Dodaj do ulubionych

wysylka $$ do PL

IP: *.att.com 28.02.05, 17:00
Czy mozecie doradzic jak mozna szybko i tanio wyslac troche kasy z USA do
Polski. Wiem ze mozna Western Union, ale to troche drogo.

Dziekuje i pozdrawiam
bruner
Obserwuj wątek
    • Gość: Polak Re: wysylka $$ do PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:08
      Karta typu pre-paid. Ładujesz ją na określoną przez Ciebie kwotę i delikwent
      może pobrac tylko tyle ile jest na rachunku. Wpłacasz dopiero jak rodzinka
      potwierdzi, że ma.
      Ja tak robię....w drugą stronę, wysyłając kasę do USA.
      • Gość: Polak Re: wysylka $$ do PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:09
        Broń Boże nie załaduj kasy przed dotarciem kasy do rodzinki, na poczcie mało
        płacą i kupa dziadostwa tam dalej jak w PRL.
        • Gość: Polak Re: wysylka $$ do PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:13
          Miało byc dotarciem karty.
          • Gość: bruner Re: wysylka $$ do PL IP: *.att.com 28.02.05, 17:32
            Dzieki, ale dla mnie to nie jest rozwiazanie. Mieszkam na Florydzie i raczej
            nie moge takiej karty zalatwic. Czy moze BANK PKO SA, albo inny podobny service?

pzdr.
            bruner
            • czajek76 Re: wysylka $$ do PL 28.02.05, 19:18
              Zaloz sobie konto w Citibank i wyslij jedna karte do rodziny w Polsce.
              Beda mogli pobierac gotowke bezprowizyjnie w bankomatach Citi w PL.

Tak samo dziala uklad: Deutsche Bank i Bank of America (jesli masz konto w BofA
              to wyrob sobie dodatkowa karte i wyslij ja do PL. Uzywajac tej karty mozna
              bezprowizyjnie korzystac z bankomatow DB, tyle ze ich nie ma zbyt duzo).
              • bruno5 Re: wysylka $$ do PL 28.02.05, 19:28
                Najlepiej wysylac elektronicznie przez bank na konto w Polsce .Tak jest
                najtaniej.
                • Gość: Pola Re: wysylka $$ do PL IP: 142.94.86.* 10.03.05, 05:13
                  Na czym ta procedura polega?
                  Czy rowniez banki w Kanadzie dysponuja takimi mozliwosciami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka