assiia 14.02.05, 16:10 Asia,mama 2,4letniego Gabriela termin 15.08. Mieszkam w Londynie Pozdrawiam szczegolnie wszystkie te ktore nosza nowe zycie pod serduszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama5plus Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 14.02.05, 16:47 Ja prosze o rezerwacje na 12.08 Odpowiedz Link Zgłoś
assiia Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 14.02.05, 18:46 Gratuluje i wszystkiego dobrego dla Was wszystkich. ASIA Odpowiedz Link Zgłoś
mag-da Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 15.02.05, 10:32 Cześć ja mam termin na 21 wrzesień, będe rodzić w Ch&W. W wątku "W oczekiwaniu" jest jeszcze jedna dziewczyna z terminem na wrzesień, Młoda 25. Wy rodzicie w sierpniu. Super, chciałabym żeby ten wątek przetrwał. Ja czuję się bardzo dobrze, może trochę rano jest mi nie dobrze, ale bez większych ekscesów. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
lucasa Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 15.02.05, 11:28 ja mam termin na poczatek lipca A Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 15.02.05, 15:49 wszystkim dziewczynom szczere gratulacje z całego serca, ale mamie5plus szczególnie będziesz mama6plus?! czy już mama6? wow Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 15.02.05, 13:01 1 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
lucasa Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 15.02.05, 13:19 aniaheasley napisała: > 1 sierpnia Aniu! a tak cicho siedzialas do tej pory!!! gratulacje! A Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 15.02.05, 13:27 Dziekuje. Nikt do tej pory sie nie pytal Odpowiedz Link Zgłoś
eballieu Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 15.02.05, 13:41 27 kwietnia. Coraz blizej Ma byc chlopiec. Imie wybrane Louis, na drugie moze tez sie zdecydujemy. Philippe, Pascal, Jerome, Marcel - ktores z tych. W koncu ojciec obdarowany czterema imionami przed nazwiskiem Jestem pierwsza w tym kalendarium? Ojejku jejku! I jak sie zmieni nam miejsce zamieszkania, to bedzie mial wpisane w akt urodzenia Basildon. Oby nam wybaczyl. To tak jak Wachock? Odpowiedz Link Zgłoś
gaja_kesari Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 15.02.05, 15:45 Ja tuż przed Termin na 14 kwietnia, chociaż kto wie jak to będzie naprawdę! St Thomas' Hospital. Wygląda na to, że też chłopiec. Pozdrawiam! I gratuluję wszystkim przyszłym mamom. Odpowiedz Link Zgłoś
agozdzik Do aniaheasley! 15.02.05, 17:47 Gratuluje!!!!!!!! Trzymam kciuki za wszystkie ciezarowki! Moja coreczke tule od 15 stycznia 2005 roku Ania,Mati i Ala Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: Do aniaheasley! 15.02.05, 17:57 Dziekuje, ale u mnie jeszcze duzo dalej niz blizej. Gratuluje coreczki! Ja juz na Mikolaju myslalam ze moze bedziemy wszyscy przy Twoim porodzie! Odpowiedz Link Zgłoś
eballieu Re: Do aniaheasley! 15.02.05, 18:10 Musialabys teraz zobaczyc Anie. Gdyby nie malenka Alicja przy niej i "to" co bylo widac na Mikolaju, to nikt by nie powiedzial, ze w ciazy byla! Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mami Re: Do agozdzik 18.02.05, 08:34 Gratulacje!!! Malo co bywam na forum, wiec przegapilam ta dobra wiadomosc Sugar Odpowiedz Link Zgłoś
agozdzik Re: Do agozdzik 18.02.05, 10:15 Sugar dziekuje Alicja jest cudowna,mimo ze czesto poplakuje,ale najgorsze juz za nami! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anna7777 Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 15.02.05, 18:31 A wiec chwale sie-termin 29 marzec-za okolo 6 tyg.!!! Pierwsze nasze ,tylko z imieniem wielki problem.Moze cos doradzicie, Acha,podobno dziewczynka.Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
gosia7813 Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 16.02.05, 15:37 To ja też się pochwalę - 24 luty godzina 8 rano (cesarskie ciecie) w szpitalu na Paddingtonie. Chyba chłopczyk, imię Adrian Piotr. Trzymajcie za mnie kciuki bo to moje pierwsze. Pozdrawiam, Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
baby244 Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 17.02.05, 20:31 witam, ja tez juz do porodu, termin za 11 dni--1 marzec. ale podobno urodze do niedzieli, synek--Maksym pcha sie na swiat, mam rozwarcie juz na 3 cm wiec chyba juz niedlugo, jutro kontrola w szpitalu, wiec moze juz zostane, bo procz tego skacze mi cisnienie....trzymajcie mocno kciuki za mnie' rodze w Nowym Yorku w Woodhull Hospital na Brooklynie pozdrawiam, baby244 i Maksiu 38tc i4dni Odpowiedz Link Zgłoś
julinekk Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 17.02.05, 19:34 ja mam termin na 17 maja ale moze byc róznie. spodziewamy sie chlopaka - i glowimy nad ciekawym imieniem . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnese79 Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 18.02.05, 11:51 Czesc! Nazywam sie Agnieszka (25 lat). Wyznaczona data porodu to 16.07, a mieszkamy w Mediolanie. Moze znajdzie sie wiecej MediolanskoPolskich przyszlych mam? Odpowiedz Link Zgłoś
mloda25 Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 19.02.05, 00:19 Dziasiaj mialam moje pierwsze usg i widzialam mojego dzidziusia,cudowne uczucie. Mam na imie Gosia i mieszkam w Londynie.Termin wg OM to 3 wrzesien ale dzisiaj pani na usg powiedziala ze wg wielkosci plodu termin wypada na 27 sierpnia.Tak sie ciesze ze wszystko jest w porzadku. Pozdrawiam wszystkie przyszle mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
assiia Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 26.04.05, 22:49 A wiec pierwsza Eballieu. Skladam serdeczne gratulacje!!! Ja mam termin na 15.08 -dopiero,podobno dziewczynka. A wy juz wiecie czy chlopiec,czy dziewczynka? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mag-da Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 26.04.05, 23:17 ja nie wiem jeszcze, USG które powinno byc w 20 tyg bede miała troche później ze względu na wyjazd do Polski. (Choć nie wiem może w Polsce pójde, zobaczymy.) W każdym razie mam przeczucie że to dziewczynka i wszystkie wiejskie przesądy to potwierdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
blum5 Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 27.04.05, 00:08 to i ja sie dopisze. 8 sierpnia, chlopak , imienia jeszcze nie mam, bo trudno nam sie zdecydowac. Odpowiedz Link Zgłoś
edytais Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 27.04.05, 04:43 Ja mam termin na 27 listopada, najpozniej na tej liscie. To bedzie trzeci "poopyhead". Mamy w domu 2 dziewczynki: prawie 5 lat (w lipcu) oraz prawie 2 (w czerwcu). Oczywiscie nie wiemy jeszcze czy chlopiec czy dziewczynka, mamy nadzieje, ze dziewczynka. Wedlug mojej mamy to chlopiec bo z samego poczatku cyklu jajeczkowania (samiutkiego poczatku). Co o tym sadzicie? Czy ktos planowal tak plec i sprawdzilo sie? Moja mama twierdzi, ze z poczatku jajeczkowania jest chlopiec a z konca dziewczynka. Okaze sie... Odpowiedz Link Zgłoś
ika8 Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 27.04.05, 09:38 Moj termin jest na 13.10, nie znam jeszcze plci, ale mysle ze to chlopak. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 27.04.05, 11:19 Dolaczam z terminem na 12.11 Ania Odpowiedz Link Zgłoś
maedel Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 27.04.05, 13:52 ika8 napisała: > Moj termin jest na 13.10, Też mam termin porodu na 13. października. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
farpakon Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 27.04.05, 11:53 i ja tez sie dopisze. dolaczam do listopadowek. termin mam na 3.11, ale moze sie zmienic po I usg, ktore mam za tydzien. pewnie urodzi sie drugi chlopak, ale moze sie myle. nei ma znaczenia, byle zdrowe. jesli chodzi o imiona, to kompletna pustka w glowie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 27.04.05, 13:56 Zglaszam gotowosc bojowa na 18 lipca: polsko-grecka dziewczynka nr 2. bacha Odpowiedz Link Zgłoś
ma.pi Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 27.04.05, 14:11 bachula_gr napisała: > Zglaszam gotowosc bojowa na 18 lipca: polsko-grecka dziewczynka nr 2. > bacha O to pojedziemy razem ;o). U mnie 21 lipiec. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota1974kr Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 27.04.05, 15:00 Ale nas się uzbierało, - zazdroszczę tym dziewczynom, które mają to już za sobą i ślicznego bobasa w domu. Gratuluje serdecznie. Sama muszę czekać kolejne 7 tyg do 9 czerwca na chłopca (prawdopodobnie) pierwsze imię wybrane - Oscar, nad drugim się zastanawiamy. jeszcze raz gratuluję przyszłym mamusiom! Odpowiedz Link Zgłoś
azbestowestringi Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 27.04.05, 15:01 27 sieprnia north yorkshire Odpowiedz Link Zgłoś
magdapol75 Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 24.06.05, 17:07 To i ja sie juz moge pochwalic chociaz z wielka ostroznoscia. Termin mam na 3 grudnia ale bedzie wczesniak takze jakos tak w listopadzie (jak wszystko pomyslnie sie ulozy) Nel bedzie miala braciszka. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.pi Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 24.06.05, 17:24 magdapol75 napisała: > To i ja sie juz moge pochwalic chociaz z wielka ostroznoscia. > Termin mam na 3 grudnia ale bedzie wczesniak takze jakos tak w listopadzie (jak > > wszystko pomyslnie sie ulozy) Nel bedzie miala braciszka. :o) Odpowiedz Link Zgłoś
aleimch Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 24.06.05, 20:11 Ja termin mam na 1 stycznia 2006 ale moze bedzie troszke wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
farpakon Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 24.06.05, 17:50 hej magda, gratulacje! fajnie, ze juz wiesz, ze to chlopak. ja mam sie zamiar dowiedziec za pare dni. skad wiesz, ze urodzi sie wczesniej? trzymam kciuki! a Odpowiedz Link Zgłoś
magdapol75 do farpakon 24.06.05, 18:31 Czesc Asia,Tobie tez gratuluje) Mialam zakladany szew,moja szyjka jest juz prawie znikoma i bylo trudno go zalozyc,musieli podciagnac mi pecherz i jelita,cala operacja trwala 2 godziny potem bylam na morfinie,nie ciekawie to wygladalo ale teraz jest OK. Bylam dzisiaj na USG szyjki i lekarz mowi ze jak doczekam do 34 tygodnia to bedzie dobrze (Nel urodzila sie w 34 tyg i w ciazy z nia tez mialam zalozony szew a ze nie zdazyli go zdjac rozerwal sie i w ten sposob wszystko mi sie tam poszarpalo). Takze modle sie i trzymam kciuki bo to moja ostatnia szansa na drugie dziecko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
farpakon Re: do farpakon 25.06.05, 16:17 ojej, przepraszam, nie wiedzialam, ze masz takie powazne problemy. wierze, ze wszystko bedzie w porzadku i urodzisz zdrowego bobasa (tym razem chlopczyk, tak?). trzymam mocno kciuki! a Odpowiedz Link Zgłoś
agozdzik Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 20.07.05, 14:16 Magda,gratuluje i trzymam kciuki zebys dotrwala do konca! Ania z dzieciakami Odpowiedz Link Zgłoś
mamiii Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 24.06.05, 23:20 witam !!! Mam 19-miesięcznego synka, a w listopadzie przyjdzie na świat drugi bobasek! Będę rodzić w Halifax! Moze są też inne mamy, które będą tam rodzić?! Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
dorotafrancis Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 25.06.05, 00:26 a tez!!! Mam termin na 19.12 - juz nie moge sie doczekac... Pozdrawiam was serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 25.06.05, 02:52 ja mam termin na 20.07.05 - ale czuje, ze bedzie z duzym wyprzedzeniem a rodze w Montrealu Odpowiedz Link Zgłoś
mc_dortmund Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 25.06.05, 16:30 to ja takze sie pochwale bedzie synek - 10 sierpnia ,niestety cc ( Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr Re: To kto do porodu w 2005? JUZ PO!!! 14.07.05, 13:25 Niniejszym zglaszam, ze ja juz nie do porodu a po Christina postanowila dolaczyc do nas 11 dni przed terminem, wybrala sobie fajna date: 7/7/2005. Juz jestesmy w domku. Pozdrawiam wszystkie przed i po porodzie w 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: To kto do porodu w 2005? JUZ PO!!! 14.07.05, 13:26 bachula_gr napisała: > Niniejszym zglaszam, ze ja juz nie do porodu a po > Christina postanowila dolaczyc do nas 11 dni przed terminem, wybrala sobie > fajna date: 7/7/2005. Juz jestesmy w domku. > Pozdrawiam wszystkie przed i po porodzie w 2005. GRATULACJE! Duzo zdrowia dla mamy i corci! Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr Re: To kto do porodu w 2005? JUZ PO!!! 14.07.05, 13:43 abiela napisała: > GRATULACJE! Duzo zdrowia dla mamy i corci! Dzieki. Mama ma sie dobrze a siostrzyczki sa na etapie )) Odpowiedz Link Zgłoś
lucasa Re: To kto do porodu w 2005? JUZ PO!!! 14.07.05, 14:01 to jeszcze gratulacje tez od nas! no i zyczenia wielu przespanych nocy A Odpowiedz Link Zgłoś
ankalondyn Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 14.07.05, 22:21 Ja sie jeszcze zalapuje na 2005 - termin na 22-23 grudnia,a wiec tuz przed swietami pod choinke :o)Mieszkam w polnocnym Londynie.Moj szpital jest na Edmonton.Troche sie boje,bo to pierwsza dzidzia,a Angole tak do wszystkiego na luzie podchodza,nie uwazam ich za dobrych lekarzy :o( Odpowiedz Link Zgłoś
marlesia Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 16.07.05, 01:34 Hej! Mam termin na 20 września. Prawdopodobnie będzie dziewczynka - Gabrysia. Mieszkam w południowym Londynie. Też sie boje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamp1 Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 18.07.05, 17:40 Aniu, ja mieszkam w Guildford, czyli pod Londynem, w Surrey. Teoretycznie mam termin na 4go pazdziernika, ale moj Synek ma bardzo powazna wade serca i urodzi sie kontrolowanie wczesniej, w King's Colledge Hospital i prawda jest taka, ze gdyby nie tutejsi lekarze, nie mialby szans na przezycie! Tak wiec, chyba jednak owi angielscy lekarze nie sa tacy zli! Poza tym, jednak w Polsce moze mamy fantastycznych lekarzy, ale oni nie maja takich mozliwosci technicznych - sprzet, itd... jak tutaj. A jak wyglada dalsza opieka nad rodzina, sama zapewne wiesz, nie sadze, zebys w Polsce mogla liczyc na rownie dobra! Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 18.07.05, 18:47 i jeszcze ja - termin mam na 20.07. czyli tuz tuz... podobno ma byc chlopak rodze w Montrealu Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka302 Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 18.07.05, 19:42 karolina,mam 30 lat,siedmioletni lobuz w domu,6 listopada ma sie pojawic dzidzius.mieszkam w poludniowym londynie(surrey) Odpowiedz Link Zgłoś
feliscat Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 19.07.05, 21:56 hej, i ja! 13.11, szpital w Chertsey (Surrey) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamiii Re: Do feliscat 19.07.05, 22:14 Cze!!! To znaczy,że rodzimy prawie razem??????! Bo ja mam termin na 12 listopada ! Ale różnie to może być! Pierwszego synka urodziłam 1 dzień przed terminem! Teraz zobaczymy! Wiem, że będę miała drugiego synka, ty już wiesz? Ja rodzę w Halifax! Odpowiedz Link Zgłoś
feliscat Re: Do feliscat 20.07.05, 11:08 O, to miło, chociaż, wiadomo, że terminy terminami a życie swoje. To moja 1. ciąża, ma być synek. Boję się, nie znam nikogo kto rodził w tym szpitalu (Chertsey), ale wierzę, że będzie ok. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wdrodze Termin 17 grudnia 2005 25.07.05, 15:14 Pierwsza ciaza i nie znam jeszcze plci a rodzic bede w Torbay hospital w Torquay.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
assiia Re: termin 15 sierpien, 25.07.05, 21:24 Ale zlecialo,juz powoli sie przygotowuje: piore ubranka, pakuje torbe do szpitala, i mysle jak to bedzie. To moje drugie dziecko i troche sie boje, ze teraz bedzie wszystko podwojnie. Ciekawa jestem czy ktos ma termin przede mna? zaraz zerkne na posty powyzej. Zycze tych milszych chwil z sali porodowej. Pozdrawiam ASIA Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 19.08.05, 18:39 Ja juz nareszcie po. Dziewczynka, Alexia Kamila, ur. 6 sierpnia w szpitalu St.Georges (chetnie sie podziele uwagami, jezeli ktos tam sie szykuje do porodu niedlugo). 4.2kg Duza i dluga. Odpowiedz Link Zgłoś
eballieu Gratulacje dla Ani 19.08.05, 19:20 Aniu gratuluje, szybkiego powrotu do formy. I mam nadzieje ze ta dluga i duza cora nie wywroci do gory nogami Waszego zycia. Zdrowia i szczescia! Ela Odpowiedz Link Zgłoś
agozdzik Re: Gratulacje dla Ani 22.08.05, 11:21 Gratulacje,duzo zdrowka Wam obu,a swoja droga kawal kobitki sie urodzil)) Odpowiedz Link Zgłoś
lucasa ANIA - GRATULACJE!!!! 19.08.05, 23:31 hip hip hura! i gratulacje! Aniu, ale sie ciesze! fajne imie faktycznie duza dziewczynka, ale chyba na dlugosc nie przebije Roberta? (56cm) pozdrawiam, wracaj do sil Agnieszka p.s. a te uwagi o St.Georges to pozytywne czy negatywne? (ja znowu przy prodzie mialam b.dobra polozna, ale po... szkoda nerwow) p.s. a wiesz, ze my ciagle na Clapham J? no i czekam na wizyte po pieluszki, bo mozemy sie wyprowadzic w kazdej chwili (oby!) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: ANIA - GRATULACJE!!!! 20.08.05, 10:12 Dziekuje. A kiedy sie przeprowadzacie? Myslalam ze moze po te pieluszki w przyszly weekend podjade? Czy za pozno bedzie? St.Georges - rodzilam juz tam 3 razy w ciagu ostatnich 10 lat. Niestety musze zdecydowanie stwierdzic ze za kazdym razem bylo gorzej pod wzgledem opieki, a raczej brakow personelu i braku czasu u kazdej osoby tam pracujacej. Jedna polozna w czasie porodu byla tragiczna, reszt staffu do rany przyloz, ale co z tego jak na rozmowe z jedna osoba maja niecale 3 minuty, bo sa dwie polozne na caly oddzial.... Gdybym miala w planach jeszcze jedno dziecko to od dzisiaj zaczelabym oszczedzac na prywatny porod, a przynajmniej na private room w szpitalu NHS. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda25 Do aniaheasley 21.08.05, 13:35 Ja lada dzien bede rodzic w tym wlasnie szpitalu i mam pare pytan do ciebie. Czy np jak zaczne rodzic(skurcze, wody mi odejda) to mam dzwonic tam do szpitala wczesniej czy od razu jechalac? A kiedy ewentualnie wywoluja porod? ile po terminie? A czy robia cos takiego jak lewatywa i golenie? Jak wygladaja tam pokoje do rodzenia, pojedyncze czy nie? I jeszcze jedno gdzie tam jest porodowka? Moze glupie pytanie ale nikt mi jej nie pokazal, a sama zapomnialam zapytac. Wiem ze w lanesborough wing, ale na ktorym pietrze? I jeszcze jedno, jak dlugo jest sie w szpitalu po porodzie? Troche duzo tych pytan, ale bede bardzo wdzieczna za odpowiedz. pozdrawiam gosia Odpowiedz Link Zgłoś
lucasa do Gosi 21.08.05, 23:31 ja juz dzisiaj nie mam kiedy odpowiadac, ale jak Ania sie bedzie ociagac z odpowiedzia to tez moge napisac kilka slow. a tak na szybko - koniecznie umow sie na wizyte na "zwiedzanie" porodowki. zadzwon na oddzial i spytaj sie kiedy to robia. to juz jak bedziesz jechac rodzic to bedziesz sie pewniej czula. poza tym pamietaj, ze lanesborough wing - wejscie od strony skrzydla jest zamkniete w nocy. (chyba od 21?) wiec trzeba przez glowne wejscie. niby drobnostka. a jednak moze miec znaczenie pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
mloda25 Do lucasa 22.08.05, 00:46 Dzieki za odpowiedz, ale jezeli bedziesz miala czas mi odpowiedziec na reszte powyzszych pytan bede bardzo wdzieczna. Jezeli chodzi o porodowke to nie wiem czy zdaze ja zobaczyc przed porodem,(do terminu mam 5 dni)wiec jakbys mogla w skrocie napisac jak do niej trafic. Z gory dziekuje. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: Do aniaheasley 22.08.05, 13:18 Ja tym razem od razu pojechalam. Skurcze mialam co 5-6 minut, bylam 4 dni po terminie, wiec nie dzwonilam. No i pierwsze co uslyszalam na recepcji to bylo 'you should have called us first'. Ale nie odeslali mnie do domu, zostalam w szpitalu na noc, urodzilam na drugi dzien w poludnie. Na wywolanie porodu (membranes sweep) bylam umowiona w przychodni przedporodowej na Amen Corner, nie wiem czy jest Ci to miejsce znane, na 12 dni po terminie, no ale urodzilam wczesniej. Przy poprzednim porodzie mialam skurcze co 20 minut, zadzwonilam, kazali przyjechac, podlaczyli do monitora, po pol godzinie odeslali mnie do domu, twierdzac, ze skurcze sa za malo intensywne i za bardzo oddalone. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: Do aniaheasley 22.08.05, 13:26 Sorry, nie zauwazylam tych wszystkich dalszych pytan. Porodowka - lanesborough wing na pierwszym pietrze, zaraz z windy na lewo jest dzwonek. Pokoje - jest pare izolatek, ale to jest loteria kto dostanie pojedynczy pokoj. Kiedys bylo ich znacznie wiecej, ale w miare jak rozbudowuje sie biurokracja szpitala, zamieniaja te pokoje na biura (!). Wiec najprawdopodobniej wyladujesz w czteroosobowym pokoju, kazde lozko zaslaniane dookola firankami. Bardzo ciasno! Jest lozko, niski fotel, szafka, i wlasciwie nie ma gdzie stanac dookola lozka. Po porodzie naturalnym, jezeli na przyklad rodzisz rano, mozesz wyjsc na wlasna prosbe jeszcze tego samego dnia wieczorem, ale z reguly trzymaja Cie do nastepnego dnia wieczorem, z prostego powodu, ze calymi godzinami pediatra jest zbyt zajety zeby dokladnie przebadac dziecko i je wypisac. Po cesarce trzymaja w szpitalu od 48 (!) do 72 godzin. Dluzej zostajesz jezeli np. stwierdza u dziecka poczatki zoltaczki poporodowej, jezeli Ty stracilas duzo krwi, wtedy badaja ci krew po 24 i po 48 godzinach, i znowu, calymi godzinami czeka sie na wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda25 Re: Do aniaheasley 22.08.05, 15:15 Dziekuje bardzo za odpowiedz.pozdrawiam gosia Odpowiedz Link Zgłoś
lucasa Re: Do Gosi 23.08.05, 11:01 aniaheasley napisała: > Wiec najprawdopodobniej wyladujesz w czteroosobowym pokoju, kazde lozko > zaslaniane dookola firankami. Bardzo ciasno! Jest lozko, niski fotel, szafka, to co napisala Ania to po porodzie, a rodzi sie w pokojach jednoosobowych. no i powodzenia!!!! A Odpowiedz Link Zgłoś
mloda25 do lucasa i aniaheasley 23.08.05, 12:56 Wlasnie bardzo sie zdziwialm ze sa tam pokoje 4 osobowe do porodu, slyszalam tylko o jednoosobowych i ze wlasnie po porodzie idzie sie na sale kilkuosobowa, dzieki za sprostowanie.Dzieki bardzo za wszystkie odpowiedzi.Mam nadzieje ze w tym tygodniu urodze, bo mam juz szczerze dosyc, bardzo duzo przytylam i nie moge sie na siebie patrzec, ale zobaczymy, to nie ode mnie zalezy tylko od mojej corci, kiedy sie zdecyduje na spotkanie z mamusia.Jeszcze raz dzieki dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: do lucasa i aniaheasley 23.08.05, 13:39 Nie, no sorry, az tak zle to nie jest ze obok siebie w jednym pokoju rodza cztery kobiety W ogole to wedlug mnie o tym czy bedziesz porod wspominac milo czy koszmarnie zadecyduje w duzej mierze polozna, ktora bedzie z Toba podczas porodu. Niektore polozne w St.Georges to chodzace anioly i naprawde potrafia ci wmowic ze te meki ktore przechodzisz to cos naprawde fajnego Odpowiedz Link Zgłoś
mama5plus Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 21.08.05, 22:14 Aniu, wielkie gratulacje!!! Kawal kobietki Ja tez sie odhacze przy okazji 14 sierpnia o godz 0.50 pojawil sie po tej stronie `maly` Merlin. Waga przebil wbrew oczekiwaniom rodzenstwo. Czyli juz tradycyjnie byl rekord - 4.590kg tym razem. Porod trwal dokladnie 3 h - tak mam w zapiskach porodowych. Faza parcia 5 minut ponoc. Naturalny bo znieczulenie nie zdazylo zadzialac ;0) Bylo troche dramatycznie bo tez juz tradycyjnie pojawila sie dystocja no i, jak brat, owinal sie pepowina. Odwinac sie nie chcial wiec go przez nia w koncu wylowili. Ale wszystko dobre co sie dobrze konczy. Nie pocieli mnie przy tym `okruszku` i nie popekalam wiec dziergania tez nie bylo Aha, i tez tradycyjnie , `okruszek` sie ewakuowal na ostatni dzwonek przed indukcja, na ktora mialam sie stawic 14go rano. A do szpitala dotarlismy w poznych godzinach nocnych 13go. Skurcze sie zaczely na troche przed przybyciem tesciowej, ktora nastepnego dnia miala zostac z dziecmi. Ja sie zdazylam tez wyspac w ciagu dnia na zapas wiec przystapilam do akcji w pelni sil Niestety musielismy wrocic w mury szpitalne bo po powrocie dopadla mnie jakas infekcja. Do tej pory nie wiemy co bo porobili wszystkie mozliwe badania i nic sie nie znalazlo. Jednak wychodzimy na prosta wiec wczoraj wrocilismy do domu co mi zdecydowanie sluzy ) To kto jeszcze zostal w zapasie na rok 2005? Odpowiedz Link Zgłoś
lucasa DO MAMA5PLUS 21.08.05, 23:27 mamo5plus (no, ten plus nabral znaczenia!) gratulacje! i buziaczki dla synka. ale super Ci poszlo z tym porodem. teraz tylko wypada zyczyc spokojnych nocy. a dziewczynki pewnie rwa sie do pomocy )) A Odpowiedz Link Zgłoś
kasia799 Re: DO MAMA5PLUS 22.08.05, 00:47 Gratulacje!, ale Ci sie okruszek wyklul duzo zdrowia dla Ciebie i calej gromadki Odpowiedz Link Zgłoś
ma.pi Re: DO MAMA5PLUS 22.08.05, 01:00 Gratulacje dla obydwu sierpniowych mam. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
eballieu Re: DO MAMA5PLUS 22.08.05, 10:31 Bogusia! Gartuluje z calego serca! Tak, wszystko dobrze co sie dobrze konczy. Spiesze powiedziec mojemu, ze bedziecie swietowac urodziny w rodzinie 8 razy w roku! No i szczesliwie wszystko sie dobrze skonczylo! Zdrowia dla calej rodzinki. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 23.08.05, 11:45 Gratulacje!! Pora zmienic nicka na 6plus? Nie wyobrazam sobie jak wypchnelas takiego olbrzyma wlasnymi silami i to w rekordowo krotkim czasie??? To co, skoro wszystko tak sie dobrze skonczylo to pewnie wkrotce bedzie Magnificent Seven...? Odpowiedz Link Zgłoś
mama5plus Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 23.08.05, 16:14 Dziekuje > To co, skoro wszystko tak sie dobrze skonczylo to pewnie wkrotce bedzie > Magnificent Seven...? Aniu, skonczylo sie dobrze ale u nas dziala zasada, ze kazde nastepne wieksze wiec po tym dramatycznym finale bardzo powaznie rozpatrzymy Magnificent Seven Zwlaszcza, ze polozna ktora byla przy porodzie widzi potencjalny nastepny final jedynie jako wczesna indukcje albo CC. Naturalnego porodu ja sama juz chyba nie zaryzykuje. Chocby nawet 10 usg szacunkowych przewidywalo Okruszka o wadze 2,5kg ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
azbestowestringi Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 22.08.05, 10:53 dzis mija mi termin wg wyliczen angielskich, w piatek wg wyliczen polskich... a tu nic tylko caly czas czuje jakies manewry w brzuchu. mam nadzieje, ze dzidzia juz walizku pakuje i sie szybko wyprowadzi ze swojej kawalerki bo juz tak bym ja chciala strasznie zobaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
marcia27 Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 24.08.05, 20:41 assiia napisał: > Asia,mama 2,4letniego Gabriela termin 15.08. > Mieszkam w Londynie > Pozdrawiam szczegolnie wszystkie te ktore nosza nowe zycie pod serduszkiem. gratuluje wszystkim mamom ktore maja swoje malenstwa i przyszlym mamusiom ja mam termin na 24 pazdziernika i nie moge juz doczekac sie malenstwa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcia27 Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 24.08.05, 20:57 gratuluje wszystkim mamom ktore maja swoje malenstwa i przyszlym mamusiom ja mam termin na 24 pazdziernika i mie moge juz doczekac sie malenstwa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
poleczka2 Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 24.08.05, 21:00 Oj to gratuluję Mamo5plus. Najważniejsze, że z dzieckiem jest wszystko w porządku i mama dobrze się czuje i nawet ma czas na internet. Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
mag-da Re: To kto do porodu w 2005?Pochwalmy sie, 26.08.05, 14:48 Hej, ja mam termin na 20 wrzesień ale czuję że będzie wcześniej, od paru dni mam skurcze i to dość bolesne. Byłam dziś u położnej no i oczywiście wszystko jest fine. Kazała leżec i czekać, więc leżę i czekam i pozdrawiam wszystkie oczekujące mamy w Londynie. Magda Odpowiedz Link Zgłoś