Dodaj do ulubionych

Piosenka waszej mlodosci.

20.07.04, 18:53
LENIN

Pewnego razu zapytała mnie dziewczyna (a,E,a)
Czemu tak mało przypominasz mi Lenina (A7,d)

Ref:
A ty maszeruj, maszeruj, głośno krzyczsada)
Niech żyje nam Wołodia Ilicz (E,E7,a (Ea))

Dziś w telewizji nie wystąpi zespół Nowi
Bo cały program poświęcony Leninowi

Dziś w Poroninie żyje jeszcze taki baca
Co Leninowi zsiadłym mlekiem leczył kaca

Dziś cała Moskwa pełna nocnych jest polucji
Na samą myśl o wielkim wodzu rewolucji

Pewnego razu przywieziono mi trofeum
Czerwone ucho wywiezione z mauzoleum

Dziś w Poroninie stoi jeszcze ten piaskowiec
Z którego Lenin obserwował stado owiec

Dziś wszystkie kwiaty, wszystkie ptaki, wszystkie drzewa,
Cała przyroda o Leninie dzisiaj śpiewa

A kiedy rano nie chce ci się podnieść dupska
Przypomnij sobie jak walczyła Nadia Krupska

Podało radio i Moskiewska prasa
W Moskwie widziano Lenina na golasa

Kiedy do łóżka wpycha tobie się dziewczyna
Wykopsaj ją i weź za dzieła się Lenina

Diś na ulicy spotkałem murzyna,
Który z profilu przypominał mi Lenina

Wczoraj widziałem nowy western w kinie
Wszyscy kowboje śpiewali o Leninie

Obserwuj wątek
    • hermione_p To chyba piosenka 20.07.04, 19:36
      TWOJEJ mlodosci..... Czy tutaj naprawde wszyscy sa starsi od wegla?????
      • tato1 Re: To chyba piosenka 20.07.04, 19:59
        ...Z tego wynika....
        • Gość: franek Re: To chyba piosenka taty IP: 194.90.132.* 20.07.04, 21:03

poszla laseczka do laseczka a ja za nia
          czekaj tatka latka ha ha ha ha
          • tato1 Re: To chyba piosenka taty 20.07.04, 21:06
            Gość portalu: franek napisał(a):

>
            > poszla laseczka do laseczka a ja za nia
            > czekaj tatka latka ha ha ha ha
    • blotniarka.stawowa Zelazny Marsz 21.07.04, 02:17
      Skoro posrednio o czasach komuny (niekoniecznie naszej mlodosci, i
      niekoniecznie nostalgicznie) oto perelka:

Slowa: St. R. Dobrowolski
      Muzyka: W. Lutoslawski (!!!)

To my, zelaznych snow kowale,
      zolnierze fabryk, kopaln, hut,
      gdy staje swiat, my wciaz idziemy dalej i dalej,
      swoj dzwigamy trud.

Ref.
      Zelazna dlon to my! to my! to my!
      To nam, to nam pod dlonia rosnie wielki swiat!
      Kujemy sny! dla snow kujemy bron!
      To my kujemy jasne dni!

To my, oracze i kowale,
      zywiacy i wznoszacy swiat,
      gdy przyszedl czas, stawiamy swoje: ale!
      Dzis nasza dlon stanowi lad!

Ref.
      ----
      i tak dalej, cztery zwrotki rownie uduchowione ... smile
    • prawdziwystarywiarus Re: Piosenka waszej mlodosci. 21.07.04, 10:13
      Wiec na punkty rozpisz każdy mój sen
      Zaprojektuj garnitur marzeń mych
      Rację masz, kiedy chcesz
      Mieć w grafiku każdy wiersz
      Uzupełnij też formularz myśli złych

Co do stanu mojej duszy za lat pięć
      Czy ma dotrzeć do mej wiedzy każdy fakt
      Kogo kochać, z kim się bić
      Z kim widywać się, jak żyć
      Nanieś zaraz wszystko skrzętnie do mych akt

Widzisz, to są warunki konieczne
      By osiągnąć zwycierstwo bezsprzeczne
      Jeszcze czas, by wyleczyć mnie z wad
      Przecież mam dopiero trzydzieści lat

Jeszcze czas, by wyleczyć mnie z wad
      Przecież mam dopiero trzydzieści lat.

Jacek Kleyff, 'Salon Niezależnych' (ca.1973)
      • kan_z_oz Re: Piosenka waszej mlodosci. 21.07.04, 10:19
        A dla mlodszych pokolen; piosenki z albumu 'The Wall' by Pink Floyd.
        Pzd
        • Gość: kan_z_oz Re: Piosenka waszej mlodosci. IP: *.mega.tmns.net.au 21.07.04, 13:08
          Slowa dla chetnych; 'In the Flesh'

So ya
          thought ya
          Might like to
          Go to the show
          To feel the warm thrill of confusion
          That space cadet glow
          I've got some bad news you sunshine
          Pink isn't well he stayed back at the hotel
          And they sent us along us a surrojade band
          And were going to find out where you fans
          Really stand
          Are they any games in the theatre tonight!
          Get em up aginst the wall
          There's one in the spotlight
          He don't look right to me
          Get them up against the wall
          That one looks Jewish
          And that one's a coon
          Who let all this riff raff into the room
          There's one smoking a joint and
          Another with spots
          If I had my way
          I'll have all of you shot
          pzd
          • Gość: toja Re: Piosenka waszej mlodosci. IP: 213.17.199.* 05.08.04, 14:57
            zielone wzgorza nad Solina.........
            • Gość: toja Re: Piosenka waszej mlodosci. IP: 213.17.199.* 05.08.04, 15:05
              Najpiękniejsze są polskie dziewczyny
              kiedy włosy zaplata im wiatr
              roześmiane gdy na nie patrzymy
              zamyślone gdy wzruszy je wiatr.....

kto jeszcze pamieta tę piosenkę Czerwonych Gitar...
              • Gość: blokers 'Fly Nigga Hill Figga' IP: *.dyn.optonline.net 05.08.04, 21:37
                nejber blog: "joł!wstałem,pogoda zajebista niestety trzeba iść do kina...koledzy
                sie pewnie napierdolą i będzie fajnie jeśli można tak powiedzieć, a ja jeszcze
                po kinie idę do dziadka.no a po południu super hartkor aka zebranie w moim
                liceum aka przejebane.no cóż.a tak wogóle to znowu rozpierdala mnie 'Fly Nigga
                Hill Figga' - MOP ten duet mnie zawsze rozpiepszał - najlepsze czarnuchy na tej
                pierdolonej planecie czaisz?no a płyta 'First Family 4 Life' to klasyk dla
                mnie.ait.jeszcze śniadanie i śmigam na miasto..
                skomentuj (0)"
                • Gość: blokers Listen to 'Fly Nigga Hill Figga' IP: *.dyn.optonline.net 05.08.04, 22:31
                  www.vh1.com/shared/droplets/util/track_sample.asx?trackId=2923647
                  • Gość: ziom wplacam hajs na uw i na u lodzki IP: *.dyn.optonline.net 05.08.04, 22:47
                    wplacam hajs na uw i na u lodzki:

"czesc, bylem dzisiaj w "kafejce internetowej", by zobaczyc co slychac w
                    wielkim swiecie, co jest grane, co sie dzieje, a dzieje sie. tak poza tym, to
                    zarejestrowalem sie na uw na anglistyke, jutro wplacam hajs na uw i na u
                    lodzki, fajnie. odwiedzilem blogi moich znajomych, chcialem min. zapytac sie
                    Skarapa jak mu poszla matura, ale akurat jak wszedlem na jego bloga (to tylko
                    stowka hehe) to mi sie czas skonczyl i musialem zatrzec po sobie slady i sie
                    zwijac heh, na moim blogu pustka, tylko maj men Kash mnie opierdala, ze nie
                    daje znakow zycia, coz momentami, to tak jest, jakbym nie zyl...ale luz, maj
                    anada men Porteryko Blejzin (pale skrety grube jak lodu sople) ma cos nie tak z
                    blogiem, bo znikly (zniknely) mu wszystkie notki, ale za to kupil sobie fajne
                    buty Lakosciarza (choc Kash twierdzi, ze chujowe...), i bylem jeszcze na innych
                    blogach, np wankej, sekta, dedo, efel juz chyba nie maja blogow? whut whut? je-
                    je jebac to, ku-kupilem sobie mikstejp kolezki, co go znam z thaclanu DJa Tasmy
                    (Trzaski) - Inna Carribean Stylee, jakis exlusive Dizko'a jest, powinno byc
                    lada dzien, jutro zamowie sobie Dilated Peoples - Nejbahuud Uocz (na trzech
                    tlusciutkich winylkach) i moze cos jeszcze. wiem, ze wszyscy juz zdolaliscie
                    przesluchac nowa plytke Evidence'a Rakaa'i i DJa Babu tysiac razy, ale jakbym
                    mial kurwajegomac net, to bym tez ja sciagnal, a tak to jestem "out-of'-date-
                    sucka" i ogolnie nie nadazam za nowosciami, co mnie smuci, ale chuj. widzialem
                    nowy numer tedzika - klaszcz (ciekawe co na to wspomniany juz Skarap - "Po
                    prostu KLASZCZ" ?) i jest taki sobie. aha, zapomnialbym, najsmieszniejsze -
                    wyczytalem, ze ta palka MEZO (z ktorego sie wyzej troszke polewalem) pojechal
                    Mesa i NUMERA RAZa (ozesz w morde). Obu mc ustepuje pod kazdym wzgledem, moze
                    poza popularnoscia, bo w tym przoduje. jeszcze rozumiem, ze pojechal Mesowi,
                    choc to tak jak ja pojechalbym, dajmy na to, Phil'a Da Agony, smiechawa, ale z
                    Numerem przegial pale (nagraj chociaz dobry numer raz - czy jakos tak), no
                    kurwa, nie moge z tego typka, jak numer nagrywal KOZACKIE kawalki (np. Muzyka,
                    Blunty i Slodycze czy Ja wole sie nastukac na Molescie pierwszej) to mezo
                    jezdzil na wakacje na wies do donia i libera i razem chodzili na dycho (nie
                    brali krisa, bo ponoc odstraszal wiejskie dziewczeta), zalosne. ciekawe, jaka
                    bedzie riposta (ten diss to ponoc odp na oczy otwarte 2)? Okay, koniec gadania
                    o beefach. Jak wracalem do domu, to jeszcze wpadlem do kioskarza po Nasza Legie
                    i pogoadalem z sympatyczna kioskarka o zyciu i innych bzdetach, jak zawsze.
                    zaraz dzwonie do zioma, by dowiedziec sie, czy zdal mature z informatyki (do
                    tego, co wczoraj nie zdal polaka). teraz slucham sobie jednej z moich
                    ulubionych plyt M.O.P. - First Family 4 Life, jest zajebiscie przekozacka,
                    kocham takie plyty"

www.undergroundhiphop.com/audio/real_audio2.ra?c=%89%ACib%9F%A5%A0%B1%B4%D8%A4%A4%B0%A3%B8%AD%8E%BA%B4%B1%C1%94%B4%91Ui%82%87k%BE%84%A3
                    • Gość: Legionista jako extra speszyl bonus dostalem smyczke IP: *.dyn.optonline.net 05.08.04, 23:02
                      jako extra speszyl bonus dostalem smyczke:

"siemano. bez internetu w domu jest naprawde ciezko, szczegolnie gdy sa
                      wakacje i nie ma co robic, najgorzej jest wczesnym popoludniem, masakra. musze,
                      w razie potrzeby, korzystac z internetowej kafejki polozonej w poblizu mojego
                      miejsca zamieszkania, ale jest ona chujowa i wogole, chodze tam, bo tam mam
                      najblizej. biora 3zeta za godzine, ciekawe jakie sa stawki w innych?"

29 lipca, wtorek:

czesc. jest z pompy pogoda, leje, wieje, zimno. bylem na malych zakupach,
                      spotkalem kolezanke, poprzewijalismy troszke, wrocilem do domu. poczta
                      przyszly "abonamenty" na Legie na nadchodzacy sezon, abonamenty aka naklejki,
                      ktore trzeba nalepic na karte kibice w mioejsce starych. jako extra speszyl
                      bonus dostalem smyczke do kluczy, brawo kurwa. wczoraj pilismy z kumplami
                      browary, troche tego bylo, pozniej podjebani poszlismy na basen poplywac, bylo
                      w normie. dzis moze pojdziemy na wieczor jak poprawi sie pogoda.

30 lipca, środa:

witam. zaczne od tego, ze po dluuugiej przerwie zaczalem wreszcie pisac rapsy.
                      zmobilizowal mnie do tego, zapewne nieswiadomie, Efel, za co dzieki ziom.
                      zmobilizowala mnie wczorajsza, krotka wymiana sms'ow. dzis rano zaczalem pisac
                      tekst i pewnie wkrotce skoncze, choc teraz mam przerwe na granie w CM 4. Jedyny
                      problem stanowi sprzet, juz nie bity, bo moge nagrywac na tych pieprzonych
                      instrumentalach, ale karta dzwiekowa niepozwala mi na nagrywanie. wczoraj na
                      momen wogole zniknela, ale udalo mi sie ja przywrocic, bo tak nawet nie moglbym
                      sluchac mptrojek. nikomu nie polecam karty zintegrowanej, bo to najgorsze
                      gowno. odczuwam ogromny "glod mikrofonu", skapowalem to wczoraj wieczorem, juz
                      nie moge wytrzymac i musze cos nagrac, gdybym chociaz mial wlasny bit aka taki
                      dla mnie, to zmoblizowalbym sie do napisania dobrego tekstu, a potem poszedlbym
                      do radia i sobie jakos nagral. poza tym slucham 8Ram i Manufakturki - najlepsze
                      plytki, ktore nigdy mi sie nie nudza.

31 lipca, czwartek:

łoł, polowa wakacji zleciala, jest kiepska pogoda i ogolnie slabo. slucham
                      Fabolous'a i gram w CM'a 4-ego. wczoraj caly dzien sluchalem OsiemRam.
                      pozdro.ahaaa no i wisla dostala w koncowce dwa gole co jest spoko, a mogli
                      stracic jeszcze dwa, ale by bylo smiesznie....ale jaja, zdegradowali szczaxe do
                      drugiej ligi i zdyskwalifikowali szesciu pilkarzy switu hehehe, dobre. poza
                      tym, to znow maksymalnie jaram sie plytami Manufakturki i OsiemRam, sa to po
                      prostu dwie zajebiste produkcje i az dziw, ze nie jest o nich glosniej. punch
                      na dzis:
    • theworldfullofcolours Re: Piosenka waszej mlodosci. 06.08.04, 01:36
      yo ziomal , wszedles na bloga mojego brata to hip-hopowa nawijka przy blantach ,
      moj brat warszawski jak warszawski deszcz wolał nastukac sie i ja wole tez .
      respect
      • Gość: ziomal kip ja hed ap IP: *.dyn.optonline.net 06.08.04, 11:13
        theworldfullofcolours napisała:

> yo ziomal , wszedles na bloga mojego brata to hip-hopowa nawijka przy
        blantach moj brat warszawski jak warszawski deszcz wolał nastukac sie i ja wole
        tez . respect

joł, theworldfullofcolours, slucham muzy, robie jakies glupoty i nie mam netu,
        ale moze lada dzien...
        respect ofcourse too
      • Gość: toja Re: Piosenka waszej mlodosci. IP: 213.17.199.* 06.08.04, 12:32
        Morza szum, ptaków śpiew
        złota plaża pośród drzew
        wszystko to w letnie dni
        przypomina Ciebie mi.............
        ........
        Płynął czas letni czas
        aż wakacji nadzsedł kres
        przyszedł dzień, w którym juz
        rozstać musieliśmy się..........
        • filipek.us Toja, a co wy tam finansujeta za 45,8% APR? 06.08.04, 23:50
          Gość portalu: toja napisał(a):

> Morza szum, ptaków śpiew
          > złota plaża pośród drzew
          > wszystko to w letnie dni
          > przypomina Ciebie mi.............
          > ........
          > Płynął czas letni czas
          > aż wakacji nadzsedł kres
          > przyszedł dzień, w którym juz
          > rozstać musieliśmy się..........

Dom Finansowy QS, 80-341 Gdansk, st. Chlopska 53:

"Podstawowe parametry:

minimalny dochód od 600 zł netto - osoby samotne
          minimalny okres zatrudnienia - od 6 miesięcy
          istnieje możliwość łączenia dochodów współmałżonków
          min. kwota kredytu - 1 000 zł, maks. kwota kredytu - 20 000 zł
          okres kredytowania: 6 - 48 miesięcy
          do 5 000 zł bez zgody współmałżonka
          do 12 000 zł bez poręczyciela dla współmałżonków
          możliwość ubezpieczenia kredytu

Koszty kredytu:

oprocentowanie od 21,5%, rzeczywista roczna stopa oprocentowania 45,8%*
          prowizja Banku doliczana do kredytu
          agent nie pobiera żadnych dodatkowych opłat
          raty są równe w całym okresie obowiązywania umowy
          oprocentowanie kredytu jest zmienne w całym okresie kredytowania "
          • filipek.us Moja Visa - karty kredytowe na 27% + 3,50 zł prowi 07.08.04, 00:04
            Moja Visa - karty kredytowe MultiBanku:

"Oprocentowanie

Rodzaj Karty Oprocentowanie kredytu
            na rachunku karty Oprocentowanie karne
            Visa Credit 27,00% 35,00%
            Visa Gold Credit 25,00% 35,00%
            Visa Platinum Credit 23,00% 35,00%

Opłaty i prowizje

Rodzaj opłaty lub prowizji Visa Credit
            Opłata za wydanie karty Posiadacza rachunku 70,00 zł
            Opłata za wydanie karty dodatkowej 35,00 zł
            Opłata za wznowienie karty Posiadacza rachunku 70,00 zł
            Opłata za wznowienie karty dodatkowej 35,00 zł
            Opłata za duplikat karty 35,00 zł
            Opłata za zastrzeżenie karty bez opłat
            Pakiet Bezpieczna Karta bez opłat
            Gwarancja Spłaty Kredytu – składka ubezpieczeniowa (ubezpieczenie dobrowolne)
            0,25% miesięcznie od salda zadłużenia
            Opłata za zmianę numeru PIN (nie dotyczy ustanowienia PIN) 2,00 zł
            Opłata za wyciąg miesięczny1 0,00 zł
            Opłata za kopię rachunku obciążeniowego 10,00 zł
            Prowizja od transakcji bezgotówkowych2 0%
            Prowizja od wypłaty gotówki w bankomatach MultiBanku 3,50 zł
            Prowizja od wypłaty gotówki w pozostałych bankomatach i oddziałach banków na
            terenie Polski 5,00 zł
            Prowizja od wypłaty gotówki w bankomatach i oddziałach banków za granicą2
            10,00 zł
            Opłata za czynności windykacyjne
            - upomnienie telefoniczne 2,00 zł
    • vibhisana Re: Piosenka waszej mlodosci. 14.04.22, 13:53
      Dziś w TVP nie będzie nic o Tusku, bo Pan Kaczyński coś ogłosi dziś po rusku!
      A ty maszeruj "gęsiego", wszystkich baw, niech żyje nam "Jarosław Polskę -zbaw"!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka