drapieznik Re: Autobusem 113 na Krzyki 16.03.02, 21:04 najpierw czworka do Swidnickiej, dawniej chyba Schweidnitzer Str. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto A ty moze z Wojszyc? IP: *.proxy.aol.com 16.03.02, 22:06 113 jezdzila Borowska za moich czasow.Mialem sporo kumpli na Wojszycach. Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Krzyki 16.03.02, 22:19 ilez to ja razy wloczylem sie po nocy z Krzykow na Biskupin. Czasem nocnych nie bylo to sie szloooooooo. Czy cmentarz Armii Radzieckiej jeszcze jest gdzie byl? Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Krzyki 17.03.02, 00:08 Drapieznik, tos Ty Wroclawianin! Gdzie mieszkales? drapieznik napisał(a): > ilez to ja razy wloczylem sie po nocy z Krzykow na Biskupin. > > Czasem nocnych nie bylo to sie szloooooooo. Czy cmentarz Armii Radzieckiej > jeszcze jest gdzie byl? Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Krzyki 17.03.02, 00:44 Psie Pole, przeciez PISZE! hehe, kiedy ostatnio byles we Wroclawiu? drapieznik napisał(a): > Biskupin, przeciez PISZE! A ty? Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Re: Krzyki 17.03.02, 00:48 w zeszlym roku. Ubawilem sie setnie chociaz kosztownie. Planuje w tym. Ubawie sie mniej setnie ale pewnie taksamo kosztownie, no bo inflacja. Moj rewir to byl Plac Grunwaldzki, Ostrow Tumski, ZOO (powinni mnie tam byli trzymac, a nie mowilem?), Biskupin i Odra. No i Rynek. Spalem w kazdej ksiegarni w Rynku, nawet w ruskiej Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Krzyki 17.03.02, 01:29 A kiedy lecisz? Ja bede w pierwszej polowie kwietnia. Ty pewnie nie. Wypije Twoje zdrowie u Bogdana Spiza i w Piwnicy pod Baranami. drapieznik napisał(a): > w zeszlym roku. Ubawilem sie setnie chociaz kosztownie. Planuje w tym. Ubawie > sie mniej setnie ale pewnie taksamo kosztownie, no bo inflacja. > > Moj rewir to byl Plac Grunwaldzki, Ostrow Tumski, ZOO (powinni mnie tam byli > trzymac, a nie mowilem?), Biskupin i Odra. No i Rynek. Spalem w kazdej > ksiegarni w Rynku, nawet w ruskiej Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Re: Krzyki 17.03.02, 02:18 ya_bolek napisał(a): > A kiedy lecisz? Ja bede w pierwszej polowie kwietnia. Ty pewnie nie. > Wypije Twoje zdrowie u Bogdana Spiza i w Piwnicy pod Baranami. > Cos w czerwcu. Tylk, ze wstyd przyznac ze nic nie wiem o Wroclawiu. Stare knajpy jak KDM czy Monopol sie skonczyly. Pizze mam lepsza tu, Hamburgery robie sam. Zostajesz niniejszym upowazniony do robienia notatek pamieciowych, gdzie co i jak? Jest tam jakis sklep Metro przy autostradzie. Raz chcialem tam wejsc ale ciec mnie nie wpuscil mowiac ze trzeba byc czlonkiem (pewnie jestem bo sie pytam...). Jest jakas mozliwosc wejscia do takiego sezamu? Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Krzyki 17.03.02, 03:23 Hehe, chodyi Ci pewnie o Marco Cash&Carry. To sa niezli spryciarze! Oglaszaja sie, ze niby sa hurtownia i ze zaopatrywac sie tam moga tylko podmioty gospodarcze. W Polsce jak wiemy kazdy co obrotniejszy czlowiek jest podmiotem gopodarczym zeby nie dac sie ZUSowi. W rezultacie powstaje wokol tego mit, ze jest tanio, ale moga kupowac tylko wybrancy. Wiec ludzie cuduja, pozyczaja sobie karty itp. A Marco robi ich wszystkich w konia. Jedyne co tam jest tansze to artykuly po 10-20 sztuk. Reszta mniej wiecej w tych samych cenach co w innych supermarketach albo i drozej. Wiec ludzie kupuja tonami, po 5, 10, 20 a Macro liczy kase. Nie omieszkam zdac sprawozdania z pobytu we Wroclawiu. Jak ktos moze juz teraz polecic wiecej ciekawych lokali to bardzo prosze. drapieznik napisał(a): > ya_bolek napisał(a): > > > A kiedy lecisz? Ja bede w pierwszej polowie kwietnia. Ty pewnie nie. > > Wypije Twoje zdrowie u Bogdana Spiza i w Piwnicy pod Baranami. > > > Cos w czerwcu. Tylk, ze wstyd przyznac ze nic nie wiem o Wroclawiu. Stare knajp > y > jak KDM czy Monopol sie skonczyly. Pizze mam lepsza tu, Hamburgery robie sam. > Zostajesz niniejszym upowazniony do robienia notatek pamieciowych, gdzie co i j > ak? > > Jest tam jakis sklep Metro przy autostradzie. Raz chcialem tam wejsc ale ciec > mnie nie wpuscil mowiac ze trzeba byc czlonkiem (pewnie jestem bo sie pytam...) > . > Jest jakas mozliwosc wejscia do takiego sezamu? Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Re: Krzyki 17.03.02, 15:41 Dzieki. Skonczylo sie awantura w tym sklepie. Zadne dokumenty nie pomogly, a tubylcy mieli ubaw ze mnie. Ten club to taki Costco czy Sams, tylko po polsku, nie? W Zgorzelcu bylem w takim fajnym sklepie, zaraz przy granicy po polskiej stronie, Tesco czy Tasco. Fajny sklep tylko te ubrania to byly gorsze jak z GS- u. Dziewczynki przy drzwiach zaoferowaly mi jakies probki kosmetykow, no i wiec zaoferowalem sie wziac. A ta lala, mowi, za chwile, wiec czekam. Po po monolgu chyba z 20 minut, w koncu wyszlo, ze jak zrobie zakupow za $70 to dostane kilka probek z adarmo... Czasem zastanawiam sie czy jest jakas "zlota ksiega Marketingu" gdzie sa zapisane wszystkie przewaly i potem ktos to wyciaga z tej ksiegi zeby zawistowac np w Polsce. Takich numerow w USA jeszcze nie widzialem w takim wykonaniu. Przywiez sobie jakis ladny bursztyn. W Rynku jest taki sklep (od strony dawnej ksiegarni 'zagranicznej') gdzie kupilem ostatnio kilka ladnych kawaleczkow. Kolczyki to mily przent. Pojedz tez na wyciag do Karpacza i Szklarskiej. Zobacz po drodze nowy ZALEW!!!Po drodze zjedz w Skalnym. Bufet salatkowy i pstrag smazony. Pij Marysienke - trzeba o to poprosic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Krzyki IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.03.02, 01:07 drapieznik napisał(a): > Czy cmentarz Armii Radzieckiej jeszcze jest gdzie byl? Jezeli chodzi ci o ten za radiem na powstancow w drodze na autostrade to dalej jest w tym samym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Autobusem 131 na Psie Pole! 17.03.02, 00:06 Bede jechal juz niedlugo. Moj rewir. Gość portalu: Bruno napisał(a): Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ink Re: Autobusem 131 na Psie Pole! IP: *.tnt18.ewr3.da.uu.net 17.03.02, 02:42 A Oltaszyn i Wojszyce to ostatnio moje wakacyjne rejony. Z tym ze 113 jezdzi za rzadko (srednio co pol godziny)... A jesli chodzi o jedzonka na miescie to polecam Piramide (na Kuzniczej i na Wita Stwosza- calkiem spore porcje i ceny przystepne) i Kurna Chate- takie proste polskie jedzenie, ale tanie i smaczne. a tak w ogole to tez sie wybieram do Wroclawia, ale dopiero w polowie czerwca. Ale juz i tak sni mi sie po nocach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Wojszyce IP: *.proxy.aol.com 17.03.02, 15:07 Kosmiczna,to byla moja przystan.Czy Akademia medyczna juz stoi ? Pamietam jak ja zaczynali budowac,na Borowskiej chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ink Re: Wojszyce IP: *.tnt11.ewr3.da.uu.net 17.03.02, 15:15 Eee, dalej buduja. Wybudowali juz nawet calkiem sporo, ale pieniadze sie skonczyly, czy cos w tym stylu. Ale za to duzo jest nowych mini-osiedli czy pojedynczych blokow- nie tylko w tamtych okolicach, ale w ogole we Wroclawiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma autobus H IP: *.ppp.get2net.dk 17.03.02, 15:41 codziennie jezdzilam nim z przystanku kolo ronda na powstancow slaskich,az do Zoo ,mialam tam szkole niedaleko.ja jade chyba na wielkanoc ,bo zawsze jak czuje wiosne, to nie moge tu wytrzymac,chyba jakies lewe zwolnienie wezme 1 tydzien i drugi mam wolne .najlepiej lubie Biskupin i sepolno ,a znacie cmentarz zydowski na Sleznej -bardzo ladny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Re: autobus H IP: *.proxy.aol.com 17.03.02, 16:32 Cmentarz ;pierwsza klasa.A ilu slawnych ludzi tam lezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma cmentarz na Sleznej IP: *.ppp.get2net.dk 17.03.02, 17:04 ja tez tak uwazam ze jest super,jak bylam mala wchodzilismy tam z innymi dziecmi przez liczne dziury w wysokim murze,nigdy nie zapomne atmosfery niesamowitosci na tym cmentarzu .tam jest wiele drzew i krzewow rzadko spotykanych,przez to jest tam na prawde slicznie,a te grobowce kazdy w innym stylu.teraz wszystko odnowili ,oplaca sie wstep ,ale i tak jest tam strasznie i pieknie zarazem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tula Re: Grabiszynek i A-czka IP: *.dd.nextgentel.com 17.03.02, 21:42 A ja sie zawsze balam tam wejsc. I to nie ci umarli mnie przestraszali ale ....zywi. Z wroclawskich cmentarzy najlepiej znam Grabiszynski. Moj tato jest tam pochowany. I zawsze albo A-czka (od wiezy cisnien) albo 11-tka (z Kromera) tam dojezdzalam. Pozdr. Tulka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma wieza cisnien IP: *.ppp.get2net.dk 17.03.02, 22:04 tak tam podobno jacys pijacy spali w tych grobowcach ,ale my cala grupa dzieci ok.15 osob chodzilismy i sie nie balam ,gorzej ze Zomo tam bylo za murem i nieraz nas gonili.wieza cisnien na wisniowej podobno ma byc tam hotel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Re: wieza cisnien IP: *.proxy.aol.com 19.03.02, 03:24 Hotel? To jak tam mieliby spac?Na lozkach 5-cio pietrowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma Re: wieza cisnien IP: *.ppp.get2net.dk 19.03.02, 14:48 poczytaj na forum Wroclaw to sie dowiesz ,ja bylam w lecie i widzialam ze remontuja . Odpowiedz Link Zgłoś