Dodaj do ulubionych

Co mam zrobic z wakacjami...

IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.03.02, 12:49
Ucze w szkole mam dwa miesiace wakacji.... czyli duzo wolnego czasu..
i nie mam pieniedzy a marze o tym by trszke zwiedzic swiat...
czy ktos ma jakies pomysly dla mnie...?????
pozdrawiam i dziekuje serdecznie

wszystkiego dobrego zycze
pa pa
Alina

Obserwuj wątek
    • Gość: aniutek Re: Co mam zrobic z wakacjami... IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 11.03.02, 16:39
      mozesz na przyklad pojechac na oboz jako wychowawca- tutaj USA sa b.
      fajne miejsca gdzie przyjezdzaja ludzie z calego swiata.
      Studenci sa mocno zorientowani w temacie- strony www etc popytaj ich.
      powodzenia,
      aniutek
      • Gość: Alina Re: Co mam zrobic z wakacjami... IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.02, 23:06
        Gość portalu: aniutek napisał(a):

> mozesz na przyklad pojechac na oboz jako wychowawca- tutaj USA sa b.
        > fajne miejsca gdzie przyjezdzaja ludzie z calego swiata.
        > Studenci sa mocno zorientowani w temacie- strony www etc popytaj ich.
        > powodzenia,
        > aniutek

Dzieki Aniutek bardzo

ale wiesz co... juz niestety nie jestem studenta ...i to od nastu lat.
        Za moich studeckich czasow moglam jechac najwyzej do NRD lub Czechoslowacji(nie
        ma juz ich smile)
        Byl stan wojenny i wiadomo jak bylo...
        Potem urodzily sie dzieci i tez wiadomo jak bylo...
        Teraz moge jezdzic mam czas i poszport ale wiadomo jestem nauczycielka w Polsce i
        nie mam na to pieniedzy a glod podrozy zostal...
        musze znalezc inne mozliwosci...ale dzieki serdeczne za rade.
        pozdrawiam papa

• Gość: piotr Re: Co mam zrobic z wakacjami... IP: *.bbtec.net 11.03.02, 18:40
      Sluchaj, tu sie kreci taki facet, nazywa sie Zibi i uchodzi za dosc znanego
      producenta. O ile wiem jego najnowszym pomyslem jest wielki pokaz mody dla
      nudystow (tak, jest tu jakas sprzecznosc, ale ja nie znam szczegolow). Impreza
      ma sie odbyc w NYC.
      Pytaj o Zibiego Tokarza.
      P.
      • ya_bolek Re: Co mam zrobic z wakacjami... 11.03.02, 21:43
        Hehehehe
        Dobry tekst kufla wart!

Gość portalu: piotr napisał(a):

> Sluchaj, tu sie kreci taki facet, nazywa sie Zibi i uchodzi za dosc znanego
        > producenta. O ile wiem jego najnowszym pomyslem jest wielki pokaz mody dla
        > nudystow (tak, jest tu jakas sprzecznosc, ale ja nie znam szczegolow). Impreza
        > ma sie odbyc w NYC.
        > Pytaj o Zibiego Tokarza.
        > P.

• Gość: Alina Re: Doceniam.... IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.02, 23:26
        Gość portalu: piotr napisał(a):

> Sluchaj, tu sie kreci taki facet, nazywa sie Zibi i uchodzi za dosc znanego
        > producenta. O ile wiem jego najnowszym pomyslem jest wielki pokaz mody dla
        > nudystow (tak, jest tu jakas sprzecznosc, ale ja nie znam szczegolow). Impreza
        > ma sie odbyc w NYC.
        > Pytaj o Zibiego Tokarza.
        > P.

Doceniam dowcip, popytam o Z.T.
        Impreza w NYC czemu nie.
        pa
        pozdrawiam

• Gość: Maria Re: 1 miesiac praca, drugi miesiac wyjazd. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.03.02, 19:44
      Mozesz przez 1 miesiac popracowac, a za zarobione pieniazki gdzies sie wybrac.
      Mlodziez na zachodzie tak robi, to moze i nauczyciele mogliby z nich wziasc
      przyklad.
      • Gość: student ano prawda IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.03.02, 20:11
        ...studenci jada na 5 miesiecy = 4 na prace + 1 na podrozowanie... oczywiscie
        kazdy sam sobie decyduje co z tym czasem zrobi i na ile go stac..

pozdrawiam
        • Gość: boss Re: ano prawda IP: *.tnt18.ewr3.da.uu.net 11.03.02, 20:22
          W Norwegi w tym czasie mozesz sie zalapac na prace w polu przy zbiorach plodow
          rolnych. W Paryzu przy roznoszeniu ulotek,w Berlinie przy myciu kufli po
          piwie,wybor i mozliwosci sporo. A rodzimi rolnicy na wschodzie kraju tez
          odczuwaja brak rak do pracy,rzeszowskie,lubelskie itp. Jest w czym wybierac. A
          potem plecak i stary rower i odjazd w swiat !!!
          • Gość: student Re: ano prawda IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.03.02, 20:36
            Gość portalu: boss napisał(a):

> W Norwegi w tym czasie mozesz sie zalapac na prace w polu przy zbiorach plodow
            > rolnych. W Paryzu przy roznoszeniu ulotek,w Berlinie przy myciu kufli po
            > piwie,wybor i mozliwosci sporo.

Przynajmniej juz zwiedzamsmile

>A rodzimi rolnicy na wschodzie kraju tez
            > odczuwaja brak rak do pracy,rzeszowskie,lubelskie itp.

tiiiaaaaa marzenie o pracy w Polsce, w rolnictwie smile o niczym innym nie marzesmile

>Jest w czym wybierac. A
            > potem plecak i stary rower i odjazd w swiat !!!

wole zamienic na wypozyczenie samochodu i podrozowanie po stanch smile

pozdrawiamsmile
          • ya_bolek Brak rak do pracy na rzeszowszczyznie, 11.03.02, 21:47
            lubelszczyznie i sandomierszczyznie. (dobre do cwiczenia wymowy)

Moj koles ma tam sad. Duzy sad. I kto mu jablka zbiera? Ukraincy!
            Za wcale nie takie male pieniadze. Praca od rana do wieczora to ponad
            3000 zlotych.

Gość portalu: boss napisał(a):

> W Norwegi w tym czasie mozesz sie zalapac na prace w polu przy zbiorach plodow
            > rolnych. W Paryzu przy roznoszeniu ulotek,w Berlinie przy myciu kufli po
            > piwie,wybor i mozliwosci sporo. A rodzimi rolnicy na wschodzie kraju tez
            > odczuwaja brak rak do pracy,rzeszowskie,lubelskie itp. Jest w czym wybierac. A
            > potem plecak i stary rower i odjazd w swiat !!!

• Gość: student poprosze kontakt do znajomego... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.03.02, 04:12
              jako ze juz jestem po studiach to bardzo chetnie z wyzszym wyksztalceniem
              pozbieram jablka... lepsze to niz bezrobocie... a do tego te 3000 zl na dzien -
              MOJ BOZE ... to my tu juz mamy lepiej niz w hAmeryce.. prawie 1000 $ ( no okolo
              800) bede zarabial za dzien pracy w Polsce...

czekam na adres.. jutro juz wyjezdzam do tego sadu !

student
              • Gość: Alina Re:Student poczekaj... IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.03.02, 08:34
                jade z Toba, ale ten facet oczywiscie marzy w Polsce jeszcze sie tak nie
                zarabia smile
        • Gość: Kliken Re: ano prawda IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.03.02, 20:26
          W lipcu przyjezdza do Toronto Papiez.Z tej okazji mozna bedzie dostac darmowy
          nocleg na caly miesiac!
          • drapieznik Jezeli dozyje... 11.03.02, 20:49
            • Gość: Kliken Re: Jezeli dozyje... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.03.02, 20:53
              Taaa mnie sie tez wydaje ze on dawno powinien isc na emeryture.Po co oni go tak
              mecza? Nasuwa mi sie tu brzydkie skojarzenie z Brezniewem ktory przez ostanie
              pare lat zycia byl podlaczony do baterii samochodowych.Jezeli kosciol nie
              przewiduje emerytury to moze ktos powinien zmienic te idiotyczne rozporzadzenia?
              • Gość: dodo Re: Jezeli dozyje... IP: 209.226.65.* 11.03.02, 22:20
                ale on przyjezdza na swieto mlodziezy, to moze to podziala na niego jakos
                specjalnie odmladzajaco?
                chyba zeby nie doczekal...
                byl juz taki jas, u konopnickiej chyba, co mu sie nie udalo ale to pewnie pani
                nauczycielka wie lepiej.
                tez bym chciala miec 2 miesiace wakacji. nawet bez pieniedzy smile
            • Gość: Alina Re: Dozyje-serdecznie zycze zdrowia.... IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.02, 23:29
              drapieznik napisał(a):

i wszeliej pomyslnosci i przesylam Jemu i wam wszystkim duzo dobrej energiii.
              pa
              pozdrawiam
              A.
      • Gość: Alina Re: Dobra mysl Mario... IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.02, 23:17
        Gość portalu: Maria napisał(a):

> Mozesz przez 1 miesiac popracowac, a za zarobione pieniazki gdzies sie wybrac.
        > Mlodziez na zachodzie tak robi, to moze i nauczyciele mogliby z nich wziasc
        > przyklad.

Dzieki Ci Mario za podpowiedz.
        Tak mlodziez na zachodzie tak robi...
        A wiesz czemu u nas mlodziez tak nie robi, mysli ze sa leniwi lub zle wychowani..
        raczej nie po prostu nie ma dla nich propozycji, nie jest to przyjete oczywiscie
        ze to zle ale to my musimy im stworzyc warunki by byla praca na wakacje.
        Juz sie pojawiaja takie mozliwosci np supermarkety ale to niewiele w stosunku do
        potrzeb.
        A osoba dorosla jesli ma szanse na prace na miesiac w kraju, to conajwyzej przez
        miesiac sie z niej utrzyma napewno nigdzie nie wyjedzie.
        Pozdrawiam papa
        Uwierz mi mlodziez bardzo chetnie odejmuje taka prace.
        • Gość: zybi Turystyczne podejscie IP: 130.68.2.* 12.03.02, 00:39
          Jezeli chcesz wyjechac na wakacje
          • Gość: Alina Re: Podziwiam... IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.02, 01:31
            Dzieki za podpowidz.
            Nie moge "wyjsc z podziwu"- to jest rada.
            Tylko nie wiem czy sie nadaje do realizacji takiej rady.
            Gdybym byla taka przedsiebiorcza nie pracowala bym w szkole.
            Ale dzieki przemysle, pozdrawiam
            • Gość: boss Re: Polecam IP: *.tnt18.ewr3.da.uu.net 12.03.02, 03:35
              A ja polecam ten sad z jablakami co ktos tu napisal w sandomierskim !!
              Ukriancy tam wyciagaja do 3000 zl - to calkiem niezle,ale dlaczego Polacy tam
              nie pracuja ?????? skoro polska mlodziez szuka pracy w wakacje ???? Mysle ze
              to znowu ta sama odpowiedz " nie oplaca sie" !!!!!!
              • Gość: student to chyba jakas pomylka.. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.03.02, 03:40
                ..powiem wiecej brednie
                • Gość: boss Re: to prawda IP: *.tnt18.ewr3.da.uu.net 12.03.02, 03:47
                  to przeczytaj sobie raz jeszcze post "brak rak do pracy na rzeszowszczyznie"
                  podpisany przez "bolek" !!!!!!
                  • Gość: student Re: to prawda IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.03.02, 04:01
                    ejzeeeeeee facet moze pisac cokolwiek chce.. pierwszy raz slysze, zeby w Polsce
                    ktos za jeden dzien pracy ( zbieranie czegos tam ) placil na reke 3000 zl i do
                    tego Ukraincom .......... to sa jakies brednie !!!!!!!!!!!! Gdyby tak Polska
                    miodem plynela to do cholery skad 18 % bezrobocia i ciagle rosnie !!????

• Gość: student Re: to prawda IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.03.02, 04:06
                      a jesli to "prawda" co raczej nadaje sie do X Files to ja chce adres ... za te
                      pieniadze to ja tu chyba bede jednym z nowobogadzkich... hahaha 3000 zl
                      Ukraincom za dzien pracy....... teraz to mnie to zaczyna bawic... i to
                      niezle....
                • Gość: Alina Re: to chyba jakas pomylka.. IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.03.02, 08:35
                  No pewnie ze brednie..
            • Gość: zybi Poczatek masz dobry....Alina IP: 130.68.2.* 12.03.02, 03:49

>>>> Dzieki za podpowidz.
              Nie dziekuj, tylko bierz sie do ukladania planu wakacji.

> Nie moge "wyjsc z podziwu"- to jest rada.
              Zaczynanie zdania od ..."NIE".... prowadzi do do tunelu.

>>>> wiem ...Ja ALINA .... nadaje sie do realizacji takiej rady.
              Wystarczy poprzestawiac ... wyrazy w twoim zadaniu

>>>> JESTEM.... taka przedsiebiorcza.... pracuje... w szkole.
              > Ale dzieki .....ZROBIE....., pozdrawiam

Dobrze piszesz , poprzestawiaj swoje myslenie i do roboty.
              • Gość: Alina Re:Podoba mi sie... IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.03.02, 08:40
                Mysle ze to przestawianie dziala...popracuje nad tym.
                Dzieki za rade.
                A.
                • Gość: Baloo Re:Podoba mi sie... do Aliny IP: *.ne.ch 12.03.02, 09:01
                  Droga Alino !
                  Na poczatku tego watku Piotr radzil pytac o zibiego tokarza... tak myslalem,
                  ze nie trzeba bedzie dlugo sie rozpytywac i nasz tokarz-marketingowiec,
                  specjalista od show-businessu, zeglarz i inwestor, Czlowiek Renesansu, sam sie
                  zglosi ... No i jest ! Proponuje ucieczke, chociaz teraz to jest juz chyba za
                  pozno ...
                  O ile znam sytuacje polskiego nauczycielstwa, obawiam sie, ze albo bedziesz
                  musiala zdecydowac sie na jakies ciezkie saksy, albo pozostaje wyjazd na
                  dzialke i tam, w dlugie wieczory podroze palcem po mapie (ewentualnie
                  program "Discovery")... A moze zawod zmienic - podobno do szkol wchodzi Niz
                  demograficzny konca lat '80 ...
                  Co do jablek, to kolega chyba pisal o 3000 zl za miesiac a nie dziennie, ale i
                  tak jest to czwarty rodzaj prawdy (bo, jak wiadomo , sa cztery jej rodzaje :
                  prowda, tyz prowda, swiento prowda i gowno prowda ...)

baloo
                  • Gość: student Re:Podoba mi sie... do Aliny IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.03.02, 10:21
                    nawet jesli za misiac to ja sie na to lapie !!!!! Czy Wy wiecie, ze w Polsce
                    zarobic 3000 zl to to jest naprwde wielki zarobek!!!! a coz jak mozna zyc za te
                    3000 zl... !!!!!

Tymbardziej malo wiarygodne wydaje sie byc to, ze tyle Ukraince zarabiaja...z
                    tych 3000 zl gdyby z 1000 przeznaczyc na wszystkie oplaty to zostaje 2000 na
                    zycie... Boszzzzzz to jest luksus (tutaj) zarcia w brud a i na inne rzeczy
                    mozna w umiarkowany sposob pozwolic sobie...a tak czlowiek musi wyzyc za 800 zl
                    emeryturki(renty) musze sprawdzic tak wlasciwie co to tam dostaje smile i uczy sie
                    oszczednosci no bo zlotoweczki, grosiki wyliczone....

pozdrawiam smile
                  • Gość: Alina Re:Podoba mi sie... do Baloo IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.02, 21:48
                    Baloo -jest bardzo sympatyczny,
                    Nie pomyslalam ze zibi to osoba od pokazu mody dla nudystów:-0,
                    ale cos jest w tym przestawianiu...
                    Oczywiscie Baloo masz racje 100% szczegolnie z tym 4-tym wymiarem prawdy (a
                    wiesz kto to powiedzial??)
                    Masz chyba tez niestety racje z ta dzialka....
                    a zawodu raczej nie zmienie..lubie go...
                    pa
                    pozdrawiam
                    Alina
                    • Gość: zybi Re:Podoba mi sie... ALINA IP: 130.68.2.* 12.03.02, 22:58
                      Skoro uwazasz ze moje propozycje sa dobre - i nic po za tym.
                      Skoro propozycje zrywania gruszek z wiezby sa dobre, bo nawet placa 3000.

To moze sprawdz co pisza inni ludzie - tacy co cos osiagneli.

"Ptaki oceanow" autor R.Paszke
                      Wymyslil ze oplynie caly swiat - oczywiscie ze pieniedzy nie mial.
                      Naczytal sie ksiazek
                      • Gość: gk Re:Podoba mi sie... ALINA IP: 209.74.142.* 12.03.02, 23:32
                        Gość portalu: zybi napisał(a):

>
                        >
                        > To moze sprawdz co pisza inni ludzie - tacy co cos osiagneli.
                        >
                        > "Ptaki oceanow" autor R.Paszke
                        > Wymyslil ze oplynie caly swiat - oczywiscie ze pieniedzy nie mial.
                        > Naczytal sie ksiazek
                    • Gość: Baloo 4-ty wymiar prawdy - do Aliny IP: *.ne.ch 13.03.02, 09:24
                      kilka lat temu przypomnial to ks. Tischner, ale powiedzonko jest baaardzo
                      stare, na Podhalu (generalnie : miedzy Zakopanem a Krakowem) funkcjonuje od
                      lat - ja je slyszalem od rodzicow jeszcze bedac pacholeciem ....
                      Jak lubisz swoj zawod - to super !!!
                      zycze w miare spokojnego doczekania do wakacji ....

Baloo
                      • Gość: Alina Re: 4-ty wymiar prawdy - do Baloo IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.02, 22:28
                        jestes super, szkoda ze nie jestes moim uczniem smile
                        dzieki, wszystkiego dobrego zycze
                        • Gość: Zybi Swiat ......w zasiegu reki IP: 130.68.2.* 14.03.02, 01:25
                          Alina - jak chcesz jechac na koniec swiata .. za darmo
                          ..to zobacz, jak to robia madrale.
                          Siedzimy sobie na burcie jachtu zaglowego, wiatru nie ma, bujamy sie na fali.
                          I jeden taki, wymyslil ,..... mam 2 miesiace urlopu .

Wystarczy zalapac sie na kontakty z ludzmi.
                          Maja duze jachty ale nie maja zalogi, dla ulatwienia dodam ze po Polsku gadaja.
                          Te Jachty plyna po calym swiecie - oni nie chca twoich pieniedzy.
                          Ci ludzie plyna - bo takie jest ich przeznaczenie.
                          Wystarczy
                          -wsiasc do pociagu , byle jakiego , nie dbac o bagaz i bilet.
                          Jedynie masz miec swoje :
                          - ubranie
                          - jedzenie na czas pobytu
                          - pieniadze na piwo
                          - doleciec do portu o wlasciwym czasie

Za darmo, bez oplaty za wycieczke, mozesz 2 miesiace plywac na zaglowce.
                          Gdzie tylko zechcesz.
                          Ja plywalem na zaglowkach wypozyczonych, placilem $150 za jeden dzien.
                          Teraz juz nie bede placil, a bede plywal na jeszcze wiekszych niz do tej pory.
                          Znalazlem na internecie ogloszenia ludzi.
                          Potrzebne osoby do :
                          - udzial w regatach 2-4 dni
                          - wycieczka na wyspy 7 dni
                          - niedzielne plywania 1 dzien
                          - 2 miesiace na Floryde
                          o placeniu nic nie pisza "za darmo"
                          Jak ci wstyd ze za darmo to mozna wynajac za pieniadze.
                          Wystarczy tylko chciec ???
                          Do zobaczenia na oceanie
                          zeglarz ZYBI
                          • Gość: student no a co.... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.03.02, 01:32
                            ... z tzw. przygotowaniem???po co ja im bede potrzebny, skoro zadnego obeznania
                            nie mam w tych sprawach??? To chyba jednak nie takie proste... a i wydatek
                            spory..
                            pozdrawiam
                            • Gość: zybi Wsiasc do pociagu.......do studenta IP: 130.68.2.* 14.03.02, 02:02
                              Gość portalu: student napisał(a):

> ... z tzw. przygotowaniem???po co ja im bede potrzebny, skoro zadnego obeznania
                              >
                              > nie mam w tych sprawach??? To chyba jednak nie takie proste... a i wydatek
                              > spory..
                              > pozdrawiam

Ty student jest mlody... i robisz za liscia, na drzewie osika.
                              Po prostu przestan sie trzasc.
                              Przypomnij sobie piosenke Marylki Rodowicz "Wsiasc do pociagu...."
                              O co tam chodzi.. czlowiek ma sie oderwac od zycia, zapomniec o....
                              (szkole tak jak ta nasza uczycielka Alina, zreszta..)
                              Te jachty sa jak pociagi, przyplywaja i odplywaja.
                              Chcesz przezyc przygode.
                              To wsiadasz do jachtu i plyniesz.
                              --mozesz pogadac z ludzmi, z calego swiata
                              • Gość: Baloo Do studenta ... IP: *.ne.ch 14.03.02, 12:43
                                Studencie ... jak mogles wdac sie w polemike z wyrocznia ?! Taki madry
                                czlowiek, prawie magister, a taki gupi i w dodatku za stodola ;o) . Na przyszly
                                raz , jak zybi mowi, to milczec, sluchac i potakiwac .... bo wie co mowi, i
                                mowi ciekawie, prawdziwie , rzeczowo, na temat i w ogole swiatowo ...

Zeby mi to bylo ostatni raz !!!

Baloo
                              • Gość: student eee tam od razu za stodola.... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.03.02, 12:45
                                ... nie jest tak zle i nie konczy sie na czubku mojego nosa, czego dowodem
                                moze byc wlasnie moj najblizszy wyjazd...
                                Spytalem, gdyz kiedys, dawno temu w liceum proponowano nam takie atrakcje...
                                ale i pamietam, ze zwiazane to bylo z pewnymi, dosc wysokimi kosztami...
                                Oczywiscie mam tutaj na mysli Mazury...

A tak z innej beczki ... bardziej prywatne/osobiste pytanie... Zybi jestes moze
                                gdzies z okolic New Jersey...??? bede wdzieczny za odpowiedz... bo jesli tak to
                                chcialbym o cos spytac, ale moze to juz w mailu, jesli bedzie taka mozliwosc...

Student
                              • alinaw Re: Wsiasc do pociagu.......do Zybi-ego 14.03.02, 14:35
                                Ty Zybi jestes swiatowiec -ciesz sie ...ale badz laskaw dla nas
                                Jestesmy troche prowincjonalni ale czy to moja wina jesli w cudnych latach
                                mlodosci mojego zycia nie mialam paszportu???
                                A potem mialam inne wazne zadania zyciowe go wykonania???????????/
                                Alina
                          • alinaw Re: Swiat ......w zasiegu reki 14.03.02, 14:31
                            Zybi ....to naprawdę takie latwe???
                            Tylko ze ja sie nie znam na zeglarstwie....ale moge sprzatac gotowac i
                            najchetniej gadam po Polsku smile
                            Cy myslisz ze i tak mam szanse?????
                            Alina
                        • Gość: Baloo Re: 4-ty wymiar prawdy - do Baloo IP: *.ne.ch 14.03.02, 12:38
                          Dzieki za propozycje , ale moje "szkolne rany" jeszcze nie calkiem sie
                          zabliznily :o), a tu juz musze na wywiadowki chodzic ... brrrr ..... Szczerze
                          mowiac, mimo nienajgorszych wynikow kolejne szkoly (oprocz 1 - baaaardzo
                          nietypowej) wspominam jak zly sen ....

Baloo
                          • alinaw Re: 4-ty wymiar prawdy - do Baloo 14.03.02, 14:39
                            No coz szkoda........ ale wieszco ??--tez mam nie najlepsze wspomnienia ze
                            szkoly.
                            Ja ucze fajnego przedmiotu wiec moje lekcje sa bardzo lubiane, nawet na dzien
                            wagarowicza nikt nie uciekA...smile
                            a.
                            • Gość: piotr Re: 4-ty wymiar prawdy - do Baloo IP: *.bbtec.net 14.03.02, 15:04
                              Czesc Alina. Mam nadzieje, ze nie uczysz fizyki. Mimo, ze niektorzy zarzucaja
                              mi arogancje, rzadko zdarza sie bym kogos bardzo nie lubil.
                              Z jednym wlasciwie wyjatkiem. Choc od matury minelo juz ponad 10 lat do dzis
                              nienawidze mojej nauczycielki od fizyki z liceum. Bardzo to nie po
                              chrzescijansku, ale trudno.
                              Oto jej inicjaly: T.I. Odpowiedz przy tablicy konczyla sie zawsze tak
                              samo: "siadaj kochanienki dostajesz dwoje".
                              Tfu!
                              Kysz mara!
                              • Gość: Baloo do Aliny i piotra IP: *.ne.ch 14.03.02, 15:50
                                .. nawet w dzien wagarowicza nie uciekaja ? To straszne miec takich uczniow,
                                moj Boze, moj Boze ... A moze oni sie ciebie AZ TAK boja ? ;o)
                                Alina :
                                Napisz prosze, czego uczysz - bardzo mnie to ciekawi (naprawde !) , jaki
                                przedmiot jest w stanie przykuc uwage uczniow do tego stopnia ...
                                Pytania dodatkowe : podstawowka to, liceum czy inna placowka do zakladania
                                kaganca oswiaty - panstwowa, prywatna czy moze spoleczna ? Drugie pytanie ,
                                zwiazane poniekad z poprzednim : czy to przedmiot tak pociaga , czy Pani
                                Uczycielka (polecam "Madame" Libery ;o))

Do piotra : to nie ma nic do rzeczy , rozmowa znaszym fizykiem rowniez konczyla
                                sie w ten sposob (utrzymanie "niezagrozonego" 3= przez rok powodowalo
                                oskarzenia o kujonstwo - naprawde !!!!) , a mysmy go bardzo lubili , bo
                                wiedzial , o czym mowi i byl sprawiedliwy ... Nie podlizywal sie nam, ale tez
                                nie gnoil, w odroznieniu od prawie calej sfrustrowanej reszty ... brrr ...

Uciekam, bo dzwonek slysze ...

Baloo
                                • Gość: piotr Baloo IP: *.bbtec.net 14.03.02, 16:26

> Do piotra : to nie ma nic do rzeczy , rozmowa znaszym fizykiem rowniez konczyla
                                  >
                                  > sie w ten sposob (utrzymanie "niezagrozonego" 3= przez rok powodowalo
                                  > oskarzenia o kujonstwo - naprawde !!!!) , a mysmy go bardzo lubili , bo
                                  > wiedzial , o czym mowi i byl sprawiedliwy ... Nie podlizywal sie nam, ale tez
                                  > nie gnoil, w odroznieniu od prawie calej sfrustrowanej reszty ... brrr ...
                                  >
                                  > Uciekam, bo dzwonek slysze ...
                                  >
                                  > Baloo

Podobno tak jest, ze namilej wspominamy nauczycieli, ktorzy dali sie nam
                                  najbardziej we znaki. W tym przypadku jest jednak inaczej. Kobieta byla nie tylko
                                  sroga, ale wlasnie gnoila, wykanczala, bedac przy okazji bardzo kiepskim
                                  fizykiem. Teraz jest juz wicedyrekorem i wykancza cala bude.

Ja najbardziej lubilem jezyki obce, wf no i zycie towarzyskie. Pozniej tez
                                  godzine wychowawcza odkad wprowadzono przystosowanie do zycia w rodzinie. Wraz z
                                  kolega za pomoca rzutnika, objasnialismy z Lwa Starowicza zle i dobre strony
                                  kolejnych pozycji seksualnych. Wychowawczyni byla bardzo zawstydzona. To byly
                                  czasy...

Ps.w drugiej klasie liceum mialem prawie 200 godzin nieobecnych.
        • fasolka3 Re: Dobra mysl Mario... 14.03.02, 16:36
          Hej,

nie obrazaj polskiej mlodziezy!!! Ja pracowalam w czasie wakacji ikupe moich
          znajomych tak robilo!!!!!!
          Bylam na obozie w USA (o tej mozliwosci ktos tu wspominal), pelno Polakow,
          pracowalam w czeskiej Pradze 3 miesiace, pracowalam na farmie ekologicznej w
          Irlandii.

Polska mlodziez nie jest leniwa i nic jej sie nie chce.

FFF
        • fasolka3 Re: Dobra mysl Mario... 14.03.02, 16:39
          >
          > Dzieki Ci Mario za podpowiedz.
          > Tak mlodziez na zachodzie tak robi...
          > A wiesz czemu u nas mlodziez tak nie robi, mysli ze sa leniwi lub zle wychowani
          > ..
          Poprzedni moj post dotyczyl tych slow...
          • Gość: student work & travel fasolka? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.03.02, 17:10
            czy bylas w Stanach na zasadzie WORK & TRAVEL ??? Jesli tak to daj znac na
            bqwert@interia.pl ... chcialbym dowiedziec sie kilku szczegolow o ile to bedzie
            mozliwe...

pozdrawiam

JESZCZE student, tzn. czlowiek ze statusem studentasmile
          • Gość: Alina Re: FASOLKA-zle mnie zrozumialas. IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.03.02, 18:21
            fasolka3 napisał(a):

> >
            > > Dzieki Ci Mario za podpowiedz.
            > > Tak mlodziez na zachodzie tak robi...
            > > A wiesz czemu u nas mlodziez tak nie robi, mysli ze sa leniwi lub zle wych
            > owani
            > > .

Strasznie mi przykroze tak wyszlo mialo byc "myslisz ze sa leniwi lub zle
            wychowani?"
            Chodzilo mi o to ze tak nie jest tyko ze nie maja mozliwosci zarabiania w kraju a
            nie wszyscy moga wyjechac za granice (ty tez pracowalas nie w kraju lecz za
            granica)
            wybacz
            pa

> Poprzedni moj post dotyczyl tych slow...

• Gość: zybi Alina ......na wakacje jedz IP: 130.68.2.* 15.03.02, 00:50
              Alina
              - czy przeczytalas ksiazke o... DARMOWYM... plywaniu na okolo swiata.
              - czy przeczytalas ksiazke o marketingu ... czyli jak plywac za darmo.
              -Czy na wakacjach mozesz robic cos dla przyjemnosci ,, a nie tylko o garach i
              sprzataniu
              Wbij sobie do glowy, ze wakacje to ... PRZYJEMNOSC....
              Jezeli chcesz jechac na wakacje to teraz:
              - zacznij sie do tego przygotowywac
              - przeczytaj ksiazke J.Verne "W 80 dni dookola swiata"
              - nabieraj checi na wakacje i realizuj stopniowo

Ty nie piszesz, jakie beda wspaniale wakacje.
              Tylko wynajdujesz
              • Gość: XYZ Re: Alina ......na wakacje jedz IP: 63.83.145.* 15.03.02, 01:17
                Czasami ten Zybi ma troche racji.
                Pozdrawiam XYZ
                Ps.Bez ;przesady; bo krajowi znowu Ci dadza bobu i przejdzie chec na pisanie
                Jachty bajery w w Polsce .............smutek i zal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka