Dodaj do ulubionych

Szymon Kobyliński...

15.04.02, 13:40
...zmarł .
Kolejna strata w tym roku.
Kolejna legenda...
Szkoda.
Obserwuj wątek
    • varski Re: Szymon Kobyliński... 15.04.02, 13:54
      emerytka? napisał(a):

> ...zmarł .
      > Kolejna strata w tym roku.
      > Kolejna legenda...
      > Szkoda.

Szkoda-dobry plastyk i gawedziarz-sluzyl dobrze "Polityce" PRL-u,potem w glupi
      sposob chcial to naprawic i stracil wiele jako czlowiek.Ale byl popularnym
      komentatorem zycia w PL
      • Gość: Effa Re: Szymon Kobyliński... IP: 195.8.131.* 15.04.02, 15:07
        Niektorym ludziom wszystko kojarzy sie z jednym - w tym wypadku z PRL-em. Kobylinski byl wielkim artysta i
        wielkim czlowiekiem, bez wzgledu na jakiekolwiek odniesienia polityczne.
        Pozdrawiam Effasmile)
        • Gość: Nemo Re: Szymon Kobyliński... IP: 216.94.245.* 15.04.02, 18:53
          Effa,
          wybielanie historii nikomu na zdrowie nie wychodzi.
          Latwo bylo z komuna wspolpracowac a o wilele trudniej z nia NIE wspolpracowac.
          Jednak byli tacy co na latwy lep nie poszli.
          Mozna nad tym przejsc do poczatku dziennego ale w/g mnie jest to moralny blad.
          Ale coz byly czlonek KC PZPR jest teraz premierem a inny prezydentem. Wstyd i chanba.
          Nemo
          • Gość: baloo1 Re: Szymon Kobyliński... IP: *.freesurf.ch 16.04.02, 01:09
            Nie przesadzajcie ... Kobylinski byl bez watpienia jednym z najlepszych
            karykaturzystow i ilustratorow polskich . Bardzo latwo jest owinac sie w toge
            Katona i zarzucac wspolprace komus, samemu siedzac za granica i nie majac
            tych dylematow ... A Kobylinski po prostu rysowal , i to bardzo dobrze i
            dowcipnie ... A wg mnie w gorszym stylu byly niektore jego "wybryki" z
            lat '90 , ale po prostu zapomnialem o nich ...

Pozdrowki

Baloo
            • Gość: Nemo Re: Szymon Kobyliński... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.04.02, 03:38

Moja wypowiedz nie byla kierowana na temat przeszlosci Kobylinskiego
              (Nie znam jego zyciorysu) a raczej ogolna. Zmiatanie czegos pod dywan nie oznacza ze
              tego nie bylo.
              • Gość: baloo1 Re: Szymon Kobyliński... IP: *.ne.ch 16.04.02, 08:09
                ogolnie rzecz biorac - prawda

baloo
    • Gość: Bruno Re: Szymon Kobyliński... IP: 199.71.64.* 15.04.02, 16:54
      Szymon mial 75 lat , Ciechowski 44 , Osiecka 61 .Wniosek jest jeden dla Nas korzystajmy z zycia bo nikt
      nie wie jak dlugo pozyje .
    • luiza-w-ogrodzie Re: Szymon Kobyliński... 16.04.02, 01:35
      Polska dla nas emigrantow to kraj umierajacej przeszlosci. Znikaja sztandarowe
      postaci kultury, bohaterowie filmow. Zalamie sie chyba gdy znikna Janek Gajos i
      Janda.

Szkoda mi Szymona, do dzis podziwiam jego dowcip i lekka kreske z ilustracji
      erotycznych. Chcialabym zobaczyc jego nieopublikowane rysunki wink. Tak, Bruno
      ma racje, nalezy pozyc sobie (ja dodam - tworczo), bo i tak odejdziemy a dobrze
      byloby cos po sobie pozostawic.

Luiza-w-Ogrodzie
      • drapieznik Varski 16.04.02, 02:06
        Pamietam go z ostatniej strony Przekroju jak wszyscy w to palcem stukali. Jakos
        mnie ten artysta w zyciu ominal. Ciekawi mnie co on robil w latach 90tych bo mi
        sie juz wtedy dawno film urwal. Osobicie bardziej mnie cieszyli Mleczko, Dudi i
        Mlynarscy (chociaz nie graficy).

Mleczko: scena z jakiejs zakazanej chalupy, rozmamlany maz i taka sama zona. On
        do niej, na srodku telewizor z Dziennikiem. No wiec pisz im ultimatum...
        • Gość: baloo1 drapieznik IP: *.freesurf.ch 16.04.02, 02:14
          No to masz scenke z Kobylinskiego : siedzi w gniezdzie para pieknych orlow ,a
          z jajka wykluwa sie takie "cos" , pokraczne i ohydne ... Wiekszy orzel (Tato ?)
          mowi : Najgorsze jest to, ze on MUSI byc orlem"

Baloo

PS : Dobranoc wszystkim, odchodze do krainy wiecznych lowow..
          • drapieznik Baloo 16.04.02, 06:35
            ciezki ten przuklad dla mnie, taki jakis upiorny.

Juz wole tego Mleczke:

Scena PO. ON: kochanie co u ciebie, bo u mnie to samo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka