Dodaj do ulubionych

z myślą o Euro 2012

08.02.12, 14:43
Gość
A czy na tych stadionach są kaplice i kapelani? Przecież to jest u nas bardzo ważne. Tylko modlitwa może poprawić bezpieczeństwo i kulturę. Oczywiście za modlitwę się płaci. I to słono. Ale co watro to warto. Myślę, że kapelanem stadionu powinien być jakiś ksiąc biskup za nie wygórowaną gażę w wysokości około 15 tys. miesięcznie. Biskupi polowi biorą więcej.

Będzie problem po Euro 2012

Stadiony przygotowane z myślą o Euro 2012 przynoszą straty jeszcze przed imprezą. We Wrocławiu i Gdańsku narasta spór pomiędzy władzami miast a spółkami zarządzającymi obiektami. Utrzymanie każdego ze stadionu kosztuje od 10 do 30 mln zł rocznie. Ale by nasze nowoczesne obiekty mogły na siebie zarobić oprócz wydarzeń sportowych trzeba organizować wielkie imprezy masowe: koncerty i widowiska.

www.hotmoney.pl/artykul/polskie-stadiony-juz-przynosza-straty-23891
Polsce nie ma jeszcze doświadczeń, jak tymi obiektami zarządzać. Te doświadczenie jest w rękach operatorów zachodnich takich, jak np. AEG czy Zander czy IMG

Gość
To całe Euro 2012 będzie klapą ch..j k...a. POland i Ukraina może organizować co najwyżej jakąś parafiade albo konkurs rękodzieła, konkurs pieśni i tańca sakralnego/ludowego a nie mistrzostwa Europy w piłce nożnej.
Obserwuj wątek
    • artur666 Bede myslal o tobie... :) 08.02.12, 14:59
      Roznica zasadnicza polega na tym, ze ja jade na EM 2012, a ty bedziesz dalej spamowal na tym forum o ksiedzach i stadionach, ktorych w zyciu nawet nie bedziesz mial mozliwosci zobaczyc.
      smile)))))))))

Oczekuje teraz wytoczenia sporej ilosci piany.

• polonus5 wiem pojedziesz Audi kupionym za gotowke he,he 08.02.12, 15:08
        artur666 napisał:
        Oczekuje teraz wytoczenia sporej ilosci piany.

============================================================

Cud na niemieckim rynku pracy ma pewien hak: sektor płac niskich będzie wzrastał trzy razy szybciej niż w innych działach. O ile w roku 1999 co szósty zatrudniony w pełnym wymiarze godzin pracował w sektorze niskich płac, to w roku 2010 już co piąty. Innymi słowy zarabiał on na godzinę mniej niż 9,76 euro w zachodnich i 7,03 na godzinę we wschodnich Niemczech.Wielu Niemców pracuje dodatkowo: 2,6 mln pracowników podlegających ubezpieczeniu socjalnemu wykonuje do tego pracę na bazie 400 euro miesięcznie. Liczba takich pracowników wzrosła w skali roku o 5,4 procent, jak podaje Federalna Agencja Pracy. W sumie 9 procent ogółu zatrudnionych ma drugą pracę (głównie w gastronomii i hotelarstwie czy w handlu detalicznym).

www.dw.de/dw/article/0,,15712788,00.html
      • polonus5 Trasa 250 km... w godzine. :)))))))) 08.02.12, 15:19
        Autor: artur666 19.01.12

Zrobilem nowy osobisty rekord szybkosci swoim autem.
        Trasa 250 km... w godzine. smile)))))))

Niemiec polskiego pochodzenia.
        Niektórzy szybko zapomnieli,że są i będą zawsze Polakami. Ta specyficzna grupa ludzi wyjątkowo prymitywnych i prostackich bardzo często na terenie Niemiec wykonują pracę, której nie chcą wykonywać Niemcy. Po przyjeździe do Polski zachowują się tak jak by byli co najmniej biznesmenami. Obwieszają się kilogramami złota i innych wisiorków. Chwalą sie swoimi samochodami, tak jak gdyby było to coś nadzwyczajnego. Tu w kraju zachowuję się wyjątkowo niegodnie, i po chamsku traktują całe otocznie. Obserwuję to zjawisko z przerażeniem. Jak nisko trzeba upaść aby stracić godność Polaka. Nie rozumiem, jak niewiele trzeba aby osiągnąć poziom śmiecia i nie mieć żadnego szacunku dla otoczenia,z którego się wyrosło?
        • artur666 Zaczynasz mi klapy plakac... 08.02.12, 15:26
          Nie rozklejaj sie. Badz twardy.

...rozumiem...emigracja nie jest dla kazdego....
          • polonus5 artur666 ..emigracja nie jest dla kazdego.... 08.02.12, 15:49
            artur666 napisał:
            Nie rozklejaj sie. Badz twardy.
            ...rozumiem...emigracja nie jest dla kazdego....

Zycie w niemczech-ile kosztuje?

niunia552
            Ile wydajecie kasy w Niemczech na jedzonko,ciuszki i inne nie za duze przyjemnosci?? chodzi mi o rodzinke 2 osobowa (na raziewink) czy utrzymanie mieszkasnia(oplaty typu prad ,woda,czynsz) jest drogie? czekam no info z niecierpliwosciawink)) dzieki

Andrzej.
            Witam!
            Od niedawna posiadam niemieckie obywatelstwo.Chce wyjechac do niemiec na stale,konkretnie do Frankfurtu nad Menem.
            Czy moglby ktos mnie oswiecic odnosnie pierwszych krokow? Co i jak mniej wiecej robic,od czego zaczac i na co mozna liczyc?
            Bede zobowiazany. Pozdrawiam.

polaczka
            ja mieszkam w NIemeczech..ale fakt dzieci jeszcze nie posiadamy, za mieszkanie placimy polowe tego co Wy, a moj facet (poki co nie mezusmile pracujac w duzej firmie (po studiach) ma 2500.. tyle ze brutto. No wiec tak sie zastanawiam czasami kto te pieniadze tu duze zarabia? moze sie zglosza i dadza jakies typysmile

julia2
            czesc jestem tu juz prawie 3 lata, mam syna 14 letniego i corke 2 letnia ktora tu sie urodzila, wyszlam za maz za niemca, na dzieci dostajemy po 154 euro kindergeltu, przysluguje on dziecia caly czas jak sie ucza chyba do 25 roku zycia.jesli chodzi o to ile kosztuje zycie z 2 dzieci to powiem ci ze sporo, pracuje tylko maz, ja wychowuje dzieci, ma stala prace wiec dodatki socjalne nam sie nie naleza, oplaty sa spore, za mieszkanie placimy 600 euro, do tego dochodzi prad 75, wydatki zwaiazane z autem, spore, oplaty za ty, bilet do szkoly , wsumie ponam 1100 miesiecznie,nie mozemy sobie pozwolic na jakies luksusy, zyjemy tak naprawde od wyplaty.

zostancie lepiej w Polsce
            ja sie dziwie ludzie po co tu chcecie przyjechac , ja chce wracac na stale do Polski po 35 latach tu nie ma pracy , niemcy sa wredne ludzie maja to we krwi Polak jest tu uwazany i traktowany jak potencjalny zlodziej. ja bym wolal mieszkac biedniej w Polsce jak w tym obozie koncetracyjnym.. zastanowcie sie Niemcy plajtuja i ida na dno zaniedlugo wszyscy z tad wyjaada rocznie niemcy opuszczaja swoj kraj kilkanascie tysiecy

www.immobilienscout24.de.
            • artur666 Re: artur666 ..emigracja nie jest dla kazdego... 08.02.12, 15:55
              he he he
              wikszych pyerdol nie czytalem. 14 latki zaszaleli. he he he

sami oszlomieni jak ty,
              i ty ich szukasz
              i czytasz
              i cytujesz.

Nie zazdroszcze ci gosciu. huuuu
            • szurniety_szczur Re: artur666 ..emigracja nie jest dla kazdego... 08.02.12, 16:02
              oczekuejsz jakichs zmian? Na poczatek podpowiem ci: w tym roku twoj domek z ktorego jestes tak dumny, yebnie o beton wykresu.
              • fan.club Jaki, qrna, domek? 08.02.12, 18:25
                Komunalnaja kwartira, a nie domek.

i44.tinypic.com/2u73vvp.jpg
                No i co? Zobaczyłeś jakiś domek?`Acha, byłbym zapomniał: podpiwniczenie znajduje się na początku ulicy pod numerem 4.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka