Gość: bruner IP: *.att.com 28.02.05, 17:00 Czy mozecie doradzic jak mozna szybko i tanio wyslac troche kasy z USA do Polski. Wiem ze mozna Western Union, ale to troche drogo. Dziekuje i pozdrawiam bruner Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Polak Re: wysylka $$ do PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:08 Karta typu pre-paid. Ładujesz ją na określoną przez Ciebie kwotę i delikwent może pobrac tylko tyle ile jest na rachunku. Wpłacasz dopiero jak rodzinka potwierdzi, że ma. Ja tak robię....w drugą stronę, wysyłając kasę do USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: wysylka $$ do PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:09 Broń Boże nie załaduj kasy przed dotarciem kasy do rodzinki, na poczcie mało płacą i kupa dziadostwa tam dalej jak w PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: wysylka $$ do PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:13 Miało byc dotarciem karty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruner Re: wysylka $$ do PL IP: *.att.com 28.02.05, 17:32 Dzieki, ale dla mnie to nie jest rozwiazanie. Mieszkam na Florydzie i raczej nie moge takiej karty zalatwic. Czy moze BANK PKO SA, albo inny podobny service? pzdr. bruner Odpowiedz Link Zgłoś
czajek76 Re: wysylka $$ do PL 28.02.05, 19:18 Zaloz sobie konto w Citibank i wyslij jedna karte do rodziny w Polsce. Beda mogli pobierac gotowke bezprowizyjnie w bankomatach Citi w PL. Tak samo dziala uklad: Deutsche Bank i Bank of America (jesli masz konto w BofA to wyrob sobie dodatkowa karte i wyslij ja do PL. Uzywajac tej karty mozna bezprowizyjnie korzystac z bankomatow DB, tyle ze ich nie ma zbyt duzo). Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 Re: wysylka $$ do PL 28.02.05, 19:28 Najlepiej wysylac elektronicznie przez bank na konto w Polsce .Tak jest najtaniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: wysylka $$ do PL IP: 142.94.86.* 10.03.05, 05:13 Na czym ta procedura polega? Czy rowniez banki w Kanadzie dysponuja takimi mozliwosciami? Odpowiedz Link Zgłoś