emerytka? 15.04.02, 13:40 ...zmarł . Kolejna strata w tym roku. Kolejna legenda... Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
varski Re: Szymon Kobyliński... 15.04.02, 13:54 emerytka? napisał(a): > ...zmarł . > Kolejna strata w tym roku. > Kolejna legenda... > Szkoda. Szkoda-dobry plastyk i gawedziarz-sluzyl dobrze "Polityce" PRL-u,potem w glupi sposob chcial to naprawic i stracil wiele jako czlowiek.Ale byl popularnym komentatorem zycia w PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Effa Re: Szymon Kobyliński... IP: 195.8.131.* 15.04.02, 15:07 Niektorym ludziom wszystko kojarzy sie z jednym - w tym wypadku z PRL-em. Kobylinski byl wielkim artysta i wielkim czlowiekiem, bez wzgledu na jakiekolwiek odniesienia polityczne. Pozdrawiam Effa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Szymon Kobyliński... IP: 216.94.245.* 15.04.02, 18:53 Effa, wybielanie historii nikomu na zdrowie nie wychodzi. Latwo bylo z komuna wspolpracowac a o wilele trudniej z nia NIE wspolpracowac. Jednak byli tacy co na latwy lep nie poszli. Mozna nad tym przejsc do poczatku dziennego ale w/g mnie jest to moralny blad. Ale coz byly czlonek KC PZPR jest teraz premierem a inny prezydentem. Wstyd i chanba. Nemo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baloo1 Re: Szymon Kobyliński... IP: *.freesurf.ch 16.04.02, 01:09 Nie przesadzajcie ... Kobylinski byl bez watpienia jednym z najlepszych karykaturzystow i ilustratorow polskich . Bardzo latwo jest owinac sie w toge Katona i zarzucac wspolprace komus, samemu siedzac za granica i nie majac tych dylematow ... A Kobylinski po prostu rysowal , i to bardzo dobrze i dowcipnie ... A wg mnie w gorszym stylu byly niektore jego "wybryki" z lat '90 , ale po prostu zapomnialem o nich ... Pozdrowki Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Szymon Kobyliński... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.04.02, 03:38 Moja wypowiedz nie byla kierowana na temat przeszlosci Kobylinskiego (Nie znam jego zyciorysu) a raczej ogolna. Zmiatanie czegos pod dywan nie oznacza ze tego nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baloo1 Re: Szymon Kobyliński... IP: *.ne.ch 16.04.02, 08:09 ogolnie rzecz biorac - prawda baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Re: Szymon Kobyliński... IP: 199.71.64.* 15.04.02, 16:54 Szymon mial 75 lat , Ciechowski 44 , Osiecka 61 .Wniosek jest jeden dla Nas korzystajmy z zycia bo nikt nie wie jak dlugo pozyje . Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Szymon Kobyliński... 16.04.02, 01:35 Polska dla nas emigrantow to kraj umierajacej przeszlosci. Znikaja sztandarowe postaci kultury, bohaterowie filmow. Zalamie sie chyba gdy znikna Janek Gajos i Janda. Szkoda mi Szymona, do dzis podziwiam jego dowcip i lekka kreske z ilustracji erotycznych. Chcialabym zobaczyc jego nieopublikowane rysunki . Tak, Bruno ma racje, nalezy pozyc sobie (ja dodam - tworczo), bo i tak odejdziemy a dobrze byloby cos po sobie pozostawic. Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Varski 16.04.02, 02:06 Pamietam go z ostatniej strony Przekroju jak wszyscy w to palcem stukali. Jakos mnie ten artysta w zyciu ominal. Ciekawi mnie co on robil w latach 90tych bo mi sie juz wtedy dawno film urwal. Osobicie bardziej mnie cieszyli Mleczko, Dudi i Mlynarscy (chociaz nie graficy). Mleczko: scena z jakiejs zakazanej chalupy, rozmamlany maz i taka sama zona. On do niej, na srodku telewizor z Dziennikiem. No wiec pisz im ultimatum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baloo1 drapieznik IP: *.freesurf.ch 16.04.02, 02:14 No to masz scenke z Kobylinskiego : siedzi w gniezdzie para pieknych orlow ,a z jajka wykluwa sie takie "cos" , pokraczne i ohydne ... Wiekszy orzel (Tato ?) mowi : Najgorsze jest to, ze on MUSI byc orlem" Baloo PS : Dobranoc wszystkim, odchodze do krainy wiecznych lowow.. Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Baloo 16.04.02, 06:35 ciezki ten przuklad dla mnie, taki jakis upiorny. Juz wole tego Mleczke: Scena PO. ON: kochanie co u ciebie, bo u mnie to samo... Odpowiedz Link Zgłoś