo kto jednak , procentowo, jezdzi na west na wywczasy ... Podobnie maja
        Portugalczycy, Albanczycy i niemalwszystkie KDL . Wlosi, ktorzy tez
        zapierniczaja tu jak male samochodziki, sa znacznie pogodniejsi i jakos
        tak "godniej" wygladaja (to w przypadku straszych wiekiem)...
        A Rosjanie i Rosjanki ... "u nas w Szwajcarii" nie da sie ich rozpoznac po
        ciuchach , no bo to, paniedziejku, nastajaszczije finansisty tu siedza, ale za
        prawie na 100 %po tym, ze na ulicy (nie tylko w autobusach, ale doslownie
        wszedzie)rozmawiaja ze soba szeptem ... nie wiadomo dlaczego ...

Uklony wszystkim zasymilowanym i niewatpliwie przepieknym Rodaczkom

Baloo

Ide sobie wypchac dzinsy na kolanach i natluscic czyms wloski. Pa
        • drapieznik Baloo 06.03.02, 14:55
          "...tego czegos" w wyrazie twarzy /
          oczu - cos na ksztalt przyczajonego (lub osaczonego) wilka + zmeczenie (no bo
          malo kto jednak , procentowo, jezdzi na west na wywczasy ..."

Doskonala obserwacja i jej opis, Baloo! Ty masz naprawde talent pisarski.
        • Gość: piotr Re: Po czym poznac Polaka za granica ;))) IP: *.bbtec.net 07.03.02, 08:02
          Najciekawsze jest to zdanie o Rosjanach mowiacych szeptem, do tego w Szwajcarii.
          Pewnie znowu spiskuja cholery. Ciekawe kiedy rewolucja?
          Lenin pardon Dostojewski wiecznie zywy!
          P.
    • Gość: miranda Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.03.02, 12:38
      Mieszkając zawczasu zagranicą poznawałam rodaków bezapelacyjnie po smrodzie
      papierosów który otaczał ich chmurą. Ten zapach jest nie do podrobienia.
      • Gość: Troy Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.02, 13:10
        W miejscu gdzie pracuje poznaje Polaka po:
        -tureckim sweterku
        -kombinacji dres+mokasyny+biale skarpetki(moze to byc tez obywatel GUS)
        -posiada zamiast walizki paskudna torbe sportowa.
        -wzrok zbitego smycza spaniela
        To sa moje osobiste doswiadczenia,jakie mam na co dzien,
        pozdrawiam,T.
    • Gość: Lechu Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: 192.168.111.* 06.03.02, 13:22
      Turyści bezpośrednio z POlski? "Kontraktowcy?".

Zaniedbane frazury (ich brak), zła cera (często z przepicia), zaniedbane,
      ohydne obuwie. Nierzadko żałoba za paznokciami.
    • Gość: Cariño Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: 193.133.143.* 06.03.02, 13:46
      Nie zapominajmy o szerokich twarzach
      • Gość: Don Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.uc.nombres.ttd.es 06.03.02, 14:37

Kazdy moze mnie poznac na ulicy. zawsze gdy ide po ulicy(rzadko ale chodze)
        ide spokojnie odziany normalnie .Tzn koszula normalna,spodnie jak przystalo na
        starszego pana.jasne i czyste,u boku pani o wygladzie malzonki,rozmowa glownie
        o tym co jeszcze trzeba kupic itd.Wszyscy widza i mowia Buenos Dias Senor
        Polaco.W innym miescie nikt nie moze mnie poznac.Wysiadam z mojej kary,spodnie
        najnowszej mody,obuw gucci,koszulka CK,z drugiej strony wysiada panienka o
        wygladzie absolutnie nie zony. Natychmiast wiesza sie na mnie ,caluje mnie
        namietnie na srodku deptaka i pyta gdzie na drinka dzisiaj jednoczesnie
        rozpinajac mi guzik od koszuliby nacieszyc sew modre oczeta widokiem mego
        torsu(meskiego)Rozmawiamy oczywiscie po polsku-na co slychac uwage ze strony
        przechodzacej grupy turystow :o w morde jeza oni mowia po polsku ! Ale laska-
        ta ma szczescie !I niesmiertelne stwierdzenie : To Polacy ! znaczy sie po tym
        poznac Polaka za granica ! smile)))
        • Gość: Baloo Do Dona IP: *.ne.ch 06.03.02, 15:02
          Panienka caluje cie w srodek deptaka ??? Tak przy ludziach ???
          Matkoboskojedyna, co to sie porobilo ....
      • Gość: mysz Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.ab.hsia.telus.net 06.03.02, 15:43
        Gość portalu: Cariño napisał(a):

> Nie zapominajmy o szerokich twarzach

Tobie Carino podobaja sie pewnie te dlugie niczym u wielblada anglosaskie
        twarzyczki i wielkie niemieckie stopy.
        • Gość: Cariño do Myszy IP: 193.133.143.* 06.03.02, 15:59
          Gość portalu: mysz napisał(a):

> Gość portalu: Cariño napisał(a):
          >
          > > Nie zapominajmy o szerokich twarzach
          > > Tobie Carino podobaja sie pewnie te dlugie niczym u wielblada anglosaskie
          > twarzyczki i wielkie niemieckie stopy.

Haha, wrong again!
          Mnie pociagaja hiszpanskie oliwkowe (jak juz bieda na pustyni - >ach te
          wielblady< to i wloskie oliwkowe moga byc). Szerokie/waskie to juz zalezy od
          indywidualnego osobnika.

a co do stop, to sie tylko patrze jak mam 'powazne' zamiary (lol). Korelacja
          zawsze pozytywna.

Z przymruzeniem zielonego slowianskiego oka osadzonego w dosc szerokiej twarzy
          LOL
          Cariño

• drapieznik Re: Po czym poznac Polaka za granica 06.03.02, 19:53
          obsmialem sie z tej Myszy...
    • Gość: Zocha Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.chello.pl 06.03.02, 14:28
      Wszystkie wcześniej wymienione cechy+palce żółte od tytoniu.
      No i charakterystyczna,nazwijmy to,"uroda".
      Całe szczęście nie można generalizować.Zdarzają się wyjątki.
      • Gość: Don Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.uc.nombres.ttd.es 06.03.02, 14:52
        Gość portalu: Zocha napisał(a):

> Wszystkie wcześniej wymienione cechy+palce żółte od tytoniu.
        > No i charakterystyczna,nazwijmy to,"uroda".
        > Całe szczęście nie można generalizować.Zdarzają się wyjątki.

czy wasy zolte od tytoniu tez mozna w to wliczyc? Charakterystyczna urode to
        mam !
        • drapieznik Re: Po czym poznac Polaka za granica 06.03.02, 14:56
          hehehehehehe
        • Gość: Zocha Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.chello.pl 06.03.02, 15:00
          Gość portalu: Don napisał(a):

> czy wasy zolte od tytoniu tez mozna w to wliczyc? Charakterystyczna urode to
          > mam !

Z tego,co wyczytałam,to Ciebie najczęściej rozpoznają po tym,że mówisz po polsku.
          A z wąsów to może Ci farba schodzi?
      • Gość: sharky Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.03.02, 14:52
        A ja kiedys szedlem ulica i zobaczylem fajna laske. Pomyslalem, kurde w tej
        Anglii zdarzaja sie jednak ladne panienki. Za chwile zadzwonil telefon i laska
        zaczela mowic po polsku...
        • Gość: sharky Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.03.02, 14:55
          Aha mialo byc o facetach. Ja nie rozrozniam prawde mowiac Polakow,choc zdarzaja
          sie kolesie o wygladzie nieciekawym i odpychajacym. Ci ktorych znam jednak,
          ubieraja sie prawie jak Anglicy (moze jeszcze nie GAP ale juz nie Primark), sa
          kulturalni i maja calkiem nowe komorki.
        • Gość: Zocha Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.chello.pl 06.03.02, 14:55
          Gość portalu: sharky napisał(a):

> A ja kiedys szedlem ulica i zobaczylem fajna laske. Pomyslalem, kurde w tej
          > Anglii zdarzaja sie jednak ladne panienki. Za chwile zadzwonil telefon i laska
          > zaczela mowic po polsku...

Ale dyskusja jest o facetach...
          • drapieznik Zocha, 06.03.02, 14:58
            dobra laska jeszcze nikomu z rana nie zaszkodzila. Sam lubie powazne
            wiadomosci, opatrzone frywolnym zdjeciem. Lepiej sie czyta.
      • Gość: Baloo Wyjatki - do Zosi IP: *.ne.ch 06.03.02, 15:04
        Dziekujemy Zosiu, nareszcie po seasie samobiczowania, jakas dobra dusza sie
        ulitowala i poglaskala po zatluszczonej glowce ...
        Wyjatkami sa na pewno wszyscy mescy uczestnicy tego Foruma !!! NA PEWNO !!!

Caluski

Baloo
        • Gość: Zocha Re: Wyjatki - do Zochy-drogi Baloo IP: *.chello.pl 06.03.02, 15:15
          Pan, panie Baloo, na pewno.Osoba tak kulturalna jak Pan na pewno nie może tak
          wyglądać.Chociaż od razu rzuca się na usta casus Quasimodo... wink))
          P.S.Dziwny zbieg okoliczności-znam w Bolandzie osobę o ksywce identycznej jak
          Pański nick.Pozdrawiam.
          • Gość: Baloo Do Zosi - Baloo IP: *.ne.ch 06.03.02, 15:49
            Quasimodo to przy mnie Antonio Banderas ....
            • Gość: Zocha Re: Do Baloo-uparcie Zocha IP: *.chello.pl 06.03.02, 16:08
              Mnie do Melanii też brakuje...co najmniej paru blizn za uszami,więc nie ma się
              czym przejmować.Jak to było w starym kawale-pani,ważne żeby nie bił. wink)
              • Gość: Baloo Re: Do Zosi - uparcie Baloo IP: *.ne.ch 06.03.02, 16:11
                Niestety, z tym biciem, to nie taka prosta sprawa ... no i wodeczka i karty ...
                Ale serce mam szczere, slowianskie ....

Baloo - Prawdziwy Polak (no, powiedzmy ...)

PS : Nie, ta "Zocha" nigdy mi przez klawiature nie przejdzie ... przepraszam
                • Gość: Zocha Re: Do Baloo IP: *.chello.pl 06.03.02, 16:22
                  Jak mówią słowa poety-lekarza:
                  Tyle jest różnych pokus
                  Strasznie dużo
                  Jak się im wszystkim nie dać?
                  Bardzo trudno
                  Coraz to jedna z drugą lezą pod oczy
                  Oj tyle jest okazji,żeby się stoczyć....

Oczywiście o sobie on tak śpiewał!
                  P.S.Trzeba się będzie z tym pogodzić.
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: Baloo Re: Do Zosi IP: *.ne.ch 06.03.02, 16:28
                    Powiem wiecej : to trzeba polubic !

Baloo
                    • Gość: Zocha Re: Do Baloo IP: *.chello.pl 06.03.02, 16:34
                      Tak jest!!!
                      lub też
                      Yes,Sir
                      lub tez
                      Tak toćna *

*niepotrzebne skreślić

Nieustająco pozdrawiam
    • miss_moneypenny Re: Po czym poznac Polaka za granica 06.03.02, 15:09
      po zapachu i zawadiackiej "kurwie" (pardon my French)
      na ustach
      • Gość: Don Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.uc.nombres.ttd.es 06.03.02, 15:41

U UUU Zocha terrorrrystka.Ide ci ja ide sobie do dentysty-ide powoli bo moze
        przestanie cmic zab cholerny.Patrze w tam napis : Dentista-W. Przybylski-1
        planta.To sobie mysle,dam zarobic rodakowi.Wchodze a panienka mi oswiadcza,ze
        pan dentysta mnie przyjmie za 15 min. Czekam a mnie dalej cmi ! Wchodze do
        gabinetu i mowie po polsku dzien dobry -a tem dentysta patrzy na mnie jak
        ciele i mowi nie rozumie co boli? A na scianie dyplom i stoi
        W.Przybylski.Okazalo sie on Argentynczyk-wygladal jak Argentynczyk i nie wie
        (on mowi) skad takie nazwisko.Ale mysle ,ze w Argentynie odkupil dyplom od
        jakiegos polonusa ,bo leczyc zeba to nie bardzo mu szlo.Na drugi dzien bylem u
        niemieckiego dentysty do poprawki-ten mowil po polsku bo studiowal w
        katowicach.I od tego czasu jestesmy dobrzy znajomi-sprzedalem mu psa -
        zadowolony tzn oboje,on i pies.
        • Gość: Zocha Re: Po czym poznac Polaka za granica-Don... IP: *.chello.pl 06.03.02, 15:57
          Ja terrorystką???Nigdy w życiu!!!Raczej Szanownego Pana powinnam zacząć o to
          podejrzewać.Kiedy próbowałam odpowiedzieć,to cały czas pokazywał mi się wałek...
          Ciekawe dlaczego?A tak z innej beczki,to może ten pan doktor o znajomo dla
          polskiego ucha brzmiącym nazwisku był rodzajem polskiej emigracji z
          Ameryki,która już po miesiącu pobytu zapomina ojczystego języka? wink
          A swoją drogą,to jaki ten świat mały!
          Pozdrawiam .
          • Gość: Baloo polskie nazwisko IP: *.ne.ch 06.03.02, 16:08
            Ten doktor byl po prostu potomkiem jednego (?) z dziesiatkow tysiecy polskich
            emigrantow do Argentyny , z XIX lub poczatkow XX wieku .... Takie swinie,
            przez sto lat zapomnieli o polskim jezyku , no, no ...
            Argentynajest chby krajem latynoskim gdzie jestnajmniej % hiszpansko- lub
            portugalsko brzmiacych nazwisk
            Baloo
      • Gość: marycha Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.tnt17.ewr3.da.uu.net 06.03.02, 15:44
        1. niesmiertelne skorzane kurtki ubrane na siebie,czy to lato czy zima.
        2. wasiska ala Walesa przyslaniajace brak uzebienia !!!
        3. zapach swojskiego potu przemieszany z zaduchem tanich perfum !!
        4. niesmiertelne dzinsy i adidasy na nogach.
        5. telefon komorkowy trzymany w reku tak zeby wszyscy dostrzegli kto jest
        wlascicielem.
        6. co drugie slowo to "kurwa" i "szmal "lub forsa !!
        7. oddech smoka przemieszany z wyziewem taniego piwa !!

To siedem grzechow glownych !!!!!
        • Gość: mysz Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.ab.hsia.telus.net 06.03.02, 15:54
          Nie mozemy pominac skapych slipeczek na plazy.
          • Gość: Cariño Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: 193.133.143.* 06.03.02, 16:03
            Gość portalu: mysz napisał(a):

> Nie mozemy pominac skapych slipeczek na plazy.

Grecy Polakow przebijaja pod tym wzgledem. Oni po prostu kupuja slipki albo w
            sklepie z odzieza dziecieca albo dla Japonczykow. No, ale my nie powinnysmy
            narzekac...LOL

• Gość: Zocha Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.chello.pl 06.03.02, 16:15

> Grecy Polakow przebijaja pod tym wzgledem. Oni po prostu kupuja slipki albo w
              > sklepie z odzieza dziecieca albo dla Japonczykow. No, ale my nie powinnysmy
              > narzekac...LOL
              Młodzi obywatele państwa Izrael są jeszcze lepsi-oni po prostu obnażają się na
              publicznej plaży zachwalając turystkom swoje wdzięki i umiejętności.A sądząc po
              tym,co wyprawiają podczas dorocznych pielgrzymek do Polski-to potrzeby TEŻ mają
              duże...
              • jot-23 Re: Po czym poznac Polaka za granica 06.03.02, 16:18

> Gość portalu: Cariño napisał(a):
                >
                > > Grecy Polakow przebijaja pod tym wzgledem. Oni po prostu kupuja slipki al
                > bo w
                > > sklepie z odzieza dziecieca albo dla Japonczykow. No, ale my nie powinnys
                > my
                > > narzekac...LOL
                > Młodzi obywatele państwa Izrael są jeszcze lepsi-oni po prostu obnażają się na
                >
                > publicznej plaży zachwalając turystkom swoje wdzięki i umiejętności.A sądząc po
                >
                > tym,co wyprawiają podczas dorocznych pielgrzymek do Polski-to potrzeby TEŻ mają
                >
                > duże...

podziel sie z nami, co wyprawiaja?
                • Gość: Zocha Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.chello.pl 06.03.02, 16:27
                  jot-23 napisał(a
                  >
                  > podziel sie z nami, co wyprawiaja?

Zdradzę tylko jedną mała tajemnicę,którą podzieliła się ze mną pani ze sklepiku
                  przy hotelu"Cracovia":kiedy wchodzi taki klient,to ona automatycznie stawia na
                  ladzie piwo i zestaw prezerwatyw.
                  A o szczegółach donosiła kiedyś prasa.
                  • Gość: Cariño Rozterka IP: 193.133.143.* 06.03.02, 16:36

> jot-23 napisał(a
                    > >
                    > > podziel sie z nami, co wyprawiaja?
                    >
                    > Zdradzę tylko jedną mała tajemnicę,którą podzieliła się ze mną pani ze sklepik
                    > u
                    > przy hotelu"Cracovia":kiedy wchodzi taki klient,to ona automatycznie stawia na
                    > ladzie piwo i zestaw prezerwatyw.
                    > A o szczegółach donosiła kiedyś prasa.

no to teraz jest rozterka, czy na island hopping do grecji, czy festiwal kultury
                    zydowskiej w Krakowie na wakacje pojechac. lol
                    lol
                    • Gość: Zocha Re: Rozterka-Carińo... IP: *.chello.pl 06.03.02, 16:46
                      Zawsze można to połączyć,bo do Krakowa zjeżdżają się marzec,kwiecień-przed
                      maturami.Wieczory mają wolne,noce jeszcze bardziej.

A w lipcu,sierpniu-do Grecji.
                      Ciągnąc dalej-wrzesień,pażdziernik-do Izraela.
                      I tak można okrągły rok...Tylko czy warto???
                      • Gość: Cariño Re: Rozterka-Powazna Pani Zocha IP: 193.133.143.* 06.03.02, 16:50
                        to co ty proponujesz to maraton (no i znowu ci Grecy), nie wakacje!

PS ja wszystko traktuje z przymruzeniem (zielonego) oka

Baloo moze poswiadczyc o mojej niewinnosci.

no to pa
                        Cariño
                        • Gość: Zocha Re: Rozterka-Powazna Pani Carińo IP: *.chello.pl 06.03.02, 16:56

> to co ty proponujesz to maraton (no i znowu ci Grecy), nie wakacje!

> no to pa
                          > Cariño

No wiesz co!!!Upubliczniasz swój ,jak sama to nazywasz,dylemat,człowiek próbuje
                          Ci pomóc i co w zamian dostaje??? wink)

Oczywiście,że śmiertelnie poważna
                          Zosia
                        • Gość: Baloo Poswiadczam IP: *.ne.ch 06.03.02, 16:58
                          Poswiadczam, co nastepuje : mysli Carinio sa czyste i nieskalane jak lzy
                          dziewicze ...

baloo
                          • Gość: Zocha Re: Poswiadczam IP: *.chello.pl 06.03.02, 17:01
                            O ile umiem czytać,to omyślach nic tam nie było...wink)
                            • Gość: Baloo Re: Poswiadczam IP: *.ne.ch 06.03.02, 17:04
                              Niewazne - i tak poswiadczam ...
                              • Gość: Cariño Re: Poswiadczam IP: 193.133.143.* 06.03.02, 17:24
                                Dzieki moj rycerzu w blyszczacej zbroi. Ale nie poddawaj sie tak latwo - niech
                                nam udowodni ze tam nic o myslach (niewinnych/zbereznych, wsio ryba) nie ma!

Cariño (Innocent until proven guilty)
                                • Gość: Zocha Re: Poswiadczam IP: *.chello.pl 06.03.02, 17:43
                                  A ładnie to tak we dwójkę na jedną???Chyba nie bardzo???
                                  Carińo,wiesz że to oczywiście i tylko z zazdrości... wink)
                  • Gość: Baloo Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.ne.ch 06.03.02, 16:40
                    Tylko nie powiedziala, ze to nie sa zadne pielgrzymki, tylko mlodz
                    poznolicealna, ktora w ramach programu szkolnego wysylaja do ogladania
                    Auschwitz ... i ci mlodzi ludzie tez juz o tym nie moga sluchac , bo w
                    wiekszosci maja to gleboko gdzies, bo maja po 16-18 lat i interesuje ich co
                    innego ... Czy widzial ktos licealna wycieczke w akcji ? niezaleznie od
                    narodowosci ... wazne , ze koedukacyjna, ze hotel, za tani kraj a rodzice sa
                    daleko i nie pilnuja...

baloo
                    • Gość: Zocha Re: Po czym poznac Polaka za granica-Baloo IP: *.chello.pl 06.03.02, 16:48
                      Pielgrzymka-czyli oglądanie miejsc świętych dla danej religii.Tak to
                      rozumiem.Czyli nic nie oszukałam przecież.A może się mylę?
                      • Gość: Baloo jednak pomylka IP: *.ne.ch 06.03.02, 17:01
                        Auschwitz nie jest dla Zydow miejscem swietym , lecz przekletym ... nuance ...
                        (nota bene stad wziela sie ta cala afera o krzyze i karmel ..)
                        A to , co im wladze oswiatowe funduja, to jest "wycieczka po pomnikach walki i
                        meczenstwa". Pamietam cos podobnego w polskim wydaniu, w pewnym wieku i w
                        pewnych dawkach jest to nie do zniesienia ...

baloo
                        • Gość: Zocha Re: niech będzie-poważny Baloo IP: *.chello.pl 06.03.02, 17:12
                          Może trochę skrót myślowy mi nie wyszedł.
                          U nas owszem,też to było,ale jakoś inaczej.
                          No cóż,co kraj, to obyczaj.A czasy się zmieniają...Za moich czasów z tego
                          zestawu tylko piwo wchodziło w grę.
                          wink)
                          • Gość: Baloo Re: niech będzie-poważny Baloo IP: *.ne.ch 06.03.02, 17:16
                            Tylko piwo ? Ja pamietam jeszcze winko proste, czyscioszka, papierosy ... a
                            prezerwatywki ? Nie bylo ? Ejze ... chyba dlatego, ze "wlasnie akurat nie
                            rzucili" ... he he he ...

Prosze sobe przypomniec haslo Mleczki : Nawet braki w demokracji nie
                            przeszkodza kopulacji ...

Baloo
                            • Gość: Zocha Re: niech będzie-wspomnienia Baloo IP: *.chello.pl 06.03.02, 17:30
                              Gość portalu: Baloo napisał(a):

> Tylko piwo ? Ja pamietam jeszcze winko proste, czyscioszka, papierosy ... a
                              > prezerwatywki ? Nie bylo ? Ejze ... chyba dlatego, ze "wlasnie akurat nie
                              > rzucili" ... he he he ...
                              >
                              > Prosze sobe przypomniec haslo Mleczki : Nawet braki w demokracji nie
                              > przeszkodza kopulacji ...
                              >
                              > Baloo
                              Prezerwatywki moze i były,ale jakoś mnie nie interesowały.Szczególnie na
                              wycieczce szkolnej.Na czyścioszkę czas przyszedł póżniej.Na papieroski zresztą
                              też.A wino proste(uwierz lub nie)pierwszy raz spróbowałam jakies dwa lata temu.
                              Ech,jakoś mi się tak bllllogo na sercu zrobiło...
                              A demokracja(lub tez jej brak) jakoś nie miała z TYM nic wspólnego.
                              Pozdrawiam.
    • Gość: Asia Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: 213.225.62.* 06.03.02, 15:58
      Po butach...........smile))))))))))))
      • Gość: zezowaty Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.csfb.com 06.03.02, 16:48
        Po butach...
        Tak to prawda. Czy zdazylo sie Wam leciec LOTem ze Stanow do Polski? Wszyscy
        w samolocie sa w nowych butach smile)))))
        • jot-23 Re: Po czym poznac Polaka za granica 06.03.02, 16:50
          Gość portalu: zezowaty napisał(a):

> Po butach...
          > Tak to prawda. Czy zdazylo sie Wam leciec LOTem ze Stanow do Polski? Wszyscy
          > w samolocie sa w nowych butach smile)))))

cs czy fb? :>
          • Gość: zezowaty Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.csfb.com 06.03.02, 18:25
            jot-23 napisał(a):

> cs czy fb? :>

both: CSFB

• Gość: selma Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.ppp.get2net.dk 06.03.02, 16:50
        Polacy nieraz sa zadbani(ci ktorzy tu przyjezdzaja np do pracy na czarno)ale
        maja takie oczy rozbiegane ,znerwicowane moze zmeczone.natomiast Polacy ,ktorzy
        tutaj sa na stale ,mieszkajacy po 20-30 lat sa z klasa,zadbani ,ale maja to cos
        polskiego,nie wiem co hihi.
    • Gość: --Michal jak rozpoznac: IP: *.tiaa-cref.org 06.03.02, 16:59
      - potrafi tanczyc.
      - (nie miesza) zamawia tylko czysta
      - nie zamawia deserow
      - "przepuszcza kobiety przodem"
      - ma zawsze czysty samochod i buty
      - ubiera "speedos" na basen czy do "kapieli slonecznej"
      - nosi chusteczke do nosa
      - goli sie brzytwa
      wink.
      • jot-23 Re: jak rozpoznac: 06.03.02, 17:05
        Gość portalu: --Michal napisał(a):

> - potrafi tanczyc.
        > - (nie miesza) zamawia tylko czysta
        > - nie zamawia deserow
        > - "przepuszcza kobiety przodem"
        > - ma zawsze czysty samochod i buty
        > - ubiera "speedos" na basen czy do "kapieli slonecznej"
        > - nosi chusteczke do nosa
        > - goli sie brzytwa
        > wink.

aaaa!!!! to kim ja jestem? z calej listy tylko kobiety przodem ( i to tylko te
        ktore chce oblookac z tylu :>>>>>)
        • Gość: JoeK Won de Pologne................................... IP: 199.72.137.* 06.03.02, 17:22
          ..won (jak aromat)
          • Gość: Don Re: Won de Pologne................................... IP: *.uc.nombres.ttd.es 06.03.02, 17:36

Cholera nie jest tak zle poza tym ,ze jedzac kanapke z kielbasa przytrzymuja
            kielbase palcami na chlebie-to rezultat moich obserwacji rodakow na plazy-o
            buteleczce pod lezakiem nie wspomne-brr cieply alkohol !
            • Gość: --Michal na plazy IP: *.tiaa-cref.org 06.03.02, 17:43
              Gość portalu: Don napisał(a):

> [...] moich obserwacji rodakow na plazy-o
              > buteleczce pod lezakiem nie wspomne-brr cieply alkohol !

Ciepla siwuche pija tylko barbazyncy! Na plaze zawsze z lodoweczka! Po tym
              poznanc prawdziwego polaka, no i jeszcze po tym ze kupuje tylko w PL sklepie.
          • Gość: Ryszard Re: Won de Pologne................................... IP: *.abo.wanadoo.fr 06.03.02, 17:46
            Na lotnisku Roissy, kiedy szuka sie bramki do samolotu LOT wystarczy sposcic
            wzrok i spojrzec na buty: starsi faceci, szaro-bure garnitury a na nogach
            biale "addidasy". Tam trzeba sie ustawic. Ponadto wasy, brzuszki (sam z tym
            walcze niemrawo), brudne buty no i te kolorki, te piekne krawaty...To sie
            jednak zmienia i wielu jest facetow ubranych z przesadna elegancja. Tylko
            troche im brak luzu. Bardzo zadko widzi sie luzaka ladnie ubranego, koszulka na
            spodnie, troche negligé ale w guscie i gatunku. taki jest Fibak jak lata Wwa-
            paris i potrafi w odlotowej pociagnac z gwinta wodeczki z butelki w tutce....,
            ten sam styl ma Kusturica (niestety nie Polak), ktory ma w d... konwenanse. Co
            do pan Polek to niestety te cieliste rajstopy, najczesciej blyszczace i lekko
            matowe, nie ukrywajace braku depilacji. Rozpacz. PS. To nie bylo do Ciebie
            Kochanie - wiem , ze przeczytasz... pozddr. R.
            • Gość: Don Re Fibak i gwint !! IP: *.uc.nombres.ttd.es 06.03.02, 18:01

Wybacz stary masz swoiste pojecie "luzu" Dla mnie pan Fibak moze nawet wypic z
              gwinta w toalecie jezeli mu to sprawia przyjemnosc.ale takie picie z gwinta nie
              swiadczy o luzie i awiatowosci a o nieprzezwyciezonym naglym apetycie na
              wode.Mozna poczekac na serwowanie w samolocie-ale jak tak ciagnie to co innego.
              U nas na wsi to nazywaja alkoholizm. Tyz piknie !
            • karelia sprzecznosc 06.03.02, 18:23
              jak rajstopy moga byc blyszczace i lekko matowe? no , expert od mody to ty nie
              jestes, ale krytykant na pewno 1 klasy.
              • drapieznik Cieliste rajstopy, blyszczace, cieliste, matowe, 06.03.02, 19:43
                moga tez przezierac sarnie nogi. Mnie to tam nie przeszkadza. Nogi i tak ida na
                bok. Tam na dole moze tez byc busz. Tluste grube i spocone, jak zartowal moj
                koles. Bitte melden!

Zauwazylem, ze na tym forum poswieca sie wiele sprawom ubioru Polakow np w USA,
                ladnie, modnie, nieladnie, zle.

Cala Ameryka lata w trampkach, w wiekszosci z Walmartu a tu Polacy nadaja
                szpan, zeby pokazac tym niedorobionym tumanom jak my to fajnie i modnie
                wygladmy. Spotkalem wiele Polek na zachodzie i prawie za kazda sie ogladam i
                jawnie sie slinie. Najfajniejsze jest to jak sie spotkamy w jakims duzym
                sklepie na glebokiej wsi, od razu sie 'rozpoznajemy" i natychmiast przelatuja
                nam rozne mysli po glowach, niezeleznie od polowic ktore nam moga towarzyszyc.
                Potem pouganiamy sie miedzy polkami, niby przypadkowo, zeby potwierdzic
                diagnoze. A potem, ze smutkiem na twarzach sie "rozstajemy"...
                Jezeli o mode chodzi, to moda kosztuje, oczywiscie zalezy o jakiej modzie mowa.
                Ku ostrzezeniu tych ktorzy moga sobie wyrobic bledne zdanie o 'modzie' np w
                USA, proponuje nie dac sie zwariowac. Dawniej polecano np. ubierc sie do takiej
                pracy jaka by sie chcialo miec. Innymi slowy, jak chcesz miec lepsza prace, to
                zacznij sie lepiej ubierac i wszystko ci sie polepszy. Skonczylo sie to ok 95
                roku.
                Polecam natomiast mydlo, paste do zebow, dezodoranty, szczegolnie na poludniu,
                i sales pod koniec sezonu.
            • Gość: Sawa Re: Won de Pologne................................... IP: 157.25.128.* 07.03.02, 14:14
              Gość portalu: Ryszard napisał(a):

> Na lotnisku Roissy, kiedy szuka sie bramki do samolotu LOT wystarczy sposcic
              > wzrok i spojrzec na buty: starsi faceci, szaro-bure garnitury a na nogach
              > biale "addidasy". Tam trzeba sie ustawic. Ponadto wasy, brzuszki (sam z tym
              > walcze niemrawo), brudne buty no i te kolorki, te piekne krawaty...To sie
              > jednak zmienia i wielu jest facetow ubranych z przesadna elegancja. Tylko
              > troche im brak luzu. Bardzo zadko widzi sie luzaka ladnie ubranego, koszulka na
              >
              > spodnie, troche negligé ale w guscie i gatunku. taki jest Fibak jak lata Wwa-
              > paris i potrafi w odlotowej pociagnac z gwinta wodeczki z butelki w tutce....,
              > ten sam styl ma Kusturica (niestety nie Polak), ktory ma w d... konwenanse. Co
              >
              > do pan Polek to niestety te cieliste rajstopy, najczesciej blyszczace i lekko
              > matowe, nie ukrywajace braku depilacji. Rozpacz. PS. To nie bylo do Ciebie
              > Kochanie - wiem , ze przeczytasz... pozddr. R.

No ja mysle...bo nic mi sie nie blyszczy, chyba, ze na widok wasatego faceta z
              brzuszkiem mam blysk w oku...
              Pozdrowienia
              Sawa
        • Gość: --Michal Re: jak rozpoznac: IP: *.tiaa-cref.org 06.03.02, 17:36
          jot-23 napisał(a):

> aaaa!!!! to kim ja jestem? z calej listy tylko kobiety przodem ( i to tylko te
          > ktore chce oblookac z tylu :>>>>>)

No to chyba nie Polak, przeciez napisalem wyraznie po czym poznac. A jak tak
          napisalem to musi byc prawda, co nie? No nie ale powaznie jak nie pijesz
          czyscioch to co? Drinki z parasolem ? LOL.
          • jot-23 Re: jak rozpoznac: 06.03.02, 17:47
            Gość portalu: --Michal napisał(a):

> jot-23 napisał(a):
            >
            > > aaaa!!!! to kim ja jestem? z calej listy tylko kobiety przodem ( i to tylk
            > o te
            > > ktore chce oblookac z tylu :>>>>>)
            >
            > No to chyba nie Polak, przeciez napisalem wyraznie po czym poznac. A jak tak
            > napisalem to musi byc prawda, co nie? No nie ale powaznie jak nie pijesz
            > czyscioch to co? Drinki z parasolem ? LOL.

hahah wypadaloby powiedziec "pije tylko scotcha z odrobina zrodlanej wody,
            koniecznie pokojowej temperatury" , to ze single malt to chyba nie trzeba
            wspominac?

• Gość: --Michal Re: jak rozpoznac: IP: *.tiaa-cref.org 06.03.02, 17:52
              jot-23 napisał(a):

> hahah wypadaloby powiedziec "pije tylko scotcha z odrobina zrodlanej wody,
              > koniecznie pokojowej temperatury" , to ze single malt to chyba nie trzeba
              > wspominac?

No! Taka postawa jest oczywiscie dopuszczalna, jeszcze tylko kup speedos (male a
              cieszy) i mozesz poczuc sie jak prawie Polak!

• Gość: Milene Re: jak rozpoznac: IP: *.w.club-internet.fr 06.03.02, 18:04
              Najbardziej podobaja mi sie polscy biznesmeni w trzyczesciowych garniturach i
              plaszczach do kostkek. Berk.
    • Gość: 102 Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: 194.203.162.* 06.03.02, 18:31
      b. duzo Polek farbuje wlosy na rudo, a np. angielki
      farbuja sie na blond
      • Gość: Don Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.uc.nombres.ttd.es 06.03.02, 18:42
        Gość portalu: 102 napisał(a):

> b. duzo Polek farbuje wlosy na rudo, a np. angielki
        > farbuja sie na blond

A wy nic tylko o babach i o babach ,jak dzieci !
        • Gość: selma Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.ppp.get2net.dk 06.03.02, 19:09
          ja tez farbuje na blond, o w rudych zle bym sie czula, chociaz niektorzy mowia
          ze by mi pasowaly rude wlosy.z tego co zauwazylam duzo Jugolek i Turczynek
          tutaj farbuje sie na rudo i im jest ladnie bo maja ciemna cere.
          • Gość: A27 Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.proxy.aol.com 06.03.02, 19:23
            Mialam sobie poleciec po panach, ale przeczytalam tekst Baloo o zmeczonej
            twarzy i oczach przczajonego smutnego wilka. Wypisz, wymaluj moj tato, mimo,
            ze nie nosi bialych skarpet. Smutno sie zrobilo.
            Anyway, ja kocham te zmeczona gebe mojego ojce i tego przyczajonego wilka w
            oczach.
            • Gość: Renka Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.home.cgocable.net 07.03.02, 08:27
              Polacy chodza w kurtkach puchowych, scisnietych w pasie, koloru jasnego
              przewaznie. Czasem w skorzanych. Maja spojrzenia uciekajace w bok. Wasy,
              czesto.Wlosy przetluszczone.Buty sportowe. To na codzien. W swieta skorzane
              kurtki, eleganckie buty, ladne swetry. Jak Polacy.W dlugich plaszczach Polacy w
              MC(my city in canada)? To by bylo swietokradztwo ! Takie stroje zarezerwowane
              sa dla Europy.Czasem widuje je, idace na koncert. To sponsorzy. Mysle, ze wsrod
              nich rowniez sa Polacy.
    • Gość: Tola Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.telia.com 07.03.02, 10:47
      Polaka w Szwecji po ubiorze nie poznasz. Natomiast kazdy mlody czy stary , jak zobaczy fajna kobitke, to oczy w
      slup, oglada sie i powie: ale fajna laska, taka to ja bym obrobil...
      Dobre i to , w przeciwienstwie do Szwedziakow, dla ktorych kobiety nie istnieja.
      • Gość: piotr Re: Po czym poznac Polaka za granica IP: *.bbtec.net 07.03.02, 18:05
        OK!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka