Dodaj do ulubionych

Mam dwa latka... Mam nowotwor... Prosze pomoz...

13.10.04, 05:24
www.bmxer.info/michalina/

Michalina jest eDzieckiem, pare dni temu okazalo sie ze choruje na neuroblastome. W tej chwili
przebywa w jednym z najlepszych polskich szpitali specjalizujacych sie w nowotworach dzieciecych,
ale jak to bywa z polska sluzba zdrowia sprzet potrzebny do operacji najzwyczajniej w swiecie nie
dziala.

"Bedziemy walczyć jak tylko mozna! Tak długo na Misię czekaliśmy i musi być z nami. Nawet nie ma
mowy ŻEBY BYŁO INACZEJ! Rozmawiałem dziś z docentem, który przeprowadzał zabieg. Nie mówimy
o rokowaniach czy o szansach tylko zabieramy się do walki. W sprawie "noża" to rzeczywiście
problem bo jest jeden i popsuty.To straszna kasa około 10 do 20 tys $ za naprawę. Ale każda suma
gra rolę. Proszę Was zróbmy tak: nie wydawajcie z Waszych skromnych budżetów pieniędzy tylko
szukajmy sponsorów. Chyba, że ktoś rzeczywiście może pomóc. Podaję konto:
Klinika Chirurgii Dziecięcej CMUJ
BPH SA IV Oddz. Kraków ul.Pijarska 1
58 1060 0076 0000 320000468656
"Na sprzęt dla Kliniki Chirurgii Dziecięcej (Michalina Delekta)"
Dzięki za wszystko
Rafał"

www.lachman.pl/michalina/
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=601&w=16613324
Obserwuj wątek
    • keyser.soze Prosze o dane 13.10.04, 17:49
      Jesli chodzi o prosby o pieniadze, to internet nie wydaje sie byc dobrym forum.
      Gdybys podszedl do mnie na ulicy i poprosil o datek na dobry cel, bylbym, musze
      przyznac, skonsternowany. Proszac na internecie, jestem nawet bardziej
      skonsternowany. W kontekscie podlych oszustw, prosba o pieniadze na jakikolwiek
      cel musi byc dobrze udokumentowana. Jak moge sie z Toba telefonicznie
      skontaktowac?
      • edytkus Re: Prosze o dane 14.10.04, 00:20
        keyser.soze napisał:

> Jesli chodzi o prosby o pieniadze, to internet nie wydaje sie byc dobrym forum.
        >
        > Gdybys podszedl do mnie na ulicy i poprosil o datek na dobry cel, bylbym, musze
        >
        > przyznac, skonsternowany. Proszac na internecie, jestem nawet bardziej
        > skonsternowany. W kontekscie podlych oszustw, prosba o pieniadze na jakikolwiek
        >
        > cel musi byc dobrze udokumentowana. Jak moge sie z Toba telefonicznie
        > skontaktowac?

To nie jest oszustwo a powazny problem. Zajrzyj do linkow w poprzednim poscie (nie wiem dlaczego
        nie sa aktywne, zaraz na nowo powklejam). Dziekuje za zainteresowanie. Do akcji wlacza sie
        Superexpress, oraz polonijna gazeta z Detroit. Wciaz szukamy sponsorow.
    • edytkus Re: lniki ponownie 14.10.04, 00:28
      www.bmxer.info/michalina/
      www.lachman.pl/michalina/
      www.maluchy.bmxer.info/viewforum.php?f=1&sid=42eeef032a0788a1b9e12db3e37ec033
      (watki 2,3,4)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11918&w=16643309
      maluchy.pl/forum/viewtopic.php?t=14856&postdays=0&postorder=asc&highlight=neuroblastoma&start=0&sid=44bede3e7a60500067
      9d7d84bd5dff0c

Chodzi o dziecko jednej z gazetowych forumowiczek - wystarczy wrzucic w wyszukiwarke haslo
      "katarzynabobak" (posty sa chyba od sierpnia 2003, ale chorobe rozpoznano dopiero w tym miesiacu).

Wiadomosc dzisiejsza:
      "witam Was!
      Jeszcze raz dzięki za wszystko. Nie jesteście sobie w atanie wyobrazić czym dla nas w tej niepojętej
      sytuacji jest to co robicie. A przede wszystkim to, że jesteście z nami.
      Informuję o zmianie konte na wpłaty na naprawę noża ultradźwiękowego.
      Wasze działania i hojność przerosły bowiem polski prawo i okazało się, że jeżeli suma wpłat na podane
      wcześniej konto UJ przekroczy 3 tys Euro to zaczynają się hocki klocki z możliwością przyjęcia
      pieniędzy przez Uniwersytet. Podaję więc nowe konto na wpłaty dla Misi:
      Fundacja o Zdrowie Dziecka
      Uniwersytecki Szpital Dziecięcy w Krakowie
      ul.Wielicka 265
      30-663 Kraków
      73 1600 1013 0002 0011 6070 7001
      z dopiskiem:
      "Dla Kliniki Chirurgii Dziecięcej na naprawę sprzętu - Dla Michaliny"
      wszystko jest uzgodnione z docentem Adamem Byśkiem, który już operował Michalinę i będzie to robił
      jak wszyscy wierzymy wkrótce. Jak już wiecie Superexspres też się w to włącza. Jestem umówiony w
      piętek i będziemy przygotowywać to co trzeba. Udało mi się uzgodnić z redaktorem, że nie będziemy
      epatować cierpieniem Misi. Przepraszam ale jesteśmy z Kasią tak skonstruowani. Chodzi o to, by Misia
      skorzystała z tego sprzętu tak jak i wiele innych dzieci KTÓRE TAK STRASZNIE CIERPIĄ. Dziś właśnie
      podpisaliśmy zgodę na pobranie Misi krwi w celu przebadania jej pod kątem włączenia naszej sprawy i
      naszego leczenia w ogólnoświatowy system walki z neuroblastomą.
      Kasia jest Wielka i Dzielna - Misia potrzebuje wsparcia psychologicznego bo nie może pojąć "dlaczego
      odebrano Jej ten piekny świat i skazano na pobyt w miejscu gdzie wszyscy robię Jej krzywdę" To są
      słowa Naszego dziecka. Uff!!!!!
      Rafal"
      • cyberfiut45 wiesz edykus, zajmuj sie czym chcesz 14.10.04, 01:06
        ale jestes smieszna. Myslalem ze ludzie sa madrzejsi niz ty to prezentujesz.
        Jeszcze zebys ty miala z tym dzieckiem cos wspolnego to co innego. Poki co
        atakuj radce ten lubi takie dziadowanie internetowe.

Nastepnym razem jak cie zobacze to bede wulgarny.
    • edytkus Re: Mam dwa latka... Mam nowotwor... Prosze pomoz 14.10.04, 09:07
      Oficjalna strona Krsytyny Jandy, post z godz. 19:07
      www.krystynajanda.net/?selected=1011&action=setDay&day=13
      • Gość: E.T. Re: Mam dwa latka... Mam nowotwor... Prosze pomoz IP: *.dyn.optonline.net 19.10.04, 10:37
        www.se.pl/se/index.jsp?place=subLead&news_cat_id=40&news_id=26913&scroll_article_id=26913&scroll_gallery_aid=26913&
        layout=1&page=text&list_position=1

Na razie udalo sie uzbierac 22tys. Prosimy o wplaty!
        • cyberfiut45 Re: Mam dwa latka... Mam nowotwor... Prosze pomoz 19.10.04, 17:05
          dziady jestescie. Przestanicie kurde zebrac iokradac dachomejow z ich marnych
          zarobkow.
          • filipek.us Re: fundacja Jolanty Kwaśniewskiej odmówiła 19.10.04, 21:46
            cyberfiut45 napisał:

> dziady jestescie. Przestanicie kurde zebrac iokradac dachomejow z ich marnych
            > zarobkow.

fundacja Jolanty Kwaśniewskiej odmówiła:

"Dlatego wszyscy pomagają. Do tej pory tylko jedna fundacja odmówiła. To
            fundacja Jolanty Kwaśniewskiej. Jej przedstawicielka, Kinga Stolarska, odpisała
            na maila wysłanego przez internautkę z Bielska-Białej. Tłumaczyła, że fundacja
            prowadzi inne programy pomocowe i dlatego Misi pomóc nie może."
        • filipek.us Re: skrót URLu na naprawę noża chirurgicznego 19.10.04, 21:40
          skrót URLu
          • cyberfiut45 Re: skrót URLu na naprawę noża chirurgicznego 19.10.04, 22:34
            jak sie noz popsul to noz trzeba naprawic. A jakie numery on wyrabial na AM to
            inna sprawa. Widac ze padlo na niego teraz.
            • edytkus Re: skrót URLu na naprawę noża chirurgicznego 20.10.04, 04:46
              cyberfiut45 napisał:

> jak sie noz popsul to noz trzeba naprawic...

...a to kosztuje wiec prosimy o wplaty!

Filipek dzieki za poprawny link. Fundacja odmowila nam jako osobom prywatnym, sprawe rozpatrza
              ponownie jesli zglosi sie do nich szpital:

W pierwszym maliu napisano:

Szanowni Państwo,

Odpowiadając na e-mail skierowany do Fundacji Pani Jolanty Kwaśniewskiej "Porozumienie bez barier" z
              przykrością informujemy, że Fundacja nie jest w stanie udzielić Państwu oczekiwanej pomocy i
              dofinansować leczenia małej Michaliny.
              Zgodnie z założeniami statutowymi nasza Fundacja realizuje kilka programów, w ramach których
              wspierane są szpitale, hospicja i ośrodki służące pomocą dzieciom chorym. Fundacja nie prowadzi
              działalności gospodarczej, wszystkie środki pochodzą od darczyńców i w całości są przekazywane,
              zgodnie z ich życzeniem, na wybrane programy. Fundacja nie udziela w zasadzie pomocy
              indywidualnej, ale działa instytucjonalnie.
              Dofinansowujemy również turnusy rehabilitacyjne dla dzieci niepełnosprawnych, zorganizowane w
              formie wyjazdów grupowych. W celu pozyskania takiego dofinansowania należy udzielić nam informacji
              na temat turnusu (gdzie, kiedy się odbywa, jaki jest jego koszt). Środki Fundacji przeznaczone na
              program "Dofinansowania turnusów rehabilitacyjnych" dla dzieci niepełnosprawnych w 2004 r. zostały
              już rozdysponowane. W ramach tego programu w tym roku dofinansowaliśmy turnusy ponad tysiącu
              dzieciom. Zainteresowani mogą więc ubiegać się o dofinansowanie turnusów dopiero od kwietnia w
              przyszłym roku , prosimy wobec tego o list w kwietniu 2005. Jeśli program będzie kontynuowany, z
              przyjemnością pomożemy.

Przykro nam, że nie możemy udzielić Państwu bezpośredniej pomocy, rozumiemy Państwa trudną
              sytuację. Przesyłam adres organizacji, w której można pozyskać adresy i numery telefonów wielu
              fundacji i stowarzyszeń zajmujących się dofinansowaniem leczenia:

Bank Informacji o Organizacjach Pozarządowych
              KLON/JAWOR
              Szpitalna 5/5
              00 031 Warszawa
              Tel.: 828 91 28
              adres internetowy: www.klon.org.pl

Mam nadzieję, że uzyskają Państwo pomoc lub poradę w wymienionej organizacji.
              Łączę wyrazy szacunku i przesyłam życzenia jak najlepszego zdrowia dla Michaliny.

Kinga Stolarska
              Fundacja "Porozumienie bez barier"

W drugim:

"Szanowna Pani,

By rozważyć propozycję dofinansowania sprzętu dla Kliniki musielibyśmy otrzymać pisemną prośbę o
              wsparcie od samej placówki lub organizacji/instytucji zajmującej się oficjalnie pozyskiwaniem środków
              na dany cel
              (np. Fundacji). Podobny wniosek dotąd do Fundacji nie wpłynął, dopiero jeśli wpłynie, Zarząd bedzie
              mógł rozważyć dofinansowanie.

Pozdrawiam serdecznie i raz jeszcze załączam życzenia poprawy zdrowia dla Michalinki,

Kinga Stolarska
              Fundacja "Porozumienie bez barier" "
              • malpia_spuscizna Eddy Kuska 20.10.04, 05:33
                wiesz to zkrawa coraz bardziej na chorobe psychiczna. Moze powinninsmy jednak
                zaczac zbierac na ciebie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka